Коментари - Бензин А-95 по-скъп от дизела | Днес.dir.bg

Бензин А-95 по-скъп от дизела

Бензинът поскъпна от началото на месеца - с около 4 стотинки на литър. Най-масовото гориво у нас - А-95, надмина цените на дизела. В различните вериги бензиностанции литърът вече варира между 2,58 лв. и 2,61 лв. Дизелът струва около 2,57 за литър, като при него поскъпването е с около 2 стотинки.

Обратно в новината

Коментари - Бензин А-95 по-скъп от дизела | Днес.dir.bg

Коментари

2,60 е доста приятна цена. В Германия сипваме дизела по 1,35-1,40, а бензина още по-скъпо. И не ми излизайте със заплатите си. Знам, че печелите по-малко, но за сметка на това карате по-икономични коли, а не Мерцедеси 350тки дето горат по 10-12 на сто.

Електровелосипедът е наистина практичното превозно средство за придвижване в градска среда. Няма умора, няма изпотяване, няма задръстване, а и може да се съхранява на 2 кв.м. площ.

Цената на бензина се покачи,защото се покачи цената на бензина който използват бензиновозите за доставка на бензин!

голяма новина, в цяла Европа е така ?

който ни освободи, той ще ни пороби. ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Забележете, България е под минималните изисквания за акциз в ЕС а цената на горивата е колкото в Австрия и Испания.

деер

Не ме интересува колко струва, искам да е качествен! Иска поне една медия да плати 30 000 лева и да направи анализ на горивата от основните играчи и да ги публикува!!! Но, но ако не публикува истинските резултати да ми плати 30 000 000лева, ако докажа, че е заблуждава хората ........

Ти тия милиони за нищо ги нямаш. Плащаш си ги ей така за закуска. Спокойно. Не се горещи толкова. Не ти трябва толкова качествен, джогана ти върви с всякакъв.

Дянков,Невдянков!!!Ти май забрави как с идването на власт на Герб жеднага вдигнахте акцизите за 4-годишен период за да ни похвалят от европата!Но ние помним как после жсяка година го вдигаше пак и пак и пак!!!Господ да те убие дано!А ние на изборите ще те довършим!!!

Платихме по 300 лева за парно за един месец, по 280-310 лева за ток на алчни чуждестранни печалбари, сега плащаме бензин като в Европа, където сме тнай-бедните. Правителството на милиционерите с финансов министър-евреин пробва до последно търпението на нацията. Няма да се успокоят, докато по улиците не текнат потоци наша кръв... Само ако можехте да видите мутрите на Борисов и другите как се хилят по нощните оргии над вашите протести и болка...

Моторните горива пак гонят 3 лв., а заплатите са по 300 лв., направо ми иде да заплача от радост :))

Сега отношението е 3 на 300 и има задръствания, а ако стане 1 на 3000 предсвавям си к'во ще е.

Няма друга държава в Европа, в която да се търкалят така безразборно и "непроизводително" леки автомобили! 80% от колите са с по един човек (шофьора).Слезте малко от тези коли и станете нормални хора. така ще направите и икономии, а и ще принудите монополистите да намалят цените на горивата.

Бългаpина е богат ще почне да се замисля когато бензина стане 4лв.

бил съм навън(в други страни) много ръдко ще видиш лек автомобил с повече от 2 (двама) човека

Аз викам направо, както е тръгнало да спрем яденето защото в Сомалия гладуват, да седим на тъмно щото тока е скъп, да седим на студено защото и парното е скъпо, абе направо да се върнем в каменната ера, а? Кога кратуни кухи ще осъзнаете, че автомобила не е лукс, а необходимост?

Необходимост е храната, водата, въздуха. Автомобилът е глезотия и суета.

Необходимост е, но за всеки ден? А, стига бе! Пробвал ли си някога метрото? А пеш? По-бързо и по-удобно и здравословно е! Особено в центъра! Ако твоята професия или разбиране изисква кола всеки ден не значи, че на останалите главите са кухи! Даже обратното е по-вероятно!

българинът няма алтернатива с нормален и надежден градски транспорт!

в Русия е 31 рубли, около 1,5лв.

В Турция е 4.80 лири, около 4.40 лева.

