Коментари - Китай наложи санкции на Северна Корея | Днес.dir.bg

Китай наложи санкции на Северна Корея

Китай ограничи операциите по сметки на севернокорейски граждани и намали износа на нефтопродукти за Пхенян.

Обратно в новината

Коментари - Китай наложи санкции на Северна Корея | Днес.dir.bg

Коментари

Ето че севернокорейците се оказаха сами. И Китай им обърна гръб. Китай е подлога на САЩ!

да си заложил на куц кон.

Ким мачка каквото и да е - само трябва да седне върху него..

"Севернокорейски представител е заявил пред Киодо, че това не е повлияло на ситуацията в КНДР, но властите били започнали да призовават жителите да използват велосипеди и обществения транспорт." Щото те до сега се движеха с частни коли!

хахахаха

Абе т и на ислямска държава имаше наложени санкции, ама продаваха петрол на цяла европа, даже и в България. Свърши тя. Санкции в днешно време НЕ РАБОТЯТ.

Захарова показа сателитни снимки и директно обяви кой е купувача на петрола на ИДИЛ. Руската авиация избомби хиляди цистерни от виртуалната му тръба. После шефа ти се цунка с Ердоган и всички млъкнаха все едно никога нищо не са казвали. Типично по рашастански.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и членове на неговото семейство са пряко замесени в нелегалните доставки на петрол от петролните кладенци в Сирия, контролирани от Даеш (Ислямска държава). Това обявиха от руското военно министерство, цитирани от руски медии. От ведомството показаха сателитни снимки на колони с петролни цистерни на турско-сирийската граница. Цистерни с петрол свободно преминават също така и границата между Турция и Ирак, според Генералния щаб на Русия. От руското военно министерство добавиха, че Турция е основният потребител на петрола на Даеш. "Основният потребител на този петрол, откраднат от законните собственици в Сирия и Ирак, е Турция. Според наличната информация, този незаконен бизнес включва висшето политическо ръководство на страната, президента Ердоган и семейството му, разкри на пресконференция в Москва руският заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов. Антонов посочи, че Русия ще продължи да предоставя факти, че Турция краде от своите съседи, добавяйки своята изненада, че никой на Запад досега не е забелязал, че синът на Ердоган е собственик на една от най-големите енергийни компании, а зетят на турския президент беше енергиен министър.

Приходите от петрола са използвани не само за обогатяване на турското ръководство, но също така и за въоръжаването на терористи, твърдят още от руския Генерален щаб. Приходите от продажбата на петрол са едни от най-важните източници за разгръщането на дейността на терористите в Сирия. Те печелят около 2 млрд. долара годишно, харчейки тези средства за наемането на екстремисти от целия свят и за екипирането им с оръжия и оборудване, уточни Антонов. Цинизмът на турското ръководство е безграничен. Вижте, какво правят. Влезли в чуждата страна и безсъвестно я ограбват. А когато стопаните се намесят, трябва да бъдат отстранени, коментира зам. министърът. По думите му Русия не си поставя за цел оставката на Ердоган, това е работа на турския народ. Нашата цел е със съвместни действия да прекратим източниците за финансиране на тероризма, изтъква Антонов.

хахаха, ей, боярищник, марш в колхозия да се насладиш на водката и краткия живот.

гази в лайната краварски и глей да не се опръскаш

Какво мислите? С налагането на санкции срещу С. Корея, Китай кого слуша, Руската Педерация или САЩ?

ни е сигурно мчи ама е сигурно че тук има бая 3,14фамилията не салвадор))))

Китай наложи санкции на Северна Корея - до един ядрен опит на месец и не повече от 50% разрушаване на ФАЩ.

И без Китай ще се оправят - ще останат да разчитат само на путлер бунаците! Северна Корея е райска държава. Чудя се, що русофилските уроди като Корнелия, Гергов, Банев, Лавров и прочее сволоч не си пращат там чааветата

"Китай се страхуват да не попаднат под санкциите на САЩ." Разбраха ли сега ватенките, че Китай и САЩ си гледат взаимните интереси? За гнома остава Северна Корея, други приятели няма.

Как така китайците станаха толкова върли соросоиди! А дали не им плащат и от Козяк?

КПСС - БКП ! Солидарност с трудовия братски севернокорейски народ ! Слава !

dobrin

ами то тъж като китажците се поизвъртвха,мозе и американците да се поизвъртят в дръга посока...мозе би има някакво друго равновесие...нас ни внасяха домати от турция.

Когато корейците са имали държава и своя култура, къде ли са били "изключителните" американци?

Наистина, може ли да си толкова прост?! За кои американци питаш? За тези, които са граждани на САЩ е тъпо да правиш забележка, защото техните родни страни може да са и с по-стара история от тази на Ка Не Дере! Ако пък пишеш за коренните жители, то и за тяхната цивилизация е тъпо да пишеш, че е по-млада от тази на Ка Не Дере! Ти правиш ли разлика между колонисти и коренно население? Аман от неграмотни тъпанари с россиянски привкус и манталитет!

Nikolai Vasilev

ясно и ти воолфа си назад с историята ограмотисе ?????то и китаи е по нова нация от племето на рогатият бик да т.е от идиянците !!!!!!!!!!!!!????????????????

"изключителните" американци, са били в Римската империя, в Руската империя, в многовековна Бъргария, в Китай, в Германия, в Английската империя, кото са дали все по нещо на света! Кво са дали на света "културните" корейци, само едно "кимчи"! Ай, да не сравняваме "свободната и независима" КНДР със "стенещата и изнемогваща под американско робство" Южна Корея! Мухахахахахахахаха!

в Европа и Близкия Изток - Испания, Португалия, Франция, Англия, Ирландия, Холандия и пр. - там са били днешните американци и също са имали държави. Даже няколко холандски галери обикаляха около нашия полуостров, но се върнаха към Макао. Там акостираха.

