Коментари - Татяна Дончева: Сделката с ЧЕЗ е трудно да бъде спряна | Днес.dir.bg

Татяна Дончева: Сделката с ЧЕЗ е трудно да бъде спряна

Сделката за продажбата на ЧЕЗ е договаряна на много високо ниво и трудно юридически може да бъде спряна.

Обратно в новината

Коментари - Татяна Дончева: Сделката с ЧЕЗ е трудно да бъде спряна | Днес.dir.bg

Коментари

И пак вечния въпрос... КоЙ ???????

Сделката за ЧЕЗ се прави от хора, чиято цел е сваляне на правителството по време на европредседателството. За тази цел са впрегнати всички, които са на руска ясла в България. БСП, Патриоти, Атака, а фаталният удар ще нанесе ДПС, както винаги. Помислете, защо ЧЕЗ? Защо не Енергопро или ЕВН? Когато, оправдавайки се с липса на кадри новите собственици дръпнат шалтера на София, правителството ще падне за броени дни! Спомнете си, че същата тази ЧЕЗ , в компания с другите две свалиха едно правителство на ГЕРБ, и после с помощта на аферата Костинброд го лишиха от възможността да управлява. Спомняте ли си, че тогава главните актьори в пиесата бяха същите - Цацаров с прокуратурата, Мая, Бареков, Борисов. Бареков си получи евродепутатство, Мая омбудсманство, Цацаров е пожизнен, а Борисов опъва каиша.

Извинете: забравих главния персонаж - "златното пръстче"- нему сега също е определена значима роля!

Spirit

Често казано на 100 % си прав. Питам обаче защо точно Борисов помогна на Цацаров да оцелее през 2015г. и защо сега омбуцманката другарка Манолова се изживява като първи законодател на републиката. Значи или е много глупав или е много зависим..избери си кое предпочиташ.

Мисля си, че ако го държат с нещо, за 10 години щяха да го извадят наяве, а не да задействат толкова сложни схеми, за да го смъкнат за 3-5 месеца или година за да разместят доминото, което е успял да подреди. Честно казано , без да имам доказателства, съм убеден, че основната задача която кукловодите поставят на тъмните сили е да не се допуска в никакъв случай една партия, без значение коя, да управлява два последователни мандата.

Това обяснява всичко! Сделката е уредена на най-високо правителствено ниво - Путин придобива 40% от енергийната система на България, Чехия си е взела своето и си е защитила интереса, а Бойко си клати феса - всички са доволни! А раята да го духа! Властта извращава, затова всички днес във властта у нас са извратени слуги на чужди господари.

Папазов, не съм ти чел глупостите.

.... разбира се че сделката не може да бъде спряна, то се знае ....... Че Гинка е краен собственик не може да се оспорва, а вие си дрънкайте кой е зад Гинка. Зад гинка няма никой. Пред Гинка стоят "нашите" хора..... а спрете да се дрънкате..... всичко е приключило..... Най-после ЧЕЗ е наш.......

Вярно ваш е,а трябваше да е български.

Защо давате трибуна на тази паразитираща по медиите устатница?

че наш бойко не е никакъв бос, а просто здраво са го хванали, почти на калъп, за да върши такива щуротии.

Е, добър вечер! И ти си е.ати реотана! Пусни си парчето на великия Тошко Колев, сещаш ли се кое, или и това трябва да ти кажа:) "Фалшив герой!"

Най-вероятно си близо до истината. Говоренето за миналото на мутрата е табу, но все още има живи хора (още не гръмнати), които твърдят , че шефовете на престъпният свят, са купили поста "Главен секретар на МВР" на лицето Бойко Борисов, за да ги пази! Е, сега се изкачи и на по-високо.

Аз не мога да разбера какво толкова има все още да се чуди какво и защо става в България и защо точно Ганка от Пазарджик е купила активите на ЧЕЗ "като краен купувач" без да има нито и близки, до необходимите средства, репутация, познания, име в тези среди и т.н. България от години, десетки години варварски и безжалостно, но съвсем планомерно се разграбва! Става дума за много пари, десетки милиарди долари, които са много и на Изток, и на Запад! За да може тази шайка, която разграбва, НО И УПРАВЛЯВА България, ПАК С ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА (и партии, по-точно лидерите им, които пък си отговарят за "стадата", тоест партиите...), ОТ КОИТО ,НАИСТИНА МНОГО ПСРИ ИМА ПРЕДОСТАТЪЧНО НЕ САМО да "се стимулират капиите" им във всички власти, наред с шантажирането и останалите всеизвестни ДС-КГБ инструменти, но и да се печели И В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ благосклонността и на Запад, при определени лица, среди и кръгове!!! И тези пари са толкова много вече, че дори и след закупуването на много скъпи имоти, коли, яхти, вили, летящи чинии и барбекюта, и всякакви кифли-любовници и каквито им хрумне изгъзици (на фона на мизерията на най-бедния народ в ЕС - българите), ВСЕ ОЩЕ ОСТАВАТ ТВЪРДЕ МНОГО, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЛАГАТ НЯКЪДЕ, НО ПО ВЪЗМОЖНОСТ БЕЗ ДА СЕ ПОКАЗВАТ (ХАРАКТЕРЪТ И ИЗТОЧНИКЪТ ИМ), щото ... ами не са за казване! Няма как конкретните им притежатели да ги оправдаят и обяснят! НО точно затова си има банки и банкери, с всичките им врътки, "сложни банкови продукти" и банкови тайни:) Наред с любимите, разбира се, прословути АНОНИМНИ офшорки и офшорни сметки и транзакции! А каква по-добра инвестиция да си купиш фирма и активи, от КОИТО ЗАВИСЯТ НЕ САМО ХИЛЯДИ РАБОТЕЩИ В ТАЗИ ФИРМА БЪЛГАРИ (разбирай и гласоподаватели), но и обслужваща МИЛИОНИ БЪЛГАРИ НЕПРЕКЪСНАТО И ЕЖЕДНЕВНО С ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМ ПРОДУКТ И УСЛУГА - ТОКЪТ! А иди се оправяй без ток в къщи, особено през зимата и вечер!

И сега може да си спомните и думите и разсъжденията и на Ленин за тока и електричеството, или КОЛКО ПЪТИ САМО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ МОСКВА НИ ЗАПЛАШВАШЕ, а и не само нас, или най-вече руските мекерета в България, че ... АКО НЕ СЛУШКАМЕ РУСИЯ, ТОЕСТ ПУТИН МОЖЕ И ЩЕ НИ "ДРЪПНЕ ШАЛТЕРА"!?!?! Тоест, това е СИЛНО СРЕДСТВО И ЗА ВЛИЯНИЕ И ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ, макар и изглеждаща опосредствана и прикрита, но точно е това е голямата привлекателност и красота за т.н. кукловоди, за разпределячи на порции като Доган и останалите, и такива като Борисов, които им се възхищават за това и ги слушат и изпълняват!

