Коментари - Спряха от продажба 10 тона ГМО соя в Бургас | Днес.dir.bg

Спряха от продажба 10 тона ГМО соя в Бургас

Инспектори от Агенцията по храните са открили 10 тона генномодифицирана соя в преработвателно предприятие в Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Спряха от продажба 10 тона ГМО соя в Бургас | Днес.dir.bg

Коментари

lu4ka

Още миналата година имаше официален доклад за Европейския парламент, в който се съобщаваше, че соята от най-големият производител в света ( САЩ, 95% от световното производство) е с ГМО.

Пак чули не дочули. Разбрали не до разбрали. САЩ е на зърното. Относно соята: 1. Япония = 236,120 2. Холандия = 223,795 3. Белгия = 141,971 4. САЩ = 116,269 5. Китай = 111,983 Мурзилките сте майстори на това да се излагате само и само да очерните някой.

гого

ей чибурашке, какво значение има, тази соя е от братска украйна , слава украине! героям слава

Интересно, кой ли е вносителя?

гмо води до безплодие при малолетни и рак при възрастни тъй като причинява мутация на клетъчно ниво..клетката се изражда..това е доказано от учени...в момента всички сладкиши,шоколади,напитки,кремове,пудинги..плодови млека,колбаси и пр..са пълни с гмо соя и царевица,нишестета и пр..това е биологична война за редуциране завишената популация-не чрез войни,а по естествен път...

Е.... ба си лъжеца мазен. Хабер си нямаш какво е ГМО. Стой си в БГ Мама и си трай че се изложи яко. Водила до мурации и стерилност.... учени го казали.... що не си.... онази дето те е раждала. Много малоумни нострадамуси тука..... ужас...

"Суровината е със страна на произход Украйна и е използвана за производство на пакетирани ядки.." Разбрахте ли сега защо Виктория Нуланд раздаваше сладки на Майдана миналата година? Няма безплатен обяд...дори и безплатни сладки по площадите няма! Украина е Троянския кон на САЩ за да прокарат в Европа ГМО и Шистовия газ!

от чернобил пак търчи към нас. но Бойко я спира ощи в Бургас.

от гмо. хората след тях.

Консумирането на соя води до стерилитет.

Всеки божи ден ядем неустановимо количество ГМО, директно от соя соеви продукти, царевица и нейните продукти (основно нишесте)! Това добре, но в храната на пилетата, свинете и рогатия добитък съвсем легално присъстват и ГМО модифицирани царевица и соя, а на нашата трапеза примерно ГМО соев протеин. Къде тогава е спасението? Не можеш всичко да си произведеш сам, а и част от добавките пак ще са вредни- просто няма други. Та ето, вижте ни колко сме загрижени за вашето здраве. Май просто някой не си е платил на когото трябва!

Moje li gramoten journalist da napishe takova izrechenie? "Продуктите, произведени от тази суровина, не са опасни за консумация, но подвеждат потребителя."

Всеки, който се интересува, може да види графика на придвижване на радиационния облак на Чернобил в Украйна, Беларус, Полша, Швеция, Русия, България и ще остане потресен от реалната обстановка. Смятам, че никаква украинска продукция не може да се консумира поне двеста години след тази авария и то, при условие че и днес има зони, където радиацията е на много опасно високо ниво. Мляко, зърнени култури от Украйна, Полша и Беларус са крайно опасни за нас. Трябва да се провери соята и за наличие цезий и стронций.

Погледнете днешните "млади" - нагъват хамбургери и приличат повече на тях, отколкото на хора! Ядат бързо растящи бройлери и телета и после "защо били дебели" Не харесвах Туиги, но опита за създаване имидж на манекени на ДСО "Родопа" ме отвращава

Торнадо Комерс ООД Бургас

Значи ни се забранява да търгуваме с нормалните държави, а с фашизоидите от Украйна може. Искат да ни изтровят мръсните американски мекерета. Само съд за тези отрепки, които ни "управляват"!

Кофти, сега ще им се наложи да я смелят и да я сложат във вафли.

Най-накрая някаква глоба за някаква соя... само дано да го заставят да си плати глобата и това да не е поредния предизборен трик на ГЕРБ... а след изборите юруш на продуктите с ГМО... , че от тях най-много се печели, а пък хората- майната им!!!

Не се "коси" - отказали са дарение за изборите на "някого", но ще се поправят и всичко ще бъде ОК! Сега само плашат другите, какво ги чака...

