Коментари - 22% от българите под прага на бедността през 2015 г. | Днес.dir.bg

22% от българите под прага на бедността през 2015 г.

През 2015 г. линията на бедност за страната e 325.83 лв. средно месечно на човек от домакинство. При този размер под линията са били 1 585 800 души или 22%.

Обратно в новината

Коментари - 22% от българите под прага на бедността през 2015 г. | Днес.dir.bg

Коментари

В НАЙ-СТАБИЛНАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА,С НАД 3% РАСТЕЖ,БЛЯ,БЛЯ,БЛЯ...ИМАЛО ТОЛКОВА БЕДНИ ?! ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО !!! ВЕДНАГА ДА СЕ РАЗСТРЕЛЯТ,ЗАРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВО И САБОТИРАНЕ НА ЕС,НАЙ-ВЕЛИКИЯТ СЪЮЗ НА ЦЕННОСТИ,НЕВИЖДАН ДО СЕГА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ!!!

Ние сме МАЗОХИСТИ...

що бе моето момиче? Що няма да взема? Аз мога да ти кажа от сега колко ще ми е пенсията - щото ми пращат разпечатка всяка година.

обърни внимание на ЩЕ . това е ключовата дума. после прегледай къде и кога какви неща са се случвали по света. защо при какви условия и виж кога БГ действителността ще е такава. не забравяй ЩЕ. в БГ имаме тройно положително отрицание непреводимо на други езици. да, да, ще стане.

Истинската цифра е около 40% и е изцяло благодарение на оня дето си отглежда магнолии и шайката му. България умира. Гарантирано от ГРОБ.

Ама Кунева-Паръмова каза, че няма бедност в България!То, туй 300 лева са си пари, можеш да изхраниш семейството си за месец с тях. Паръмова най-добре знае!

Бедни са неинициативните, ограничените, крадливите, лъжливите, некадърните или казано просто русофилистиците. Червените пенсии имат собствени имоти, продайте ги и живейте като модерни хора, но те не, държат имоти са стотици хиляди и чакат държавата т.е. съвременното демократично общество да им плаща пенсиите. Нали ние капиталистите сме лоши, защо чакате от нашите данъци да ядете, а червени бабички? Всеки кумунист трябва да бъде пратен на кофите за да се научат да целуват ръката, която ги храни. Не стига, че са неблагодарни, но ни обиждат на сексуална ориентация и политическа принадлежност. Искам да кажа на всички комунисти, че най-силната любов е между еднополови особено когато живеят в демократично общество с либерални възгледи като всички съвременни общества в проспериращия свят.

Тъпанар, излез от София и ще си благодарен и на 600 лв заплата. А сега се опитай с тази заплата да подпомагаш двама родители инвалиди, които имат нужда от всекидневни грижи, и малко дете!

Това е резултата от 27 годишния ни път към светлите демократични ценности на западното общество! И по "добре" ще става, имайте търпение!

Никога не сме вървели към западното общество...27 години българският "преход" е огледално копие на съветския "преход" дирижиран от задкулисието на КГБ-КПСС-БКП-ДС...Ако това не си разбрал, което е очевидно за целия свят, то мога да си обясня защо сме на това дередже...

От къде дойдоха тия 7.5 милиона Българи за статистиката ,че не се сщам!

Викахте "ура" на комуноидите, избирахте бесепето, сега сърбайте. Щото го надробихте, не само на себе си, но и на останалите.

но,правителството провежда ГЕНОЦИД над възрастните с ниски /неосъвременени/пенсии за разлика от техните заплати-вдигат ги 2 пъти год. с по цяла пенсия-гледат само тех си....и храним натрапниците-ислямисти....,а нас-кучета ни яли

Важно е че аз и целата герберасия си живурка као бурнейски махараджи, а народо да дуа супата!!!

Сметката от цифрити в тази публикация показва,че работещите българи хранят 1000 000 цигани. Нека сега да ни е честито и родителите ни, които са пенсионери да мизерстват.

как точно я направи тая сметка? По 3.14 ли умножи?

в кой пенсионен фонд са внасяли пари родителите ти? ДА знам да не вкарвам и аз в него.

Пълно е с бедни мързеливци в тая българия.

А от неграмотници, пишещи България с малка буква, направо прелива!

Да беше свършил нещо полезно и да беше изкарал някой лев вместо да се заяждаш с мене. Ама на прост си - стой си гладен и разправяй, че другите са ти виновни.

"Българина се видя с пари и ето го резултата ..." - Бойко Методиев Борисов, 04,09,2016, Варна, България .......

това че се водиш на минимална заплата, не те прави социално слаб, а означава че укриваш данъци. От тези 22% поне 20% са хора декларирали, че са на минимална, а получаващи поне тройно. После се чудите що няма пари здравната каса и за какво ли още не. Я веднага една проверка на тези "бедни" да видиш как ще се стопят.

Андрешко не е от вчера.

