Коментари - Все повече хора не вярват в Евросъюза | Днес.dir.bg

Все повече хора не вярват в Евросъюза

Дълговата криза е разтърсила до такава степен европейските граждани, че те са изгубили вяра в ЕС. Германия е страната с най-голямо доверие в общността, показва допитване до общественото мнение на американския институт Пю.

Обратно в новината

Коментари - Все повече хора не вярват в Евросъюза | Днес.dir.bg

Коментари

...ЕС е най-доброто място за живеене в целия свят. По-добро от САЩ, Русия, Япония, Китай, Индия, Австралия, Канада, Турция и други. ЕС предлага най-доброто съчетание от демокрация, сигурност, перспектива за развитие на личиноста, образование, географски и климатични дадености и др... е в миналото. Светът се е променил.

От членството ни в Евросъюза сме на загуба с 29 млрд. евро ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд., платили сме членски внос и такси от 5 млрд. евро Въпреки уволнението на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев, парите за глобите няма да са нито от неговия джоб, нито от джоба на премиера Борисов, ще ги плати пак българският данъкоплатец. Финансовият резултат на България от членството ни в Европейския съюз показва, че за този период българските граждани са загубили общо около 15 милиарда евро. Всички поети ангажименти на страната ни са над 7,5 милиарда евро (отделно са глобите, които ни е наложил Съда на ЕС). За същия период всички получени от България средства от Брюксел са около 4 милиарда евро. До днешна дата от Евросъюза продължават да ни глобяват за неизпълнение на клаузи по различни директиви. Едва ли закъснялото уволнение на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев ще промени с каквото и да било поредната надвиснала над страната ни заплаха за санкция. Европейската комисия сезира Съда на Европейския съюз, защото България не е спазила директиви, заложени в изискванията от Запада. Този път делото е заради нарушение на правилата на ЕС относно вътрешния енергиен пазар. Страната ни е извършила непълно транспортиране на енергия и поради този факт ЕК предлага да ни бъде наложена дневна глоба от 8448 евро за всяка частично изпълнена директива. А директивите, отнасящи се за страната ни, са две за транспортиране на природен газ и за транспортиране на електроенергия, което прави обща глоба от 16 896 евро на ден. Тези средства ще бъдат плащани, докато правителството не се съобрази с европейското право. Всичко това става ясно от прессъобщение, изпратено до всички медии от Европейската комисия в края на миналата седмица. По този начин управляващите глобяват българските данъкоплатци

Приятел, то на целия ЕС бюджетът не толкова за годината. Цифрите не са състоятелни нещо.

Ега ти поставената новина, честно. То бива така да изпъкват заглавията, ама старайте се малко поне....

БАНяджиите пишат по този начин...не си играят хората ...ЕнтелЕгентна работа...

Париж. Председателят на френската националистическа партия Национален фронт, Марин льо Пен, днес призова всички европейци да поискат от лидерите си да организират референдуми за слагане на край на Европейския съюз....хайде сега многоуважаваният БАНяджия г-н Иракчанинов нека да коментира тази новина...

Докато разхождах Дакелката, някои особи продължават да тиражират лъжи, а други са без чувство за хумор. 1.Нарочно пиша съвеЦки, за да дразня комуноидната номенклатура, към която никога не съм принадлежал. Точно обратното, баща ми (математика и финанси преди 9.9.44) беше многократно уволняван от комуноидчетата. 2.Влезте в сайта на кой и да е US университет, натиснете бутона Admission и ще видите как може да кандидатствате за различните видове степендии. По този начин USA привличат интелектуалния потенциал на света и за това са вечни. 3.Бг-тата боготворят егалитаризма, т.е. всеки можел да се "изучи", ама не. Затова комуноидчетата много мразят USA, защото там са кръгла нула. 4.Моите и на много мои колеги от БАН деца, спечелиха пълни стипендии и се дипломираха, не по комунистическо, а по демократично време - голямата дъщеря защити Phd 2001г. в USA (с пълна стипендия), а малката завърши медицина в Тюбинген през 2005г. 5.Пенсията ми е максимална, защото докато работех в БАН, правех частно (по граждански договор) софтуер и не съм крил доходи. 6.Вервайте на комуноидните лъжливи агитаторчета, дръжте се за ръшките и цял живот ще сте с дръжка в ръката.

В най мрачните години на тоталитаризма, в БАН да се влезе ей така на майтап с голата тапия без да си проверяван до 9 коляно за лоялност към компартията бе равносилно камила да мине през иглени уши в самата Светая Светих на БКП...вервайте ми :))))))) вие Иречек съвсем се самозабравихте, че и много хватки сте изкопирали от този дето щеше да ни оправи за 800 дни...и той беше един такъв искрен с едни сини честни очи , как да не повярва човек на такъв и неговата легенда за непорочност:))))))))

И бай П.Боча..в се пишеше антикомунист и после като взеха да излизат доносите му ...смрад до небето , че и чак майка си клепал пред ДС...кой знае какъв доносник мизерен сте бил драги и кой знае колко човешки съдби на ваши колеги сте разбил и трудолюбиви БАНичари погубил за да растете в кариерата...те ренегатите са майстори в този жанр...

Иричек,маи наистина комундетата бая са ти таковали таковата,че чак до сега те държи а на всичкото отгоре нямаш и идея за нещата в америка. Да дават ти субидия от 80-100 хиляди и после ...какво става,ги връщаш цял живот а вече в тези световни икономически сривове,се оказва че никога няма как и да ги върнат! Иричек умолявам те да влезеш в гугъл и да напишеш: Капитализъм: Любовна история е последният филм на Майкъл Мур филмчето е 2 часа,със субтитри на Български. изгледаи го и те моля влез и коментираи,как ти се струва това което ще видиш. Желая ти здраве.

ЕС си постигна целите. Зароби като с мехлем бедните страни чрез податливите алчни особено българските уж управници. Направи народа на просяци и от сега един по един ще се отеглят от ЕС.

Че са опора - опора са.Само че на много кофти място ме е" подпряла "тази опора.

якооо :)))))))))))

Изобщо кво сравнявате СИВ с ЕС ? СИВ никога не се е месил на хората къде да пушат, какво да ядат, какво да пият, да им забраняват да си правят домашна ракия, да си садят каквито си искат домати и грозде и да си правят от гроздето колкото си искат вино....СИВ Е ЦВЕТЕ ПРЕД ЕС ! ЕС Е ЕДНА МАШИНА ЗА ГЕНОЦИД !

Кратко пояснение ...никога не съм апелирал Българите да не работят навън...точно обратното е ходете и вижте с очите си и поработете на западнярите и сами ще си направите изводите...защо казвам това ...получи се малък спор с лицето именуващо се Иречек...той твърди следното че 1во..пенсията му тук е възможно най високата..2ро децата му са на някакви позиции в САЩ и Германия, забравих на какви позиции ...извода е следният Активен Борец Против Фашизма и Капитализма тоест номенклатура на БКП ...понеже съм старо момче ви казвам, че това бяха единствените хора имащи възможност да изучат децата си в чужбина с държавен ресурс ,повечето от които в крайна сметка се оказаха алкохолизирани с наркотична зависимост и с други тайни пороци дегенерати ...все пак на някой от по читавите (дечица) им бе позволено да заемат позиции в разни организации чиято основна цел е да дозатрият опосканата ни държавица (справка бившият ни финансов министър)...и какво се оказва в крайна сметка най върлите комунисти накрая се оказаха най отявлени ренегати ...но в това няма нищо чудно защото така ги учеха навремето че материализЪма е те там е истината...пЪрЪта не мерише...и сега агитира колко е гот...ми вие си построихте вашият личен комунизъм как няма да е гот...да обаче вие се взехте на сериозно и взехте да цакате Русначетата а както е знайно Москва не вярва на сълзи...