,,..Суровината е със страна на произход Украйна и е използвана за производство на пакетирани ядки. Част от тях са стигнали до търговската мрежа, но са взети мерки за изтеглянето им, уточняват от Агенцията по храните. Лабораторните резултати показват съдържание на разрешение за употреба ГМО, но в количество над 5%, което не е етикетирано според изискванията на законодателството. Продуктите, произведени от тази суровина, не са опасни за консумация, но подвеждат потребителя. Цялото количество е възбранено и собственикът на предприятието ще реши дали да унищожи продукта, или да го преетикетира, като обяви съдържанието на ГМО..,,??? укрите са си ,,шантави,, но откога при нас са разрешени ,,гмо,, суровините!!!

А на храните с ГМО ще имали данък или те ще минат в графата безвредни?

деер

Важното е да ги ядем!!!!!!!

Малкият дявол. До 5 години ЕС ще приеме закон за отглеждане на,ГМО. Тогава освен за плащане на лицензи за Windows и другите софтеури, ще се плаща на Монсанто за всичките зърна за посев, за които само те ще имат права на собственност , отглеждане и продажба. Преди няколко години канадски фермери окончателно загубиха дело за правото сами да си отглеждат и засяват царевичното семе. Оказало се, че фервелската царевица била опашена от насекомите от ГМО масиви царевица и канадските фермери нямали повече права на собственност над собствената си царевица. Пригответе се да ядете няколко вида плодове и няколко вида зеленчуци с ГМО, тотално унищожение на диворастящи плодове и зеленчуци.

,,кодекс алиментарис,,!!! ,,..И така предложенията, които фармацевтичните компании поддържат, са следните: Никакви витамини, минерали и билки и други от този род да не могат да бъдат свободно продавани за профилактични или терапевтични цели. Естествени лекове биха могли да бъдат продавани като храна, но те не трябва да превишават допустимите количества, определени от комисията на ХК. Това означава ограничен достъп на хората до хранителните добавки, така че да не могат да ги използват за лечебни цели. (Например максимално на човек да се отпускат без рецепта витамин С 60 мг, витамин Е 15 мг и т.н. при многократно по-големи реални терапевтични дози.) Добавки без обозначена препоръчвана дневна доза (например коензим 010, селен, биофлавоноиди и др.) ще бъде незаконно да се продават, защото ще бъдат смятани за лекарства. Тези правила за стандартизиране на хранителните добавки да станат задължителни за всички страни-членки на ООН. На страна, която ги отхвърли, ще й бъдат наложени икономически санкции от СТО, което би довело до огромни загуби на определени сектори от икономиката й. Стандартите на кодекса за хранителни добавки да станат референтни международни стандарти под ГАТТ и Споразумението за свободна търговия на Северна Америка (НАФТА). Да не бъде разрешавана продажбата на каквито и да са нови добавки, ако те не са преминали през одобрението на ХК. В Канада последните години вече беше прокаран един такъв ограничителен закон. Ако хората не се осъзнаят и не се противопоставят твърдо на политиката на фармацевтичните картели още сега, съвсем скоро горепосочените точки може да бъдат одобрени и приложени на практика. .,,???

В Индия, където са си правили експерименти, имало хиляди самоубили се, след пропаднали реколти с ГМО и задлъжняване от заеми. Дори такова изказване има на принц Чарлз.

Не създавайте излишна паника - генно модифицираната соя е напълно безопасна!

я се информираи за ,,соевия-лецитин,,!!!

,,..Причини да се отбягва употребата на соев лецитин: - По-голямата част от соята, която може да се намери на пазара е ГМО, а учените са доказали, че ГМО може да е потенциална заплаха за нашето здраве. ГМ соя съдържа високи нива на токсини, които са в резултат на хилядите биохимикали на растенията и от които са наблюдавани токсични реакции при лабораторни изследвания с животни. - Освен това, соята съдържа изофлавоноиди, които представляват фитоестрогени или наподобяват хормоните във вашето тяло и могат да доведат до хормонален дисбаланс. - Соята подтиска работата на щитовидната жлеза. Изследвания са доказали, че соята съдържа токсини и оестрогени, които могат да разстроят женския менструален цикъл, да снижат нивата на тестостерон и да предизвикат различни непроятни болести. - Соевите зърна са богати на Фитична киселина (phytic acid), която може да блокира абсорбцията на важни минерали като калции, желязо, магнезии, мед, цинк в нашето тяло - В наши дни, соевия лецитин се произвежда предимно от соево олио, което обикновено се екстрахира с химикала хексан. Същия химикал се използва и при рафинирането на слънчогледовото олио. Химическото рафинирането на растителните масла се получава чрез разтваряне на мазнината с хексан, което после се отделя чрез изпарение. Но никой не ви казва, че при технологията около 25 кг хексан на всеки 1 тон олио не могат да се екстрахират обратно и всички ние ги изяжdame..,,???