А следващото заглавие е: "Продажбите на нови автомобили у нас растат" Българският пазар на нови автомобили отбелязва 26,3% увеличение през август в сравнение със същия месец на миналата година.

абе от 4 като увеличиш на 5 са си 25%, ама не е там работата. просто всеки гледа да се прави на тарикат и да крие данъци.

В БГ има над 4 милиона автомобила при население 7.2 милиона. Аз живея в панелка и имам комшии с по 5 коли, а паркингите са претъпкани.

в града ни- пенсионери дават големи суми на измамници познати, които едва изкарват до заплата купуват на изплащане скъпи телефони и коли деца ходят без джобни на училище, а родителите им цял ден пият бира и пушат на кварталното барче хотели на ол инклузив съсипват тонове храна от месеци не са заети две длъжности в работата ми, защото идват хора с големи претенции и малко възможности и т. н.

моля Дир-а да не пуска такива новини предизборно! В Евросъюзна България всичко цъфти и населението ликува. По-добре да пускат новини за 'вилата на Медведев' в Русия.

еееееее, а какво ще кажеш за нашенския президент - колко му е голяма вилата в гърция, защо не почиташ родните богаташи -" и ний сме дали нещо на света" русофил такъфффффф

Точно там е проблема, че България никога не е била Евросъюзна, освен на думи... Мафията, която ни докара до това дередже, е с пъпна връв свързана с Кремъл, а за да може Медведев да има тази (да е само тя) вила, доходите на населението на Русия миналата година падна под това на Сърбия, Румъния, Китай и Македония (данните са от източници в самата Русия)

отново поредната лъжа - колко пенсионери вземат повече ит з00 лв. пенсия, колко хора получават помощи по стотина лева/имам предвид от "българския етнос", както се е изразил дир-а в статията си/ - тези триста и малко повече лева могат да станат реалност ако всички работещи "бизнисмени" в сивата икономика плащат данъците, които по закон трябва да плащат - в момента бг е под прага на бедността като цяло - има около 1% свръхбогати и още едно крадливо съсловие от около 5-6% и всичко останало се чуди как да свърже двата края - така че, не пишете хуморески, а издирете богатите данъкоплатци, дето не ги е грижкая, че не са си платили данъците, защото са се разбрали, където трябва - ако не са емигрантите да плащат на семействата си пари, ще настане тотален мор, нали ви е ясно, господа стъкмисти

Вижте в България доходите растат - средната заплата нараства и в момента гони 1000 лева като тази сума е достигната в обществения сектор. Безработицата намалява и е някъде към и дори под европейските равнища. В България има глад за кадри - инженери, лекари, компютърни специалисти, а също и всякакви хора с умения - заварчици, шлосери, строители, готвачи, кадри за селското стопанство и т.н. Депозитите в банките непрекъснато растат и като резултат хората на всяка по-голяма почивка задръстват границите да отидат на почивка. Автомобилният парк расте. Всичко това говори за обратното на бедност. Разбира се винаги има безработни лентяи, хора без умения но и без желание да ги придобият и хора, които просто ги мързи. Ние не трябва да гледаме тях защото те са без значение и са твърде малко, а реалната, истинската картинка. Истината е, че който не го мързи и работи получава прилични доходи

Ти кога дойде от Марс ? Или си от планета ГЕРБерастия в която малка част от Заразените с герберастия са добре защото са Ограбили Останалите ?

неудачници винаги ще има. В твоята любима Русия по официални данни бедните са 23 милиона.

така, така - имаме нужди от реформи и най-вече ти, дето си се писал като "реформатор" - значи предлагаш мързеливите да си засеят примерно по 2-3 дка коноп и да си гледат кефа или да пратят децата си на околовръстното, примерно , а на родителите си да направят по една гъбена каша от мухоморки и както е писал някой по-горе - ще цъфнем и ще вържем - само да ти кажа, че на пазара познавам трима инженери и две учителки, дето продават на сергия, когато не са на работа - едното инженерче си е там целогодишно

Аз познавам над 100 колеги-инженери. Никой от тях не е на пазара. Откровенни лъжи пишеш.

Депозитите в банките растат но от парите на емигрантите ни! От българите в чужбина растат! Ако те не пращаха, а се разчиташе на парите от работещите в България депозитите щяха да намаляват! Това го констатираха експертите! И си е чистата истина! А 1000 лв само ще ги сънуваш! В моя ОБЛАСТЕН град заплата повече от 500 лв НЯМА кой да ти даде! Скоро четохме че в Пловдив втория по големина град всеки трети живее в истинска мизерия и бедност и не може да си покрива основните разходи, като храна и отопление! Среден доход 416 лв! Доста далеч от обявената от вас цифра 1000 лв! Въобще целия ви коментар е една пълна глупост! Излезте от София да видите в каква бедност живее половината ни население и какви са заплатите в провинцията, а също и безработицата и броя реално безработни!

не може да бъде -та ние сме горди лоялни и наведени евроатлантически хомо биомаса.

