Коментари - Лидерът на компартията: В ГЕРБ са комунисти | Днес.dir.bg

Лидерът на компартията: В ГЕРБ са комунисти

Михаил Миков прекрати по обед заседанието на парламента заради липса на кворум. Преди това избухна нов скандал между ГЕРБ и БСП за комунистическия режим.

Обратно в новината

Коментари - Лидерът на компартията: В ГЕРБ са комунисти | Днес.dir.bg

Коментари

Лидерът на БКП да обижда на "комунист"! Ха-ха-ха!

Администратор,защо триеш коментарите против ГЕРБ? Ако това е гербаджийски сайт-обявете го! Иначе само заблуждавате хората-така ли се става "най-посещавания сайт на годината"? Срамно и подло,господа от ДИР!

защо не им се радвате, а толкова ги мразите? А????

какво искаш - да не учим, да не работим, да не живеем - така беше.Лично аз и моето семейство не са били комунисти, но си знаем какво платихме за това.Няма бивши номенклатурчици като Станишев, Боков, Пирински, Пръмова. Погледнете те и преди и сега как живееха и ние в панелки които се рушат над главите ни.

винаги съм се радвала, когато върли и сега членуващи в БКП, защото БСП е нейна наследница комунисти намират за най-голяма обида да наречат някого с обидата комунист или милиционер. Абе наглеци, та ако не беше член на партията преди нали умираш прав - няма следване, няма работа съответна на квалификацията ти, няма жителство, няма панелка, няма даже почивна карта.

чакайте малко..... ВСИЧКИ РОДЕНИ ПРЕДИ 25 ГОИНИ СА СЪС МИНАЛО!!!!!!!!!!! И ТО КОМУНИСТИЧЕСКО,тогава трябваше да си член-ка на БКП.ОФ.няма БИВШ негър, милиционер или пожарникар.Боко да се изучи означава че, мама и тати са били послушни в БКП.сега нищо не се е променило- всички плюем но, слушкаме!!!

Да,г-н Паунов,доближавате се до ИСТИНАТА,но не я изричате до край!Защо ли? Защото първо в България никога не е имало КОМУНИЗЪМ т.е. комунисти! А,тези в ГЕРБ са "ИГРАЧИ" от КОТИЛОТО на БКП-БСП! Прави ли сме г-н Паунов?

Лидерът на БКП по-добре да коментира номенклатурата на БКП. Която в момента е в БСП. Всъщност основната цел на създаването на БСП е да се запази номенклатурата на БКП. До 1989 в БКП са членували над 1 млн души. Но едно е да си член като др. Станишев ( Димитър Станишев, бащата ан Станишката), съвсем друго е за миньора от Перник или металурга от Кремиковци. Да всички ленове на БКП са били членове на една престъпна партия. Така поне гласи закона от 2000 г. Но отговорността и престъпленията на екземпляри като Живков, Станишев и висшата партийна номенклатура са десетки хиляди пъти по-тежки от тези на редовия партиен член. какъвто е бил ББ и още 1 млн българи. Има огромна разлика между това да си комунист, и това да си партиез. Огромна част от членовете на БКП са си били обикновени партийци. Комунисти-идеалисти е имало много малко. И няма как да е иначе. Но в случая става дума не за това, а за отговорността. И комундетата искат да се изрвни отговорността на екземпляри като Станишев с отговорността на миньора от Перник. така, всички престъпления на БКП да се разпределят на 1 млн, а не на 1000-та или 2000 висши партийни номенклатурчици. Които съсипаха България. А в са ни предложили на СССР, както сводник предлага своята "стока". Има закон. В който цялото управление от 1944 до 1989 с еобявява за престъпно. Когато има престъпление има и извършители. А когато има извършители на престъпление, те се наричат престъпници. И тези престъпници трябва да бъдат съдени. И висшата номенклатура на БСП, БКП и всякакви креатури на партийната номеклатура да бъдат наказани. Апр5опо в цивилизованите държави като Чехия, Полша и Унгария още през 1990 приеха закон за лустрация на висшата партийна номенклатура. Е, сега те са светлинни години пред нас. Защо ли....

Дивото настъпление на десните сили, наричани по света фашисти, в България носи на народа само нещастие, бедност и социална демагогия. И понеже нацията е лява и не желае да се води от простаци и углавни типове с генералски милиционерски пагони, десницата все повече ще убива демокрацията до момента, когато върнат страната на равнището на 1918-1944 година. За нашите психясали неграмотни фалшиви политикани трябва контраотговор - яка съпротива, принципни позиции и логически доводи. И да държим Запада по-далече от района ни - тук провокаторите на ЕС нямат място.

хич не си добре. Неграмотен си отвсякъде, най-вече - политически. живееш в 19 век. Червен б...к.

За да я има България : 1. Лустрация 2.Де-ченгенизация 3.Де-русификация;

Ей,ей най-близката куха глава е на раменете ти Лидере!!!

Разгеле !!!, аз от 5 години го повтарям това...

За възродителния процес може да се извърши отмяна на амнистия, когато за атентаторите и организаторите на убийството на майки с деца, цял вагон, от гара БУНОВО също отпадне амнистията. Тогава и медьо доганов трябва да го осъдят повторно и да го върнат там, откъдето бандитите Луканов, Джуров, Младенов го извадиха в 1990 г. , за да оглави етническата партия ДПС.

Ако в този момент отменят давността на престъпленията, ДПС ще се хванат за Възродителния процес и ... (не пиша, защото модът ще го изтрие, като спам или етническа нетолерантност). Това ли е целта на предложението на ГЕРБ?! А ваденето от нафталина на термини от миналия век от страна на депутатите от ВСИЧКИ партии, не е ли за отвличане на вниманието на обществото от същността на поправката в закона?!