О,свещенна простота!Ник "европеец" не означава,че притежавате IQ над 100.За сведение,според проф.Дж.Херман -САЩ соята,царевицата,захарното цвекло,голям процент от пшеницата са ГМО и това е твърде обезпокоително .

В България е забранено е отглеждането на ГМО, а е разрешено да се внася и употребява в производството? Каква е логиката на това упражнение?

Много храни са ГМ, но употребата им в е позволена- бананите например( естествен банан много трудно се намира). Нишестето също го правят с ГМО царевица.

как тази соя ще се сложи, напр. в пакетирани ядки - фъстъци, кашу, семки? Соята ли пробутват като ядки или нещо не ми е ясно?

Предполагам, че не само аз правя връзката между необичайно силния интерес на САЩ към Украйна, съпроводен с преврат, преднамерена и предизвикана гражданска война, обезлюдяване на територии, хаос във всичко. Това от една страна. От другата стои необезпокояваното използване на прочутия украински чернозем за отглеждане на ГМО посеви и за добиване на шистов газ.

деер

Ами Европа ще има нужда от храна..........

потърси колко храна се извърля на ,,боклука,, от европеиците!!!

Да бе, разбрахме че са заявили против отглеждането на ГМО на територията. Обаче сега ЕП искат да гласуват отнемане на правото на избор, щото ще пречило за свободното придвижване на стоки в ЕС. Така че, не се радвайте. Освен това, след като няма забрана за внос на ГМО, ето какво става - вместо до 0,9% някой ще набута повече. Иди че ги проверявай! А и кой определи, че до 0,9% е безопасно? Може и една изкуствена ДНК да разболее някого.

Това ГМО е като електронното гласуване. Всички знаят, че един ден неизбежно ще се случат, но до тогава се упражняват в свободни съчинения.

То и всички знаем, че един ден ще умрем, но нима това значи да си слагаме въжето още днес? По твоята логика - да. Какъв си ми умен само! Това ще да е от ГМО храните, на които си фен. :-)

Аз се чудех, защо БЕГЕЕЦА е толкова прост? Оказва се че е от Бургас};-))))

Не е това... Просто купува продуктите на тази фирма...:):))))))

Така се бие по противника предизборно !!! Соята на " нашите фирми" няма да я проверяваме, както и ГМО царевицата и пшеницата и рапицата и т.н. А в Украина е свършено - с плодородните земи заразени с ГМО.

Украйна?!?!? Пускайте бомбите!!!

При оскъдното количество проверки това разкритие ми идва с отрицателен знак. Хич не вярвам, че сме защитени от БАБХ!

70000 лв глоба? Че това е смешна сума за една фирма. Глобите трябва да почват от 7млн!

Като са почнали с вредните храни, да въведат висок данък и върху продажбата на храни, съдържащи ГМО. Или господарите от "Монсанто" не дават, а?

А именцето на "преработвателното предприятие" по стар наш обичай да пазим "имиджа" на боклука, що се спестява?! Сега му я дайте на собственика соята - да я яде по 5 пъти на ден, докато свърши цялата партида!

за плодородните земи на украинците. А неосолената соя в кои колбаси е отишла?

Преди САЩ да организира Майдана, в Украйна нямаше ГМО. Сега масово се отглеждат американските биологични боклуци и се изнасят в страните на ЕС. Кой печели и кой губи - времето ще покаже. Но явно че дебеляците ще дебелеят, а бедните - ще беднеят.

Над 90% в света от соята е ГМО. Не знам какво ви учудва. Това е най-евтиният източник на протеини, който използва азот от въздуха и за да се подобри аминокиселинния баланс (скор), заради значително по-ниско количество на една аминокиселина се пристъпи към ГМ.