Император Хирокито към Тодор Живков при посрещане на българската делегация за популяризиране честването на "1300 годишнината": "Добре дошли отново след 3500 години!" "Става въпрос за водената от Тодор Живков българска делегация на международното изложение EXPO - 70 в Япония. После Живков още два пъти посещава Япония. Според участник от делегацията при визитата на Живков на учудването му от особеното отношение към него и обръщението "братовчеде" той му обяснил, че японските легенди сочат началото на благородническото потекло на императора (той се води син на Слънцето) от конен народ, дошъл в Япония от Азия 1000 г. Пр. Хр. и създал военната организация и военни традиции в Япония."

казаха уаууу !

Китай след Мао и оня следващия Цън-цян ела ме ритни стана нормална държава, разбирайки че на народа им е нужна икономика, а не празни лозунги. Първата крачка я направиха, като се разделиха със СССР-то. После беше лесно. Сега са икономически мастадонт и сами си решават проблемите. А Ким-Чо няма да дорасне до тази политическа отговорност пред народа си !

нормална държава ама не съвсем, все още партията убива десетки или стотици хиляди "врагове на партията" и им продава органите

Северняците ще ядат плутонии и ще си палят огън с очи скоро.

Тръмпи изръмжа на чайниците и санкциите са налице. Ония късокракия в Кремъл си скуби перчема от яд, че Чайна смени посоката.....ааааХахахахаа....пак резил за Раша и нейната марионетка - Сев. Корея

Ким-чо си има пари, има си скариди за вечеря, има си аржентински телешки котлети, как да го уплашат ? А, ти си задръстен и елементарен !

Китай да наложи санкции на Америка защото ограби доста държави и се бърка в суверенни държави със своите бази.Нямат работа американци в Южна Корея-да си махат базите от там.Америка е световен доказан агресор от историята!!!

Санкции, манкции, ала бала, керванът си върви, а кучетата си лаят!!!!! Жалко, че ще страда корейския народ от двете страни на паралела заради безумието на САЩ!!!!

Офф тука пълно с хора които са яко заседнали в миналото - и соц и песевдо демократично... За тях една сентенция. " Не гледай назад, и без това не отиваш в тази посока"

тъпите китайци от оризището посегнаха на великия КИМ!!!

ти изпълзя от лайното най-после!!!!!!

по-добре да берем ягоди, отколкото да спиртасям в Русия.

Ti si rOmlyanin!

Браво на Китай,наложи мижава санкция, за отбиване на номера. Браво на Корея и САЩ се съобразяват с нея, нещо самолетоносачите изчезнаха а?

да поддържат Сев.Корея нямаше да е така. Те са бедни като църковни мишки, народът гладува, но армията е добре и всичките пари там. Товма е ясно и за малките деца.

ПРИ НАС НАРОДА БЛАГОДЕНСТВА , А АРМИЯТА Я НЯМА

в рассия или северна коря тогаз, ма, парцал! ;)

Пич, погледни снимки от Пхенян. София е като бедно провинциално село пред тяхното строителство.

айде ся плюйте китайците кретени тролски

Мъка за путиноидите, няма какво да кажат, кой да защитят любимата им Корея или комунистически Китай.

Moscow Mos-COW Mos-C-O-O-O-W MOOOO

Измуча лудата крава преди да пламне в екарисажа!!!

Соц отрепките си искат ''едното време'', защото са толкова тъпи и некадърни, че не могат да оцеляват в конкуренция..Готови са и за тел да живуркат, само и само да НЕ им се налага поработят, като хората..Не се правят лесно мерцедеси..Отрепки, няма какво да се пънете, като руски бракми по лек баир...Има лесно..Корейският психопат пуска хората да ходят свободно, пък да видим с колко ще се увеличи населението на Ю. Корея

Китайците имитират санкции,а Путин с вродената си злоба и простотия помага на Ким със оръжията за масово поразяване! Американците от позиция на абсолютната си мощ преценяват с хладна глава какво трябва да направят!

такива санкции вече сме виждали върху сърбия преди 25 години,и бяхме свидетели как се спазваше ембаргото,особено от нашите политици дето вкарваха с композиции горива,така че и китайците са същите,и краварчетата пак със пръстче някъде

Не Ви ли стана ясно най-накрая - санкциите се налагат за да се нарушават и някой / обикновено избран/да спечели от това! Винаги се явяват и намесват и дребни рибки,които успяват да клъвнат по трохичка но те не влияят на процеса.Тях даже ги не ги закачат- те са ФОНЪТ на процеса.

На 8.10.1947 г. към 9.00 ч в района на граничния участък с щаб с. Факия беглецът за Турция Петър Груев Кузманов от гр. Пловдив, при опит да премине незаконно границата се натъкнал на наша засада. На предупреждението да се предаде същият хукнал да бяга. Засадата открила огън и го убила.

Каква засада, тоя не е ли знаел, че границата се охранява?

Всички знаеха, но имаше хора - авнтюристи, други - отчаяни от безхуманното управление, трети - прекалено глупави за да осъзнаят реалната опасност. Всички те правеха опити да избягат. Никой не знае с точност колко хиляди български и чужди граждани /хора от другите соц. държави/ са намерили смъртта си застреляни на южната българска граница между 1944 и 1989 г.

Мислел е, че се охранява от външни..Де да знае човекът, че комунистическите гадове убиват, ако решиш да напуснеш владенията им ?!

Да бе мирно седяло, не би чудо видяло.

По-добре да мълчиш и околните да подозират, че може би си глупав отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения.

- ВЛАДИСЛАВ П. ЗЛАТЕВ бивш областен директор. Главен разпоредител и организатор на борбата с нелегалните. През 1943 год. заедно с началник-щаба на Втора дивизия полк. НИКОЛОВ провежда съвещание за координиране действията на полицията и армията. В отчетите му до Министъра на вътрешните работи е видно, че под негово ръководство се конфискуват имотите на партизаните, интернират се семействата им, раздават се парични награди за отрязани партизански глави. Главен разпоредител на 12 милиона лева изразходвани средства за борбата с нелегалното движение в областта. През юни 1943 год. лично той е наградил предателя и убийците на партизанина ГЕНЧО КЪНЕВ и убийците на партизанина МИХАИЛ ЗАХАРИЕВ. През 1943 год. е издействал отпускането на 2 милиона лева от Министъра на вътрешните работи за командира на 8-ма дивизия за награди на убийците на 20 души партизани.