Добър ден! мизерия в разкош така бех определила ситуацията у нас. Бедността продължава вече дълги години. Онези продължават да ни убеждават ,че живота ни е цветя и рози.

И какво правим след тази статистика? Къде е държавата?

В Русия бедните са 23 милиона. В САЩ - 35 милиона. Само в Северна корея няма бедни.

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА ПРЕМИЕРА КАЗА ЧЕ ДОХОДИТЕ СА СЕ ПОВИШИЛИ Е НЕ КАЗА ТОЧНО ЗА кой НО НА ПРЕМИЕРА ЛИ ДА ВЯРВАМ ИЛИ НА ПРАЗНИЯ СИ ДЖОБ -

Горките ни деца и внуци, ние какво било сме минали, безсилни сме да направим каквото и да било, защо обаче да страдат поколения след нас, толкова ли няма умни глави да оправят една шепа страна с шепа народ. Жалко...

А ГЕРБ са на власт вече...6 унщожителни години !!! 1 530 000 човеци в България оцеляват с помалко от 320 лв. или 10 лв на ден за Всички разходи ?? Около 2 000 000 пък Не бедни живеят Баровси с до 420 лв на месец??Живот си живеят . А ГЕРБ създават по над 100 Нови Милионери Годишно ??!! Шанса да са близки до или от ГЕРБ клони към 100% . Ето ви Демокрация , Ето ви ЕвроАтлантизъм Ето ви Европейски Съюз иНато....вече 10 г.

вие от 1944 година крадете и съсипвате България

- Може ли да бъде построен социализмът в една отделна страна, например в Швейцария? - Може, но няма ли да бъде жалко?!

- Докторе, на какво се дължи това, че едно чувам, а друго виждам? - пита стар пациент. - Сбъркали сте адреса. Аз не лекувам от социализъм.

С нетърпение очакваме интеграцията на новите европейски народи, които ще доведат до благоденствието на всички пенсионери. Аз пак искам да предложа на "големите" "от горе" да опитат да поживеят поне шест месеца с тези пари от червената линия за бедност, която червена линия никой не било трябвало да прескача и тогава пак да си подискутираме. Но не ми казвайте, че съм за геноцида над управляващите гнили ябълки.

Внучката ми ходи на училище в 10кл без джобни пари за закуска и без закуска в чантата, защото няма пари, а след училище се прибира, и тогава се храни. Питам, има нещо нормално в тази държава, всичко е сбъркано, дано и на управниците им се наложи да гладуват така, но това едва ли ще стане.

"Данните за 2015 г. показват, че ако в доходите на домакинствата се включат доходите от пенсии, но се изключат останалите социални трансфери (обезщетения, социални и семейни помощи и добавки), равнището на бедност се повишава от 22.0 до 28.4 на сто, или с 6.4 процентни пункта."

Но, не се оплаква! Кучетата, внучето, магнолии, кактоси, рани ги, полива ги, води ги на Арената, лаят като бие дуспа, ко искате от Човека?

Пишете се "бежанци", бе хора! Ще ви возят с автобуси, ще ви осигурят безплатно всичко, че и джобни ще ви дават. Пак сте по-добри от "гостите" защото знаете езика и със сигурност имате някакво образование. Те и това нямат, но вижте как ги пазят и се грижат за тях.

Преди малко хвърлих половин пица в кошчето на Витошка до бившето кино, сега книжарница Гринуич. Който е гладен да ходи да я вземе.

ех кръстев, пицата е бъкана с гмо-продукти, но явно си корава душа - изял си половин пица и си още жив и сигурно имаш пари да си купиш още една цяла пица - купи си, кръстев - изяж я цялата пица, та да се свърши с такива отрепки като теб - нещастник

Бързай, бързай, че някой ще я вземе преди тебе и пак ще си лягаш гладен.

не са ли ти казали старите хора, че е грешно да се хвърля, ....богатите не хвърлят

поредната статистика? А и останалите хора с недостатъчен за нормален живот доход? От това на никой не му става по-добре. Или тези данни са предизборна информация, за да не отиде никой да гласува и да "закриваме" държавата.

Старица пита Тодор Живков кой е измислил социализма: учените или партийците. - Ние го открихме, бабо - отговорил той самодоволно. - И аз тъй вярвах, баби. Защото, ако го бяха измислили учените, сигурно щяха да го пробват най-напред върху животните.

22% от българите под прага на бедността през 2015 г. Егати прага от 325 лева.Това не е праг, това е 'безвъздушно" пространство, дори и за всеки българин получаващ и 600 лева. С 600 лева може да изкара човек, който няма кредит , няма деца, не е под наем и най-важното няма парно.

това са декларирани доходи...като сложим 50 процента роми с 0 доход (защото крадат, работят на черно, проституция, ала бала), се смъква средната заплата на човек. Остават пенсионерите, които ако нямат роднини -мизерстват и това е голяма подигравка с тези хора, които цял живот са работили.