откакто изрази подкрепа за конвенцията ние сме разколебани в отношението си към дончева, а и по този проблем го увърта някак неясно

Борисов постига целите: 1.Всеки бизнес до най-малкия се отчита подобаващо на месния велможа (кмет,борче или послушно момче член на ГЕРБ) 2.Няма обществена поръчка не контролирана от ГЕРБ 3.Овладяването на Енергетиката (спонсор на всички избори) играе основна роля.Едно от първите действия на кабинета Борисов -1 бе одита на Белене от Петкова(министерски пост).Назначения в НЕК-Петър Илиев изпълнителен директор,които доведе хората на Валентин Димитров- Топлото на ръководни постове и те осигуриха сделка на Гинка Върбанова. 4. НАП ще проверява сделката,ако те можеха да свършат нещо нямаше ли да издирят кои предприятия осигуряват на 4-ри часа,а работят по 10. 4. ДАНС-ръководят го хората на Цветанов Овладяването на държавата е налице въпроса е дали Бойко Методиев Борисов ще поеме отговорността,а той има данни!!!!!

На никого ли не му прави впечатление ниската цена (почти за колкото е продаден МОЛ "Парадайс"), на която чешката държава се е оттървала от нашето ЕРП? За мен това означава, че през годините, през които го е експлоатирала, само си е трупала печалба, без да обновява и модернизира електропреносната мрежа. И сега, когато нещата отиват на пълна разруха и трябва да се отделят средства за подмяна на стълбове, кабели и прочие, тя просто го харизва на този, който й е дал макар и малко в повече от другите кандидати, без да се интересуват има ли капацитет и ресурс да се справят с тази тежка и отговорна задача. Четох, че цената, която "дала Гинка", била доста над пазарната оценка на дружеството. Това звучи ужасно, защото излиза че електроснабдителната и електропреносна мрежа, която захранва с ток 1/3 от България, почти нищо не струва. По това, което се вижда, купувачът въобще не е наясно с какво се е сдобил и най-вероятно ще досъсипе и това, което е останало като капацитет на мрежите. Очакваният от всички ни резултат ще е режим на тока, това вече сме го преживявали няколко пъти. Но защо вместо да вървим напред, все някой ни дърпа назад.

Когато стане пределно ясно на всички, че ВСИЧКИ СИСТЕМИ В България са в състояние на пълен разпад И НА СВОБОДНО ПАДАНЕ и Борисов избяга, тогава ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВОТО МНОГО ОТДАВНА МНОГО ПЪТИ ПИСАХ, ЧЕ СМЕ ВЪВ ВСЕСТРАННА ЖЕСТОКА КРИЗА И ПРЕД ПЪЛНА КАТАСТРОФА, ЕДНА ОПОСКАНА И ДЕМОРАЛИЗИРАНА И ТОТАЛНО ОБЕЗВЕРЕНА ДЪРЖАВА, И ТО СЪВСЕМ ОБЕКТИВНО! Виж дефиницията на ПРОВАЛЕНА ДЪРЖАВА, и какви са характеристиките й! Точно това имах предвид като писах, че подставените лица са сигурна рецепта за провал, че България е страната на подставените лица, и че и Борисов, както и много други СА ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА, А ПОДСТАВЕНОТО ЛИЦЕ ПО ПРЕЗУМЦИЯ И ПРАВИЛО Е БЕЗОТГОВОРНО! А точно това упражнение е любимото на нашите кукловоди - да играят и действат с подставени лица ВИНАГИ!!! Защото това при жега им дава възможността да се представят за ни лук яли, ни лук мирисали! Кое точно тук не е ясно евентуално някому?

Дончева едва ли има човек да не знае че мутромафиотите добре боравят със ''закона'' и естествено няма как да ги хваща законността.. Интересно ми беше какви ''акции'' има тая дето щяла да ''алага собствените си акции'' за да и дадът кредит..Незнам да е акционерно ама знам че акции се търгуват на борсата ако са истински ..

ако паднат от власт... жална им майка! Тогава гледайте връщане с лихвите.

знае банката,бе? Това е "Славянская банка" из Москве със собственик грузино-руски милиардер и със дори паспорт от ЮАР и с едно дълго труднозапомнящо се име и фамилия.Е, в България нямал голям бизнес,само едно МОЛ-че до стокова борса"Илиенци.Та молчето го е продал на собствената си фирма от ЮАР за няколко стотин милиона евро,та сега с тях ще инвестира в електроразпределението и най-вече,че става ортак със Гинка.

Откъде знаеш всичко това? ДИРа ти е превел някаква статия от чешки жълт сайт и ти лапна въдицата?

Kато че ли, тук коментарите са излишни. Нищо ново не казва Дончева. Това че източникът на злото е СИКаджията е повече от ясно. По-добре да каже, как това зло може да бъде премахнато и тези тримата да влязат там, където им е мястото. Няма обаче кой да се заеме с това. Няма опозиция, президентът се варди като дявол от тамян, а народът спи като новородено.

за да стане "среднистка" на 41 години! Кои ли са тези дисциплини? 1. Български език; 2. Математика; 3. Физика. Хайде помогнете малко.

Не съм фен на Дончева,но тя права за съжаление.Тази сделка е подготвяна дълго време-къде бяха органите за проверка, къде беше опозицията, "разследващи журналисти", НПО-та и др.?Когато стане напечено Борисов се изнизва и никой не смее да го притисне, за да не му се случи нещо.Мутрите са овладели държавата не без помощта на т.нар. Патриоти, т.нар. Десни , ДПС и БСП. Всички вкупом мълчат, че Кобурга продаде електрото, а Борисов го доразпродаде. След разграбването на КТБ се уверих, че всичко е възможно.ЖАЛКО, ЧЕ СМЕ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА.

Схемата за тази сделка е подготвяна много отдавна: кой ще е лице, кой ще е задкулисен, кой колко комисиони ще вземе и т.н.!!! Но най-вече схемата за заплащането е измислена перфектно (без Б.Б. не може да се случи!!!): първо ЧЕЗ завежда арбитражно дело срещу България за стотици милиони евро; после става продажбата на занижени цени на неизвестни засега мафиоти и накрая българските институции не правят нищо за защита на държавата на делото и ЧЕЗ си получава остатъка от истинската цена на дружеството от всички български данъкоплатци!!!!!!!