Забравих да кажа на уважаемият Иречек, че ако голямото ти дете с ПиЕйчДи и Постдок в САЩ, дето работи в WDC за Правителствена агенция. и зет ти (българче) асошиейт професор в US университет са като бившият ни финансов министър топ икономиста Симеон Дянков дето съсипа Грузия и след това за малко да затрие България халал да са ти деца драги Иракчанино...по далече ги дръж от БГ

ЮжноЕвропейска рюбота:) Хем не харесват Меркел, хем най им харесва Германия. Дай им на южняците сянка и нещо за пиене... Добре че германците и скандинавците работят!

Ами да да бачкат щото имат цяла Гърция да хранят ! ЯСО ! УЗО ! СИРТАКИ ! БАРБАЯНИ ! ОПСАААА !

евросъюза сам по себе си е постижение за човешкото развитие. това дали се харесва или не, се свързва с прецаканият в основата си политикономически модел, който НЕ Е евросъюза и за разлика от него, на 100% е обречен на провал. истината за германия, освен по форумите е видима и за всички грамотни и можещи - 25% от живеещите в германия, останалите скоро няма да се върнат за да хранят електората на жалката карикатура феркел и оядените и благодетели.

Западни медии обявиха, че в ЕК са шокирани, че националистична партия Атака е четвъртата парламента. Предполагам, че заради растящата популярност на партиите, които се застъпват против членството на страните в блока, недемократично поставените лица в ЕК не са в шок, а направо в кома.

в германя все още важи правилото че дие арбеит мачт фреи, които не е измислен от хитлер.у нас все още важи правилото ние ги лажем че работим те ни лаят че ни плащат и това е в сила от 19ччг. досега. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мерси подобно:)))))))

Засега не се наблюдават тълпи от скептични европейци, чакащи за визи пред съвецките и китайски посолства.

Майко мила, наистина ли мислиш, че се пише "съвецки"?!

ЧАКАХМЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ, НАДЯВАХМЕ СЕ, А ТО КАКВО СЕ ОКАЗА, ЧЕ ЗАРАДИ ВЪНШНАТА ГРАНИЦА НА ЕС /НАЙ-БЛИЗКО ДО БЛИЗКИЯ ИЗТОК - ТА НАС ДА НИ ПОЧНАТ ПЪРВИ АКО РЕШАТ ЧАРШАФИТЕ/ СА НИ ПРИЕЛИ И КОГАТО ИСКАМЕ НЕЩО ОТ ТЯХ ... А НЕ МОЖЕ /НИЕ СЕ ЧУВСТВУВАМЕ КАТО ЕВРЕИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА... ДА НИ СЛОЖАТ ЗНАЧКА БЪЛГАРИН - НЕ РОМ ЗАЩОТО ТЕ ГИ ОСРАХА ПЪТЕКИТЕ ТА НИЕ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА ИМ МАНГАЛИ МРЪСНИ... БЕДНИТЕ РОДНИНИ НА ЕС ... ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, А СЕГА ВЪОБЩЕ НЯМА ДА СЕ СЕЩАТ ЗА НАС СЛЕД ТЕЗИ ИЗБОРИ - ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА БРАТЯ И СЕСТРИ !!!!

гласуваш за волен получаваш ЕРДОГАН

За сведение на всички лаладжий в този форум ...българина е екстравертен тип просто такъв ни е манталитета и за да има душевен мир и слънцето да грее в очите му трябва да бъде там където го уважават и обичат...там където Българина го смятат за чужденец пришълец натрапник (най вече в западните страни) българина не е щастлив...

Децата ми (за внуците да не говорим) се чувстват великолепно в "интровертните" САЩ и Германия.

За да не се повтарям прочетете още един път написаното по надолу от мен в един ваш коментар...а що се отнася до човек който иска сам себе си да излъже в нещо и да повярва в тази лъжа, номера е следният: той си повтаря 1000 пъти лъжата за да я преформатира на истина..справка д-р Гьобелс...затова продължавайте да си повтаряте 1000 пъти : Децата ми са ОК там на запад щастливи са да мият западнярските кенефи или да гледат склерозирали старци и това ме прави крайно щастлив и нямам никакви проблеми :))))))

Имате право ! ....само дето Ни Принудиха да Сме емигранти в Собствените-Ни Земи.

Драги ми Evcor изглеждаш интелигентно момче пък пишеш несериозни неща...самият баш-бакан шефа на Европската уния да не му споменавам името, (че ще ме баннат) си е Маоист та дрънка...имате сладки компютърчета разровете се в нета и ще откриете истината (ако я търсите де) ако пък спамите за сребърници това е вече друго нещо...

Не може запитване на 7500 човека да даде резултат за настроението на стотици милиони граждани на ЕС. Просто несериозно и погрешно.

Ами много просто, разчитат че българите ще искат СИВ, Съветския съюз и светлто бъдеще...както и да получават 2000 рубли заплата- равна на 100 лв.

1chovek

Може - има си методики, математически модели. Въобще статистиката си е сериозна наука и грешиш, като казваш, че не можело. Напр. проучванията преди и по време на избори да не мислиш, че се правят на база на допитване до всички хора? Не - макс 1000 души. И резултатите са с отклонение не повече от 1-2%. Което показва, че става въпрос за доста точна наука.

Колко се подобри живота на хората сслед влизането в ЕС ? Някой има ли идея. Освен ограничения нещо друго видяхте ли ?

Сега искаш да си внесем Германци да ни управляват ли? :) На мен ми стигна и че ограниченията паднаха. Ти ако чакаш някой друг да изрине твоята кочина... ще почакаш още дълго. Колко пъти направи забележка на келеши дето си качват караката по седалките, вдигат шум или люпят семки в рейса? Или си прекалено печен за това? Ти полваш само кола, защото си голЕм. И пъркираш където ти е удобно защото няма къде. И всички така правят. Така че... F.U. :)

Ей умнико, кат не си наясно кви ги мислят "честните" западно европейци не се обаждай щот ставаш смешен :) Освен че забраниха пушенето и оставиха хиляди хора без работа, искат да забранят и казаните за ракия и забележи тва - ИСКАТ ДА ЗАБРАНЯТ БЪЛГАРСКИТЕ СОРТОВЕ СЕМЕНА ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИ, ПЛОДОВЕ и т.н. !!! Тва ли ти харесва ? Аз не признавам легитимноста на ЕС, понеже е създаден без съгласието на по-голямата част от населението на всички държави в Европа и затова отказвам да спазвам абсолютно всички директиви идващи от там ! Имам си казан за ракия в двора и пазя много семена събирани през годините от домати, краставици, дини и жито. Иамм семена да си садя още хиляда години в двора и съм готов да застрелям всеки, който влезе вътре без моето съгласие независимо дали идва от Франция или от съседното село ! Приготвил съм сачми за глиган за всички ! За мен ЕС не съществува !

ЕС е една бюрократизирана, ментараджийска организация. Много ПО - БЕТЕР от СИВ. И затова хората са отвратени. Колко прави са англичаните ръководени от умен и прозорлив мъж, като Дейвид Камерън. Каквото им каза се оказа вярно.

Европа е доста по-болна от описаното... Европа е доста Отдавна нещо, което си е като нищо... Европа е доста откровена, Признавайки че до десет години анекдотът за чудещите-се пътни полицаи (Мюмюн и Хасан) на имената на пътуващите (Ханс и Гретхен) ще е Реалност... А за да Не Продължава 'традиционното' болен-здрав-носи - то Ясно - болен се лекува на легло.

Освен че сме най-бедната, сме явно и страната с най-изразена цензура във виртуалното пространство. Аз такова чудо като тук не съм срещал никъде в Европа дори и сегашните съвеЦки СМИ. Примерно във форума на една малотиражка а си казал нещо накриво и с месеци може да ти бъде отказан достъпа до него. Тук редовно изчезват коментари, то вярно че има много шлака и простаци, ама все пак трябва ли да цензурираш някого само защото е написал Долу!