я ядът където искат и е разрешено

Спеца, не виждаш цялата картинка. Соята, като цяло освен че има предимства има и недостатъци. Има достатъчно проучвания направени, които можеш да ги намериш и го казват това. В големи количества е вредна както за мъжете така и за жените, води до увреждане на хормоните и безплодие. Имайки предвид в колко много продукти я блъскат, и средно-статистически колко се е увеличила консумацията, нищо чудно че и безплодието и при 2та пола се увеличава. А за гмо-то ако толкова не си запознат, най-големия риск е дългосрочния ефект. Един пример защо това не би било здравословно за хората е "нестабилното" ДНК което се вмъква в соята лесно се прехвърля в чревните ни бактерии по време на храносмилане. Ние хората сме изградени от хиляди микроби и тяхното здраве е основен фактор за здравето на тялото ни. Веднъж като това "нестабилно" ДНК стане част от нас (след храносмилане) то лесно може да се предаде от майка към дете, което може да доведе до постоянно генетично увреждане. И ти ако се радваш да подлагаш тялото си и поколенията си на експеримент, прав ти път, избора си е твой...

Абсолютно съм съгласен с казаното от теб, но съм съгласен и с коментара на който отговарящ. Човека просто показва факти, не защитава ГМО-то в своето изказване. Иска да каже, че след като 90% в в световен мащаб е ГМО, то ти може много да искаш да се надяваш на не-ГМО, ама надали...

Всичко в света се комерсиализира (Американизира) и понеже соята беше най-лесния за отглеждане източник на протеин, то тя се промени в търговско-комерсиален вид. Иначе лецитина в повечето храни е от соя, но повечето соя беше повече генетично манипулирана заради протеините, а по-малко видове заради мазнините.

Поздравления! Да бъде дадена за угояване на гмо-прасетата в парламента!

изобщо в българия се допуска влизането на ГМО .Тези които използват гмо в разни продукти да им се промени ДНК то и на децата им ,та да разберат какво значи .

Земята в Украйна е изкупена от американските чифути заради дълг. А тия гадове си произвеждат ГМО, което пробутват чрез българските си събратя да тровят българите! Долу ГМО производителите.

Същата соя да бъде продадена в Пловдив,там няма проверки...

Коментари - Спряха от продажба 10 тона ГМО соя в Бургас | Днес.dir.bg

Спряха от продажба 10 тона ГМО соя в Бургас

Инспектори от Агенцията по храните са открили 10 тона генномодифицирана соя в преработвателно предприятие в Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Спряха от продажба 10 тона ГМО соя в Бургас | Днес.dir.bg

Коментари

lu4ka

Още миналата година имаше официален доклад за Европейския парламент, в който се съобщаваше, че соята от най-големият производител в света ( САЩ, 95% от световното производство) е с ГМО.

Пак чули не дочули. Разбрали не до разбрали. САЩ е на зърното. Относно соята: 1. Япония = 236,120 2. Холандия = 223,795 3. Белгия = 141,971 4. САЩ = 116,269 5. Китай = 111,983 Мурзилките сте майстори на това да се излагате само и само да очерните някой.

гого

ей чибурашке, какво значение има, тази соя е от братска украйна , слава украине! героям слава

Интересно, кой ли е вносителя?

гмо води до безплодие при малолетни и рак при възрастни тъй като причинява мутация на клетъчно ниво..клетката се изражда..това е доказано от учени...в момента всички сладкиши,шоколади,напитки,кремове,пудинги..плодови млека,колбаси и пр..са пълни с гмо соя и царевица,нишестета и пр..това е биологична война за редуциране завишената популация-не чрез войни,а по естествен път...

Е.... ба си лъжеца мазен. Хабер си нямаш какво е ГМО. Стой си в БГ Мама и си трай че се изложи яко. Водила до мурации и стерилност.... учени го казали.... що не си.... онази дето те е раждала. Много малоумни нострадамуси тука..... ужас...

"Суровината е със страна на произход Украйна и е използвана за производство на пакетирани ядки.." Разбрахте ли сега защо Виктория Нуланд раздаваше сладки на Майдана миналата година? Няма безплатен обяд...дори и безплатни сладки по площадите няма! Украина е Троянския кон на САЩ за да прокарат в Европа ГМО и Шистовия газ!

от чернобил пак търчи към нас. но Бойко я спира ощи в Бургас.

от гмо. хората след тях.