Дянков лъжеДдоходи и акцизи трябва да са пропорционални

На протест да се искат законодателни промени а не просто да се протестира. Да се иска свободен внос а не каквото се внесе да се задължаван да стои в временни складове 40 дена, които са собственост на Луклойл и OMV , които са сложили достатъчно високи цени за съхранение и така се обезсмисля по-евтиния внос !!!! Това е законодателно поддържане на монополите, подпомагано от ... държавата или от тези който творят законите т.е народното събрание

До Фър и Финиас:В България пазарните механизми и правила въобще не се прилагат,защото има хора,които мислят като вас .

Добре, добре-лятото 3 лева! Да живее ЕС, да живеят всички!Ура!!!!

И Дянков и правителството, че те са по виновни от европейския съюз ... за съжаление Няма свободен пазар и внос това е истината

Смей се ти. Сега напълних резервоара на 1.82 евро за литър. Ще дойде и в България на толкова. Въпрос на време е.

ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА НА ПРОТЕСТ

Така е но да се искат законодателни промени а не просто да се протестира. Да се иска свободен внос а не каквото се внесе да се задължаван да стои в временни складове 40 дена, който са собственост на Луклойл и OMV , който са сложили достатъчно високи цени за съхранение и така се обезсмисля по-евтиния внос !!!! Това е законодателно поддържане на монополите, подпомагано от ... държавата или от тези който творят законите т.е народното събрание

аз незнам ама 15лв.на 1000л не прави 0..04лв на литър.А и долара падна,петрола падна ама не и в БГ.тук всичко се вдига

ой,ой,ой 53 ти да не си пропуснал доста часове по химия? като не знаеш нещо замълчи!

Информацията ви е много, много стара - дизеловата фракция отдавна не е "отпадъчен продукт" - тя е продукт от първостепенно значение - част от производствената програма на всяка една рафинерия.

Да си учил някога за бензин, лигроин, керосин, дизелово гориво, мазут? Или си спал в час!

Просто напиши в търсачката фракции на нефта и ще разбереш дали ти си спал в час или 53.

ами това е съвсем нормално дизела да е по-евтин от бензина дами и господа

Виновни са Станишев и тройната коалиция. Те са подписали присъединителните документи за ЕС. А сега плащаме ...

...Бойко, ти ли си? "В девет от тях трябва да се проведе референдум" - ние кога ще правим такъв по вътрешен въпрос на Франция например? - дали и разрешаваме бюджетен дефицит над 3%...

Каквото и да говорят,мизерни заплати,ниски пенсии,а бензин като в Европа.Всичко като в Европа,само доходи като в Габон...

Докато има навитаци да работят за без пари не се надявай на по-високи доходи. Нека плюенето започне сега...

Не е до навитаци, а до договорки между ченгета и мутраци - и то във всички области! Когато бях студент преди 7 години, работих по 2 проекта, като около 95-96 % от цялата работа свърших аз. Без никакво заплащане. Не само, че не получих и устна благодарност! На следващата година, когато бяха защитите на дипломните работи, получих огромна критика от другия лагер (във всеки един ВУЗ преподавателите се делят на лагери и котерии), но ръководителят на дипломната ми работа (който ръководеше и единия от проектите), вместо да застане твърдо зад мен, ПРИЗНА ЧЕ СЪМ ДОПУСНАЛ ГРЕШКИ И ЧЕ ТЕ СЕ ДЪЛЖАТ НА НЕОПИТНОСТТА МИ!!! В резултат на защитата получих ДОБЪР (3.50)!!! Впоследствие, както и предполагах, назначиха връзкар за докторант. Сега работя съвсем друго не по специалността и съм сравнително доволен. Макар и кол-център, фирмата е чужда, преките шефовете не са българи и са свестни, а заплащането и порядките са съвсем други. Този пример го давам, защото това е масова практика как се постъпва в държавни и частни фирми и организации с обикновените, простосмъртни хора, без връзки и протекции. Така че остави "навитаците", ами почвай по техните шефове! Но и това не е възможно, с казионните ни синдикати.

"Габонски" са си твоите доходи. Да си учил, да си се квалифицирал. Не си го направил и сега пазарът на труда те оценява като "габонец". Но за това държавата ти е виновна само 10 %, а 90% си си виновна само и единствено ТИ. (за всеки случай, ако попиташ - моята заплата не е "габонска" - доволен съм) Знам, знам - сега някой ще вземе сега да си изрежда "висшите образования" - ами завършили сте "нещо" и сте спрели да се учите- там ви е грешката.

Фър,добре летиш,доволен си от заплатата си,но 90% от хората не са като тебе и не би трябвало.Говорим за покриване на най-необходимите нужди на хората,а това е все по-трудно.Не обиждай българите,че са габонци.