Напълно съм солидарен с това мнение...

а ти влез в форума за планинско колеездене мтб-бг.ком да видиш там за какъв оногундурски идиотизъм става дума...1

а ти влез в форума за планинско колеездене мтб-бг.ком да видиш там за какъв оногундурски идиотизъм става дума...1

Това е наш дълг. В личен план нямам проблеми, но се вбесявам от безпределната наглост на комуноидните отрочета и съвецките им покровители.

Нарочно пиша съвеЦки, защото много се дразнят.

Хайде пак изпълзяха русофобите...Руснаците пак са ви виновни или както казва умникът АК :на калпав ... космите му пречат. ))))))))) като толкоз ви пречат Русначетата драги ми Evcor хубавата ни Европейска държава ви е дала едни сладки Европейски паспортчета с които можете да заминете където си поискате ...ако сте умни и кадърни ще просперирате и в Танганайка ...пардон Занзибар...но понеже сте си най обикновенни негодници роните сълзички и търсите виновен за вашите неуспехи и провали :)))))))

Все забравям да ви напомня че омразата ви разяжда отвътре и ви разболява вас самите...на Руснаците им е през калпака че вие изпитвате такива чувства към тях

По надолу някакъв нещастник твърди че преди контрареволюцията от 1989г сме били на нивото на Уганда и пр. само за сведение на лаещите псета ще ви кажа че и в момента края на последните асвалтирани пътища на северо-западна Африка свършват на южната граница на Мароко...надолу са земни пътища подобни на нашите ГОРСКИ пътища използвани за дърводобив...аз съм свидетел...

Пътувам в USA и Germany, при децата и внуците. Финансови и битови проблеми нямам. Но безпределната Ви наглост, системното тиражиране на откровени лъжи и изопачени анализи, ме задължават да Ви разобличавам пред младите, които Ви сърбат попарата, без да разберат какво става.

Драги ми Иракчанино..в какво именно вие ме разобличавате мен , че не се досещам никак...що се отнася до намека ви за тривиалните битовизми, то и свинята няма никакви финансови и битови проблеми стига само да и напълниш копанята и тя е напълно щастлива ...

След краха на т.нар. "социалистическа система" (реално нямаща нищо общо нито със социализма, нито с комунизма), бившите комунистически/социалистически партии в ЦЯЛА Европа на практика започнаха трансформацията на Европейската общност от икономически в политически съюз от социалистически тип. На практика това означава, че ЕС (както впрочем и САЩ) е тръгнал по пътя на СССР. И провалът му е неизбежен и неминуем. Има много доказателства за това, но ще спомена само устойчивото овладяване на властта в ЕС от "бивши" комунисти (префасонирани на социалисти), "пълзящата" централизация, растящата безполезна администрация, постепенното обезличаване на нациите ("европейски граждани", а?!), преразпределителните функции на благата, наливането на пари в губещи и нефункциониращи държави (Гърция, Кипър, България....), създаването на обща полиция и въоръжени сили, сливането на европейската олигархия с руската...

Нещата са много тревожни за трудолюбивите и креативни народи. Трябва силна и своевременна превенция, за да се спрат азиатско-мужишките пълчища.

Съгласен. Само бих добавил и засилващата се ислямизация.

Ами ти сам си противоречиш и се оборваш. Преди 24 години като бяхме сателит на тези братушки( не единствения!) защо не бяхме най-бедни на континента? Бяхме ли на последно място по човешко развитие? Бяхме ли сравними с Уганда, Мали и Чад?

Да !!! Бяхме !!!

Юначе, виждам ,че имаш компютър.Погледни в Интернет статистиките какво и колко сме произвеждали преди 89г. какво ни е било здравеопазването, образованието и т.н.и ако си нормален ще престанеш да пишеш глупостите си.Нищо лично!!!!

Ей сега ще те почнат че сме най бедни заради : 1.Америкаците. 2.Евреите 3.Европейския съюз 4.Тамплиерите 5.Илюминатите 6.Фашистите 7.Франк масоните 8.Братството на изуитите 9.Капитализмът 10.Демокрацията Абе въобще целия западен свят мисли само как да прецака "трудолюбивия" , "умен" и "велик" българин !!!

Или казано по народному - на калпав ... космите му пречат.

ТОЗИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПАДНЕ. ЗА КАКВО НИ Е, ДА ИМ ВНАСЯМЕ БОКЛУЦИТЕ, А НАШИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ДА НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАСИРАТ СТОКАТА? НЯМАМЕ НИКАКВА ПОЛЗА ОТ НЕГО, САМО ВРЕДА.

А що купувате боклуци? Изберете българското - не се тълпете като овце из моловете!

Голяма част от българското е ликвидирано или се изнася , без да сме го помирисали.

И НИЕ КУПУВАМЕ БЪЛГАРСКОТО, НЕ ХОДИМ И В ТЪПИТЕ МОЛОВЕ, ГОВОРЯ ПО ПРИНЦИП, ЧЕ ЧУЖДИТЕ СТОКИ СА ПОВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ....

Изберете българското. Това в много от случаи не работи. Веднага се сещам за буклучавите сирена и кашкавали пълни с растителна мазнина. За колбасите пък изобщо няма какво да се говори. Даже доста скъпи продукти са пълен боклук.

2013 година.Демокрация.Никой не те кара да купуваш нещо внасяно от чужбина (въпреки че нещата от чужбина са с класи по качествени от нашенските недоразумения и ментета ) . Ако искаш произвеждай и продавай - никой не те е спрял ! Или милееш за времената когато войници и студенти работеха а ТКДЗ - арите търкаха пейките в хоремаците и се биеха по гърдите как яко бачкат !!!

Кое е по-качествено не разбрах.... Знаеш ли за изискването българските производители на млечни продукти да посочват всички суровини включени в млечните продукти- т.е. ако има палмово масло трябва да е посочено изрично? Такаааа.. дотук добре! А знаеш ли, че такова изискване за вносните кашкавали и млека няма? А така- купувай си ти "качественото" немско сирене и кашкавал, които само ти си мислиш че са такива, а всъщност са боклуците, които бай европеец изхвърля и дори печели от това ...

започнаха веднага след изборите. Явно държавната субсидия им е дошла вповече и следизборната агитация ще я оправдае.

Къде ли е шареното котле което да ни обясни че трябва незабавно да напуснем Евросъюза , да затворим границите , да наметнем яморлуците , да нагиздим момите , да пием по една шльокавица и дружно да запеем колко е велика България !!!

Шльоковица, ама от Котле!

ЗА България е без значение дали е в ЕС или не - все ще е зле! Само кадърните и знаещи спечелиха - имаха шанс да се махнат и намерят бъдеще!

Само да знаеш тези, дето останахме какво спечелихме??!

Taka e

Не, не е така само мошениците и предателите спечелиха.

вярна ще излезе тази прокоба, че съюз, в който влезнем се разпада скоро след това... Може би все пак трябва да потърсим сами пътя си.

Донесението ми , че Русия вкарва България в ЕС с цел да го разруши е в архива на Короната и не му беше обърнато нужното внимание!

май ние се разпадаме, а ЕС ни гледа сеира.

Гътнахме османската империя, гънахме соц блока, сега ще гътнем и евросъюза. Майстори сме

Ако българинът не беше толкова исторически късоглед, щеше да знае, че всички нещастия за България са идвали от Запада. Едва ли турците са ни причинили толкова злини, отколкото тези, на които и днес попаданхме в ръчичките и както се вижда - те нямат нищо против това. Докато народа дълго и трудно се осъзнава, ЕС ни дяла здраво с голямата секира. Народа сънува несъществуващи еврофондове и европейски заплати, а не вижда, че нещата стават все по-зле и ще стават все по-зле, защото те са така програмирани да стават отвън.