Консумирането на соя води до стерилитет.

Всеки божи ден ядем неустановимо количество ГМО, директно от соя соеви продукти, царевица и нейните продукти (основно нишесте)! Това добре, но в храната на пилетата, свинете и рогатия добитък съвсем легално присъстват и ГМО модифицирани царевица и соя, а на нашата трапеза примерно ГМО соев протеин. Къде тогава е спасението? Не можеш всичко да си произведеш сам, а и част от добавките пак ще са вредни- просто няма други. Та ето, вижте ни колко сме загрижени за вашето здраве. Май просто някой не си е платил на когото трябва!

Moje li gramoten journalist da napishe takova izrechenie? "Продуктите, произведени от тази суровина, не са опасни за консумация, но подвеждат потребителя."

Всеки, който се интересува, може да види графика на придвижване на радиационния облак на Чернобил в Украйна, Беларус, Полша, Швеция, Русия, България и ще остане потресен от реалната обстановка. Смятам, че никаква украинска продукция не може да се консумира поне двеста години след тази авария и то, при условие че и днес има зони, където радиацията е на много опасно високо ниво. Мляко, зърнени култури от Украйна, Полша и Беларус са крайно опасни за нас. Трябва да се провери соята и за наличие цезий и стронций.

Погледнете днешните "млади" - нагъват хамбургери и приличат повече на тях, отколкото на хора! Ядат бързо растящи бройлери и телета и после "защо били дебели" Не харесвах Туиги, но опита за създаване имидж на манекени на ДСО "Родопа" ме отвращава

Торнадо Комерс ООД Бургас

Значи ни се забранява да търгуваме с нормалните държави, а с фашизоидите от Украйна може. Искат да ни изтровят мръсните американски мекерета. Само съд за тези отрепки, които ни "управляват"!

Кофти, сега ще им се наложи да я смелят и да я сложат във вафли.

Най-накрая някаква глоба за някаква соя... само дано да го заставят да си плати глобата и това да не е поредния предизборен трик на ГЕРБ... а след изборите юруш на продуктите с ГМО... , че от тях най-много се печели, а пък хората- майната им!!!

Не се "коси" - отказали са дарение за изборите на "някого", но ще се поправят и всичко ще бъде ОК! Сега само плашат другите, какво ги чака...

,,..Суровината е със страна на произход Украйна и е използвана за производство на пакетирани ядки. Част от тях са стигнали до търговската мрежа, но са взети мерки за изтеглянето им, уточняват от Агенцията по храните. Лабораторните резултати показват съдържание на разрешение за употреба ГМО, но в количество над 5%, което не е етикетирано според изискванията на законодателството. Продуктите, произведени от тази суровина, не са опасни за консумация, но подвеждат потребителя. Цялото количество е възбранено и собственикът на предприятието ще реши дали да унищожи продукта, или да го преетикетира, като обяви съдържанието на ГМО..,,??? укрите са си ,,шантави,, но откога при нас са разрешени ,,гмо,, суровините!!!

А на храните с ГМО ще имали данък или те ще минат в графата безвредни?

деер

Важното е да ги ядем!!!!!!!

Малкият дявол. До 5 години ЕС ще приеме закон за отглеждане на,ГМО. Тогава освен за плащане на лицензи за Windows и другите софтеури, ще се плаща на Монсанто за всичките зърна за посев, за които само те ще имат права на собственност , отглеждане и продажба. Преди няколко години канадски фермери окончателно загубиха дело за правото сами да си отглеждат и засяват царевичното семе. Оказало се, че фервелската царевица била опашена от насекомите от ГМО масиви царевица и канадските фермери нямали повече права на собственност над собствената си царевица. Пригответе се да ядете няколко вида плодове и няколко вида зеленчуци с ГМО, тотално унищожение на диворастящи плодове и зеленчуци.