И тази статистика излиза на фона на хвалебствията които хвърля правителството за икономически ръст, увеличаване на БВП, гигантски бюджетен излишък... Ако прага на бедност е 325 лв. на човек, тогава 85% от населението, което е с двама работещи и две деца ще бъде в прага на бедност. Егати и политиците, предлагам субсидиите за партиите да се събират с СМС-и, и да видим колко пари ще съберат тези гниди.

Гойко, аре се гръмни, батко! Или, като путкараш, за риба, земи та са захлупи във гьола? Създай бе, радост за Народа! Хано Мутрак

Един пита висшист: - Как е взе ли си дипломите? - Да, едната по психология, другата за маркетинг и мениджмънт. - Браво, а иначе по колко го продаваш арпаджика.

Ти колко висшисти от свестни университети познаваш дето да продават арпаджик?

инжинер лесовъд Молев от Лесотехнически

22% си е невероятен ОПТИМИЗЪМ

Доста са криви тия сметки. Като се разгледат статистиките на НСИ и НОИ и като се имат предвид и тези, които получват заплати малко над прага на бедност, но имат поне 1 дете, хората под прага на бедността стават поне 2,5 милиона. Освен това, тоя праг от 325лв е смешен.

Вървим надолу,защото моите родители още си спомнят за старото време с носталгия и пак и пак гласуват за комунистите.по инат от комуниста няма.шопа пасти да яде.аз вече вървя към пенсия,но те са живи и здрави.родители,какво да ги правиш!

ГЕРБ - вторият отбор на БКП!

Ами затрий ги родителите си щото те са много прости, пък ти си много умен...

Не лявото и дясното трябва да бъдат разбивани, както пледира днес от екрана на държавната телевизия Първанов, а именно вредният за България проруски тандем Борисов-Първанов трябва да бъде разобличен. Плевнелиев няма(ше) силата да го направи. А двамата съзаклятници уважават само силата- на парите, на шантажа и заплахата, поради което продължават напред

Русия е виновна нали бе лузър ? ! Близо 30 години американци и евро-диоти те клатят , а ти от руснаците да вземеш да забременееш.

Колко добре си беше при правешкия селян - промишленост стоки коли море абе красота нямаше безработица ама и никои не работеше нямаше кражби ама всеки крадеше ЕХ СЛАВНИ ВРЕМЕНА С БКП ПАПРЕД

- Ние построихме основите на социализма за тридесет години, а в следващите тридесет сегашните младежи ще живеят при комунизма. - Така им се пада! - реагирал един позадрямал старец. - Тези хулигани и мързеливци друго и не заслужават.

- Що е социализъм? - Обществен строй, измислен и поддържан от ЦРУ за сплашване на трудещите се от Запад.

Е има още на къдe до 90-те % , пък и обещаваме да измираме по-бързо и по-масова да ви не затрудняваме много.

Добре де ние сме към края на 2016 година вие сте седнали да мъдрите колко народ е бедствал през 2015 година,,,Цялата ви работа е такава - кога умре човек да се сетите че бил жив:((((

ГРОБ, Тиквата, БСП, деформатори и всички останали полит идиоти ви гарантират, че това е само началото!

Сидераста още ли ви фърля калцоне и лукчета от пикапа ,отрепко??

Абе не бе, как бе, Цингаров ще направи заплатите по илядо лева и пенциите по 500! В БАтака! По-беда!

Къде са тия бедни? Всеки ден пенсионери мятат хилядарки през балконите си; Всеки ден маркови коли се трошат по дървета или челно; Всеки ден опашки в големите хипермаркети; Всеки ден промоциите свършват на мига. Всеки ден! Бедни? Къде?

Сигурно става въпрос за духовна бедност.

Българина е свикнал да се вайка за щяло и нещяло! Вместо да свърши нещо полезно...

Пенсионерите с по 200лв пенсия ако нямат някой спестен лев, някои още от социализма, ще си заминат първата зима още. За съжаление възрастните хора по-лесно се лъжат. БМВ-та на 15-20 години, ако и да са маркови, са по-скоро подвижни гробници за малоумниците които ги карат.

Забрави да споменеш километровите опашки на граничните КПП към Гърция и Турция. Цялостното застрояване на родното Черноморие с супермодерни вили собственост в повечето случаи на социално слаби. Беден е народът, бедеееен. Бойко така го души, че сулук не може да си поеме.

Братята роми и тютюноберачите малко по-трудно се интегрират . Същото важи за една част от пенсионерите, особено тези от малките села!

Виждате ли какво ви остави като наследство комунистическото светло бъдеще? Мрете сега. Нещастници смотани

Виждане - непоправими идиоти като вас за които хабим пари да ги издържаме,,,То благодарение на това наследство се пръкнаха милионерите дето го ограбиха както те си знаят - легнаха си комунисти събудиха се ''демократи'' и се юрнаха джобове да пълнят

Коментари - 22% от българите под прага на бедността през 2015 г. | Днес.dir.bg

22% от българите под прага на бедността през 2015 г.