Някои не сме късогледи и знаем, че най-големите беди на България идват от самите БЪЛГАРИ!

от цоциализЪма не сме видяли. С изключение на България останалите соцдържави без СССР се разбунтуваха. И въпреки "помощта", която им беше оказана, СИВ се стопи бълзо.

Що забрави да кажеш , че всяка година плащаме членски внос в този ЕС , към 700 милиона са май? И че влизането в него струваше затварянето на съвсем редовните работещи блокове на АЕЦ, за да ни натрапят скъпата зелена енергия? Плюс всякакви простотии като щастливи кокошки и прасета с душове и играчки, сега се задава и директивата за сертифицираните семена? Колко наши стоки се продават там и колко техни тук? Кой има по-голяма полза от това?

И какво щеше да продаваш в ЕС ако бяхме извън него! Дали нямаше пак да ни поставят ограничения, изисквания, мита? Какви производства щяхме да развиваме със старите заводи, заграбени от номенклатурата, източвани на входа и на изхода! Къде щяхме да пробием със соц. стоките си - няма го изкуствения пазар поддържан от СИВ!

колко годишни фондове ни осигуряват срещу това...

Филма с Вавилонската кула се повтаря :)

...този не съм го гледал. Така ...нещо?

Политиката на Меркел за справяне с кризата видимо не сработи.ЕС е пълен е пълен с иконочмически емигранти от Африка,Азия и Близкия Изток.Хора,с ниска степен на квалификация или липса на такава.Абсолютен факт е,че американскта криза,далеч не се развихри по мащабите на европейската.Също е факт,че федеративният принцип на изграждане на САЩ,макар и не съвършен,сработи във времето далеч по-добре.Така или иначе,никой не е чул щата Луизиана,да поиска от Федералният резерв няколко стотин милиарда долара,защото са го закъсали по гръцко-кипърският модел.Евробюрокрацията работи много неефективно,прекалено скъпа е за гражданите и съвсем не ги удовлетворява,като взети решения за чисто житейските им грижи.Нещо трябва много радикално да се промени.За да има ЕС бъдеще.

wenci

Напред към основаването на Балканска федерация !

Я Падишаха да си стигне до Виена, както си беше доходил...

Човешко творение! Не е вечно! Какво толкова да вярвят в него? И освен това сме вярвали и на други мощни съюзи/ СССР/ и комуни, които вече са в историята! Уповавайте се на всевишния и вярвайте в себе си ! Помогни си сам за да ти помогне и Господ!

Мечтите за ЕС и Комунизъм са еднакво добри и еднакво привлекателни, но са и еднакво невъзможни по много причини.

Стига с тия комуни и съюзи,бе!!! Обърквате ме! Как да се похваля- опънах една европейка! Кой ще ми обърне внимание?- дори ще кажат,че съм луд. Друго си е силната национална държава. Аз разчитам само на моя- надървен!

А когато съвсем спадне ще разчиташ ли на съюзи, кой тогава ще те подкрепя с чаталчето?

Умният и грамотен човек вярва и разчита на собствените си възможности.Той се стреми сам да си решава проблемите. Наивникът си избира Бог, Политическа партия или Съюз и се надява те да му решават проблемите. И винаги остава ИЗЛЪГАН.Е някой го разбират,макар и късно,но повечето така и си отиват от този свят,без да проумеят защо са " вечно прецакани".

Евалата! По-често го поствай този коментар!!! Точно и ясно!

Точно по български - всеки да се спасява поединично. Обаче сам и дете не можеш да си направиш.

Е, нека ЕС ни "прави децата",след като на нас не ни стига акъла и за това...

ЕС е най-доброто място за живеене в целия свят. По-добро от САЩ, Русия, Япония, Китай, Индия, Австралия, Канада, Турция и други. ЕС предлага най-доброто съчетание от демокрация, сигурност, перспектива за развитие на личиноста, образование, географски и климатични дадености и др.

Явно , че не си ходил скоро в големите градове от евросъюза. Пълно е с араби, цигани ,албанци, индийци мароканци........ В Лондон , Берлин , Мадрид, Атина според статистиката само за 1 година престъпността е нараснала почти 3,5 пъти. Ако не вярваш Атина ти е близо. Опитай да замръкнеш след 23 ч. сам в някой квартал да видиш какво ще ти се случи.

явно скоро не си бил в някои от големите български градове да видиш какво може да ти се случи посред бял ден

Най-доброто място за живеене и бизнес е САЩ, и това ще остане така за много десетилетия напред!Много са предимствата на необятната ,богата и справедлива страна и най-основното от тях е:никой не ти пречи да се развиваш независимо дали си българин или румънец!Иска се само едно:да имаш мозък и да го използваш по предназначение!Справка:СЕРГЕЙ БРИН!А като него има много!

САЩ, Канада, Австралия , Нова зеландия. Това са държавите с най- добрите условия за бизнес и живеене. ЕС вече от 7-8 год. не е.

Аз също не вярвам. Не вярвам в него още откакте се взе решение за разширяването му. Той няма да просъществува освен ако: 1.Няма единен парламент и единно управление на принципа на федерацията 2. Единна монетарна система 3. Един официален език Това са трите стълба с които трябва да се започне отново. Иначе ЕС ще го учим само по история.

Че то по това аз си бях клошар и в Съв. Съюз!

И Първата и 2 световна война са започнати от Германия поради липса на пазари. Германия има акъл и дисциплина и произвежда НО НЯМА ПАЗАРИ. Сега Германия чрез ЕС постигна целите на войната без бомби и млн убити. САЩ и разреши това като отплата за лоялността в глобален мащаб. Но набута US-Троянски кон -milioni турци и Еко организаци, които винаги могат да разклатят Герм. България която унищожи своята икономика е жертва на ЕС и за отплата изпраща най-доброто, което има здрави млади хора физически работници и образовани- ДАРОМ! Това е новото еничарство -доброволно. А в САЩ тия ЕКО Зелени и други стюпидитес ама хич не виреят. Ама САЩ има 2 политики -едната си е за тях, а другата за външна употреба- за глупаците.

Не знам дали теб те "изпращат", но аз САМ избрах да се махна - и слава богу! Трябва да разберете, че българите бягат от българите - и то не само в Европа!

Такива като теб и от себе си биха избягали, ама като как да стане?

забравяте, че всички непопулярни мерки се вземат уж по указания ат ЕС - зелена енергия, увеличаване на пенсионната възраст, увеличаване на акцизите, заплащане на парникови газове. В същото време никъде няма фиксирана минимална заплата и пенсия, която да позволява на хората да живеят нормално. Няма изисквания и за социалните осигуровки - примерно в Испания трайно безработните получават по 700 евро месечно, а тук един гол...

В Стария Завет има глава, посветена на пророк Данаил. В няколко свои видения той чертае бъдещето на света, в частност на Европа. Много точно предрича бъдещите империи- Вавилонска, Мидо- Персийска, Гръцка /Александър Македонски/ и Римска- със своя наследник обединена/разединена Европа. В едно от виденията си бъдещето на света е изобразено като великан, като отделните части на тялото му изобразяват отделните империи. Последното време- нашето време, е изобразено чрез стъпалата на великана. Направени са от глина и желязо. Коментарът е, че както глината не може да се смеси със желязото, така и Европа никога няма да може да се обедини /организационно, финансово, монетарно, културно- исторически и др./ Между другото, от вчера Великобритания се тресе от огромен политически скандал, предизвикан от 2 от министрите /консерватори/, които са казали, че ако днес има референдум за излизане от ЕС, те ще гласуват "за".

Хилядолетният Четвърти Райх или както го наричат политкоректно - Европейски съюз е една политическа организация, която се крепеше само на пропаганда и дезинформация. Логично беше един ден този балон да се спука.