Така е, и тук искам да припомня една друга сделка с дори по-големи парични измерения - прокктът или по-точно ДУПКАТА Белене! Спомняте ли си какви бяха първите думи на марионетката на Доган и Станишев - Олигарски (който бе изгонен от СДС заради тайни срещи с !Черепа на времето), да ви припомня, и ги каза публично БЕЗ НИКОЙ ДА МУ Е СЛОЖИЛ ПИСТОЛЕТ ДО ГЛАВАТА: "Че ИМАЛ УСЕЩАНЕТО (забележете изказа - един толкова пироко рекламиран като много сериозен и добросъвестен професионалист тип ГОВОРИ ЗА МНОГОМИЛИАРДЕН ПРОЕКТ В КАТЕГОРИЯТА НА ... УСЕЩАНИЯТА СИ, а не да кажем на база на договори, разчети, цифри и документи, КОНКРЕТИКА!!!), че ТРЯБВАЛО ДА ... ПРОДЪЛЖИМ ДА НАЛИВАМЕ МИЛИАРДИ В ДУПКАТА (в буквалния и преносен смисък на думата) Белене, защото - и сега внимавайте и в аргумента му - ВЕЧЕ И БЕЗ ТОВА СМЕ БИЛИ ИЗГУБИЛИ МИЛИАРДИ ПО НЕГО, А И РУСНАЦИТЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕЛИ ДА ЗАВЕДАТ ДЕЛО И ДА НИ ОСЪДЯТ, ДА ГО СПЕЧЕЛЯТ! И този, който се водеше БЪЛГАРСКИ премиер, а ОЧЕВАДНО И СКАНДАЛНО ЗАЩИТАВАШЕ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, дори си позволи да спомене и конкретна цифра - ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕЛИ ДА НИ ОСЪДЯТ ЗА ... ДВА И МИЛИАРДА!! И спомняте ли си продължението? Само след три дни РУСНАЦИТЕ НАИСТИНА ЗАВЕДОХА ДЕЛО СРЕЩУ България, като внесоха съответните документи, но искът им бе - забележете отново - ЗА ДВА МИЛИАРДА, А НЕ ЗА ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИАРДА!!! Тоест, българският премиер ПРЕДРЕЧЕ И ПРЕДРЕШИ ИЗХОДА НА НОВАТА ЗАГУБА НА БЪЛГАРИЯ ЗА МИЛИАРДИ, И ... СЕ ИЗКАЗА КАТО РУНАК, КАТО АДВОКАТ НА ... РУСНАЦИТЕ! И прокуратурата, Цацаров, службите, парламентът и всякакви и всички комисии, депутати, политици, експерти ... НИКОЙ НЕ РЕАГИРА!!! И само да напомня - този после се криеше и не отговаряе КОЙ му назначи и Пеевски за шеф на ДАНС, не че не бе пределно ясно!!! Така че всичко вече е пределно ясно!

Гинка от Пазарджик хем каза, че нямало нищо лошо и срамно, че била от Пазарджик и потвърди, че името й е Гинка, хем каза, че най-обидно й било, че я наричали по име:) И каза още нещо много пречатлително, че вече от дълги години се занимавала с енергетика, И ПРИ ТОВА МНОГО СЕРИОЗНО!?!?! Което - не знам за вас - но мен ме наведе на мисълта за гениалния хидромелиоративен проект за милиони на един философ, за това как Борисов многократно се въчкаше че бил най-големият експерт по сигурността на Планетата, и изобщо КАК НЯКОИ ХОРА, КРЪГОВЕ И ОБРЪЧИ САМИ СИ ИЗГРАЖДАТ ЛЕГЕНДИТЕ, И ТЕЗИ НА ПОДБРАНИТЕ И ПОДСТАВЕНИТЕ СИ ЛИЦА, И ДОРИ ЗАПОЧВАТ ПОНЯКОГА И САМИ ДА СИ ВЯРВАТ В ТЯХ:) Някой тук има ли представа какво наистина означава "много сериозно да се занимаваш с ... ЕНЕРГЕТИКАТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА"? Какво образование, каква подготовка, каква информация и опит се изисква? България е наистина много забвана държава! Лошото е, че всички онези лумпени, които ни обясняват как в тази сделка нямало нищо лошо и че Гинка от Пазарджик можела да управлява тези активи не виждат по-далеч от носа си и не вдяват, че при монополно положение на пазара и продажба на жизнено важна стока или услуга, каквито са водата, топлината, ТОКЪТ за населението ВСИЧКИ КРАЖБИ, КОРУПЦИЯ, НЕКАДЪРНОСТ И БЕЗХАБЕРНОСТ, ИЛИ ПРОСТО НЕУМЕНИЯ ИЛИ НЕДОСТАТЪЧНИ УМЕНИЯ ДИРЕКТН О РЕФЛЕКТИРАТ НА СМЕТКИТЕ НА ТОКА ВСЕКИ МЕСЕЦ И НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДЕБИЛИ И БЛИЗКИТЕ И РОДНИНИТЕ ИМ, НО И НА ВСИЧКИ НАС И ДИРЕКТНО НИ УДРЯТ ПО ДЖОБА, И ТО ВСЕКИ МЕСЕЦ! И не мога да разбера наистина ли има някой дебил, който да не го вдява! Защото никой не продава на загуба, ОСОБЕНО КОГАТО Е ЮТИЛИТИ ФИРМА, и пренасянето на всички кражби, прахосничество, подкупи, измами и корупция директно се пренасят върху сметката и се плащат от клиента, това е упражнение елементарно!

но ако партиен трол ти се плаща да не мислиш,а да пишеш каквото ти е казано.

Не си спомням за режим на тока след 1989 г., но за сметка на това помня много добре като ученик преди 1989 2 часа има 4 часа няма

На това разчитат арогантните кретени. Да мине и замине и тази наглост, защото ще изсипят следващата. А е толкова възмутително гнусно! Направо порнофилм на живо с главен участник нещастната ни република.

Е, то това е повече от ясно, всеки идиот го знае. Юридически няма как да бъде спряна, защото няма закон, който да регулира в чии ръце следва да е естествения монопол. Това е политическо решение. Решението на нашата държава е, че такъв монопол трябва да е частен и съответно овладян от "наши" хора.

Не си спомням когато бяхме под "съветско" за подобни изпълнения ... но днес, когато сме под "евроатлантическо" всичко е възможно!

Кои ли са банките, които финансират това безумие и рискуват своя имидж. Някъде някой банкер рискува да даде пари на лице, което ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СМЯТА ЗА ПОСТАВЕНО. И смята за неспособно да управлява такова дружество. Освен това от ЧЕЗ заявяват, че сделката се прави на цена НАД ПАЗАРНАТА ОЦЕНКА. Това излиза извън рамките на "то това си е сделка между две частни фирми". Просто защото банката може и да е частна, ама тя работи с чужди пари. И затова има банков лиценз, има банков надзор за да не би да почне да КРАДЕ от чуждите пари като преднамерено се управлява лошо. Та да не ми излизат един през друг, че това не могло да се спре. От управляващи до опозиция застават на амбразурата за да ни обясняват как трябва да се примирим. Как пък един политик не каза - МОЖЕ ДА СЕ СПРЕ.