През 2015 г. линията на бедност за страната e 325.83 лв. средно месечно на човек от домакинство. При този размер под линията са били 1 585 800 души или 22%.

Обратно в новината

Коментари - 22% от българите под прага на бедността през 2015 г. | Днес.dir.bg

Коментари

В НАЙ-СТАБИЛНАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА,С НАД 3% РАСТЕЖ,БЛЯ,БЛЯ,БЛЯ...ИМАЛО ТОЛКОВА БЕДНИ ?! ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО !!! ВЕДНАГА ДА СЕ РАЗСТРЕЛЯТ,ЗАРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВО И САБОТИРАНЕ НА ЕС,НАЙ-ВЕЛИКИЯТ СЪЮЗ НА ЦЕННОСТИ,НЕВИЖДАН ДО СЕГА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ!!!

Ние сме МАЗОХИСТИ...

що бе моето момиче? Що няма да взема? Аз мога да ти кажа от сега колко ще ми е пенсията - щото ми пращат разпечатка всяка година.

обърни внимание на ЩЕ . това е ключовата дума. после прегледай къде и кога какви неща са се случвали по света. защо при какви условия и виж кога БГ действителността ще е такава. не забравяй ЩЕ. в БГ имаме тройно положително отрицание непреводимо на други езици. да, да, ще стане.

Истинската цифра е около 40% и е изцяло благодарение на оня дето си отглежда магнолии и шайката му. България умира. Гарантирано от ГРОБ.

Ама Кунева-Паръмова каза, че няма бедност в България!То, туй 300 лева са си пари, можеш да изхраниш семейството си за месец с тях. Паръмова най-добре знае!

Бедни са неинициативните, ограничените, крадливите, лъжливите, некадърните или казано просто русофилистиците. Червените пенсии имат собствени имоти, продайте ги и живейте като модерни хора, но те не, държат имоти са стотици хиляди и чакат държавата т.е. съвременното демократично общество да им плаща пенсиите. Нали ние капиталистите сме лоши, защо чакате от нашите данъци да ядете, а червени бабички? Всеки кумунист трябва да бъде пратен на кофите за да се научат да целуват ръката, която ги храни. Не стига, че са неблагодарни, но ни обиждат на сексуална ориентация и политическа принадлежност. Искам да кажа на всички комунисти, че най-силната любов е между еднополови особено когато живеят в демократично общество с либерални възгледи като всички съвременни общества в проспериращия свят.

Тъпанар, излез от София и ще си благодарен и на 600 лв заплата. А сега се опитай с тази заплата да подпомагаш двама родители инвалиди, които имат нужда от всекидневни грижи, и малко дете!

Това е резултата от 27 годишния ни път към светлите демократични ценности на западното общество! И по "добре" ще става, имайте търпение!

Никога не сме вървели към западното общество...27 години българският "преход" е огледално копие на съветския "преход" дирижиран от задкулисието на КГБ-КПСС-БКП-ДС...Ако това не си разбрал, което е очевидно за целия свят, то мога да си обясня защо сме на това дередже...

От къде дойдоха тия 7.5 милиона Българи за статистиката ,че не се сщам!

Викахте "ура" на комуноидите, избирахте бесепето, сега сърбайте. Щото го надробихте, не само на себе си, но и на останалите.

но,правителството провежда ГЕНОЦИД над възрастните с ниски /неосъвременени/пенсии за разлика от техните заплати-вдигат ги 2 пъти год. с по цяла пенсия-гледат само тех си....и храним натрапниците-ислямисти....,а нас-кучета ни яли

Важно е че аз и целата герберасия си живурка као бурнейски махараджи, а народо да дуа супата!!!

Сметката от цифрити в тази публикация показва,че работещите българи хранят 1000 000 цигани. Нека сега да ни е честито и родителите ни, които са пенсионери да мизерстват.

как точно я направи тая сметка? По 3.14 ли умножи?

в кой пенсионен фонд са внасяли пари родителите ти? ДА знам да не вкарвам и аз в него.

Пълно е с бедни мързеливци в тая българия.

А от неграмотници, пишещи България с малка буква, направо прелива!

Да беше свършил нещо полезно и да беше изкарал някой лев вместо да се заяждаш с мене. Ама на прост си - стой си гладен и разправяй, че другите са ти виновни.

"Българина се видя с пари и ето го резултата ..." - Бойко Методиев Борисов, 04,09,2016, Варна, България .......

това че се водиш на минимална заплата, не те прави социално слаб, а означава че укриваш данъци. От тези 22% поне 20% са хора декларирали, че са на минимална, а получаващи поне тройно. После се чудите що няма пари здравната каса и за какво ли още не. Я веднага една проверка на тези "бедни" да видиш как ще се стопят.

Андрешко не е от вчера.