Браво на граничарите, де и сега да беше така.

Някои си мислят, че С.Корея е в каменния век. Не! Севернокорейските другари шетат спокойно в Китай, чрез посредници в Хонг-Конг въртят бизнес по целия свят, вкл. чрез бартери.

То и в соц България имаше ток, ама властите го ограничаваха..Леко, така..Въобще не се отразяваше на народонаселението...Страшни идиоти са комунистическите идиоти..Горко на тези народи, които ги търпят(търпяха)

Дали търговийката е понамаляла или северно-корейците са си напълнили складовете за да изчакат спокойно докато на американците им мине мерака да се бъзикат с тях;)

Много са ми забавни жалките тролчета с техните писания за храбрия, независим и героичен севернокорейски народ. Как въсъщност стоят нещата в тази държава? Мой приятел ходи там по спортна линия през времената на соц-а - 80-те години. Нещата, които ми разказа бяха пълен потрес: В страната имало 3 вида валута: 1. Син вон - за обикновените хора. С тях може да пазариш в магазини тип смесен магазин каквито имаше в българските села преди 40 - 50 години. Само че за разлика от магазините в българските села, северно-корейските били със силно ограничени артикули. Облеклото, което се продавало например, било от тъмносин дочен плат - от такъв се правеха едно време работните дрехи в България. Наличните обувки били платнени - тип гуменки. Хранителни стоки по принцип не се продавали и севернокорейците не си готвели в къщи, а се хранели в обществени закусвални. 2. Червен вон - тази валута е за средния ешелон на партийните активисти - с тях се пазарува в определени магазини, които да речем, че са били снабдени горе-долу, както бяха снабдени нашите магазини през 80-те. 3. Червен вон с печат - само за висшия ешелон на партийните структури - пазарува се в магазини, които са били снабдени както бяха нашите магазини Кореком през соц-а. Едва ли в наши дни има подобрение - по-скоро нещата са много по-зле. Спомням си колко зле беше Албания, която се беше самоизолиирала през времената на соц-а - потресаваща мизерия и беднотия. Е, Сев. Корея е в пъти по-зле.

Я си живей в твоя измислен чалгоstyle свят и не се прави на голям разбирач с твоя измислен приятел, 21 век е на улицата. Хора пътуват на екскурзии до СК и виждат , че няма нищо такова което си нацвъкал ти тука- чалгочирака тъпоръбест. Тва да не си ти у англииската калана нива да бИреш ягоди, или у италиянската цитрусова плантация, да получаваш шутове от плантатора. Смешен чирак си!

На 3.10.1947 г. към 2.00 часа в района на граничен участък с щаб Малко Търново засадата устроена между постове N 6 и 7 на шосето за Лозенград забелязала една група от 4 човека да се придвижва към границата. На поканата да се предадат бегълците открили огън. В резултат на престрелката били убити и четиримата. От проверката на труповете се установило, че лицата се казват: Пенчо Любенов Апостолов, 21-годишен от София, Богдан Константинов Величков, на 20 години, ученик от София, Стойно Велев Балтов, на 21 години от с. Стрелча Панагюрско и Михаил Михайлов Бояджиев на 23 г. от София, чиновник.

малко репертоара - износиха се вече от повтаряне псевдоостроумните ти папагалщини. Сам съм написал, че описаното е от 80-те години и по-точно - 1987 г. Как точно стоят нещата днес няма как да знам. Още повече, че С. Корея е затворена държава. Но ако съдя по това какво беше положението в България, Албания, Куба и какво е сега, смятам, че в С. Корея нещата едва ли са подобрили съществено въпреки, че са изминали 30 години. Всяка управленски режим, който държи насила гражданите си в границите на държавата и не им разрешава да пътуват свободно в чужбина е обречен. Като добавим прекомерно раздутите военни разходи съответният режим е двойно обречен. Като добавим факта, че се опитва да се сдобие със собствено производство на ядрено оръжие - такъв режим е пътник. Китай и Русия все още не са подпукали севернокорейския шизофреник само защото оставят мръсната работа да свършат американците. А те междувременно са на далавера от търговийката с псевдодържавата на Ким.

Смешно е да даваш пример с твой приятел отпреди 30 години. По онова време и Китай беше така, но...

информация и затова давам такава от преди 30 години вместо да сипя лъжи като троловете тука как видите ли С. Корея цъфти и процъфтява икономически. Истината е, че всичко се налива за благоденствието на партийната върхушка и военни и полиция, а народът тъне в мизерия. Това е шаблонът при всички тоталитарни режими в бедни държави. В Либия например не беше така. Що се отнася до вметката, че и в Китай е било така - не е вярно. В Китай хората бяха бедни, но не са били принудени на сила да стоят в държавата си и да строят светлото комунистическо бъдеще.

В Сирия атракцията е към край и навлиза в перманентна фаза на играта. Сега трябва по атрактивна игра и това ще е Сев.Корея и нейния шизофреник-тръмбовка ,внучето на дяда си. Що за диващина. Тези фъстъци севернокорейците са като пълчищата на Хитлер. Пълно нещастие на тази сган заради един внук на 30 г. Това е комунистическата равна на фашиската система. Най-лошото е,че има писачи,които хълцат по нея. Това са бедни души,мързеливи и безпомощни в този свят. Те мечтаят за комунизъм,СРАМ бедни безпомощници лакеи.