Парите не идват от банката, тя е просто параван, без значение как са го оформили. Или има свързани договорености, или гаранции, или директно наливане и преминаване на парите през банката, а тя печели защото придава легитимност на всичко това, ИЛИ ПОНЕ ТОВА Е ИДЕЯТА! И понеже това всичко стана ясно много бързо дори и на идиотите, затова толкова упорито крият името на банката да го съобщят и се чудят сега кой път да хващат и оценяват различните варианти и как да направят т.н. демадж контрол, свързан и с репутацията на въпросната банка вече!

Стига си писал тъпотии и просташки измислици и от името на града,който пишеш с малка буква.Пък за правописа,да не говорим.Та те има хора от маалата"Максуда" във Варна които са по-грамотни от тебе.

едва ли някога ще имаш възможността да общуваш с по кореняк варненец от мен. сугурен съм, че панелчето в което живееш е построено на мои земи. и си прибери цървулите от автогарата че миришат.

ако чез на гинка не бъде спрян ,значи бб е решил да подава оставка или дпс му кроят шапката .

е енергопреностната мрежа на ЧЕЗ, ама можела да провери и да каже.... И тая жена има нахалството да ни говори че има капацитет да управлява ЧЕЗ дето не го знае какво е? ЧЕЗ не е само каса,първо е мрежа...

Може и още как! Само че сега стана ясно, че баш руски олигарх е отдругата страна. Изобщо не ни хвърляйте прах в очите! Можете и ще я спрете!

Много са измършавели тия парлаМЕНТАЦИ, като се почне от тиквун, другаргата на снимката и се завърши с Пеевски. Голяма им е грижата за народа и държавата, живи да ги оплачеш направо.

Много интересно, кой ще се изтъпани, и ще спре сделката, като нарече Гинка - заплаха за националната сигурност! Ама много ми е интересно, кой ще бъде този екземпляр!

Много странна компания е ЧЕЗ! Всеки път, когато Борисов иска да се оттърве от властта , прибягва до нейните услуги.

ето я и истината. бойко иска чез за свой баджанак, той се обажда на министърката и я моли да намери муле зад което да се скрие зделката. тя се обажда на закъслата за пари гина и това е. до колкото съм чувал бойко се интересува от далеч по малки зделки, че камо ли тази. скоро и апартамен няма да можеш да си купиш без да му кихнеш нещо. всеки път когато зад подобни зделки стои българин става дума за корупция.

Хубаво си го написал, обаче, как да ти чукне човек плюс, като е толкова неграмотно.

само българските форуми гъмжат от учители по български език.

продажбата на ЧЕЗ ще бъде атакувана и вътре в Чехия.Освен "фирмата" на Гинка е имало и втори участник,чехска фирма на милиардер,който е бил отхвърлен и е възпрепятстван в нарушение на чехските закони да участва.Сигурно е ,че ще има обжалване пред съда и сделката още виси.

България е държавата на куклите Тиквун, Кратун, Гинка и Калинка. Но кой им дърпа конците? КГБ, ДС или други?

До голю босев.Бравус,сам си дал оценка на себе си.Че си голю босев те знам.Питаш ли се защо си голю босев ,а пък тарикатите станаха богати.Защото си глупак.Баламите питат и пишат по форумите,на никого не известни нещастници,а тарикатите се оправиха .Чакай нещастните си стотинки от сорос да си купиш някой вафла.

Дончева кога ще им вкараме файтон партията във парламента ,а тя да стане министър-председател.При нея няма пропуск.Тя знае всичко какво става във държавата,компетентна по всички въпроси,знае всички тайни и задкулисия в политическата сфера.Как може да не се използва такъв широко съшит политик.

То е ясно че сделката не може да бъде спряна но защо Бойко Борисов още през 2013 г. продаде държавните дялове на ЧЕЗ? Може би за да не може да бъде спряна сега сделката! А Теменужката е бушона който си напълни гушката.

Гинка застава с името си, пред цяла България! Това я прави достойна , да бъде собственик на ЧЕЗ! За разлика от плевнята, който създава офшорка, за да не плаща данъзи на България, а сега взема президентска пенсия и офис!

Гинка измерва документацията по сделката в килограми (интересно защо), откъде и как идват парите е още по-интересно да се знае, но не казва, а дали знае поне закона на Ом и в какви единици се изчислява - също е много интересно.

Ами това може женицата, това прави! А и не и требе повече да знае, защото е подставено лице и поне това тя със сигурност знае! Щото не ми прилича на освидетелствана.

Режима на тока не почна след 10.10, а беше точно по време на т.нар. "развит социализъм" по времето на "най-великия български политик" - Тодор Жовков. Тези кримки на другарката дончева са за младо поколение (слабограмотната и невежа част), за тези с къса памет и за лумпените, които са и основния електорат. Разрухата в енергетиката, а и в други сектори на икономиката не почна след, а много преди 10.10. Некадърниците не дойдоха след 10.10, а си бяха там и за съжаление останаха да управляват. След 10.10. процеса на разруха просто беше ускорен като към старите некадърници пришиха нови некадърници за помошници. Целта беше ясна - тотален контрол на икономиката от тези които са я управлявали и до този момент, но вече като тяхна собственост. Особено в енергетиката интересите са огромни. Като погледнеш хората които и в момента я управляват и притежават, се виждат много интересни имена на бивши и настоящи комунисти / социалисти или техните наследници. Така, че другарко Дончева, хайде да си спестите соц. кримките.

Писал си пълни глупости, в много изречения! Имаше развиата икономика, нуждаеща се от ток! Хайде представи си колко електричество е нужно за един корабостроителен завод да ти произвде 100 000 тонен танкер!

Да вярно е имаше режим , но тогава имаше и промишленост , която беше по- голям консуматор от климатиците през зимата А сега каква промишленост имаме, Къде са големите консуматори като Кремиковци , корабостроителните заводи и др. А 2 милиона българи който не живеят тук

Spirit

Ако Бойко намери сили да се противопостави на сделката за ЧЕЗ/което честно казано малко ме съмнява/ до най-късно 6 месеца ще падне от власт. Ако пък не го стори, всичките тези скандали се събират на г.ъза, пардон на гърба на ГЕРБ. На следващите парламентарни избори ГЕРБ ще бъдат втора политическа сила, а оттам до съдбата на НДСВ ги дели само една ръка разстояние.. Изобщо ситуация пат.