А следващото заглавие е: "Продажбите на нови автомобили у нас растат" Българският пазар на нови автомобили отбелязва 26,3% увеличение през август в сравнение със същия месец на миналата година.

абе от 4 като увеличиш на 5 са си 25%, ама не е там работата. просто всеки гледа да се прави на тарикат и да крие данъци.

В БГ има над 4 милиона автомобила при население 7.2 милиона. Аз живея в панелка и имам комшии с по 5 коли, а паркингите са претъпкани.

в града ни- пенсионери дават големи суми на измамници познати, които едва изкарват до заплата купуват на изплащане скъпи телефони и коли деца ходят без джобни на училище, а родителите им цял ден пият бира и пушат на кварталното барче хотели на ол инклузив съсипват тонове храна от месеци не са заети две длъжности в работата ми, защото идват хора с големи претенции и малко възможности и т. н.

моля Дир-а да не пуска такива новини предизборно! В Евросъюзна България всичко цъфти и населението ликува. По-добре да пускат новини за 'вилата на Медведев' в Русия.

еееееее, а какво ще кажеш за нашенския президент - колко му е голяма вилата в гърция, защо не почиташ родните богаташи -" и ний сме дали нещо на света" русофил такъфффффф

Точно там е проблема, че България никога не е била Евросъюзна, освен на думи... Мафията, която ни докара до това дередже, е с пъпна връв свързана с Кремъл, а за да може Медведев да има тази (да е само тя) вила, доходите на населението на Русия миналата година падна под това на Сърбия, Румъния, Китай и Македония (данните са от източници в самата Русия)

отново поредната лъжа - колко пенсионери вземат повече ит з00 лв. пенсия, колко хора получават помощи по стотина лева/имам предвид от "българския етнос", както се е изразил дир-а в статията си/ - тези триста и малко повече лева могат да станат реалност ако всички работещи "бизнисмени" в сивата икономика плащат данъците, които по закон трябва да плащат - в момента бг е под прага на бедността като цяло - има около 1% свръхбогати и още едно крадливо съсловие от около 5-6% и всичко останало се чуди как да свърже двата края - така че, не пишете хуморески, а издирете богатите данъкоплатци, дето не ги е грижкая, че не са си платили данъците, защото са се разбрали, където трябва - ако не са емигрантите да плащат на семействата си пари, ще настане тотален мор, нали ви е ясно, господа стъкмисти

Вижте в България доходите растат - средната заплата нараства и в момента гони 1000 лева като тази сума е достигната в обществения сектор. Безработицата намалява и е някъде към и дори под европейските равнища. В България има глад за кадри - инженери, лекари, компютърни специалисти, а също и всякакви хора с умения - заварчици, шлосери, строители, готвачи, кадри за селското стопанство и т.н. Депозитите в банките непрекъснато растат и като резултат хората на всяка по-голяма почивка задръстват границите да отидат на почивка. Автомобилният парк расте. Всичко това говори за обратното на бедност. Разбира се винаги има безработни лентяи, хора без умения но и без желание да ги придобият и хора, които просто ги мързи. Ние не трябва да гледаме тях защото те са без значение и са твърде малко, а реалната, истинската картинка. Истината е, че който не го мързи и работи получава прилични доходи

Ти кога дойде от Марс ? Или си от планета ГЕРБерастия в която малка част от Заразените с герберастия са добре защото са Ограбили Останалите ?

неудачници винаги ще има. В твоята любима Русия по официални данни бедните са 23 милиона.

така, така - имаме нужди от реформи и най-вече ти, дето си се писал като "реформатор" - значи предлагаш мързеливите да си засеят примерно по 2-3 дка коноп и да си гледат кефа или да пратят децата си на околовръстното, примерно , а на родителите си да направят по една гъбена каша от мухоморки и както е писал някой по-горе - ще цъфнем и ще вържем - само да ти кажа, че на пазара познавам трима инженери и две учителки, дето продават на сергия, когато не са на работа - едното инженерче си е там целогодишно

Аз познавам над 100 колеги-инженери. Никой от тях не е на пазара. Откровенни лъжи пишеш.

Депозитите в банките растат но от парите на емигрантите ни! От българите в чужбина растат! Ако те не пращаха, а се разчиташе на парите от работещите в България депозитите щяха да намаляват! Това го констатираха експертите! И си е чистата истина! А 1000 лв само ще ги сънуваш! В моя ОБЛАСТЕН град заплата повече от 500 лв НЯМА кой да ти даде! Скоро четохме че в Пловдив втория по големина град всеки трети живее в истинска мизерия и бедност и не може да си покрива основните разходи, като храна и отопление! Среден доход 416 лв! Доста далеч от обявената от вас цифра 1000 лв! Въобще целия ви коментар е една пълна глупост! Излезте от София да видите в каква бедност живее половината ни население и какви са заплатите в провинцията, а също и безработицата и броя реално безработни!

не може да бъде -та ние сме горди лоялни и наведени евроатлантически хомо биомаса.