Коментари - Все повече хора не вярват в Евросъюза | Днес.dir.bg

Все повече хора не вярват в Евросъюза

Дълговата криза е разтърсила до такава степен европейските граждани, че те са изгубили вяра в ЕС. Германия е страната с най-голямо доверие в общността, показва допитване до общественото мнение на американския институт Пю.

Обратно в новината

Коментари - Все повече хора не вярват в Евросъюза | Днес.dir.bg

Коментари

...ЕС е най-доброто място за живеене в целия свят. По-добро от САЩ, Русия, Япония, Китай, Индия, Австралия, Канада, Турция и други. ЕС предлага най-доброто съчетание от демокрация, сигурност, перспектива за развитие на личиноста, образование, географски и климатични дадености и др... е в миналото. Светът се е променил.

От членството ни в Евросъюза сме на загуба с 29 млрд. евро ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд., платили сме членски внос и такси от 5 млрд. евро Въпреки уволнението на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев, парите за глобите няма да са нито от неговия джоб, нито от джоба на премиера Борисов, ще ги плати пак българският данъкоплатец. Финансовият резултат на България от членството ни в Европейския съюз показва, че за този период българските граждани са загубили общо около 15 милиарда евро. Всички поети ангажименти на страната ни са над 7,5 милиарда евро (отделно са глобите, които ни е наложил Съда на ЕС). За същия период всички получени от България средства от Брюксел са около 4 милиарда евро. До днешна дата от Евросъюза продължават да ни глобяват за неизпълнение на клаузи по различни директиви. Едва ли закъснялото уволнение на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев ще промени с каквото и да било поредната надвиснала над страната ни заплаха за санкция. Европейската комисия сезира Съда на Европейския съюз, защото България не е спазила директиви, заложени в изискванията от Запада. Този път делото е заради нарушение на правилата на ЕС относно вътрешния енергиен пазар. Страната ни е извършила непълно транспортиране на енергия и поради този факт ЕК предлага да ни бъде наложена дневна глоба от 8448 евро за всяка частично изпълнена директива. А директивите, отнасящи се за страната ни, са две за транспортиране на природен газ и за транспортиране на електроенергия, което прави обща глоба от 16 896 евро на ден. Тези средства ще бъдат плащани, докато правителството не се съобрази с европейското право. Всичко това става ясно от прессъобщение, изпратено до всички медии от Европейската комисия в края на миналата седмица. По този начин управляващите глобяват българските данъкоплатци

Приятел, то на целия ЕС бюджетът не толкова за годината. Цифрите не са състоятелни нещо.

Ега ти поставената новина, честно. То бива така да изпъкват заглавията, ама старайте се малко поне....

БАНяджиите пишат по този начин...не си играят хората ...ЕнтелЕгентна работа...

Париж. Председателят на френската националистическа партия Национален фронт, Марин льо Пен, днес призова всички европейци да поискат от лидерите си да организират референдуми за слагане на край на Европейския съюз....хайде сега многоуважаваният БАНяджия г-н Иракчанинов нека да коментира тази новина...

Докато разхождах Дакелката, някои особи продължават да тиражират лъжи, а други са без чувство за хумор. 1.Нарочно пиша съвеЦки, за да дразня комуноидната номенклатура, към която никога не съм принадлежал. Точно обратното, баща ми (математика и финанси преди 9.9.44) беше многократно уволняван от комуноидчетата. 2.Влезте в сайта на кой и да е US университет, натиснете бутона Admission и ще видите как може да кандидатствате за различните видове степендии. По този начин USA привличат интелектуалния потенциал на света и за това са вечни. 3.Бг-тата боготворят егалитаризма, т.е. всеки можел да се "изучи", ама не. Затова комуноидчетата много мразят USA, защото там са кръгла нула. 4.Моите и на много мои колеги от БАН деца, спечелиха пълни стипендии и се дипломираха, не по комунистическо, а по демократично време - голямата дъщеря защити Phd 2001г. в USA (с пълна стипендия), а малката завърши медицина в Тюбинген през 2005г. 5.Пенсията ми е максимална, защото докато работех в БАН, правех частно (по граждански договор) софтуер и не съм крил доходи. 6.Вервайте на комуноидните лъжливи агитаторчета, дръжте се за ръшките и цял живот ще сте с дръжка в ръката.

В най мрачните години на тоталитаризма, в БАН да се влезе ей така на майтап с голата тапия без да си проверяван до 9 коляно за лоялност към компартията бе равносилно камила да мине през иглени уши в самата Светая Светих на БКП...вервайте ми :))))))) вие Иречек съвсем се самозабравихте, че и много хватки сте изкопирали от този дето щеше да ни оправи за 800 дни...и той беше един такъв искрен с едни сини честни очи , как да не повярва човек на такъв и неговата легенда за непорочност:))))))))

И бай П.Боча..в се пишеше антикомунист и после като взеха да излизат доносите му ...смрад до небето , че и чак майка си клепал пред ДС...кой знае какъв доносник мизерен сте бил драги и кой знае колко човешки съдби на ваши колеги сте разбил и трудолюбиви БАНичари погубил за да растете в кариерата...те ренегатите са майстори в този жанр...

Иричек,маи наистина комундетата бая са ти таковали таковата,че чак до сега те държи а на всичкото отгоре нямаш и идея за нещата в америка. Да дават ти субидия от 80-100 хиляди и после ...какво става,ги връщаш цял живот а вече в тези световни икономически сривове,се оказва че никога няма как и да ги върнат! Иричек умолявам те да влезеш в гугъл и да напишеш: Капитализъм: Любовна история е последният филм на Майкъл Мур филмчето е 2 часа,със субтитри на Български. изгледаи го и те моля влез и коментираи,как ти се струва това което ще видиш. Желая ти здраве.

ЕС си постигна целите. Зароби като с мехлем бедните страни чрез податливите алчни особено българските уж управници. Направи народа на просяци и от сега един по един ще се отеглят от ЕС.

Че са опора - опора са.Само че на много кофти място ме е" подпряла "тази опора.

якооо :)))))))))))

Изобщо кво сравнявате СИВ с ЕС ? СИВ никога не се е месил на хората къде да пушат, какво да ядат, какво да пият, да им забраняват да си правят домашна ракия, да си садят каквито си искат домати и грозде и да си правят от гроздето колкото си искат вино....СИВ Е ЦВЕТЕ ПРЕД ЕС ! ЕС Е ЕДНА МАШИНА ЗА ГЕНОЦИД !

Кратко пояснение ...никога не съм апелирал Българите да не работят навън...точно обратното е ходете и вижте с очите си и поработете на западнярите и сами ще си направите изводите...защо казвам това ...получи се малък спор с лицето именуващо се Иречек...той твърди следното че 1во..пенсията му тук е възможно най високата..2ро децата му са на някакви позиции в САЩ и Германия, забравих на какви позиции ...извода е следният Активен Борец Против Фашизма и Капитализма тоест номенклатура на БКП ...понеже съм старо момче ви казвам, че това бяха единствените хора имащи възможност да изучат децата си в чужбина с държавен ресурс ,повечето от които в крайна сметка се оказаха алкохолизирани с наркотична зависимост и с други тайни пороци дегенерати ...все пак на някой от по читавите (дечица) им бе позволено да заемат позиции в разни организации чиято основна цел е да дозатрият опосканата ни държавица (справка бившият ни финансов министър)...и какво се оказва в крайна сметка най върлите комунисти накрая се оказаха най отявлени ренегати ...но в това няма нищо чудно защото така ги учеха навремето че материализЪма е те там е истината...пЪрЪта не мерише...и сега агитира колко е гот...ми вие си построихте вашият личен комунизъм как няма да е гот...да обаче вие се взехте на сериозно и взехте да цакате Русначетата а както е знайно Москва не вярва на сълзи...