я кажи - на кого лижеш гъ*а? Абсолютно е невъзможно - независимо колко си учил и квалифицирал да имаш хубава работа и добра заплата а, ако не си на някого човек! Ако не си готов на далавери и ако не лижеш на някого трите букви! Всичко друго е дървена философия! Има изключения - но те са толкова нищожни, че не могат да се дават за пример!

Това, което описваш, важи за идеалния случай, и то на Запад. Това наистина важи... за хора с изключителни способности, може би за под 1 % от населението! А и не всички могат да са на ти с компютъра, да владеят перфектно английски, да имат висше образование с 10 години стаж по специалността и да са на възраст до 30 години! И друго: това, че аз съм се оправил е 100 % късмет и се дължи на моя позната, която предварително ходатайства за мен. Явно не ти е известен и фактът, че когато чужда ИТ компания в България има нужда от нови хора, почти единственият канал, чрез който го обявява, е работещите там да казват на свои приятели и познати за свободното място. А за това нещо те получават и бонус! Поради този факт, наистина тябва да си супергений, за да можеш да кандидатстваш на обява по джобс-а примерно, и да те вземат на работа!

Защо ни трябват винетки, ако държавата прибира по един лев и десет стотинки за себе си от всеки продаден литър бензин/дизел???

щото някой може да влезе от Гърция с пълен резервоар и да излезе през Кулата примерно без да сипе и капка тук

А на ГПП вместо да се чудят за рушвет могат да набият пътния данък, вместо да тормозят целия народ. Не е това причината, а че близки до властта фирмички лесно чрез винетките се облагодетелстват, а пък чрез акцизите и митата е по-трудно да го правят.

pompai

Почти в целия свят бензина е по скъп само тук бе обратно защото преди години като бе по евтин дизела доста хора минаха на дизел и нали знаете как е по света, което се търси повече става по скъпо .Така ,че не пишете че сте открили Америка.:)))

По себестойност дизела е много по-евтин от бензин, защото е отпаден продукт! Но правилно пишете, че в БГ цената се определя от търсенето!

Отпаден продукт е пропан-бутана, а не дизела. Дизелът е по-тежка фракция на петрола.

НАВСЯКЪДЕ цената се определя от търсенето и предлагането.

Коментари - Бензин А-95 по-скъп от дизела | Днес.dir.bg

Бензин А-95 по-скъп от дизела

Бензинът поскъпна от началото на месеца - с около 4 стотинки на литър. Най-масовото гориво у нас - А-95, надмина цените на дизела. В различните вериги бензиностанции литърът вече варира между 2,58 лв. и 2,61 лв. Дизелът струва около 2,57 за литър, като при него поскъпването е с около 2 стотинки.

Обратно в новината

Коментари - Бензин А-95 по-скъп от дизела | Днес.dir.bg

Коментари

2,60 е доста приятна цена. В Германия сипваме дизела по 1,35-1,40, а бензина още по-скъпо. И не ми излизайте със заплатите си. Знам, че печелите по-малко, но за сметка на това карате по-икономични коли, а не Мерцедеси 350тки дето горат по 10-12 на сто.

Електровелосипедът е наистина практичното превозно средство за придвижване в градска среда. Няма умора, няма изпотяване, няма задръстване, а и може да се съхранява на 2 кв.м. площ.

Цената на бензина се покачи,защото се покачи цената на бензина който използват бензиновозите за доставка на бензин!

голяма новина, в цяла Европа е така ?

който ни освободи, той ще ни пороби. ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Забележете, България е под минималните изисквания за акциз в ЕС а цената на горивата е колкото в Австрия и Испания.

деер

Не ме интересува колко струва, искам да е качествен! Иска поне една медия да плати 30 000 лева и да направи анализ на горивата от основните играчи и да ги публикува!!! Но, но ако не публикува истинските резултати да ми плати 30 000 000лева, ако докажа, че е заблуждава хората ........

Ти тия милиони за нищо ги нямаш. Плащаш си ги ей така за закуска. Спокойно. Не се горещи толкова. Не ти трябва толкова качествен, джогана ти върви с всякакъв.

Дянков,Невдянков!!!Ти май забрави как с идването на власт на Герб жеднага вдигнахте акцизите за 4-годишен период за да ни похвалят от европата!Но ние помним как после жсяка година го вдигаше пак и пак и пак!!!Господ да те убие дано!А ние на изборите ще те довършим!!!