А защо да не мечтаят за КОМУНИЗЪМ?? Ти и мечтите им ли искаш да забраниш??????? По света има милиони шарани, които вярват в богове, а ти за нещо постижимо си тръгнал да приказваш???????????? Голям "ДЕМОКРАТ" СЕ ИЗВЪДИ!:))))))

Именувам се Стою Стамов Пейков, разузнавач при бюро ДС Елхово. По въпроса за лицето Илич Александров Огненски от гр. Дупница казвам следното: През месец май, дата точно не си спомням, 1948 г. една вечер бившият началник на бюро ДС Елхово Раданов ми каза: Стойко, приготви се по служба да заминеш за село Лесово. Към 8 часа вечерта Раданов и началника Народна милиция Луизов и аз веднага заминахме за село Лесово. Отидохме в поделение Чавдар, където заварихме дежурния майор Бунжолов. Началника бюро ДС и началника Народна милиция останаха насаме в канцеларията на майора. След половин час бях повикан от началника Раданов като отидох и аз при тях. Майорът заповяда на един войник да изведе арестантите Илия Александров Огненски, на другия името не зная. Преди да бъдат докарани арестантите майорът каза: Ще трябва тази вечер тия бегълци да бъдат ликвидирани. След малко арестантите бяха доведени. Майорът началник бюро ДС, началника на Народната милиция и аз вземахме арестантите с вързани ръце един за друг, изведохме ги от казармата и вземахме посоката към станцията, където трябваше да ги ликвидираме. Нощта беше тъмна. Объркахме мястото, където трябваше да ги ликвидираме. Наново се върнахме в казармата. Началника Раданов ме повика при себе си и ми каза своята заповед, че аз трябва заедно с подпоручик Стоянов, родом от град Казанлък и един войник, на когото името не зная, да взема бегълците арестанти и ги отведем до Тунджата близо до турската граница и ги ликвидираме. Бегълците бяха предадени от майора на нас тримата като същите ги отведохме до Тунджа, с едновременен залп ги избихме и захвърлихме в реката Тунджа. Горното написах саморъчно, на което за верността се подписвам. С.С.Пейков.

На 18.03.1980 г. в 11.30 ч. в участъка на 10 ГЗ на ГО Гоце Делчев бяха ликвидирани двама немски граждани, туристи, при опит да избягат в Гърция и след преодоляване на С-100. От изучаването на случая става известно, че на 15.03.1980 г. немските граждани са пренощували в хотел Неврокоп в гр. Гоце Делчев, на 16.3. около обяд са забелязани в с. Сатовча, където посетили ресторанта и са си купиби бира. Малко преди обяд са засечени да правят опит за придвижване на автостоп по посока на Доспат в района на бензиностанцията извън с. Сатовча. По-нататък данни за движението на двамата не се получиха. Предполага се, че от разклона за Кочан до разклона за Любча те са се отбили вдясно и след навлизане в граничната зона са приложили тактиката на укриване през деня и движение само нощно време. Най вероятно към мястото на нарушението са се движили по хребета източно от селата Кочан и Жижево. Към 23.00 часа на 17.3. усиленият ГН на 9 ГЗ установява,че служебните кучета, които ползува, са започнали да лаят настървено на човек. Нарядът използва намиращия се там фар, осветява местността, но не установява нищо. Предполага се, че двамата нарушители са били принудени да се върнат назад и да сменят маршрута. Преспиват на височината на десния бряг на река Доспат дере, сутринта наблюдават движението на граничните наряди на 10 ГЗ и след като нарядът, проверяващ КСП се прибира към заставата извършват нарушение. Във вещите на нарушителите беше намерена книга с описание на населените места по южната граница нса страната. При разтваряне на книгата тя се отвори на населените пунктове Гоце Делчев, Сатовча, Кочан, което говори за предварителната подготовка на нарушителите през този район. Анреас Щутцер, роден 8.2.1961 в гр. Лайпциг Детлеф Хайнер, роден 29.5.1960 г. в гр. Лайпциг Граждани на ГДР

От 1963 до 1966 г. са извършили подготовка и опит за бягство зад граница 4192 младежи. От тях 407 успяха да осъществят намеренията си, а 25 бяха убити на границата. Неправилно е да се смята, че всички тези младежи са имали политически подбуди, извършвайки престъпна дейност. Голяма част от тях се ръководят от авантюристични подбуди, други бягат от семейството, от училището и т.н. Ние си даваме сметка, че в своето огромно мнозинство младежта в България, организирана и възпитавана от Димитровския комсомол в комунистически дух, е морално и политически здрава и стои твърдо зад политиката на партията. Малък е броят на тези, които са способни да вършат политически престъпления. Единици са тези, които са предадени на съда. Ето защо ние виждаме своето място преди всичко в ролята на помощник на партията във възпитателната работа сред младежта.

Как успя да напишеш толкова безумия на толкова малко място?!

Захващайки се с КНДР, караварникът е тръгнал към гибелта си, това не е Ирак, че да му подкупи висшите командири в армията с по $ 3 000 000 и тя да не оказва съпротива, както стана във войната в залива! КНДР е ядрена сила и с нея не може безнаказано да се подпичкваш!

отдавна не бях чела по-тъпо изказване.

е затворен в един концлагер, ограден с телени мрежи, прожектори и картечници, не може да мръдне от там, където е закрепостен и върхът е че трябва регулярно да демонстрира щастие и благодарност към един потомствен шизофреник ???

Вярвай си!

Ти си живото доказателство, че най-големите демократи и свободолюбци са всъщност най-простите, необразовани и неспособни да мислят извън стереотипи същества.

Оставете Северна Корея намира, тя на никого не пречи, освен на онзи откачалник Тръмп. Ако се държеше по-нормално и те нямаше да демонстрират военна мощ и да заплашват света. Всеки народ има право на свободата си, а не да бъде васал на американската паплач.

Но Тръмп пречи изключително много на Северна Корея. Спря им корабите с американските помощи от ориз за КНДР. Е, това човешко ли е, ми кажи? Изобщо не мисли за обикновените корейци!

Filip Vasilev

Шматко, където е стъпил пиндогейския цървул, само плевели никнат и ти си един от тях!

Това е горд и независим народ с хилядолетна история водил не една битка но устоял на всичко и сега няма да се огънат защото техните властници каквито и да са не са дупедавци чуждопоклонници като нашите продажни безродници

е затворен в един концлагер, ограден с телени мрежи, прожектори и картечници, не може да мръдне от там, където е закрепостен и върхът е че трябва регулярно да демонстрира щастие и благодарност към един потомствен шизофреник ???

Случайно да си бил там ? Пропагандата ти е промила мозъка --- Всеки народ сам решава --- Нали вкусихме от американската демокрация и цивилизация ! Е, и ??

На хартиШка,май?