Забравих да кажа на уважаемият Иречек, че ако голямото ти дете с ПиЕйчДи и Постдок в САЩ, дето работи в WDC за Правителствена агенция. и зет ти (българче) асошиейт професор в US университет са като бившият ни финансов министър топ икономиста Симеон Дянков дето съсипа Грузия и след това за малко да затрие България халал да са ти деца драги Иракчанино...по далече ги дръж от БГ

ЮжноЕвропейска рюбота:) Хем не харесват Меркел, хем най им харесва Германия. Дай им на южняците сянка и нещо за пиене... Добре че германците и скандинавците работят!

Ами да да бачкат щото имат цяла Гърция да хранят ! ЯСО ! УЗО ! СИРТАКИ ! БАРБАЯНИ ! ОПСАААА !

евросъюза сам по себе си е постижение за човешкото развитие. това дали се харесва или не, се свързва с прецаканият в основата си политикономически модел, който НЕ Е евросъюза и за разлика от него, на 100% е обречен на провал. истината за германия, освен по форумите е видима и за всички грамотни и можещи - 25% от живеещите в германия, останалите скоро няма да се върнат за да хранят електората на жалката карикатура феркел и оядените и благодетели.

Западни медии обявиха, че в ЕК са шокирани, че националистична партия Атака е четвъртата парламента. Предполагам, че заради растящата популярност на партиите, които се застъпват против членството на страните в блока, недемократично поставените лица в ЕК не са в шок, а направо в кома.

в германя все още важи правилото че дие арбеит мачт фреи, които не е измислен от хитлер.у нас все още важи правилото ние ги лажем че работим те ни лаят че ни плащат и това е в сила от 19ччг. досега. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мерси подобно:)))))))

Засега не се наблюдават тълпи от скептични европейци, чакащи за визи пред съвецките и китайски посолства.

Майко мила, наистина ли мислиш, че се пише "съвецки"?!

ЧАКАХМЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ, НАДЯВАХМЕ СЕ, А ТО КАКВО СЕ ОКАЗА, ЧЕ ЗАРАДИ ВЪНШНАТА ГРАНИЦА НА ЕС /НАЙ-БЛИЗКО ДО БЛИЗКИЯ ИЗТОК - ТА НАС ДА НИ ПОЧНАТ ПЪРВИ АКО РЕШАТ ЧАРШАФИТЕ/ СА НИ ПРИЕЛИ И КОГАТО ИСКАМЕ НЕЩО ОТ ТЯХ ... А НЕ МОЖЕ /НИЕ СЕ ЧУВСТВУВАМЕ КАТО ЕВРЕИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА... ДА НИ СЛОЖАТ ЗНАЧКА БЪЛГАРИН - НЕ РОМ ЗАЩОТО ТЕ ГИ ОСРАХА ПЪТЕКИТЕ ТА НИЕ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА ИМ МАНГАЛИ МРЪСНИ... БЕДНИТЕ РОДНИНИ НА ЕС ... ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, А СЕГА ВЪОБЩЕ НЯМА ДА СЕ СЕЩАТ ЗА НАС СЛЕД ТЕЗИ ИЗБОРИ - ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА БРАТЯ И СЕСТРИ !!!!

гласуваш за волен получаваш ЕРДОГАН

За сведение на всички лаладжий в този форум ...българина е екстравертен тип просто такъв ни е манталитета и за да има душевен мир и слънцето да грее в очите му трябва да бъде там където го уважават и обичат...там където Българина го смятат за чужденец пришълец натрапник (най вече в западните страни) българина не е щастлив...

Децата ми (за внуците да не говорим) се чувстват великолепно в "интровертните" САЩ и Германия.

За да не се повтарям прочетете още един път написаното по надолу от мен в един ваш коментар...а що се отнася до човек който иска сам себе си да излъже в нещо и да повярва в тази лъжа, номера е следният: той си повтаря 1000 пъти лъжата за да я преформатира на истина..справка д-р Гьобелс...затова продължавайте да си повтаряте 1000 пъти : Децата ми са ОК там на запад щастливи са да мият западнярските кенефи или да гледат склерозирали старци и това ме прави крайно щастлив и нямам никакви проблеми :))))))

Имате право ! ....само дето Ни Принудиха да Сме емигранти в Собствените-Ни Земи.

Драги ми Evcor изглеждаш интелигентно момче пък пишеш несериозни неща...самият баш-бакан шефа на Европската уния да не му споменавам името, (че ще ме баннат) си е Маоист та дрънка...имате сладки компютърчета разровете се в нета и ще откриете истината (ако я търсите де) ако пък спамите за сребърници това е вече друго нещо...

Не може запитване на 7500 човека да даде резултат за настроението на стотици милиони граждани на ЕС. Просто несериозно и погрешно.

Ами много просто, разчитат че българите ще искат СИВ, Съветския съюз и светлто бъдеще...както и да получават 2000 рубли заплата- равна на 100 лв.

1chovek

Може - има си методики, математически модели. Въобще статистиката си е сериозна наука и грешиш, като казваш, че не можело. Напр. проучванията преди и по време на избори да не мислиш, че се правят на база на допитване до всички хора? Не - макс 1000 души. И резултатите са с отклонение не повече от 1-2%. Което показва, че става въпрос за доста точна наука.

Колко се подобри живота на хората сслед влизането в ЕС ? Някой има ли идея. Освен ограничения нещо друго видяхте ли ?

Сега искаш да си внесем Германци да ни управляват ли? :) На мен ми стигна и че ограниченията паднаха. Ти ако чакаш някой друг да изрине твоята кочина... ще почакаш още дълго. Колко пъти направи забележка на келеши дето си качват караката по седалките, вдигат шум или люпят семки в рейса? Или си прекалено печен за това? Ти полваш само кола, защото си голЕм. И пъркираш където ти е удобно защото няма къде. И всички така правят. Така че... F.U. :)

Ей умнико, кат не си наясно кви ги мислят "честните" западно европейци не се обаждай щот ставаш смешен :) Освен че забраниха пушенето и оставиха хиляди хора без работа, искат да забранят и казаните за ракия и забележи тва - ИСКАТ ДА ЗАБРАНЯТ БЪЛГАРСКИТЕ СОРТОВЕ СЕМЕНА ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИ, ПЛОДОВЕ и т.н. !!! Тва ли ти харесва ? Аз не признавам легитимноста на ЕС, понеже е създаден без съгласието на по-голямата част от населението на всички държави в Европа и затова отказвам да спазвам абсолютно всички директиви идващи от там ! Имам си казан за ракия в двора и пазя много семена събирани през годините от домати, краставици, дини и жито. Иамм семена да си садя още хиляда години в двора и съм готов да застрелям всеки, който влезе вътре без моето съгласие независимо дали идва от Франция или от съседното село ! Приготвил съм сачми за глиган за всички ! За мен ЕС не съществува !

ЕС е една бюрократизирана, ментараджийска организация. Много ПО - БЕТЕР от СИВ. И затова хората са отвратени. Колко прави са англичаните ръководени от умен и прозорлив мъж, като Дейвид Камерън. Каквото им каза се оказа вярно.

Европа е доста по-болна от описаното... Европа е доста Отдавна нещо, което си е като нищо... Европа е доста откровена, Признавайки че до десет години анекдотът за чудещите-се пътни полицаи (Мюмюн и Хасан) на имената на пътуващите (Ханс и Гретхен) ще е Реалност... А за да Не Продължава 'традиционното' болен-здрав-носи - то Ясно - болен се лекува на легло.

Освен че сме най-бедната, сме явно и страната с най-изразена цензура във виртуалното пространство. Аз такова чудо като тук не съм срещал никъде в Европа дори и сегашните съвеЦки СМИ. Примерно във форума на една малотиражка а си казал нещо накриво и с месеци може да ти бъде отказан достъпа до него. Тук редовно изчезват коментари, то вярно че има много шлака и простаци, ама все пак трябва ли да цензурираш някого само защото е написал Долу!