,,кодекс алиментарис,,!!! ,,..И така предложенията, които фармацевтичните компании поддържат, са следните: Никакви витамини, минерали и билки и други от този род да не могат да бъдат свободно продавани за профилактични или терапевтични цели. Естествени лекове биха могли да бъдат продавани като храна, но те не трябва да превишават допустимите количества, определени от комисията на ХК. Това означава ограничен достъп на хората до хранителните добавки, така че да не могат да ги използват за лечебни цели. (Например максимално на човек да се отпускат без рецепта витамин С 60 мг, витамин Е 15 мг и т.н. при многократно по-големи реални терапевтични дози.) Добавки без обозначена препоръчвана дневна доза (например коензим 010, селен, биофлавоноиди и др.) ще бъде незаконно да се продават, защото ще бъдат смятани за лекарства. Тези правила за стандартизиране на хранителните добавки да станат задължителни за всички страни-членки на ООН. На страна, която ги отхвърли, ще й бъдат наложени икономически санкции от СТО, което би довело до огромни загуби на определени сектори от икономиката й. Стандартите на кодекса за хранителни добавки да станат референтни международни стандарти под ГАТТ и Споразумението за свободна търговия на Северна Америка (НАФТА). Да не бъде разрешавана продажбата на каквито и да са нови добавки, ако те не са преминали през одобрението на ХК. В Канада последните години вече беше прокаран един такъв ограничителен закон. Ако хората не се осъзнаят и не се противопоставят твърдо на политиката на фармацевтичните картели още сега, съвсем скоро горепосочените точки може да бъдат одобрени и приложени на практика. .,,???

В Индия, където са си правили експерименти, имало хиляди самоубили се, след пропаднали реколти с ГМО и задлъжняване от заеми. Дори такова изказване има на принц Чарлз.

Не създавайте излишна паника - генно модифицираната соя е напълно безопасна!

я се информираи за ,,соевия-лецитин,,!!!

,,..Причини да се отбягва употребата на соев лецитин: - По-голямата част от соята, която може да се намери на пазара е ГМО, а учените са доказали, че ГМО може да е потенциална заплаха за нашето здраве. ГМ соя съдържа високи нива на токсини, които са в резултат на хилядите биохимикали на растенията и от които са наблюдавани токсични реакции при лабораторни изследвания с животни. - Освен това, соята съдържа изофлавоноиди, които представляват фитоестрогени или наподобяват хормоните във вашето тяло и могат да доведат до хормонален дисбаланс. - Соята подтиска работата на щитовидната жлеза. Изследвания са доказали, че соята съдържа токсини и оестрогени, които могат да разстроят женския менструален цикъл, да снижат нивата на тестостерон и да предизвикат различни непроятни болести. - Соевите зърна са богати на Фитична киселина (phytic acid), която може да блокира абсорбцията на важни минерали като калции, желязо, магнезии, мед, цинк в нашето тяло - В наши дни, соевия лецитин се произвежда предимно от соево олио, което обикновено се екстрахира с химикала хексан. Същия химикал се използва и при рафинирането на слънчогледовото олио. Химическото рафинирането на растителните масла се получава чрез разтваряне на мазнината с хексан, което после се отделя чрез изпарение. Но никой не ви казва, че при технологията около 25 кг хексан на всеки 1 тон олио не могат да се екстрахират обратно и всички ние ги изяжdame..,,???

О,свещенна простота!Ник "европеец" не означава,че притежавате IQ над 100.За сведение,според проф.Дж.Херман -САЩ соята,царевицата,захарното цвекло,голям процент от пшеницата са ГМО и това е твърде обезпокоително .

В България е забранено е отглеждането на ГМО, а е разрешено да се внася и употребява в производството? Каква е логиката на това упражнение?

Много храни са ГМ, но употребата им в е позволена- бананите например( естествен банан много трудно се намира). Нишестето също го правят с ГМО царевица.

как тази соя ще се сложи, напр. в пакетирани ядки - фъстъци, кашу, семки? Соята ли пробутват като ядки или нещо не ми е ясно?

Предполагам, че не само аз правя връзката между необичайно силния интерес на САЩ към Украйна, съпроводен с преврат, преднамерена и предизвикана гражданска война, обезлюдяване на територии, хаос във всичко. Това от една страна. От другата стои необезпокояваното използване на прочутия украински чернозем за отглеждане на ГМО посеви и за добиване на шистов газ.

деер

Ами Европа ще има нужда от храна..........

потърси колко храна се извърля на ,,боклука,, от европеиците!!!

Да бе, разбрахме че са заявили против отглеждането на ГМО на територията. Обаче сега ЕП искат да гласуват отнемане на правото на избор, щото ще пречило за свободното придвижване на стоки в ЕС. Така че, не се радвайте. Освен това, след като няма забрана за внос на ГМО, ето какво става - вместо до 0,9% някой ще набута повече. Иди че ги проверявай! А и кой определи, че до 0,9% е безопасно? Може и една изкуствена ДНК да разболее някого.