Коментари - Китай наложи санкции на Северна Корея | Днес.dir.bg

Китай наложи санкции на Северна Корея

Китай ограничи операциите по сметки на севернокорейски граждани и намали износа на нефтопродукти за Пхенян.

Обратно в новината

Коментари - Китай наложи санкции на Северна Корея | Днес.dir.bg

Коментари

Ето че севернокорейците се оказаха сами. И Китай им обърна гръб. Китай е подлога на САЩ!

да си заложил на куц кон.

Ким мачка каквото и да е - само трябва да седне върху него..

"Севернокорейски представител е заявил пред Киодо, че това не е повлияло на ситуацията в КНДР, но властите били започнали да призовават жителите да използват велосипеди и обществения транспорт." Щото те до сега се движеха с частни коли!

хахахаха

Абе т и на ислямска държава имаше наложени санкции, ама продаваха петрол на цяла европа, даже и в България. Свърши тя. Санкции в днешно време НЕ РАБОТЯТ.

Захарова показа сателитни снимки и директно обяви кой е купувача на петрола на ИДИЛ. Руската авиация избомби хиляди цистерни от виртуалната му тръба. После шефа ти се цунка с Ердоган и всички млъкнаха все едно никога нищо не са казвали. Типично по рашастански.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и членове на неговото семейство са пряко замесени в нелегалните доставки на петрол от петролните кладенци в Сирия, контролирани от Даеш (Ислямска държава). Това обявиха от руското военно министерство, цитирани от руски медии. От ведомството показаха сателитни снимки на колони с петролни цистерни на турско-сирийската граница. Цистерни с петрол свободно преминават също така и границата между Турция и Ирак, според Генералния щаб на Русия. От руското военно министерство добавиха, че Турция е основният потребител на петрола на Даеш. "Основният потребител на този петрол, откраднат от законните собственици в Сирия и Ирак, е Турция. Според наличната информация, този незаконен бизнес включва висшето политическо ръководство на страната, президента Ердоган и семейството му, разкри на пресконференция в Москва руският заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов. Антонов посочи, че Русия ще продължи да предоставя факти, че Турция краде от своите съседи, добавяйки своята изненада, че никой на Запад досега не е забелязал, че синът на Ердоган е собственик на една от най-големите енергийни компании, а зетят на турския президент беше енергиен министър.

Приходите от петрола са използвани не само за обогатяване на турското ръководство, но също така и за въоръжаването на терористи, твърдят още от руския Генерален щаб. Приходите от продажбата на петрол са едни от най-важните източници за разгръщането на дейността на терористите в Сирия. Те печелят около 2 млрд. долара годишно, харчейки тези средства за наемането на екстремисти от целия свят и за екипирането им с оръжия и оборудване, уточни Антонов. Цинизмът на турското ръководство е безграничен. Вижте, какво правят. Влезли в чуждата страна и безсъвестно я ограбват. А когато стопаните се намесят, трябва да бъдат отстранени, коментира зам. министърът. По думите му Русия не си поставя за цел оставката на Ердоган, това е работа на турския народ. Нашата цел е със съвместни действия да прекратим източниците за финансиране на тероризма, изтъква Антонов.

хахаха, ей, боярищник, марш в колхозия да се насладиш на водката и краткия живот.

гази в лайната краварски и глей да не се опръскаш

Какво мислите? С налагането на санкции срещу С. Корея, Китай кого слуша, Руската Педерация или САЩ?

ни е сигурно мчи ама е сигурно че тук има бая 3,14фамилията не салвадор))))

Китай наложи санкции на Северна Корея - до един ядрен опит на месец и не повече от 50% разрушаване на ФАЩ.

И без Китай ще се оправят - ще останат да разчитат само на путлер бунаците! Северна Корея е райска държава. Чудя се, що русофилските уроди като Корнелия, Гергов, Банев, Лавров и прочее сволоч не си пращат там чааветата

"Китай се страхуват да не попаднат под санкциите на САЩ." Разбраха ли сега ватенките, че Китай и САЩ си гледат взаимните интереси? За гнома остава Северна Корея, други приятели няма.

Как така китайците станаха толкова върли соросоиди! А дали не им плащат и от Козяк?

КПСС - БКП ! Солидарност с трудовия братски севернокорейски народ ! Слава !

dobrin

ами то тъж като китажците се поизвъртвха,мозе и американците да се поизвъртят в дръга посока...мозе би има някакво друго равновесие...нас ни внасяха домати от турция.

Когато корейците са имали държава и своя култура, къде ли са били "изключителните" американци?

Наистина, може ли да си толкова прост?! За кои американци питаш? За тези, които са граждани на САЩ е тъпо да правиш забележка, защото техните родни страни може да са и с по-стара история от тази на Ка Не Дере! Ако пък пишеш за коренните жители, то и за тяхната цивилизация е тъпо да пишеш, че е по-млада от тази на Ка Не Дере! Ти правиш ли разлика между колонисти и коренно население? Аман от неграмотни тъпанари с россиянски привкус и манталитет!

Nikolai Vasilev

ясно и ти воолфа си назад с историята ограмотисе ?????то и китаи е по нова нация от племето на рогатият бик да т.е от идиянците !!!!!!!!!!!!!????????????????

"изключителните" американци, са били в Римската империя, в Руската империя, в многовековна Бъргария, в Китай, в Германия, в Английската империя, кото са дали все по нещо на света! Кво са дали на света "културните" корейци, само едно "кимчи"! Ай, да не сравняваме "свободната и независима" КНДР със "стенещата и изнемогваща под американско робство" Южна Корея! Мухахахахахахахаха!

в Европа и Близкия Изток - Испания, Португалия, Франция, Англия, Ирландия, Холандия и пр. - там са били днешните американци и също са имали държави. Даже няколко холандски галери обикаляха около нашия полуостров, но се върнаха към Макао. Там акостираха.