Напълно съм солидарен с това мнение...

а ти влез в форума за планинско колеездене мтб-бг.ком да видиш там за какъв оногундурски идиотизъм става дума...1

а ти влез в форума за планинско колеездене мтб-бг.ком да видиш там за какъв оногундурски идиотизъм става дума...1

Това е наш дълг. В личен план нямам проблеми, но се вбесявам от безпределната наглост на комуноидните отрочета и съвецките им покровители.

Нарочно пиша съвеЦки, защото много се дразнят.

Хайде пак изпълзяха русофобите...Руснаците пак са ви виновни или както казва умникът АК :на калпав ... космите му пречат. ))))))))) като толкоз ви пречат Русначетата драги ми Evcor хубавата ни Европейска държава ви е дала едни сладки Европейски паспортчета с които можете да заминете където си поискате ...ако сте умни и кадърни ще просперирате и в Танганайка ...пардон Занзибар...но понеже сте си най обикновенни негодници роните сълзички и търсите виновен за вашите неуспехи и провали :)))))))

Все забравям да ви напомня че омразата ви разяжда отвътре и ви разболява вас самите...на Руснаците им е през калпака че вие изпитвате такива чувства към тях

По надолу някакъв нещастник твърди че преди контрареволюцията от 1989г сме били на нивото на Уганда и пр. само за сведение на лаещите псета ще ви кажа че и в момента края на последните асвалтирани пътища на северо-западна Африка свършват на южната граница на Мароко...надолу са земни пътища подобни на нашите ГОРСКИ пътища използвани за дърводобив...аз съм свидетел...

Пътувам в USA и Germany, при децата и внуците. Финансови и битови проблеми нямам. Но безпределната Ви наглост, системното тиражиране на откровени лъжи и изопачени анализи, ме задължават да Ви разобличавам пред младите, които Ви сърбат попарата, без да разберат какво става.

Драги ми Иракчанино..в какво именно вие ме разобличавате мен , че не се досещам никак...що се отнася до намека ви за тривиалните битовизми, то и свинята няма никакви финансови и битови проблеми стига само да и напълниш копанята и тя е напълно щастлива ...

След краха на т.нар. "социалистическа система" (реално нямаща нищо общо нито със социализма, нито с комунизма), бившите комунистически/социалистически партии в ЦЯЛА Европа на практика започнаха трансформацията на Европейската общност от икономически в политически съюз от социалистически тип. На практика това означава, че ЕС (както впрочем и САЩ) е тръгнал по пътя на СССР. И провалът му е неизбежен и неминуем. Има много доказателства за това, но ще спомена само устойчивото овладяване на властта в ЕС от "бивши" комунисти (префасонирани на социалисти), "пълзящата" централизация, растящата безполезна администрация, постепенното обезличаване на нациите ("европейски граждани", а?!), преразпределителните функции на благата, наливането на пари в губещи и нефункциониращи държави (Гърция, Кипър, България....), създаването на обща полиция и въоръжени сили, сливането на европейската олигархия с руската...

Нещата са много тревожни за трудолюбивите и креативни народи. Трябва силна и своевременна превенция, за да се спрат азиатско-мужишките пълчища.

Съгласен. Само бих добавил и засилващата се ислямизация.

Ами ти сам си противоречиш и се оборваш. Преди 24 години като бяхме сателит на тези братушки( не единствения!) защо не бяхме най-бедни на континента? Бяхме ли на последно място по човешко развитие? Бяхме ли сравними с Уганда, Мали и Чад?

Да !!! Бяхме !!!

Юначе, виждам ,че имаш компютър.Погледни в Интернет статистиките какво и колко сме произвеждали преди 89г. какво ни е било здравеопазването, образованието и т.н.и ако си нормален ще престанеш да пишеш глупостите си.Нищо лично!!!!

Ей сега ще те почнат че сме най бедни заради : 1.Америкаците. 2.Евреите 3.Европейския съюз 4.Тамплиерите 5.Илюминатите 6.Фашистите 7.Франк масоните 8.Братството на изуитите 9.Капитализмът 10.Демокрацията Абе въобще целия западен свят мисли само как да прецака "трудолюбивия" , "умен" и "велик" българин !!!

Или казано по народному - на калпав ... космите му пречат.

ТОЗИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПАДНЕ. ЗА КАКВО НИ Е, ДА ИМ ВНАСЯМЕ БОКЛУЦИТЕ, А НАШИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ДА НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАСИРАТ СТОКАТА? НЯМАМЕ НИКАКВА ПОЛЗА ОТ НЕГО, САМО ВРЕДА.

А що купувате боклуци? Изберете българското - не се тълпете като овце из моловете!

Голяма част от българското е ликвидирано или се изнася , без да сме го помирисали.

И НИЕ КУПУВАМЕ БЪЛГАРСКОТО, НЕ ХОДИМ И В ТЪПИТЕ МОЛОВЕ, ГОВОРЯ ПО ПРИНЦИП, ЧЕ ЧУЖДИТЕ СТОКИ СА ПОВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ....

Изберете българското. Това в много от случаи не работи. Веднага се сещам за буклучавите сирена и кашкавали пълни с растителна мазнина. За колбасите пък изобщо няма какво да се говори. Даже доста скъпи продукти са пълен боклук.

2013 година.Демокрация.Никой не те кара да купуваш нещо внасяно от чужбина (въпреки че нещата от чужбина са с класи по качествени от нашенските недоразумения и ментета ) . Ако искаш произвеждай и продавай - никой не те е спрял ! Или милееш за времената когато войници и студенти работеха а ТКДЗ - арите търкаха пейките в хоремаците и се биеха по гърдите как яко бачкат !!!

Кое е по-качествено не разбрах.... Знаеш ли за изискването българските производители на млечни продукти да посочват всички суровини включени в млечните продукти- т.е. ако има палмово масло трябва да е посочено изрично? Такаааа.. дотук добре! А знаеш ли, че такова изискване за вносните кашкавали и млека няма? А така- купувай си ти "качественото" немско сирене и кашкавал, които само ти си мислиш че са такива, а всъщност са боклуците, които бай европеец изхвърля и дори печели от това ...

започнаха веднага след изборите. Явно държавната субсидия им е дошла вповече и следизборната агитация ще я оправдае.

Къде ли е шареното котле което да ни обясни че трябва незабавно да напуснем Евросъюза , да затворим границите , да наметнем яморлуците , да нагиздим момите , да пием по една шльокавица и дружно да запеем колко е велика България !!!

Шльоковица, ама от Котле!

ЗА България е без значение дали е в ЕС или не - все ще е зле! Само кадърните и знаещи спечелиха - имаха шанс да се махнат и намерят бъдеще!

Само да знаеш тези, дето останахме какво спечелихме??!

Taka e

Не, не е така само мошениците и предателите спечелиха.

вярна ще излезе тази прокоба, че съюз, в който влезнем се разпада скоро след това... Може би все пак трябва да потърсим сами пътя си.

Донесението ми , че Русия вкарва България в ЕС с цел да го разруши е в архива на Короната и не му беше обърнато нужното внимание!

май ние се разпадаме, а ЕС ни гледа сеира.

Гътнахме османската империя, гънахме соц блока, сега ще гътнем и евросъюза. Майстори сме

Ако българинът не беше толкова исторически късоглед, щеше да знае, че всички нещастия за България са идвали от Запада. Едва ли турците са ни причинили толкова злини, отколкото тези, на които и днес попаданхме в ръчичките и както се вижда - те нямат нищо против това. Докато народа дълго и трудно се осъзнава, ЕС ни дяла здраво с голямата секира. Народа сънува несъществуващи еврофондове и европейски заплати, а не вижда, че нещата стават все по-зле и ще стават все по-зле, защото те са така програмирани да стават отвън.