Аз пък нямам нищо против да отменят давността на престъпленията. Тогава ДПС ще го забели много яко - може би някой още си спомня, че Доган и няколко от приближените му през 80-те са съдени за атентат? А по днешните критерии това е вече тероризъм, за това и чичо Сам няма да го отърве!

Малък си явно и не правиш разлика между армия и МВР/пожарна/, ама какво да се прави- така са ти го казали.Слушай сега и друг път не се излагай- не всички с униформа са от армията и си прав , че армията не взе участие в тези процеси. МВР отговаряше за вътрешната сигурност , а армията за териториалната цялост.

Има голяма разлика между комунист и партиен член. БКП имаше над 1 милион членове, но комунистите сигурно бяха не повече от 10%. А партиен член се ставаше за да постигнеш нещо в професията си, за офицерите задължително, за да получиш изходна виза за Запад без изискващата се характеристика от МВР, да получиш висока научна степен, да работиш в службите, във Външно или Външна търговия и изобщо да имаш предимство пред другите "безпартийни". Разделението на българите води началото си от онова време. Това е истината, колкото и да се пеняват от БС(К)П.

Колега, нещата са доста по-зле. Истинските комунисти (идейните), които искрено и публично се възмущаваха от безобразията на "другарите", оставиха костите си в Белен, Скравена, Ловеч и прочие "спа-центрове" - при това натикани там от своите. Още по времето на Антон Югов истинските комунисти дадоха фира и мястото им беше заето от нагли и безскрупулни партийци, така наречените "апаратчици". И още през онези години хората питаха иронично "Ти партиец ли си или комунист"? Така че оставете комунистите (истинските) на мира, не им бутайте кокалите (защото им беше отредена много нерадостна съдба, и то от довчерашните им "другари") - от тях имаше много свестни хора - за разлика от "партийците", които се бяха чиста проба измет!

Да, семейството ни имаше един такъв познат, който се беше отървал само с интерниране и в края на 50-те години.

Това е нивото. Но все пак лъсна истината, че ГЕРБ и БСП са едно и също. По- лошото са глупаците,които подариха на ГЕРБ властта и онези,които унищожаваха СДС /като предателя Иван Костов и подгласниците му/.

СДС беше взривено отвътре и затова, "предателят" Костов беше предупредил и надето, и бакърджиев и Богомил Бонев да не се облагодетелстват от властта. Те не го послушаха, крадлив дедо го доведе ДС на кормилото, а останалите решиха, че всеки трябва да е войвода на бащина чета. Та затова се разпаднаха. Иначе Костов уволни 10 министъри, отявлени крадци, ако помните.

"От партията на Борисов предлагат да се отмени давността на престъпленията, извършени през комунистическия режим. " Бойко, в тоя почти разпуснат парламент това ли беше най-спешния въпросза решавана? Да бяхте пипнали избирателния закон... Задължителното гласуване... Закона с който тройната коалиция сама си дава амнистия за извършеното по време на управлението и да бяхте отменили... Ти се кани, кани да ги осъдиш, има цял парламент и цял мандат и не можа да отмениш закона, сега тука гониш влака да го кълвеш по гумите...

За да има задължително гласуване, трябва да се промени конституцията.За да приемеш, предлагания от Вас, закон трябва да имаш мнозинство в Н.С. Прокуратурата обвинява а съдът осъжда .

big_uncle@dir.bg

Добре де - но пък Константин Пенчев предложи друг вариант, за който не трябва промяна на конституцията - всеки избирател да се запише собственоръчно в списъка при комисията, и в бюлетината да напише с думи името на партията, за която гласува! Да, ама не - това не изнася на нито една партия - сещате ли се защо?

очакваме в най-скоро време справедлив съд и присъда за всички комунистически изчадия, които погубиха невинни човешки животи, и разбогатяха за сметка на обикновените страдащи хора!

това - да има съд, макар и много закъснял за всички, съсипвали човешки животи по време на комунизма. Като се има предвид, че и всички партии след 10-ти ноември бяха създадени от комунисти.

"Няма по-големи лъжци от ГЕРБ и Бойко Борисов. Той лъже, че дядо му е убит от комунистите. Борисов е най-големият комунист. Ако дядо ти е убит от комунистите, никога няма да влезеш в БКП и органите на МВР. "====Едно време ,ако искаш да се развиваш в тая насока,задължително трябва да си приет в партията бе,олигофрен такъв.Искаш да учиш,но те заставят да си партиец,без значение какви са ти убежденията,а и повечето въобще не се интересуваха от това.Целта на хората бе ,да се изучат-кво се правите на ,,дръж ми шапката",кретени нещастни.

е, изучихте ли се?

единствения комунист, който знам е Христос. другото и до днес е от римската империя: сенат, сенатори, избираеми, или не - цезари/императори всички болни от мания за величие, мавзолеи на "безсмъртните", мумии, вождове, хляб, зрелища от всякакъв мащаб, колозеуми, роби с автомобили и всякакъв друг матриял в количество, с качества, но безкачествени... и etc..

партийната матрица на герб е основана на агресивна псевдо политика подхранвана с тезата за "антикомунизъм",която е абсурдна по начало,знаейки себе си,че ръководството е съставено от бивши комунистически и комсомолски партийни номенклатури и ченгета,но без всякъв морал въздействаха на част от обществото,разделиха го за електорат,унизиха пенсионерите под общ знаменател,маиките и който си искат,с тефтерчета,с интриги,,безскрупулно,който не ги приема е комунде и на тази плоска основа изградиха тоталитарна политика през демокрация с лъжа,просташки злобно,цинично арогантно,за да имат власт и останалите привилегии,изолирайки проблемите на държавата,на обществото и икономическото развитие.въпреки демагогията сценария не се променя и това е проблем.