Император Хирокито към Тодор Живков при посрещане на българската делегация за популяризиране честването на "1300 годишнината": "Добре дошли отново след 3500 години!" "Става въпрос за водената от Тодор Живков българска делегация на международното изложение EXPO - 70 в Япония. После Живков още два пъти посещава Япония. Според участник от делегацията при визитата на Живков на учудването му от особеното отношение към него и обръщението "братовчеде" той му обяснил, че японските легенди сочат началото на благородническото потекло на императора (той се води син на Слънцето) от конен народ, дошъл в Япония от Азия 1000 г. Пр. Хр. и създал военната организация и военни традиции в Япония."

казаха уаууу !

Китай след Мао и оня следващия Цън-цян ела ме ритни стана нормална държава, разбирайки че на народа им е нужна икономика, а не празни лозунги. Първата крачка я направиха, като се разделиха със СССР-то. После беше лесно. Сега са икономически мастадонт и сами си решават проблемите. А Ким-Чо няма да дорасне до тази политическа отговорност пред народа си !

нормална държава ама не съвсем, все още партията убива десетки или стотици хиляди "врагове на партията" и им продава органите

Северняците ще ядат плутонии и ще си палят огън с очи скоро.

Тръмпи изръмжа на чайниците и санкциите са налице. Ония късокракия в Кремъл си скуби перчема от яд, че Чайна смени посоката.....ааааХахахахаа....пак резил за Раша и нейната марионетка - Сев. Корея

Ким-чо си има пари, има си скариди за вечеря, има си аржентински телешки котлети, как да го уплашат ? А, ти си задръстен и елементарен !

Китай да наложи санкции на Америка защото ограби доста държави и се бърка в суверенни държави със своите бази.Нямат работа американци в Южна Корея-да си махат базите от там.Америка е световен доказан агресор от историята!!!

Санкции, манкции, ала бала, керванът си върви, а кучетата си лаят!!!!! Жалко, че ще страда корейския народ от двете страни на паралела заради безумието на САЩ!!!!

Офф тука пълно с хора които са яко заседнали в миналото - и соц и песевдо демократично... За тях една сентенция. " Не гледай назад, и без това не отиваш в тази посока"

тъпите китайци от оризището посегнаха на великия КИМ!!!

ти изпълзя от лайното най-после!!!!!!

по-добре да берем ягоди, отколкото да спиртасям в Русия.

Ti si rOmlyanin!

Браво на Китай,наложи мижава санкция, за отбиване на номера. Браво на Корея и САЩ се съобразяват с нея, нещо самолетоносачите изчезнаха а?

да поддържат Сев.Корея нямаше да е така. Те са бедни като църковни мишки, народът гладува, но армията е добре и всичките пари там. Товма е ясно и за малките деца.

ПРИ НАС НАРОДА БЛАГОДЕНСТВА , А АРМИЯТА Я НЯМА

в рассия или северна коря тогаз, ма, парцал! ;)

Пич, погледни снимки от Пхенян. София е като бедно провинциално село пред тяхното строителство.

айде ся плюйте китайците кретени тролски

Мъка за путиноидите, няма какво да кажат, кой да защитят любимата им Корея или комунистически Китай.

Moscow Mos-COW Mos-C-O-O-O-W MOOOO

Измуча лудата крава преди да пламне в екарисажа!!!

Соц отрепките си искат ''едното време'', защото са толкова тъпи и некадърни, че не могат да оцеляват в конкуренция..Готови са и за тел да живуркат, само и само да НЕ им се налага поработят, като хората..Не се правят лесно мерцедеси..Отрепки, няма какво да се пънете, като руски бракми по лек баир...Има лесно..Корейският психопат пуска хората да ходят свободно, пък да видим с колко ще се увеличи населението на Ю. Корея

Китайците имитират санкции,а Путин с вродената си злоба и простотия помага на Ким със оръжията за масово поразяване! Американците от позиция на абсолютната си мощ преценяват с хладна глава какво трябва да направят!

такива санкции вече сме виждали върху сърбия преди 25 години,и бяхме свидетели как се спазваше ембаргото,особено от нашите политици дето вкарваха с композиции горива,така че и китайците са същите,и краварчетата пак със пръстче някъде

Не Ви ли стана ясно най-накрая - санкциите се налагат за да се нарушават и някой / обикновено избран/да спечели от това! Винаги се явяват и намесват и дребни рибки,които успяват да клъвнат по трохичка но те не влияят на процеса.Тях даже ги не ги закачат- те са ФОНЪТ на процеса.

На 8.10.1947 г. към 9.00 ч в района на граничния участък с щаб с. Факия беглецът за Турция Петър Груев Кузманов от гр. Пловдив, при опит да премине незаконно границата се натъкнал на наша засада. На предупреждението да се предаде същият хукнал да бяга. Засадата открила огън и го убила.

Каква засада, тоя не е ли знаел, че границата се охранява?

Всички знаеха, но имаше хора - авнтюристи, други - отчаяни от безхуманното управление, трети - прекалено глупави за да осъзнаят реалната опасност. Всички те правеха опити да избягат. Никой не знае с точност колко хиляди български и чужди граждани /хора от другите соц. държави/ са намерили смъртта си застреляни на южната българска граница между 1944 и 1989 г.

Мислел е, че се охранява от външни..Де да знае човекът, че комунистическите гадове убиват, ако решиш да напуснеш владенията им ?!

Да бе мирно седяло, не би чудо видяло.

По-добре да мълчиш и околните да подозират, че може би си глупав отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения.

- ВЛАДИСЛАВ П. ЗЛАТЕВ бивш областен директор. Главен разпоредител и организатор на борбата с нелегалните. През 1943 год. заедно с началник-щаба на Втора дивизия полк. НИКОЛОВ провежда съвещание за координиране действията на полицията и армията. В отчетите му до Министъра на вътрешните работи е видно, че под негово ръководство се конфискуват имотите на партизаните, интернират се семействата им, раздават се парични награди за отрязани партизански глави. Главен разпоредител на 12 милиона лева изразходвани средства за борбата с нелегалното движение в областта. През юни 1943 год. лично той е наградил предателя и убийците на партизанина ГЕНЧО КЪНЕВ и убийците на партизанина МИХАИЛ ЗАХАРИЕВ. През 1943 год. е издействал отпускането на 2 милиона лева от Министъра на вътрешните работи за командира на 8-ма дивизия за награди на убийците на 20 души партизани.