И коя ще е първата сила? БСП ли?

КЗК в България може да спре тази сделка, защото един от кандидатите, чешки милиардер, притежател на Енерго про обяви, че сделката за ЧЕЗ е извършена без прозрачност. Това е достатъчен аргумент новосъздадената фирма, подписала договор с ЧЕЗ ,да не получи лиценза за дейността в България. Това ще предизвика нова процедура за продажба на ЧЕЗ и ще предпази чешката страна от нови съмнителни договорки.

флаг за лиценза...Борисов е на ход да спре сделката чрез държавата Чехия. Ако не го направи..да си ходи.

... & ти не си... без да си чел договора, се изказваш като последна инстанция... може, разбира се, да бъде спрян, но има финансови неустоики & именно за това се разчу историята - чувалът чез вече брашно не пуска...

Може и още как. Щом търговския закон не е достатъчен има друг един закон. СУВЕРЕНЪТ! Суверенът не иска да повери хенергоснабдяването си на Гина - световно неизвестната бизнесменка, без образование, ценз и всичко необходимо. Тя ако има малко срам ще се махне по собствена воля. Ако не ми харесват стоките от даден магазин, то аз не влизам в него. В случая обаче друг магазин няма, а аз не искам да купувам от Гина някоя си.

Не може да се спре сделката. Брей? Знаете ли какви сделки са спирани в любимата ни демокрация САЩ по причини нешънъл секюрити? Там може, тук - не може?

80 % от активите на държавата бяха приватизирани /откраднати/ от комунисти, преименувани социалисти. Ще излезе накрая, че зад Гинка стоят пак другарите. Тези които откраднаха КТБ, сега ще "купят" останалите 20 %

на БСП да купи ЧЕЗ,а? Ти за малоумни ли ни имаш бе?

Eстествено, че им помага и на БСП, и на ДПС и то не за първи път!!!

Ами кой да е? Като се размисли човек, кой освен московски възпитаници с пари разграбват България? Кажи. Някой от Париж ли да е? Или от Манхатън? Може би от Берн? От Токио?

но и пари на дебелите. Едното не изключва другото.

е като не е от ваште групи дето ви дават по телевизиите не може да е. тая жена е смела излиза с лицето си. другите ги е страх крият се. да не излезят на светло. да не започнат да им проверяват сметките. хвала на смелата българка.

Сделката трябва да бъде спряна защото застрашава националната сигурност на България! Личните данни на половината българи ще попаднат в ръцете на този руснак от грузински произход, което де факто значи,че Путин и Кремъл ще разполагат с тях! ИМА ЛИ ДАНС?

Така ли? А когато продадоха тази част от електроразпределението на частници, къде спаха в гъбите? Не знаеха ли че обричат 2 милиона души на несигурност и на кефа на шепа частници и не знаеха ли че те могат да им клатят стола? Как ще се разпореждаш с решенията на частник? Ахааа както им можеш да лапнеш бизнес който не е твой ама ти се е харесал. Яснооо

Татяна Дончева: Сделката с ЧЕЗ е трудно да бъде спряна Сделката за продажбата на ЧЕЗ е договаряна на много високо ниво и трудно юридически може да бъде спряна... "Тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов - иначе нямаше да се случи. Ако все пак бъде спряна, това ще предизвика скандал между Делян Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган", твърди лидерът на "Движение 21". ================== Едва ли някой има илюзии, че борбата с мафията е лесна. Но да видим какво мислят във Вашингтон за нея, а и в ЕС. Може в един момент да се окаже, че не е толкова трудна, да дойде време разделно за някои особи, кръгове и обръчи, още повече че този цирк става вече ачик-ачик и да си затваряш очите и да си правиш, че не виждаш онова, които дори и децата, дори и идиотите виждат и цял народ коментира и се възмущава едва ли е удачно поведение вече...И поставя едни други въпроси и за онези хора, служби, институции и държави, КОИТО ГО ПОЗВОЛЯВАТ, И ТО ТОЛКОВА ВРЕМЕ И ГОДИНИ!

Много точно, както всичките ви коментари!

Ами такъв ме е мама създала, умничък и честен, почтен и възпитан гражданин:) И ме е научила да не лъжа, крада, мамя, насилвам и обиждам, и да внимавам кои са приятелите ми...Само поотношение на жена ми имахме малко колизии, защото майка смяташе, че макар и красива не е достатъчно добра за мен, ама то коя ли майка не мисли така, накрая я прие, макар и доста резервирано :) А и жена ми направи всичко възможно, а и невъзможното за да докаже правотата на майка:)

Това вече не е интересно, тука са замесени руснаците. Давайте новини, където да си плюем по демокрацията, ЕС, САЩ, нещо джендъри - мендъри, така по - пикантно и по-ерогейско. Трябва правителство да сваляме, трябва Нинова да издигаме, соца да възраждаме!

Коментари - Татяна Дончева: Сделката с ЧЕЗ е трудно да бъде спряна | Днес.dir.bg

Татяна Дончева: Сделката с ЧЕЗ е трудно да бъде спряна

Сделката за продажбата на ЧЕЗ е договаряна на много високо ниво и трудно юридически може да бъде спряна.

Обратно в новината

Коментари - Татяна Дончева: Сделката с ЧЕЗ е трудно да бъде спряна | Днес.dir.bg

Коментари

И пак вечния въпрос... КоЙ ???????

Сделката за ЧЕЗ се прави от хора, чиято цел е сваляне на правителството по време на европредседателството. За тази цел са впрегнати всички, които са на руска ясла в България. БСП, Патриоти, Атака, а фаталният удар ще нанесе ДПС, както винаги. Помислете, защо ЧЕЗ? Защо не Енергопро или ЕВН? Когато, оправдавайки се с липса на кадри новите собственици дръпнат шалтера на София, правителството ще падне за броени дни! Спомнете си, че същата тази ЧЕЗ , в компания с другите две свалиха едно правителство на ГЕРБ, и после с помощта на аферата Костинброд го лишиха от възможността да управлява. Спомняте ли си, че тогава главните актьори в пиесата бяха същите - Цацаров с прокуратурата, Мая, Бареков, Борисов. Бареков си получи евродепутатство, Мая омбудсманство, Цацаров е пожизнен, а Борисов опъва каиша.

Извинете: забравих главния персонаж - "златното пръстче"- нему сега също е определена значима роля!

Spirit

Често казано на 100 % си прав. Питам обаче защо точно Борисов помогна на Цацаров да оцелее през 2015г. и защо сега омбуцманката другарка Манолова се изживява като първи законодател на републиката. Значи или е много глупав или е много зависим..избери си кое предпочиташ.