гъз! Що резилиш комунистите бе, бесепарска подлого! С Боко Тиквата сте като Куко и Пипе - гадни, продажни и прости. Всичко друго сте, но не и комунисти.

от 300 фамилии - ПАРТ'ЯДРОТО и "обслужващият ги слугинаж", 70 години потискаха този народ. Защо е така? "... ПРЕДЧУВСТВИЕ - то преобладава сега в пространството около нас. ПРЕДЧУВСТВИЕ за предстоящо нещастие - то е нормално за хората, които живеят в ума и съзнанието, долу, във външната тъмнина. ПРЕДЧУВСТВИЕТО НА ДОБРИТЕ - то живее в сърцата на хората, които са се научили да виждат безграничността на света. А по между тях се лутат "'слепците'' - тези, които не искат нито да виждат, нито да чувстват тревоги или предстоящо благоприятно стечение на обстоятелствата. За да се РАЗМЪРДАТ "слепците" е необходимо да се създават катаклизми: за да има страдание, загуба на имущество, военни конфликти .... и тези неща се случват в животът ни. ..." За да подкрепя тази си теза, бих припомнил случилото се в АЕЦ "Чернобил", АЕЦ "Фукушима" ... "арабската пролет", "фашиската оранжева революция" в Украйна, "Втората световна студена война". Как се отразяват тези катаклизми конкретно за България? - банковата криза - политическата криза - правителствената криза - "газовата война" САЩ-Русия - потопи - беднотия ...

НАРИЧАТ СЕ КАПИТАЛИСТИ НЕ КОМУНИСТИ !!!!!! ТЕЗИ ДВЕ ДУМИ СА РАЗЛИЧНИ ----И ПО ДЕЙСТВИЯ !!!!!ЗАПОМНЕТЕ ГО НАЙ СЕТНЕ !!!!!

Рубли, долари, марки, разстрели -иииии каква е разликата между фашист и комунде, че нещо ми се губи!!!!!

"Няма по-големи лъжци от ГЕРБ и Бойко Борисов. Той лъже, че дядо му е убит от комунистите. Борисов е най-големият комунист. Ако дядо ти е убит от комунистите, никога няма да влезеш в БКП и органите на МВР. Цецка Цачева също е комунист. Уважаемата министърка е внучка на комунисти, внучка на партизанин от партизански отряд "Чавдар".

Тази червена партия не беше ли забранена?

АБЕ КОМУНИСТИ НЯМА - ТЕ ОСТАНАХА В ИСТОРИЯТА -ДЯДО МИ !!!!СЕГА СА КРАДЛИВИТЕ КАПИТАЛИСТИ И ПРОСТИТЕ ДВОЙКАРИ НА СОЦА! !!!ПОДЛЕЗУРКОВЦИТЕ НА ЕВРОПА !!!!! ОСТАНАХА САМО ТЕЗИ КОЙТО ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ!!!

ДА ДЕ, НЕ КОМУНИСТИ АМИ ТОЧНО ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ, "СЛУЧАЙНО" ВКЛИНЕНИ ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИЙКИ, НАРИЧЕЙКИ СЕ УПРАВЛЯВАЩИ!!!!!!!!!!!!!!!!

Прочетох написаното от Вас и не намерих отговор на въпросът ми... па тогава да попитам това дето сте го написали оправдание на Борисов ли се явява или се опитвате да ме убедите че земята се върти.

ПРОСТАЦИТЕ! НАРОДЪТ УМИРА ОТ ГЛАД! КЪДЕ СА ЕКСПЕРТИТЕ, КОИТО УЖ ЩЯХА ДА РАБОТЯТ В НЕГОВ ИНТЕРЕС И ДА РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ!

не съм комунист,бил съм само партиен член!ясно!

се хвалиш ли, подлизурко?

Герб били уж комунисти. Ами вие какви сте, бе посрани гъзове миризливи?! Баси наглостта и вредноста, дето носят тези човекоподобни в себе си! Да ги разкарваме тези изродените, че няма за кога!

Човекоподобните имат човекоподобен лидер.

Тъп, по-тъп, най- тъп, комунист. Избили са хиляди хора без съд и присъда. Каква е тази наглост? И сега са управляващи! Още ли се питаш българино защо сме най-бедната и болна държава в Европа?

По добре комунист от колкото фашист.

И Сталинист за гарнитура.

Че то няма разлика. Същността и на двете е една и съща, само името е различно. Всъщност разлика има. Комуниста освен, че е гад, като фашиста, също е и безродник и майцепродавник.

Лидери на партии (герберски и бесепарски)! Засрамете се! Сега ли намерихте време да броите комунистите? Ми, тях ги избиха, няма ги. Над главите ви пише, че единението (между депутати и народ) прави силата! Четете ли го това?! Поне новините не четете ли?

Всички са от комунистическо потекло.

А СЕГА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ: В демократична Германия, през 2014, лидера на партията на фашистите на Хитлер NSDAP (нацонал-социалистическа немска работническа партия) да бъде депутат в бундестага, да решава бъдещето на Германия и да пише законите! Това само в България е възможно!

Дир-а, можете да наречете коментара, който скрихте, че е политически некоректен. Но, чак пък етнически нетолерантен, не е.

Герберчета каква стана тя, бре, Вождът ви пръв Комуняга... Приятно гледане на филма "Как ги ядохме жабетата".