Това ГМО е като електронното гласуване. Всички знаят, че един ден неизбежно ще се случат, но до тогава се упражняват в свободни съчинения.

То и всички знаем, че един ден ще умрем, но нима това значи да си слагаме въжето още днес? По твоята логика - да. Какъв си ми умен само! Това ще да е от ГМО храните, на които си фен. :-)

Аз се чудех, защо БЕГЕЕЦА е толкова прост? Оказва се че е от Бургас};-))))

Не е това... Просто купува продуктите на тази фирма...:):))))))

Така се бие по противника предизборно !!! Соята на " нашите фирми" няма да я проверяваме, както и ГМО царевицата и пшеницата и рапицата и т.н. А в Украина е свършено - с плодородните земи заразени с ГМО.

Украйна?!?!? Пускайте бомбите!!!

При оскъдното количество проверки това разкритие ми идва с отрицателен знак. Хич не вярвам, че сме защитени от БАБХ!

70000 лв глоба? Че това е смешна сума за една фирма. Глобите трябва да почват от 7млн!

Като са почнали с вредните храни, да въведат висок данък и върху продажбата на храни, съдържащи ГМО. Или господарите от "Монсанто" не дават, а?

А именцето на "преработвателното предприятие" по стар наш обичай да пазим "имиджа" на боклука, що се спестява?! Сега му я дайте на собственика соята - да я яде по 5 пъти на ден, докато свърши цялата партида!

за плодородните земи на украинците. А неосолената соя в кои колбаси е отишла?

Преди САЩ да организира Майдана, в Украйна нямаше ГМО. Сега масово се отглеждат американските биологични боклуци и се изнасят в страните на ЕС. Кой печели и кой губи - времето ще покаже. Но явно че дебеляците ще дебелеят, а бедните - ще беднеят.

Над 90% в света от соята е ГМО. Не знам какво ви учудва. Това е най-евтиният източник на протеини, който използва азот от въздуха и за да се подобри аминокиселинния баланс (скор), заради значително по-ниско количество на една аминокиселина се пристъпи към ГМ.

я ядът където искат и е разрешено

Спеца, не виждаш цялата картинка. Соята, като цяло освен че има предимства има и недостатъци. Има достатъчно проучвания направени, които можеш да ги намериш и го казват това. В големи количества е вредна както за мъжете така и за жените, води до увреждане на хормоните и безплодие. Имайки предвид в колко много продукти я блъскат, и средно-статистически колко се е увеличила консумацията, нищо чудно че и безплодието и при 2та пола се увеличава. А за гмо-то ако толкова не си запознат, най-големия риск е дългосрочния ефект. Един пример защо това не би било здравословно за хората е "нестабилното" ДНК което се вмъква в соята лесно се прехвърля в чревните ни бактерии по време на храносмилане. Ние хората сме изградени от хиляди микроби и тяхното здраве е основен фактор за здравето на тялото ни. Веднъж като това "нестабилно" ДНК стане част от нас (след храносмилане) то лесно може да се предаде от майка към дете, което може да доведе до постоянно генетично увреждане. И ти ако се радваш да подлагаш тялото си и поколенията си на експеримент, прав ти път, избора си е твой...

Абсолютно съм съгласен с казаното от теб, но съм съгласен и с коментара на който отговарящ. Човека просто показва факти, не защитава ГМО-то в своето изказване. Иска да каже, че след като 90% в в световен мащаб е ГМО, то ти може много да искаш да се надяваш на не-ГМО, ама надали...

Всичко в света се комерсиализира (Американизира) и понеже соята беше най-лесния за отглеждане източник на протеин, то тя се промени в търговско-комерсиален вид. Иначе лецитина в повечето храни е от соя, но повечето соя беше повече генетично манипулирана заради протеините, а по-малко видове заради мазнините.

Поздравления! Да бъде дадена за угояване на гмо-прасетата в парламента!

изобщо в българия се допуска влизането на ГМО .Тези които използват гмо в разни продукти да им се промени ДНК то и на децата им ,та да разберат какво значи .

Земята в Украйна е изкупена от американските чифути заради дълг. А тия гадове си произвеждат ГМО, което пробутват чрез българските си събратя да тровят българите! Долу ГМО производителите.

Същата соя да бъде продадена в Пловдив,там няма проверки...