Добър ден! мизерия в разкош така бех определила ситуацията у нас. Бедността продължава вече дълги години. Онези продължават да ни убеждават ,че живота ни е цветя и рози.

И какво правим след тази статистика? Къде е държавата?

В Русия бедните са 23 милиона. В САЩ - 35 милиона. Само в Северна корея няма бедни.

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА ПРЕМИЕРА КАЗА ЧЕ ДОХОДИТЕ СА СЕ ПОВИШИЛИ Е НЕ КАЗА ТОЧНО ЗА кой НО НА ПРЕМИЕРА ЛИ ДА ВЯРВАМ ИЛИ НА ПРАЗНИЯ СИ ДЖОБ -

Горките ни деца и внуци, ние какво било сме минали, безсилни сме да направим каквото и да било, защо обаче да страдат поколения след нас, толкова ли няма умни глави да оправят една шепа страна с шепа народ. Жалко...

А ГЕРБ са на власт вече...6 унщожителни години !!! 1 530 000 човеци в България оцеляват с помалко от 320 лв. или 10 лв на ден за Всички разходи ?? Около 2 000 000 пък Не бедни живеят Баровси с до 420 лв на месец??Живот си живеят . А ГЕРБ създават по над 100 Нови Милионери Годишно ??!! Шанса да са близки до или от ГЕРБ клони към 100% . Ето ви Демокрация , Ето ви ЕвроАтлантизъм Ето ви Европейски Съюз иНато....вече 10 г.

вие от 1944 година крадете и съсипвате България

- Може ли да бъде построен социализмът в една отделна страна, например в Швейцария? - Може, но няма ли да бъде жалко?!

- Докторе, на какво се дължи това, че едно чувам, а друго виждам? - пита стар пациент. - Сбъркали сте адреса. Аз не лекувам от социализъм.

С нетърпение очакваме интеграцията на новите европейски народи, които ще доведат до благоденствието на всички пенсионери. Аз пак искам да предложа на "големите" "от горе" да опитат да поживеят поне шест месеца с тези пари от червената линия за бедност, която червена линия никой не било трябвало да прескача и тогава пак да си подискутираме. Но не ми казвайте, че съм за геноцида над управляващите гнили ябълки.

Внучката ми ходи на училище в 10кл без джобни пари за закуска и без закуска в чантата, защото няма пари, а след училище се прибира, и тогава се храни. Питам, има нещо нормално в тази държава, всичко е сбъркано, дано и на управниците им се наложи да гладуват така, но това едва ли ще стане.

"Данните за 2015 г. показват, че ако в доходите на домакинствата се включат доходите от пенсии, но се изключат останалите социални трансфери (обезщетения, социални и семейни помощи и добавки), равнището на бедност се повишава от 22.0 до 28.4 на сто, или с 6.4 процентни пункта."

Но, не се оплаква! Кучетата, внучето, магнолии, кактоси, рани ги, полива ги, води ги на Арената, лаят като бие дуспа, ко искате от Човека?

Пишете се "бежанци", бе хора! Ще ви возят с автобуси, ще ви осигурят безплатно всичко, че и джобни ще ви дават. Пак сте по-добри от "гостите" защото знаете езика и със сигурност имате някакво образование. Те и това нямат, но вижте как ги пазят и се грижат за тях.

Преди малко хвърлих половин пица в кошчето на Витошка до бившето кино, сега книжарница Гринуич. Който е гладен да ходи да я вземе.

ех кръстев, пицата е бъкана с гмо-продукти, но явно си корава душа - изял си половин пица и си още жив и сигурно имаш пари да си купиш още една цяла пица - купи си, кръстев - изяж я цялата пица, та да се свърши с такива отрепки като теб - нещастник

Бързай, бързай, че някой ще я вземе преди тебе и пак ще си лягаш гладен.

не са ли ти казали старите хора, че е грешно да се хвърля, ....богатите не хвърлят

поредната статистика? А и останалите хора с недостатъчен за нормален живот доход? От това на никой не му става по-добре. Или тези данни са предизборна информация, за да не отиде никой да гласува и да "закриваме" държавата.

Старица пита Тодор Живков кой е измислил социализма: учените или партийците. - Ние го открихме, бабо - отговорил той самодоволно. - И аз тъй вярвах, баби. Защото, ако го бяха измислили учените, сигурно щяха да го пробват най-напред върху животните.

22% от българите под прага на бедността през 2015 г. Егати прага от 325 лева.Това не е праг, това е 'безвъздушно" пространство, дори и за всеки българин получаващ и 600 лева. С 600 лева може да изкара човек, който няма кредит , няма деца, не е под наем и най-важното няма парно.

това са декларирани доходи...като сложим 50 процента роми с 0 доход (защото крадат, работят на черно, проституция, ала бала), се смъква средната заплата на човек. Остават пенсионерите, които ако нямат роднини -мизерстват и това е голяма подигравка с тези хора, които цял живот са работили.