Мисля си, че ако го държат с нещо, за 10 години щяха да го извадят наяве, а не да задействат толкова сложни схеми, за да го смъкнат за 3-5 месеца или година за да разместят доминото, което е успял да подреди. Честно казано , без да имам доказателства, съм убеден, че основната задача която кукловодите поставят на тъмните сили е да не се допуска в никакъв случай една партия, без значение коя, да управлява два последователни мандата.

Това обяснява всичко! Сделката е уредена на най-високо правителствено ниво - Путин придобива 40% от енергийната система на България, Чехия си е взела своето и си е защитила интереса, а Бойко си клати феса - всички са доволни! А раята да го духа! Властта извращава, затова всички днес във властта у нас са извратени слуги на чужди господари.

Папазов, не съм ти чел глупостите.

.... разбира се че сделката не може да бъде спряна, то се знае ....... Че Гинка е краен собственик не може да се оспорва, а вие си дрънкайте кой е зад Гинка. Зад гинка няма никой. Пред Гинка стоят "нашите" хора..... а спрете да се дрънкате..... всичко е приключило..... Най-после ЧЕЗ е наш.......

Вярно ваш е,а трябваше да е български.

Защо давате трибуна на тази паразитираща по медиите устатница?

че наш бойко не е никакъв бос, а просто здраво са го хванали, почти на калъп, за да върши такива щуротии.

Е, добър вечер! И ти си е.ати реотана! Пусни си парчето на великия Тошко Колев, сещаш ли се кое, или и това трябва да ти кажа:) "Фалшив герой!"

Най-вероятно си близо до истината. Говоренето за миналото на мутрата е табу, но все още има живи хора (още не гръмнати), които твърдят , че шефовете на престъпният свят, са купили поста "Главен секретар на МВР" на лицето Бойко Борисов, за да ги пази! Е, сега се изкачи и на по-високо.

Аз не мога да разбера какво толкова има все още да се чуди какво и защо става в България и защо точно Ганка от Пазарджик е купила активите на ЧЕЗ "като краен купувач" без да има нито и близки, до необходимите средства, репутация, познания, име в тези среди и т.н. България от години, десетки години варварски и безжалостно, но съвсем планомерно се разграбва! Става дума за много пари, десетки милиарди долари, които са много и на Изток, и на Запад! За да може тази шайка, която разграбва, НО И УПРАВЛЯВА България, ПАК С ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА (и партии, по-точно лидерите им, които пък си отговарят за "стадата", тоест партиите...), ОТ КОИТО ,НАИСТИНА МНОГО ПСРИ ИМА ПРЕДОСТАТЪЧНО НЕ САМО да "се стимулират капиите" им във всички власти, наред с шантажирането и останалите всеизвестни ДС-КГБ инструменти, но и да се печели И В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ благосклонността и на Запад, при определени лица, среди и кръгове!!! И тези пари са толкова много вече, че дори и след закупуването на много скъпи имоти, коли, яхти, вили, летящи чинии и барбекюта, и всякакви кифли-любовници и каквито им хрумне изгъзици (на фона на мизерията на най-бедния народ в ЕС - българите), ВСЕ ОЩЕ ОСТАВАТ ТВЪРДЕ МНОГО, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЛАГАТ НЯКЪДЕ, НО ПО ВЪЗМОЖНОСТ БЕЗ ДА СЕ ПОКАЗВАТ (ХАРАКТЕРЪТ И ИЗТОЧНИКЪТ ИМ), щото ... ами не са за казване! Няма как конкретните им притежатели да ги оправдаят и обяснят! НО точно затова си има банки и банкери, с всичките им врътки, "сложни банкови продукти" и банкови тайни:) Наред с любимите, разбира се, прословути АНОНИМНИ офшорки и офшорни сметки и транзакции! А каква по-добра инвестиция да си купиш фирма и активи, от КОИТО ЗАВИСЯТ НЕ САМО ХИЛЯДИ РАБОТЕЩИ В ТАЗИ ФИРМА БЪЛГАРИ (разбирай и гласоподаватели), но и обслужваща МИЛИОНИ БЪЛГАРИ НЕПРЕКЪСНАТО И ЕЖЕДНЕВНО С ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМ ПРОДУКТ И УСЛУГА - ТОКЪТ! А иди се оправяй без ток в къщи, особено през зимата и вечер!

И сега може да си спомните и думите и разсъжденията и на Ленин за тока и електричеството, или КОЛКО ПЪТИ САМО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ МОСКВА НИ ЗАПЛАШВАШЕ, а и не само нас, или най-вече руските мекерета в България, че ... АКО НЕ СЛУШКАМЕ РУСИЯ, ТОЕСТ ПУТИН МОЖЕ И ЩЕ НИ "ДРЪПНЕ ШАЛТЕРА"!?!?! Тоест, това е СИЛНО СРЕДСТВО И ЗА ВЛИЯНИЕ И ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ, макар и изглеждаща опосредствана и прикрита, но точно е това е голямата привлекателност и красота за т.н. кукловоди, за разпределячи на порции като Доган и останалите, и такива като Борисов, които им се възхищават за това и ги слушат и изпълняват!

откакто изрази подкрепа за конвенцията ние сме разколебани в отношението си към дончева, а и по този проблем го увърта някак неясно

Борисов постига целите: 1.Всеки бизнес до най-малкия се отчита подобаващо на месния велможа (кмет,борче или послушно момче член на ГЕРБ) 2.Няма обществена поръчка не контролирана от ГЕРБ 3.Овладяването на Енергетиката (спонсор на всички избори) играе основна роля.Едно от първите действия на кабинета Борисов -1 бе одита на Белене от Петкова(министерски пост).Назначения в НЕК-Петър Илиев изпълнителен директор,които доведе хората на Валентин Димитров- Топлото на ръководни постове и те осигуриха сделка на Гинка Върбанова. 4. НАП ще проверява сделката,ако те можеха да свършат нещо нямаше ли да издирят кои предприятия осигуряват на 4-ри часа,а работят по 10. 4. ДАНС-ръководят го хората на Цветанов Овладяването на държавата е налице въпроса е дали Бойко Методиев Борисов ще поеме отговорността,а той има данни!!!!!

На никого ли не му прави впечатление ниската цена (почти за колкото е продаден МОЛ "Парадайс"), на която чешката държава се е оттървала от нашето ЕРП? За мен това означава, че през годините, през които го е експлоатирала, само си е трупала печалба, без да обновява и модернизира електропреносната мрежа. И сега, когато нещата отиват на пълна разруха и трябва да се отделят средства за подмяна на стълбове, кабели и прочие, тя просто го харизва на този, който й е дал макар и малко в повече от другите кандидати, без да се интересуват има ли капацитет и ресурс да се справят с тази тежка и отговорна задача. Четох, че цената, която "дала Гинка", била доста над пазарната оценка на дружеството. Това звучи ужасно, защото излиза че електроснабдителната и електропреносна мрежа, която захранва с ток 1/3 от България, почти нищо не струва. По това, което се вижда, купувачът въобще не е наясно с какво се е сдобил и най-вероятно ще досъсипе и това, което е останало като капацитет на мрежите. Очакваният от всички ни резултат ще е режим на тока, това вече сме го преживявали няколко пъти. Но защо вместо да вървим напред, все някой ни дърпа назад.