Платихме по 300 лева за парно за един месец, по 280-310 лева за ток на алчни чуждестранни печалбари, сега плащаме бензин като в Европа, където сме тнай-бедните. Правителството на милиционерите с финансов министър-евреин пробва до последно търпението на нацията. Няма да се успокоят, докато по улиците не текнат потоци наша кръв... Само ако можехте да видите мутрите на Борисов и другите как се хилят по нощните оргии над вашите протести и болка...

Моторните горива пак гонят 3 лв., а заплатите са по 300 лв., направо ми иде да заплача от радост :))

Сега отношението е 3 на 300 и има задръствания, а ако стане 1 на 3000 предсвавям си к'во ще е.

Няма друга държава в Европа, в която да се търкалят така безразборно и "непроизводително" леки автомобили! 80% от колите са с по един човек (шофьора).Слезте малко от тези коли и станете нормални хора. така ще направите и икономии, а и ще принудите монополистите да намалят цените на горивата.

Бългаpина е богат ще почне да се замисля когато бензина стане 4лв.

бил съм навън(в други страни) много ръдко ще видиш лек автомобил с повече от 2 (двама) човека

Аз викам направо, както е тръгнало да спрем яденето защото в Сомалия гладуват, да седим на тъмно щото тока е скъп, да седим на студено защото и парното е скъпо, абе направо да се върнем в каменната ера, а? Кога кратуни кухи ще осъзнаете, че автомобила не е лукс, а необходимост?

Необходимост е храната, водата, въздуха. Автомобилът е глезотия и суета.

Необходимост е, но за всеки ден? А, стига бе! Пробвал ли си някога метрото? А пеш? По-бързо и по-удобно и здравословно е! Особено в центъра! Ако твоята професия или разбиране изисква кола всеки ден не значи, че на останалите главите са кухи! Даже обратното е по-вероятно!

българинът няма алтернатива с нормален и надежден градски транспорт!

в Русия е 31 рубли, около 1,5лв.

В Турция е 4.80 лири, около 4.40 лева.

Дянков лъжеДдоходи и акцизи трябва да са пропорционални

На протест да се искат законодателни промени а не просто да се протестира. Да се иска свободен внос а не каквото се внесе да се задължаван да стои в временни складове 40 дена, които са собственост на Луклойл и OMV , които са сложили достатъчно високи цени за съхранение и така се обезсмисля по-евтиния внос !!!! Това е законодателно поддържане на монополите, подпомагано от ... държавата или от тези който творят законите т.е народното събрание

До Фър и Финиас:В България пазарните механизми и правила въобще не се прилагат,защото има хора,които мислят като вас .

Добре, добре-лятото 3 лева! Да живее ЕС, да живеят всички!Ура!!!!

И Дянков и правителството, че те са по виновни от европейския съюз ... за съжаление Няма свободен пазар и внос това е истината

Смей се ти. Сега напълних резервоара на 1.82 евро за литър. Ще дойде и в България на толкова. Въпрос на време е.

ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА НА ПРОТЕСТ

Така е но да се искат законодателни промени а не просто да се протестира. Да се иска свободен внос а не каквото се внесе да се задължаван да стои в временни складове 40 дена, който са собственост на Луклойл и OMV , който са сложили достатъчно високи цени за съхранение и така се обезсмисля по-евтиния внос !!!! Това е законодателно поддържане на монополите, подпомагано от ... държавата или от тези който творят законите т.е народното събрание

аз незнам ама 15лв.на 1000л не прави 0..04лв на литър.А и долара падна,петрола падна ама не и в БГ.тук всичко се вдига

ой,ой,ой 53 ти да не си пропуснал доста часове по химия? като не знаеш нещо замълчи!

Информацията ви е много, много стара - дизеловата фракция отдавна не е "отпадъчен продукт" - тя е продукт от първостепенно значение - част от производствената програма на всяка една рафинерия.

Да си учил някога за бензин, лигроин, керосин, дизелово гориво, мазут? Или си спал в час!

Просто напиши в търсачката фракции на нефта и ще разбереш дали ти си спал в час или 53.

ами това е съвсем нормално дизела да е по-евтин от бензина дами и господа

Виновни са Станишев и тройната коалиция. Те са подписали присъединителните документи за ЕС. А сега плащаме ...

...Бойко, ти ли си? "В девет от тях трябва да се проведе референдум" - ние кога ще правим такъв по вътрешен въпрос на Франция например? - дали и разрешаваме бюджетен дефицит над 3%...