И след като е комуняга, тогава вие комунистите защо сте посинели от злоба? Нали е от вашите? Къде е проблема тогава? Това би трябвало да ви радва! Той би трябвало да ви подкрепя! Ако той беше "комуняга", нямаше да ви изрита от парламента през 2009 и Сергей Дмитриевич нямаше да загуби 10 поредни избора от 10 възможни, та сега да се налага да си спасява душицата в странство! Нещо не се връзва опорната точка!

Ами то в чугунена глава, нищо се не връзва.....

да си комунист през 1982 е разбираемо,ама през 2014 е патология..евала на бойко ,че се е усетил навремето през коя година да скочи от камиона,кога да им нахлузи примката и през коя да стегне примката на тая престъпна путашка сган-2014 октомври.. гешев,,мусолини,чърчил,папата, рейгън също са били комнудета като пишлемета,ама комуняките и сега дрискат кръв като им чуят името,особенно последния им еба мамата на цялата им престъпна система- дигна оборотите на щатската икономика и СИВа на чушкопеците рухна като цигански гълъбарник ..а колко му се смееха бил циркаджия ,сега пък бойко бил пожарникар..

Щом си станал веднаж комунист от там насетне си доживотно такъв. Бивш негър няма!

Бойко стъпи на шията на малкият бизнес и пенсионерите и покрепи едрия капитал!

Комунизмът е властта в ръцете на овцете. Ако погледнем парламента и МС, колко са политиците, които са там заради образованието, опита и интелекта? А колко са "калинки" и "пеевски"? Сега помислете, дали имало в България преход през 1989-та.

Не се обаждай от свинската ти кочина! Аман от опростачени лекета, дето се правят на аристократи.

Откъде извади такава злоба, толкова яд? Ако в нещо греша - посочи ми. Ако говоря истината - приеми я, без да обиждаш. Не са ли те учили на уважение и любов?

хахаха шумкарските копелета изкараха бойко най големият комунист ,щото такъв бил на 22 години,ама забравят как бокови,станишеви ,буруджиеви,кутеви си дудудуркаха внуците ,сегашните депутати на бсп зад перденцата на черните волги ,докато ги джиткаха шоферите до ресторант рила на убо за швейцарска хумана.. аре ,не на нас тия.. тези притоплени манджи ги сервирайте на младите наркоманчета на капута и долен,дето ги дресирате с уникалния цоциализъм в тубето

Истината е кофти нещо,особено за тъпия герберски избирател,по-квиченето му ще го разбереш

А БЕ ПАУНЕ! А БЕ ПИЛЕ! А БЕ ЛИДЕРЕ НА КОМУНИСТИ! АКО БОЙКО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ КОМУНИСТ, ДОРИ ПО-ГОЛЯМ ОТ ТЕБЕ, ТОГАВА КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА И ЗАЩО ТОВА ТОЛКОВА МНОГО ТЕ ТОРМОЗИ И ЯДОСВА? НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА БЕ ПАУНЕ ШАРЕН!

Защото комунистите са популисти и трепят частия бизнес, по идея. Тоя ББ им отнема ролята. Хората кво да правят , мухи ли да лапат или да сават десни? Те си обичат Сталин, а тоа се прави на Сталин, ама вика че е демократ. Те кво да праат да се влюбят в демокрацията ли? IQ треба, за да се усетиш, коя лъжа да прихванеш...

Ама, ти къде ги видя тия комунисти в НС, ма?! Че там всички са десни, всички коват удобните закони за частния бизнес. От 25 години са депутати и само бизнес, пари и богати чужди инвеститори са им в главите. Няма медицина, няма образование, няма пенсии. Превърнали са НС на фирмен офис. Къде ги тия комунисти и идеи, бе жена?

И последните 5 години е жив комунизъм , трепят всеки , който се опитва да прави бизнес! Само на партийна хранилка може!

МНОГО ТЪПО! Sorry! Ама изказването на Паун Паунов, което трябва да обиди и оплюе ГЕРБ "Лидерът на компартията: В ГЕРБ са комунисти" МИ звучи така: "Лидерът на наср.ните; В ГЕРБ са наср.ни" КОЕ Е ПО ОБИДНО: 1. Да си лидер на на наср.ните или 2. Да лидерът на нарс.ните да те обвини, че си за наср.н?

Не е тъпо, защото цялото управление на ГЕРБ реставрира клиентелизма от времето на Тошо. Има елементи и на комунизъм сталински тип и на фашизъм. Глутница...

Нещо доста объркахте опорните точки! Какъв сталинизъм и какъв фашизъм бе манипулаторе долен антиевропейски и антибългарски такъв? 1. Главното ново учение на Сталин е теорията на увеличаване на класовата борба след комунистическата революция. Според тази теория с въвеждането на диктатурата на пролетариата класовите противоречия не намаляват, а точно обратно: увеличават се! Ти къде видя диктатура на пролетариата по време на ГЕРБ бе пиле шарено? 2. Фашизма и комунизма са две абсолютни противоположности! Не случайно Хитлер избива всички комунисти и атакува СССР! Какъв елементи и на комунизъм сталински тип и на фашизъм по време на ГЕРБ бе МАЛОУМНИ, НЕГРАМОТИНИ ПУТЛЕРИСТЕ МАНИПУЛАТИВЕН такъв?

всички сме антикомунисти от морални съображения:))). Също така преди 89г. бяхме комунисти по убеждения:)))

Къде видя морал? Кой политик символизира например почтеност???

а бе вие и от ирония и от майтап не разбирате уважаеми "комунисти"- антикомунисти...

lu4ka

Комунист си по убеждение, а член на БКП си от чист клиентелизъм. Е, те са членове на БКП.