Браво на граничарите, де и сега да беше така.

Някои си мислят, че С.Корея е в каменния век. Не! Севернокорейските другари шетат спокойно в Китай, чрез посредници в Хонг-Конг въртят бизнес по целия свят, вкл. чрез бартери.

То и в соц България имаше ток, ама властите го ограничаваха..Леко, така..Въобще не се отразяваше на народонаселението...Страшни идиоти са комунистическите идиоти..Горко на тези народи, които ги търпят(търпяха)

Дали търговийката е понамаляла или северно-корейците са си напълнили складовете за да изчакат спокойно докато на американците им мине мерака да се бъзикат с тях;)

Много са ми забавни жалките тролчета с техните писания за храбрия, независим и героичен севернокорейски народ. Как въсъщност стоят нещата в тази държава? Мой приятел ходи там по спортна линия през времената на соц-а - 80-те години. Нещата, които ми разказа бяха пълен потрес: В страната имало 3 вида валута: 1. Син вон - за обикновените хора. С тях може да пазариш в магазини тип смесен магазин каквито имаше в българските села преди 40 - 50 години. Само че за разлика от магазините в българските села, северно-корейските били със силно ограничени артикули. Облеклото, което се продавало например, било от тъмносин дочен плат - от такъв се правеха едно време работните дрехи в България. Наличните обувки били платнени - тип гуменки. Хранителни стоки по принцип не се продавали и севернокорейците не си готвели в къщи, а се хранели в обществени закусвални. 2. Червен вон - тази валута е за средния ешелон на партийните активисти - с тях се пазарува в определени магазини, които да речем, че са били снабдени горе-долу, както бяха снабдени нашите магазини през 80-те. 3. Червен вон с печат - само за висшия ешелон на партийните структури - пазарува се в магазини, които са били снабдени както бяха нашите магазини Кореком през соц-а. Едва ли в наши дни има подобрение - по-скоро нещата са много по-зле. Спомням си колко зле беше Албания, която се беше самоизолиирала през времената на соц-а - потресаваща мизерия и беднотия. Е, Сев. Корея е в пъти по-зле.

Я си живей в твоя измислен чалгоstyle свят и не се прави на голям разбирач с твоя измислен приятел, 21 век е на улицата. Хора пътуват на екскурзии до СК и виждат , че няма нищо такова което си нацвъкал ти тука- чалгочирака тъпоръбест. Тва да не си ти у англииската калана нива да бИреш ягоди, или у италиянската цитрусова плантация, да получаваш шутове от плантатора. Смешен чирак си!

На 3.10.1947 г. към 2.00 часа в района на граничен участък с щаб Малко Търново засадата устроена между постове N 6 и 7 на шосето за Лозенград забелязала една група от 4 човека да се придвижва към границата. На поканата да се предадат бегълците открили огън. В резултат на престрелката били убити и четиримата. От проверката на труповете се установило, че лицата се казват: Пенчо Любенов Апостолов, 21-годишен от София, Богдан Константинов Величков, на 20 години, ученик от София, Стойно Велев Балтов, на 21 години от с. Стрелча Панагюрско и Михаил Михайлов Бояджиев на 23 г. от София, чиновник.

малко репертоара - износиха се вече от повтаряне псевдоостроумните ти папагалщини. Сам съм написал, че описаното е от 80-те години и по-точно - 1987 г. Как точно стоят нещата днес няма как да знам. Още повече, че С. Корея е затворена държава. Но ако съдя по това какво беше положението в България, Албания, Куба и какво е сега, смятам, че в С. Корея нещата едва ли са подобрили съществено въпреки, че са изминали 30 години. Всяка управленски режим, който държи насила гражданите си в границите на държавата и не им разрешава да пътуват свободно в чужбина е обречен. Като добавим прекомерно раздутите военни разходи съответният режим е двойно обречен. Като добавим факта, че се опитва да се сдобие със собствено производство на ядрено оръжие - такъв режим е пътник. Китай и Русия все още не са подпукали севернокорейския шизофреник само защото оставят мръсната работа да свършат американците. А те междувременно са на далавера от търговийката с псевдодържавата на Ким.

Смешно е да даваш пример с твой приятел отпреди 30 години. По онова време и Китай беше така, но...

информация и затова давам такава от преди 30 години вместо да сипя лъжи като троловете тука как видите ли С. Корея цъфти и процъфтява икономически. Истината е, че всичко се налива за благоденствието на партийната върхушка и военни и полиция, а народът тъне в мизерия. Това е шаблонът при всички тоталитарни режими в бедни държави. В Либия например не беше така. Що се отнася до вметката, че и в Китай е било така - не е вярно. В Китай хората бяха бедни, но не са били принудени на сила да стоят в държавата си и да строят светлото комунистическо бъдеще.

В Сирия атракцията е към край и навлиза в перманентна фаза на играта. Сега трябва по атрактивна игра и това ще е Сев.Корея и нейния шизофреник-тръмбовка ,внучето на дяда си. Що за диващина. Тези фъстъци севернокорейците са като пълчищата на Хитлер. Пълно нещастие на тази сган заради един внук на 30 г. Това е комунистическата равна на фашиската система. Най-лошото е,че има писачи,които хълцат по нея. Това са бедни души,мързеливи и безпомощни в този свят. Те мечтаят за комунизъм,СРАМ бедни безпомощници лакеи.