Каквото и да говорят,мизерни заплати,ниски пенсии,а бензин като в Европа.Всичко като в Европа,само доходи като в Габон...

Докато има навитаци да работят за без пари не се надявай на по-високи доходи. Нека плюенето започне сега...

Не е до навитаци, а до договорки между ченгета и мутраци - и то във всички области! Когато бях студент преди 7 години, работих по 2 проекта, като около 95-96 % от цялата работа свърших аз. Без никакво заплащане. Не само, че не получих и устна благодарност! На следващата година, когато бяха защитите на дипломните работи, получих огромна критика от другия лагер (във всеки един ВУЗ преподавателите се делят на лагери и котерии), но ръководителят на дипломната ми работа (който ръководеше и единия от проектите), вместо да застане твърдо зад мен, ПРИЗНА ЧЕ СЪМ ДОПУСНАЛ ГРЕШКИ И ЧЕ ТЕ СЕ ДЪЛЖАТ НА НЕОПИТНОСТТА МИ!!! В резултат на защитата получих ДОБЪР (3.50)!!! Впоследствие, както и предполагах, назначиха връзкар за докторант. Сега работя съвсем друго не по специалността и съм сравнително доволен. Макар и кол-център, фирмата е чужда, преките шефовете не са българи и са свестни, а заплащането и порядките са съвсем други. Този пример го давам, защото това е масова практика как се постъпва в държавни и частни фирми и организации с обикновените, простосмъртни хора, без връзки и протекции. Така че остави "навитаците", ами почвай по техните шефове! Но и това не е възможно, с казионните ни синдикати.

"Габонски" са си твоите доходи. Да си учил, да си се квалифицирал. Не си го направил и сега пазарът на труда те оценява като "габонец". Но за това държавата ти е виновна само 10 %, а 90% си си виновна само и единствено ТИ. (за всеки случай, ако попиташ - моята заплата не е "габонска" - доволен съм) Знам, знам - сега някой ще вземе сега да си изрежда "висшите образования" - ами завършили сте "нещо" и сте спрели да се учите- там ви е грешката.

Фър,добре летиш,доволен си от заплатата си,но 90% от хората не са като тебе и не би трябвало.Говорим за покриване на най-необходимите нужди на хората,а това е все по-трудно.Не обиждай българите,че са габонци.

я кажи - на кого лижеш гъ*а? Абсолютно е невъзможно - независимо колко си учил и квалифицирал да имаш хубава работа и добра заплата а, ако не си на някого човек! Ако не си готов на далавери и ако не лижеш на някого трите букви! Всичко друго е дървена философия! Има изключения - но те са толкова нищожни, че не могат да се дават за пример!

Това, което описваш, важи за идеалния случай, и то на Запад. Това наистина важи... за хора с изключителни способности, може би за под 1 % от населението! А и не всички могат да са на ти с компютъра, да владеят перфектно английски, да имат висше образование с 10 години стаж по специалността и да са на възраст до 30 години! И друго: това, че аз съм се оправил е 100 % късмет и се дължи на моя позната, която предварително ходатайства за мен. Явно не ти е известен и фактът, че когато чужда ИТ компания в България има нужда от нови хора, почти единственият канал, чрез който го обявява, е работещите там да казват на свои приятели и познати за свободното място. А за това нещо те получават и бонус! Поради този факт, наистина тябва да си супергений, за да можеш да кандидатстваш на обява по джобс-а примерно, и да те вземат на работа!

Защо ни трябват винетки, ако държавата прибира по един лев и десет стотинки за себе си от всеки продаден литър бензин/дизел???

щото някой може да влезе от Гърция с пълен резервоар и да излезе през Кулата примерно без да сипе и капка тук

А на ГПП вместо да се чудят за рушвет могат да набият пътния данък, вместо да тормозят целия народ. Не е това причината, а че близки до властта фирмички лесно чрез винетките се облагодетелстват, а пък чрез акцизите и митата е по-трудно да го правят.

pompai

Почти в целия свят бензина е по скъп само тук бе обратно защото преди години като бе по евтин дизела доста хора минаха на дизел и нали знаете как е по света, което се търси повече става по скъпо .Така ,че не пишете че сте открили Америка.:)))

По себестойност дизела е много по-евтин от бензин, защото е отпаден продукт! Но правилно пишете, че в БГ цената се определя от търсенето!

Отпаден продукт е пропан-бутана, а не дизела. Дизелът е по-тежка фракция на петрола.

НАВСЯКЪДЕ цената се определя от търсенето и предлагането.