Коментари - Лидерът на компартията: В ГЕРБ са комунисти | Днес.dir.bg

Лидерът на компартията: В ГЕРБ са комунисти

Михаил Миков прекрати по обед заседанието на парламента заради липса на кворум. Преди това избухна нов скандал между ГЕРБ и БСП за комунистическия режим.

Обратно в новината

Коментари - Лидерът на компартията: В ГЕРБ са комунисти | Днес.dir.bg

Коментари

Лидерът на БКП да обижда на "комунист"! Ха-ха-ха!

Администратор,защо триеш коментарите против ГЕРБ? Ако това е гербаджийски сайт-обявете го! Иначе само заблуждавате хората-така ли се става "най-посещавания сайт на годината"? Срамно и подло,господа от ДИР!

защо не им се радвате, а толкова ги мразите? А????

какво искаш - да не учим, да не работим, да не живеем - така беше.Лично аз и моето семейство не са били комунисти, но си знаем какво платихме за това.Няма бивши номенклатурчици като Станишев, Боков, Пирински, Пръмова. Погледнете те и преди и сега как живееха и ние в панелки които се рушат над главите ни.

винаги съм се радвала, когато върли и сега членуващи в БКП, защото БСП е нейна наследница комунисти намират за най-голяма обида да наречат някого с обидата комунист или милиционер. Абе наглеци, та ако не беше член на партията преди нали умираш прав - няма следване, няма работа съответна на квалификацията ти, няма жителство, няма панелка, няма даже почивна карта.

чакайте малко..... ВСИЧКИ РОДЕНИ ПРЕДИ 25 ГОИНИ СА СЪС МИНАЛО!!!!!!!!!!! И ТО КОМУНИСТИЧЕСКО,тогава трябваше да си член-ка на БКП.ОФ.няма БИВШ негър, милиционер или пожарникар.Боко да се изучи означава че, мама и тати са били послушни в БКП.сега нищо не се е променило- всички плюем но, слушкаме!!!

Да,г-н Паунов,доближавате се до ИСТИНАТА,но не я изричате до край!Защо ли? Защото първо в България никога не е имало КОМУНИЗЪМ т.е. комунисти! А,тези в ГЕРБ са "ИГРАЧИ" от КОТИЛОТО на БКП-БСП! Прави ли сме г-н Паунов?

Лидерът на БКП по-добре да коментира номенклатурата на БКП. Която в момента е в БСП. Всъщност основната цел на създаването на БСП е да се запази номенклатурата на БКП. До 1989 в БКП са членували над 1 млн души. Но едно е да си член като др. Станишев ( Димитър Станишев, бащата ан Станишката), съвсем друго е за миньора от Перник или металурга от Кремиковци. Да всички ленове на БКП са били членове на една престъпна партия. Така поне гласи закона от 2000 г. Но отговорността и престъпленията на екземпляри като Живков, Станишев и висшата партийна номенклатура са десетки хиляди пъти по-тежки от тези на редовия партиен член. какъвто е бил ББ и още 1 млн българи. Има огромна разлика между това да си комунист, и това да си партиез. Огромна част от членовете на БКП са си били обикновени партийци. Комунисти-идеалисти е имало много малко. И няма как да е иначе. Но в случая става дума не за това, а за отговорността. И комундетата искат да се изрвни отговорността на екземпляри като Станишев с отговорността на миньора от Перник. така, всички престъпления на БКП да се разпределят на 1 млн, а не на 1000-та или 2000 висши партийни номенклатурчици. Които съсипаха България. А в са ни предложили на СССР, както сводник предлага своята "стока". Има закон. В който цялото управление от 1944 до 1989 с еобявява за престъпно. Когато има престъпление има и извършители. А когато има извършители на престъпление, те се наричат престъпници. И тези престъпници трябва да бъдат съдени. И висшата номенклатура на БСП, БКП и всякакви креатури на партийната номеклатура да бъдат наказани. Апр5опо в цивилизованите държави като Чехия, Полша и Унгария още през 1990 приеха закон за лустрация на висшата партийна номенклатура. Е, сега те са светлинни години пред нас. Защо ли....

Дивото настъпление на десните сили, наричани по света фашисти, в България носи на народа само нещастие, бедност и социална демагогия. И понеже нацията е лява и не желае да се води от простаци и углавни типове с генералски милиционерски пагони, десницата все повече ще убива демокрацията до момента, когато върнат страната на равнището на 1918-1944 година. За нашите психясали неграмотни фалшиви политикани трябва контраотговор - яка съпротива, принципни позиции и логически доводи. И да държим Запада по-далече от района ни - тук провокаторите на ЕС нямат място.

хич не си добре. Неграмотен си отвсякъде, най-вече - политически. живееш в 19 век. Червен б...к.

За да я има България : 1. Лустрация 2.Де-ченгенизация 3.Де-русификация;

Ей,ей най-близката куха глава е на раменете ти Лидере!!!

Разгеле !!!, аз от 5 години го повтарям това...

За възродителния процес може да се извърши отмяна на амнистия, когато за атентаторите и организаторите на убийството на майки с деца, цял вагон, от гара БУНОВО също отпадне амнистията. Тогава и медьо доганов трябва да го осъдят повторно и да го върнат там, откъдето бандитите Луканов, Джуров, Младенов го извадиха в 1990 г. , за да оглави етническата партия ДПС.

Ако в този момент отменят давността на престъпленията, ДПС ще се хванат за Възродителния процес и ... (не пиша, защото модът ще го изтрие, като спам или етническа нетолерантност). Това ли е целта на предложението на ГЕРБ?! А ваденето от нафталина на термини от миналия век от страна на депутатите от ВСИЧКИ партии, не е ли за отвличане на вниманието на обществото от същността на поправката в закона?!