Когато стане пределно ясно на всички, че ВСИЧКИ СИСТЕМИ В България са в състояние на пълен разпад И НА СВОБОДНО ПАДАНЕ и Борисов избяга, тогава ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВОТО МНОГО ОТДАВНА МНОГО ПЪТИ ПИСАХ, ЧЕ СМЕ ВЪВ ВСЕСТРАННА ЖЕСТОКА КРИЗА И ПРЕД ПЪЛНА КАТАСТРОФА, ЕДНА ОПОСКАНА И ДЕМОРАЛИЗИРАНА И ТОТАЛНО ОБЕЗВЕРЕНА ДЪРЖАВА, И ТО СЪВСЕМ ОБЕКТИВНО! Виж дефиницията на ПРОВАЛЕНА ДЪРЖАВА, и какви са характеристиките й! Точно това имах предвид като писах, че подставените лица са сигурна рецепта за провал, че България е страната на подставените лица, и че и Борисов, както и много други СА ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА, А ПОДСТАВЕНОТО ЛИЦЕ ПО ПРЕЗУМЦИЯ И ПРАВИЛО Е БЕЗОТГОВОРНО! А точно това упражнение е любимото на нашите кукловоди - да играят и действат с подставени лица ВИНАГИ!!! Защото това при жега им дава възможността да се представят за ни лук яли, ни лук мирисали! Кое точно тук не е ясно евентуално някому?

Дончева едва ли има човек да не знае че мутромафиотите добре боравят със ''закона'' и естествено няма как да ги хваща законността.. Интересно ми беше какви ''акции'' има тая дето щяла да ''алага собствените си акции'' за да и дадът кредит..Незнам да е акционерно ама знам че акции се търгуват на борсата ако са истински ..

ако паднат от власт... жална им майка! Тогава гледайте връщане с лихвите.

знае банката,бе? Това е "Славянская банка" из Москве със собственик грузино-руски милиардер и със дори паспорт от ЮАР и с едно дълго труднозапомнящо се име и фамилия.Е, в България нямал голям бизнес,само едно МОЛ-че до стокова борса"Илиенци.Та молчето го е продал на собствената си фирма от ЮАР за няколко стотин милиона евро,та сега с тях ще инвестира в електроразпределението и най-вече,че става ортак със Гинка.

Откъде знаеш всичко това? ДИРа ти е превел някаква статия от чешки жълт сайт и ти лапна въдицата?

Kато че ли, тук коментарите са излишни. Нищо ново не казва Дончева. Това че източникът на злото е СИКаджията е повече от ясно. По-добре да каже, как това зло може да бъде премахнато и тези тримата да влязат там, където им е мястото. Няма обаче кой да се заеме с това. Няма опозиция, президентът се варди като дявол от тамян, а народът спи като новородено.

за да стане "среднистка" на 41 години! Кои ли са тези дисциплини? 1. Български език; 2. Математика; 3. Физика. Хайде помогнете малко.

Не съм фен на Дончева,но тя права за съжаление.Тази сделка е подготвяна дълго време-къде бяха органите за проверка, къде беше опозицията, "разследващи журналисти", НПО-та и др.?Когато стане напечено Борисов се изнизва и никой не смее да го притисне, за да не му се случи нещо.Мутрите са овладели държавата не без помощта на т.нар. Патриоти, т.нар. Десни , ДПС и БСП. Всички вкупом мълчат, че Кобурга продаде електрото, а Борисов го доразпродаде. След разграбването на КТБ се уверих, че всичко е възможно.ЖАЛКО, ЧЕ СМЕ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА.

Схемата за тази сделка е подготвяна много отдавна: кой ще е лице, кой ще е задкулисен, кой колко комисиони ще вземе и т.н.!!! Но най-вече схемата за заплащането е измислена перфектно (без Б.Б. не може да се случи!!!): първо ЧЕЗ завежда арбитражно дело срещу България за стотици милиони евро; после става продажбата на занижени цени на неизвестни засега мафиоти и накрая българските институции не правят нищо за защита на държавата на делото и ЧЕЗ си получава остатъка от истинската цена на дружеството от всички български данъкоплатци!!!!!!!

Така е, и тук искам да припомня една друга сделка с дори по-големи парични измерения - прокктът или по-точно ДУПКАТА Белене! Спомняте ли си какви бяха първите думи на марионетката на Доган и Станишев - Олигарски (който бе изгонен от СДС заради тайни срещи с !Черепа на времето), да ви припомня, и ги каза публично БЕЗ НИКОЙ ДА МУ Е СЛОЖИЛ ПИСТОЛЕТ ДО ГЛАВАТА: "Че ИМАЛ УСЕЩАНЕТО (забележете изказа - един толкова пироко рекламиран като много сериозен и добросъвестен професионалист тип ГОВОРИ ЗА МНОГОМИЛИАРДЕН ПРОЕКТ В КАТЕГОРИЯТА НА ... УСЕЩАНИЯТА СИ, а не да кажем на база на договори, разчети, цифри и документи, КОНКРЕТИКА!!!), че ТРЯБВАЛО ДА ... ПРОДЪЛЖИМ ДА НАЛИВАМЕ МИЛИАРДИ В ДУПКАТА (в буквалния и преносен смисък на думата) Белене, защото - и сега внимавайте и в аргумента му - ВЕЧЕ И БЕЗ ТОВА СМЕ БИЛИ ИЗГУБИЛИ МИЛИАРДИ ПО НЕГО, А И РУСНАЦИТЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕЛИ ДА ЗАВЕДАТ ДЕЛО И ДА НИ ОСЪДЯТ, ДА ГО СПЕЧЕЛЯТ! И този, който се водеше БЪЛГАРСКИ премиер, а ОЧЕВАДНО И СКАНДАЛНО ЗАЩИТАВАШЕ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, дори си позволи да спомене и конкретна цифра - ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕЛИ ДА НИ ОСЪДЯТ ЗА ... ДВА И МИЛИАРДА!! И спомняте ли си продължението? Само след три дни РУСНАЦИТЕ НАИСТИНА ЗАВЕДОХА ДЕЛО СРЕЩУ България, като внесоха съответните документи, но искът им бе - забележете отново - ЗА ДВА МИЛИАРДА, А НЕ ЗА ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИАРДА!!! Тоест, българският премиер ПРЕДРЕЧЕ И ПРЕДРЕШИ ИЗХОДА НА НОВАТА ЗАГУБА НА БЪЛГАРИЯ ЗА МИЛИАРДИ, И ... СЕ ИЗКАЗА КАТО РУНАК, КАТО АДВОКАТ НА ... РУСНАЦИТЕ! И прокуратурата, Цацаров, службите, парламентът и всякакви и всички комисии, депутати, политици, експерти ... НИКОЙ НЕ РЕАГИРА!!! И само да напомня - този после се криеше и не отговаряе КОЙ му назначи и Пеевски за шеф на ДАНС, не че не бе пределно ясно!!! Така че всичко вече е пределно ясно!