Някои не сме късогледи и знаем, че най-големите беди на България идват от самите БЪЛГАРИ!

от цоциализЪма не сме видяли. С изключение на България останалите соцдържави без СССР се разбунтуваха. И въпреки "помощта", която им беше оказана, СИВ се стопи бълзо.

Що забрави да кажеш , че всяка година плащаме членски внос в този ЕС , към 700 милиона са май? И че влизането в него струваше затварянето на съвсем редовните работещи блокове на АЕЦ, за да ни натрапят скъпата зелена енергия? Плюс всякакви простотии като щастливи кокошки и прасета с душове и играчки, сега се задава и директивата за сертифицираните семена? Колко наши стоки се продават там и колко техни тук? Кой има по-голяма полза от това?

И какво щеше да продаваш в ЕС ако бяхме извън него! Дали нямаше пак да ни поставят ограничения, изисквания, мита? Какви производства щяхме да развиваме със старите заводи, заграбени от номенклатурата, източвани на входа и на изхода! Къде щяхме да пробием със соц. стоките си - няма го изкуствения пазар поддържан от СИВ!

колко годишни фондове ни осигуряват срещу това...

Филма с Вавилонската кула се повтаря :)

...този не съм го гледал. Така ...нещо?

Политиката на Меркел за справяне с кризата видимо не сработи.ЕС е пълен е пълен с иконочмически емигранти от Африка,Азия и Близкия Изток.Хора,с ниска степен на квалификация или липса на такава.Абсолютен факт е,че американскта криза,далеч не се развихри по мащабите на европейската.Също е факт,че федеративният принцип на изграждане на САЩ,макар и не съвършен,сработи във времето далеч по-добре.Така или иначе,никой не е чул щата Луизиана,да поиска от Федералният резерв няколко стотин милиарда долара,защото са го закъсали по гръцко-кипърският модел.Евробюрокрацията работи много неефективно,прекалено скъпа е за гражданите и съвсем не ги удовлетворява,като взети решения за чисто житейските им грижи.Нещо трябва много радикално да се промени.За да има ЕС бъдеще.

wenci

Напред към основаването на Балканска федерация !

Я Падишаха да си стигне до Виена, както си беше доходил...

Човешко творение! Не е вечно! Какво толкова да вярвят в него? И освен това сме вярвали и на други мощни съюзи/ СССР/ и комуни, които вече са в историята! Уповавайте се на всевишния и вярвайте в себе си ! Помогни си сам за да ти помогне и Господ!

Мечтите за ЕС и Комунизъм са еднакво добри и еднакво привлекателни, но са и еднакво невъзможни по много причини.

Стига с тия комуни и съюзи,бе!!! Обърквате ме! Как да се похваля- опънах една европейка! Кой ще ми обърне внимание?- дори ще кажат,че съм луд. Друго си е силната национална държава. Аз разчитам само на моя- надървен!

А когато съвсем спадне ще разчиташ ли на съюзи, кой тогава ще те подкрепя с чаталчето?

Умният и грамотен човек вярва и разчита на собствените си възможности.Той се стреми сам да си решава проблемите. Наивникът си избира Бог, Политическа партия или Съюз и се надява те да му решават проблемите. И винаги остава ИЗЛЪГАН.Е някой го разбират,макар и късно,но повечето така и си отиват от този свят,без да проумеят защо са " вечно прецакани".

Евалата! По-често го поствай този коментар!!! Точно и ясно!

Точно по български - всеки да се спасява поединично. Обаче сам и дете не можеш да си направиш.

Е, нека ЕС ни "прави децата",след като на нас не ни стига акъла и за това...

ЕС е най-доброто място за живеене в целия свят. По-добро от САЩ, Русия, Япония, Китай, Индия, Австралия, Канада, Турция и други. ЕС предлага най-доброто съчетание от демокрация, сигурност, перспектива за развитие на личиноста, образование, географски и климатични дадености и др.

Явно , че не си ходил скоро в големите градове от евросъюза. Пълно е с араби, цигани ,албанци, индийци мароканци........ В Лондон , Берлин , Мадрид, Атина според статистиката само за 1 година престъпността е нараснала почти 3,5 пъти. Ако не вярваш Атина ти е близо. Опитай да замръкнеш след 23 ч. сам в някой квартал да видиш какво ще ти се случи.

явно скоро не си бил в някои от големите български градове да видиш какво може да ти се случи посред бял ден

Най-доброто място за живеене и бизнес е САЩ, и това ще остане така за много десетилетия напред!Много са предимствата на необятната ,богата и справедлива страна и най-основното от тях е:никой не ти пречи да се развиваш независимо дали си българин или румънец!Иска се само едно:да имаш мозък и да го използваш по предназначение!Справка:СЕРГЕЙ БРИН!А като него има много!

САЩ, Канада, Австралия , Нова зеландия. Това са държавите с най- добрите условия за бизнес и живеене. ЕС вече от 7-8 год. не е.

Аз също не вярвам. Не вярвам в него още откакте се взе решение за разширяването му. Той няма да просъществува освен ако: 1.Няма единен парламент и единно управление на принципа на федерацията 2. Единна монетарна система 3. Един официален език Това са трите стълба с които трябва да се започне отново. Иначе ЕС ще го учим само по история.

Че то по това аз си бях клошар и в Съв. Съюз!

И Първата и 2 световна война са започнати от Германия поради липса на пазари. Германия има акъл и дисциплина и произвежда НО НЯМА ПАЗАРИ. Сега Германия чрез ЕС постигна целите на войната без бомби и млн убити. САЩ и разреши това като отплата за лоялността в глобален мащаб. Но набута US-Троянски кон -milioni турци и Еко организаци, които винаги могат да разклатят Герм. България която унищожи своята икономика е жертва на ЕС и за отплата изпраща най-доброто, което има здрави млади хора физически работници и образовани- ДАРОМ! Това е новото еничарство -доброволно. А в САЩ тия ЕКО Зелени и други стюпидитес ама хич не виреят. Ама САЩ има 2 политики -едната си е за тях, а другата за външна употреба- за глупаците.

Не знам дали теб те "изпращат", но аз САМ избрах да се махна - и слава богу! Трябва да разберете, че българите бягат от българите - и то не само в Европа!

Такива като теб и от себе си биха избягали, ама като как да стане?

забравяте, че всички непопулярни мерки се вземат уж по указания ат ЕС - зелена енергия, увеличаване на пенсионната възраст, увеличаване на акцизите, заплащане на парникови газове. В същото време никъде няма фиксирана минимална заплата и пенсия, която да позволява на хората да живеят нормално. Няма изисквания и за социалните осигуровки - примерно в Испания трайно безработните получават по 700 евро месечно, а тук един гол...

В Стария Завет има глава, посветена на пророк Данаил. В няколко свои видения той чертае бъдещето на света, в частност на Европа. Много точно предрича бъдещите империи- Вавилонска, Мидо- Персийска, Гръцка /Александър Македонски/ и Римска- със своя наследник обединена/разединена Европа. В едно от виденията си бъдещето на света е изобразено като великан, като отделните части на тялото му изобразяват отделните империи. Последното време- нашето време, е изобразено чрез стъпалата на великана. Направени са от глина и желязо. Коментарът е, че както глината не може да се смеси със желязото, така и Европа никога няма да може да се обедини /организационно, финансово, монетарно, културно- исторически и др./ Между другото, от вчера Великобритания се тресе от огромен политически скандал, предизвикан от 2 от министрите /консерватори/, които са казали, че ако днес има референдум за излизане от ЕС, те ще гласуват "за".

Хилядолетният Четвърти Райх или както го наричат политкоректно - Европейски съюз е една политическа организация, която се крепеше само на пропаганда и дезинформация. Логично беше един ден този балон да се спука.