Аз пък нямам нищо против да отменят давността на престъпленията. Тогава ДПС ще го забели много яко - може би някой още си спомня, че Доган и няколко от приближените му през 80-те са съдени за атентат? А по днешните критерии това е вече тероризъм, за това и чичо Сам няма да го отърве!

Малък си явно и не правиш разлика между армия и МВР/пожарна/, ама какво да се прави- така са ти го казали.Слушай сега и друг път не се излагай- не всички с униформа са от армията и си прав , че армията не взе участие в тези процеси. МВР отговаряше за вътрешната сигурност , а армията за териториалната цялост.

Има голяма разлика между комунист и партиен член. БКП имаше над 1 милион членове, но комунистите сигурно бяха не повече от 10%. А партиен член се ставаше за да постигнеш нещо в професията си, за офицерите задължително, за да получиш изходна виза за Запад без изискващата се характеристика от МВР, да получиш висока научна степен, да работиш в службите, във Външно или Външна търговия и изобщо да имаш предимство пред другите "безпартийни". Разделението на българите води началото си от онова време. Това е истината, колкото и да се пеняват от БС(К)П.

Колега, нещата са доста по-зле. Истинските комунисти (идейните), които искрено и публично се възмущаваха от безобразията на "другарите", оставиха костите си в Белен, Скравена, Ловеч и прочие "спа-центрове" - при това натикани там от своите. Още по времето на Антон Югов истинските комунисти дадоха фира и мястото им беше заето от нагли и безскрупулни партийци, така наречените "апаратчици". И още през онези години хората питаха иронично "Ти партиец ли си или комунист"? Така че оставете комунистите (истинските) на мира, не им бутайте кокалите (защото им беше отредена много нерадостна съдба, и то от довчерашните им "другари") - от тях имаше много свестни хора - за разлика от "партийците", които се бяха чиста проба измет!

Да, семейството ни имаше един такъв познат, който се беше отървал само с интерниране и в края на 50-те години.

Това е нивото. Но все пак лъсна истината, че ГЕРБ и БСП са едно и също. По- лошото са глупаците,които подариха на ГЕРБ властта и онези,които унищожаваха СДС /като предателя Иван Костов и подгласниците му/.

СДС беше взривено отвътре и затова, "предателят" Костов беше предупредил и надето, и бакърджиев и Богомил Бонев да не се облагодетелстват от властта. Те не го послушаха, крадлив дедо го доведе ДС на кормилото, а останалите решиха, че всеки трябва да е войвода на бащина чета. Та затова се разпаднаха. Иначе Костов уволни 10 министъри, отявлени крадци, ако помните.

"От партията на Борисов предлагат да се отмени давността на престъпленията, извършени през комунистическия режим. " Бойко, в тоя почти разпуснат парламент това ли беше най-спешния въпросза решавана? Да бяхте пипнали избирателния закон... Задължителното гласуване... Закона с който тройната коалиция сама си дава амнистия за извършеното по време на управлението и да бяхте отменили... Ти се кани, кани да ги осъдиш, има цял парламент и цял мандат и не можа да отмениш закона, сега тука гониш влака да го кълвеш по гумите...

За да има задължително гласуване, трябва да се промени конституцията.За да приемеш, предлагания от Вас, закон трябва да имаш мнозинство в Н.С. Прокуратурата обвинява а съдът осъжда .

big_uncle@dir.bg

Добре де - но пък Константин Пенчев предложи друг вариант, за който не трябва промяна на конституцията - всеки избирател да се запише собственоръчно в списъка при комисията, и в бюлетината да напише с думи името на партията, за която гласува! Да, ама не - това не изнася на нито една партия - сещате ли се защо?

очакваме в най-скоро време справедлив съд и присъда за всички комунистически изчадия, които погубиха невинни човешки животи, и разбогатяха за сметка на обикновените страдащи хора!

това - да има съд, макар и много закъснял за всички, съсипвали човешки животи по време на комунизма. Като се има предвид, че и всички партии след 10-ти ноември бяха създадени от комунисти.

"Няма по-големи лъжци от ГЕРБ и Бойко Борисов. Той лъже, че дядо му е убит от комунистите. Борисов е най-големият комунист. Ако дядо ти е убит от комунистите, никога няма да влезеш в БКП и органите на МВР. "====Едно време ,ако искаш да се развиваш в тая насока,задължително трябва да си приет в партията бе,олигофрен такъв.Искаш да учиш,но те заставят да си партиец,без значение какви са ти убежденията,а и повечето въобще не се интересуваха от това.Целта на хората бе ,да се изучат-кво се правите на ,,дръж ми шапката",кретени нещастни.

е, изучихте ли се?

единствения комунист, който знам е Христос. другото и до днес е от римската империя: сенат, сенатори, избираеми, или не - цезари/императори всички болни от мания за величие, мавзолеи на "безсмъртните", мумии, вождове, хляб, зрелища от всякакъв мащаб, колозеуми, роби с автомобили и всякакъв друг матриял в количество, с качества, но безкачествени... и etc..

партийната матрица на герб е основана на агресивна псевдо политика подхранвана с тезата за "антикомунизъм",която е абсурдна по начало,знаейки себе си,че ръководството е съставено от бивши комунистически и комсомолски партийни номенклатури и ченгета,но без всякъв морал въздействаха на част от обществото,разделиха го за електорат,унизиха пенсионерите под общ знаменател,маиките и който си искат,с тефтерчета,с интриги,,безскрупулно,който не ги приема е комунде и на тази плоска основа изградиха тоталитарна политика през демокрация с лъжа,просташки злобно,цинично арогантно,за да имат власт и останалите привилегии,изолирайки проблемите на държавата,на обществото и икономическото развитие.въпреки демагогията сценария не се променя и това е проблем.