И тази статистика излиза на фона на хвалебствията които хвърля правителството за икономически ръст, увеличаване на БВП, гигантски бюджетен излишък... Ако прага на бедност е 325 лв. на човек, тогава 85% от населението, което е с двама работещи и две деца ще бъде в прага на бедност. Егати и политиците, предлагам субсидиите за партиите да се събират с СМС-и, и да видим колко пари ще съберат тези гниди.

Гойко, аре се гръмни, батко! Или, като путкараш, за риба, земи та са захлупи във гьола? Създай бе, радост за Народа! Хано Мутрак

Един пита висшист: - Как е взе ли си дипломите? - Да, едната по психология, другата за маркетинг и мениджмънт. - Браво, а иначе по колко го продаваш арпаджика.

Ти колко висшисти от свестни университети познаваш дето да продават арпаджик?

инжинер лесовъд Молев от Лесотехнически

22% си е невероятен ОПТИМИЗЪМ

Доста са криви тия сметки. Като се разгледат статистиките на НСИ и НОИ и като се имат предвид и тези, които получват заплати малко над прага на бедност, но имат поне 1 дете, хората под прага на бедността стават поне 2,5 милиона. Освен това, тоя праг от 325лв е смешен.

Вървим надолу,защото моите родители още си спомнят за старото време с носталгия и пак и пак гласуват за комунистите.по инат от комуниста няма.шопа пасти да яде.аз вече вървя към пенсия,но те са живи и здрави.родители,какво да ги правиш!

ГЕРБ - вторият отбор на БКП!

Ами затрий ги родителите си щото те са много прости, пък ти си много умен...

Не лявото и дясното трябва да бъдат разбивани, както пледира днес от екрана на държавната телевизия Първанов, а именно вредният за България проруски тандем Борисов-Първанов трябва да бъде разобличен. Плевнелиев няма(ше) силата да го направи. А двамата съзаклятници уважават само силата- на парите, на шантажа и заплахата, поради което продължават напред

Русия е виновна нали бе лузър ? ! Близо 30 години американци и евро-диоти те клатят , а ти от руснаците да вземеш да забременееш.

Колко добре си беше при правешкия селян - промишленост стоки коли море абе красота нямаше безработица ама и никои не работеше нямаше кражби ама всеки крадеше ЕХ СЛАВНИ ВРЕМЕНА С БКП ПАПРЕД

- Ние построихме основите на социализма за тридесет години, а в следващите тридесет сегашните младежи ще живеят при комунизма. - Така им се пада! - реагирал един позадрямал старец. - Тези хулигани и мързеливци друго и не заслужават.

- Що е социализъм? - Обществен строй, измислен и поддържан от ЦРУ за сплашване на трудещите се от Запад.

Е има още на къдe до 90-те % , пък и обещаваме да измираме по-бързо и по-масова да ви не затрудняваме много.

Добре де ние сме към края на 2016 година вие сте седнали да мъдрите колко народ е бедствал през 2015 година,,,Цялата ви работа е такава - кога умре човек да се сетите че бил жив:((((

ГРОБ, Тиквата, БСП, деформатори и всички останали полит идиоти ви гарантират, че това е само началото!

Сидераста още ли ви фърля калцоне и лукчета от пикапа ,отрепко??

Абе не бе, как бе, Цингаров ще направи заплатите по илядо лева и пенциите по 500! В БАтака! По-беда!

Къде са тия бедни? Всеки ден пенсионери мятат хилядарки през балконите си; Всеки ден маркови коли се трошат по дървета или челно; Всеки ден опашки в големите хипермаркети; Всеки ден промоциите свършват на мига. Всеки ден! Бедни? Къде?

Сигурно става въпрос за духовна бедност.

Българина е свикнал да се вайка за щяло и нещяло! Вместо да свърши нещо полезно...

Пенсионерите с по 200лв пенсия ако нямат някой спестен лев, някои още от социализма, ще си заминат първата зима още. За съжаление възрастните хора по-лесно се лъжат. БМВ-та на 15-20 години, ако и да са маркови, са по-скоро подвижни гробници за малоумниците които ги карат.

Забрави да споменеш километровите опашки на граничните КПП към Гърция и Турция. Цялостното застрояване на родното Черноморие с супермодерни вили собственост в повечето случаи на социално слаби. Беден е народът, бедеееен. Бойко така го души, че сулук не може да си поеме.

Братята роми и тютюноберачите малко по-трудно се интегрират . Същото важи за една част от пенсионерите, особено тези от малките села!

Виждате ли какво ви остави като наследство комунистическото светло бъдеще? Мрете сега. Нещастници смотани

Виждане - непоправими идиоти като вас за които хабим пари да ги издържаме,,,То благодарение на това наследство се пръкнаха милионерите дето го ограбиха както те си знаят - легнаха си комунисти събудиха се ''демократи'' и се юрнаха джобове да пълнят