А защо да не мечтаят за КОМУНИЗЪМ?? Ти и мечтите им ли искаш да забраниш??????? По света има милиони шарани, които вярват в богове, а ти за нещо постижимо си тръгнал да приказваш???????????? Голям "ДЕМОКРАТ" СЕ ИЗВЪДИ!:))))))

Именувам се Стою Стамов Пейков, разузнавач при бюро ДС Елхово. По въпроса за лицето Илич Александров Огненски от гр. Дупница казвам следното: През месец май, дата точно не си спомням, 1948 г. една вечер бившият началник на бюро ДС Елхово Раданов ми каза: Стойко, приготви се по служба да заминеш за село Лесово. Към 8 часа вечерта Раданов и началника Народна милиция Луизов и аз веднага заминахме за село Лесово. Отидохме в поделение Чавдар, където заварихме дежурния майор Бунжолов. Началника бюро ДС и началника Народна милиция останаха насаме в канцеларията на майора. След половин час бях повикан от началника Раданов като отидох и аз при тях. Майорът заповяда на един войник да изведе арестантите Илия Александров Огненски, на другия името не зная. Преди да бъдат докарани арестантите майорът каза: Ще трябва тази вечер тия бегълци да бъдат ликвидирани. След малко арестантите бяха доведени. Майорът началник бюро ДС, началника на Народната милиция и аз вземахме арестантите с вързани ръце един за друг, изведохме ги от казармата и вземахме посоката към станцията, където трябваше да ги ликвидираме. Нощта беше тъмна. Объркахме мястото, където трябваше да ги ликвидираме. Наново се върнахме в казармата. Началника Раданов ме повика при себе си и ми каза своята заповед, че аз трябва заедно с подпоручик Стоянов, родом от град Казанлък и един войник, на когото името не зная, да взема бегълците арестанти и ги отведем до Тунджата близо до турската граница и ги ликвидираме. Бегълците бяха предадени от майора на нас тримата като същите ги отведохме до Тунджа, с едновременен залп ги избихме и захвърлихме в реката Тунджа. Горното написах саморъчно, на което за верността се подписвам. С.С.Пейков.

На 18.03.1980 г. в 11.30 ч. в участъка на 10 ГЗ на ГО Гоце Делчев бяха ликвидирани двама немски граждани, туристи, при опит да избягат в Гърция и след преодоляване на С-100. От изучаването на случая става известно, че на 15.03.1980 г. немските граждани са пренощували в хотел Неврокоп в гр. Гоце Делчев, на 16.3. около обяд са забелязани в с. Сатовча, където посетили ресторанта и са си купиби бира. Малко преди обяд са засечени да правят опит за придвижване на автостоп по посока на Доспат в района на бензиностанцията извън с. Сатовча. По-нататък данни за движението на двамата не се получиха. Предполага се, че от разклона за Кочан до разклона за Любча те са се отбили вдясно и след навлизане в граничната зона са приложили тактиката на укриване през деня и движение само нощно време. Най вероятно към мястото на нарушението са се движили по хребета източно от селата Кочан и Жижево. Към 23.00 часа на 17.3. усиленият ГН на 9 ГЗ установява,че служебните кучета, които ползува, са започнали да лаят настървено на човек. Нарядът използва намиращия се там фар, осветява местността, но не установява нищо. Предполага се, че двамата нарушители са били принудени да се върнат назад и да сменят маршрута. Преспиват на височината на десния бряг на река Доспат дере, сутринта наблюдават движението на граничните наряди на 10 ГЗ и след като нарядът, проверяващ КСП се прибира към заставата извършват нарушение. Във вещите на нарушителите беше намерена книга с описание на населените места по южната граница нса страната. При разтваряне на книгата тя се отвори на населените пунктове Гоце Делчев, Сатовча, Кочан, което говори за предварителната подготовка на нарушителите през този район. Анреас Щутцер, роден 8.2.1961 в гр. Лайпциг Детлеф Хайнер, роден 29.5.1960 г. в гр. Лайпциг Граждани на ГДР

От 1963 до 1966 г. са извършили подготовка и опит за бягство зад граница 4192 младежи. От тях 407 успяха да осъществят намеренията си, а 25 бяха убити на границата. Неправилно е да се смята, че всички тези младежи са имали политически подбуди, извършвайки престъпна дейност. Голяма част от тях се ръководят от авантюристични подбуди, други бягат от семейството, от училището и т.н. Ние си даваме сметка, че в своето огромно мнозинство младежта в България, организирана и възпитавана от Димитровския комсомол в комунистически дух, е морално и политически здрава и стои твърдо зад политиката на партията. Малък е броят на тези, които са способни да вършат политически престъпления. Единици са тези, които са предадени на съда. Ето защо ние виждаме своето място преди всичко в ролята на помощник на партията във възпитателната работа сред младежта.

Как успя да напишеш толкова безумия на толкова малко място?!

Захващайки се с КНДР, караварникът е тръгнал към гибелта си, това не е Ирак, че да му подкупи висшите командири в армията с по $ 3 000 000 и тя да не оказва съпротива, както стана във войната в залива! КНДР е ядрена сила и с нея не може безнаказано да се подпичкваш!

отдавна не бях чела по-тъпо изказване.

е затворен в един концлагер, ограден с телени мрежи, прожектори и картечници, не може да мръдне от там, където е закрепостен и върхът е че трябва регулярно да демонстрира щастие и благодарност към един потомствен шизофреник ???

Вярвай си!

Ти си живото доказателство, че най-големите демократи и свободолюбци са всъщност най-простите, необразовани и неспособни да мислят извън стереотипи същества.

Оставете Северна Корея намира, тя на никого не пречи, освен на онзи откачалник Тръмп. Ако се държеше по-нормално и те нямаше да демонстрират военна мощ и да заплашват света. Всеки народ има право на свободата си, а не да бъде васал на американската паплач.

Но Тръмп пречи изключително много на Северна Корея. Спря им корабите с американските помощи от ориз за КНДР. Е, това човешко ли е, ми кажи? Изобщо не мисли за обикновените корейци!

Filip Vasilev

Шматко, където е стъпил пиндогейския цървул, само плевели никнат и ти си един от тях!

Това е горд и независим народ с хилядолетна история водил не една битка но устоял на всичко и сега няма да се огънат защото техните властници каквито и да са не са дупедавци чуждопоклонници като нашите продажни безродници

е затворен в един концлагер, ограден с телени мрежи, прожектори и картечници, не може да мръдне от там, където е закрепостен и върхът е че трябва регулярно да демонстрира щастие и благодарност към един потомствен шизофреник ???

Случайно да си бил там ? Пропагандата ти е промила мозъка --- Всеки народ сам решава --- Нали вкусихме от американската демокрация и цивилизация ! Е, и ??

На хартиШка,май?