гъз! Що резилиш комунистите бе, бесепарска подлого! С Боко Тиквата сте като Куко и Пипе - гадни, продажни и прости. Всичко друго сте, но не и комунисти.

от 300 фамилии - ПАРТ'ЯДРОТО и "обслужващият ги слугинаж", 70 години потискаха този народ. Защо е така? "... ПРЕДЧУВСТВИЕ - то преобладава сега в пространството около нас. ПРЕДЧУВСТВИЕ за предстоящо нещастие - то е нормално за хората, които живеят в ума и съзнанието, долу, във външната тъмнина. ПРЕДЧУВСТВИЕТО НА ДОБРИТЕ - то живее в сърцата на хората, които са се научили да виждат безграничността на света. А по между тях се лутат "'слепците'' - тези, които не искат нито да виждат, нито да чувстват тревоги или предстоящо благоприятно стечение на обстоятелствата. За да се РАЗМЪРДАТ "слепците" е необходимо да се създават катаклизми: за да има страдание, загуба на имущество, военни конфликти .... и тези неща се случват в животът ни. ..." За да подкрепя тази си теза, бих припомнил случилото се в АЕЦ "Чернобил", АЕЦ "Фукушима" ... "арабската пролет", "фашиската оранжева революция" в Украйна, "Втората световна студена война". Как се отразяват тези катаклизми конкретно за България? - банковата криза - политическата криза - правителствената криза - "газовата война" САЩ-Русия - потопи - беднотия ...

НАРИЧАТ СЕ КАПИТАЛИСТИ НЕ КОМУНИСТИ !!!!!! ТЕЗИ ДВЕ ДУМИ СА РАЗЛИЧНИ ----И ПО ДЕЙСТВИЯ !!!!!ЗАПОМНЕТЕ ГО НАЙ СЕТНЕ !!!!!

Рубли, долари, марки, разстрели -иииии каква е разликата между фашист и комунде, че нещо ми се губи!!!!!

"Няма по-големи лъжци от ГЕРБ и Бойко Борисов. Той лъже, че дядо му е убит от комунистите. Борисов е най-големият комунист. Ако дядо ти е убит от комунистите, никога няма да влезеш в БКП и органите на МВР. Цецка Цачева също е комунист. Уважаемата министърка е внучка на комунисти, внучка на партизанин от партизански отряд "Чавдар".

Тази червена партия не беше ли забранена?

АБЕ КОМУНИСТИ НЯМА - ТЕ ОСТАНАХА В ИСТОРИЯТА -ДЯДО МИ !!!!СЕГА СА КРАДЛИВИТЕ КАПИТАЛИСТИ И ПРОСТИТЕ ДВОЙКАРИ НА СОЦА! !!!ПОДЛЕЗУРКОВЦИТЕ НА ЕВРОПА !!!!! ОСТАНАХА САМО ТЕЗИ КОЙТО ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ!!!

ДА ДЕ, НЕ КОМУНИСТИ АМИ ТОЧНО ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ, "СЛУЧАЙНО" ВКЛИНЕНИ ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИЙКИ, НАРИЧЕЙКИ СЕ УПРАВЛЯВАЩИ!!!!!!!!!!!!!!!!

Прочетох написаното от Вас и не намерих отговор на въпросът ми... па тогава да попитам това дето сте го написали оправдание на Борисов ли се явява или се опитвате да ме убедите че земята се върти.

ПРОСТАЦИТЕ! НАРОДЪТ УМИРА ОТ ГЛАД! КЪДЕ СА ЕКСПЕРТИТЕ, КОИТО УЖ ЩЯХА ДА РАБОТЯТ В НЕГОВ ИНТЕРЕС И ДА РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ!

не съм комунист,бил съм само партиен член!ясно!

се хвалиш ли, подлизурко?

Герб били уж комунисти. Ами вие какви сте, бе посрани гъзове миризливи?! Баси наглостта и вредноста, дето носят тези човекоподобни в себе си! Да ги разкарваме тези изродените, че няма за кога!

Човекоподобните имат човекоподобен лидер.

Тъп, по-тъп, най- тъп, комунист. Избили са хиляди хора без съд и присъда. Каква е тази наглост? И сега са управляващи! Още ли се питаш българино защо сме най-бедната и болна държава в Европа?

По добре комунист от колкото фашист.

И Сталинист за гарнитура.

Че то няма разлика. Същността и на двете е една и съща, само името е различно. Всъщност разлика има. Комуниста освен, че е гад, като фашиста, също е и безродник и майцепродавник.

Лидери на партии (герберски и бесепарски)! Засрамете се! Сега ли намерихте време да броите комунистите? Ми, тях ги избиха, няма ги. Над главите ви пише, че единението (между депутати и народ) прави силата! Четете ли го това?! Поне новините не четете ли?

Всички са от комунистическо потекло.

А СЕГА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ: В демократична Германия, през 2014, лидера на партията на фашистите на Хитлер NSDAP (нацонал-социалистическа немска работническа партия) да бъде депутат в бундестага, да решава бъдещето на Германия и да пише законите! Това само в България е възможно!

Дир-а, можете да наречете коментара, който скрихте, че е политически некоректен. Но, чак пък етнически нетолерантен, не е.

Герберчета каква стана тя, бре, Вождът ви пръв Комуняга... Приятно гледане на филма "Как ги ядохме жабетата".

И след като е комуняга, тогава вие комунистите защо сте посинели от злоба? Нали е от вашите? Къде е проблема тогава? Това би трябвало да ви радва! Той би трябвало да ви подкрепя! Ако той беше "комуняга", нямаше да ви изрита от парламента през 2009 и Сергей Дмитриевич нямаше да загуби 10 поредни избора от 10 възможни, та сега да се налага да си спасява душицата в странство! Нещо не се връзва опорната точка!

Ами то в чугунена глава, нищо се не връзва.....

да си комунист през 1982 е разбираемо,ама през 2014 е патология..евала на бойко ,че се е усетил навремето през коя година да скочи от камиона,кога да им нахлузи примката и през коя да стегне примката на тая престъпна путашка сган-2014 октомври.. гешев,,мусолини,чърчил,папата, рейгън също са били комнудета като пишлемета,ама комуняките и сега дрискат кръв като им чуят името,особенно последния им еба мамата на цялата им престъпна система- дигна оборотите на щатската икономика и СИВа на чушкопеците рухна като цигански гълъбарник ..а колко му се смееха бил циркаджия ,сега пък бойко бил пожарникар..

Щом си станал веднаж комунист от там насетне си доживотно такъв. Бивш негър няма!

Бойко стъпи на шията на малкият бизнес и пенсионерите и покрепи едрия капитал!

Комунизмът е властта в ръцете на овцете. Ако погледнем парламента и МС, колко са политиците, които са там заради образованието, опита и интелекта? А колко са "калинки" и "пеевски"? Сега помислете, дали имало в България преход през 1989-та.

Не се обаждай от свинската ти кочина! Аман от опростачени лекета, дето се правят на аристократи.

Откъде извади такава злоба, толкова яд? Ако в нещо греша - посочи ми. Ако говоря истината - приеми я, без да обиждаш. Не са ли те учили на уважение и любов?

хахаха шумкарските копелета изкараха бойко най големият комунист ,щото такъв бил на 22 години,ама забравят как бокови,станишеви ,буруджиеви,кутеви си дудудуркаха внуците ,сегашните депутати на бсп зад перденцата на черните волги ,докато ги джиткаха шоферите до ресторант рила на убо за швейцарска хумана.. аре ,не на нас тия.. тези притоплени манджи ги сервирайте на младите наркоманчета на капута и долен,дето ги дресирате с уникалния цоциализъм в тубето

Истината е кофти нещо,особено за тъпия герберски избирател,по-квиченето му ще го разбереш

А БЕ ПАУНЕ! А БЕ ПИЛЕ! А БЕ ЛИДЕРЕ НА КОМУНИСТИ! АКО БОЙКО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ КОМУНИСТ, ДОРИ ПО-ГОЛЯМ ОТ ТЕБЕ, ТОГАВА КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА И ЗАЩО ТОВА ТОЛКОВА МНОГО ТЕ ТОРМОЗИ И ЯДОСВА? НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА БЕ ПАУНЕ ШАРЕН!

Защото комунистите са популисти и трепят частия бизнес, по идея. Тоя ББ им отнема ролята. Хората кво да правят , мухи ли да лапат или да сават десни? Те си обичат Сталин, а тоа се прави на Сталин, ама вика че е демократ. Те кво да праат да се влюбят в демокрацията ли? IQ треба, за да се усетиш, коя лъжа да прихванеш...

Ама, ти къде ги видя тия комунисти в НС, ма?! Че там всички са десни, всички коват удобните закони за частния бизнес. От 25 години са депутати и само бизнес, пари и богати чужди инвеститори са им в главите. Няма медицина, няма образование, няма пенсии. Превърнали са НС на фирмен офис. Къде ги тия комунисти и идеи, бе жена?

И последните 5 години е жив комунизъм , трепят всеки , който се опитва да прави бизнес! Само на партийна хранилка може!

МНОГО ТЪПО! Sorry! Ама изказването на Паун Паунов, което трябва да обиди и оплюе ГЕРБ "Лидерът на компартията: В ГЕРБ са комунисти" МИ звучи така: "Лидерът на наср.ните; В ГЕРБ са наср.ни" КОЕ Е ПО ОБИДНО: 1. Да си лидер на на наср.ните или 2. Да лидерът на нарс.ните да те обвини, че си за наср.н?

Не е тъпо, защото цялото управление на ГЕРБ реставрира клиентелизма от времето на Тошо. Има елементи и на комунизъм сталински тип и на фашизъм. Глутница...

Нещо доста объркахте опорните точки! Какъв сталинизъм и какъв фашизъм бе манипулаторе долен антиевропейски и антибългарски такъв? 1. Главното ново учение на Сталин е теорията на увеличаване на класовата борба след комунистическата революция. Според тази теория с въвеждането на диктатурата на пролетариата класовите противоречия не намаляват, а точно обратно: увеличават се! Ти къде видя диктатура на пролетариата по време на ГЕРБ бе пиле шарено? 2. Фашизма и комунизма са две абсолютни противоположности! Не случайно Хитлер избива всички комунисти и атакува СССР! Какъв елементи и на комунизъм сталински тип и на фашизъм по време на ГЕРБ бе МАЛОУМНИ, НЕГРАМОТИНИ ПУТЛЕРИСТЕ МАНИПУЛАТИВЕН такъв?

всички сме антикомунисти от морални съображения:))). Също така преди 89г. бяхме комунисти по убеждения:)))

Къде видя морал? Кой политик символизира например почтеност???

а бе вие и от ирония и от майтап не разбирате уважаеми "комунисти"- антикомунисти...

lu4ka

Комунист си по убеждение, а член на БКП си от чист клиентелизъм. Е, те са членове на БКП.