Гинка от Пазарджик хем каза, че нямало нищо лошо и срамно, че била от Пазарджик и потвърди, че името й е Гинка, хем каза, че най-обидно й било, че я наричали по име:) И каза още нещо много пречатлително, че вече от дълги години се занимавала с енергетика, И ПРИ ТОВА МНОГО СЕРИОЗНО!?!?! Което - не знам за вас - но мен ме наведе на мисълта за гениалния хидромелиоративен проект за милиони на един философ, за това как Борисов многократно се въчкаше че бил най-големият експерт по сигурността на Планетата, и изобщо КАК НЯКОИ ХОРА, КРЪГОВЕ И ОБРЪЧИ САМИ СИ ИЗГРАЖДАТ ЛЕГЕНДИТЕ, И ТЕЗИ НА ПОДБРАНИТЕ И ПОДСТАВЕНИТЕ СИ ЛИЦА, И ДОРИ ЗАПОЧВАТ ПОНЯКОГА И САМИ ДА СИ ВЯРВАТ В ТЯХ:) Някой тук има ли представа какво наистина означава "много сериозно да се занимаваш с ... ЕНЕРГЕТИКАТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА"? Какво образование, каква подготовка, каква информация и опит се изисква? България е наистина много забвана държава! Лошото е, че всички онези лумпени, които ни обясняват как в тази сделка нямало нищо лошо и че Гинка от Пазарджик можела да управлява тези активи не виждат по-далеч от носа си и не вдяват, че при монополно положение на пазара и продажба на жизнено важна стока или услуга, каквито са водата, топлината, ТОКЪТ за населението ВСИЧКИ КРАЖБИ, КОРУПЦИЯ, НЕКАДЪРНОСТ И БЕЗХАБЕРНОСТ, ИЛИ ПРОСТО НЕУМЕНИЯ ИЛИ НЕДОСТАТЪЧНИ УМЕНИЯ ДИРЕКТН О РЕФЛЕКТИРАТ НА СМЕТКИТЕ НА ТОКА ВСЕКИ МЕСЕЦ И НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДЕБИЛИ И БЛИЗКИТЕ И РОДНИНИТЕ ИМ, НО И НА ВСИЧКИ НАС И ДИРЕКТНО НИ УДРЯТ ПО ДЖОБА, И ТО ВСЕКИ МЕСЕЦ! И не мога да разбера наистина ли има някой дебил, който да не го вдява! Защото никой не продава на загуба, ОСОБЕНО КОГАТО Е ЮТИЛИТИ ФИРМА, и пренасянето на всички кражби, прахосничество, подкупи, измами и корупция директно се пренасят върху сметката и се плащат от клиента, това е упражнение елементарно!

но ако партиен трол ти се плаща да не мислиш,а да пишеш каквото ти е казано.

Не си спомням за режим на тока след 1989 г., но за сметка на това помня много добре като ученик преди 1989 2 часа има 4 часа няма

На това разчитат арогантните кретени. Да мине и замине и тази наглост, защото ще изсипят следващата. А е толкова възмутително гнусно! Направо порнофилм на живо с главен участник нещастната ни република.

Е, то това е повече от ясно, всеки идиот го знае. Юридически няма как да бъде спряна, защото няма закон, който да регулира в чии ръце следва да е естествения монопол. Това е политическо решение. Решението на нашата държава е, че такъв монопол трябва да е частен и съответно овладян от "наши" хора.

Не си спомням когато бяхме под "съветско" за подобни изпълнения ... но днес, когато сме под "евроатлантическо" всичко е възможно!

Кои ли са банките, които финансират това безумие и рискуват своя имидж. Някъде някой банкер рискува да даде пари на лице, което ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СМЯТА ЗА ПОСТАВЕНО. И смята за неспособно да управлява такова дружество. Освен това от ЧЕЗ заявяват, че сделката се прави на цена НАД ПАЗАРНАТА ОЦЕНКА. Това излиза извън рамките на "то това си е сделка между две частни фирми". Просто защото банката може и да е частна, ама тя работи с чужди пари. И затова има банков лиценз, има банков надзор за да не би да почне да КРАДЕ от чуждите пари като преднамерено се управлява лошо. Та да не ми излизат един през друг, че това не могло да се спре. От управляващи до опозиция застават на амбразурата за да ни обясняват как трябва да се примирим. Как пък един политик не каза - МОЖЕ ДА СЕ СПРЕ.

Парите не идват от банката, тя е просто параван, без значение как са го оформили. Или има свързани договорености, или гаранции, или директно наливане и преминаване на парите през банката, а тя печели защото придава легитимност на всичко това, ИЛИ ПОНЕ ТОВА Е ИДЕЯТА! И понеже това всичко стана ясно много бързо дори и на идиотите, затова толкова упорито крият името на банката да го съобщят и се чудят сега кой път да хващат и оценяват различните варианти и как да направят т.н. демадж контрол, свързан и с репутацията на въпросната банка вече!

Стига си писал тъпотии и просташки измислици и от името на града,който пишеш с малка буква.Пък за правописа,да не говорим.Та те има хора от маалата"Максуда" във Варна които са по-грамотни от тебе.

едва ли някога ще имаш възможността да общуваш с по кореняк варненец от мен. сугурен съм, че панелчето в което живееш е построено на мои земи. и си прибери цървулите от автогарата че миришат.

ако чез на гинка не бъде спрян ,значи бб е решил да подава оставка или дпс му кроят шапката .

е енергопреностната мрежа на ЧЕЗ, ама можела да провери и да каже.... И тая жена има нахалството да ни говори че има капацитет да управлява ЧЕЗ дето не го знае какво е? ЧЕЗ не е само каса,първо е мрежа...

Може и още как! Само че сега стана ясно, че баш руски олигарх е отдругата страна. Изобщо не ни хвърляйте прах в очите! Можете и ще я спрете!

Много са измършавели тия парлаМЕНТАЦИ, като се почне от тиквун, другаргата на снимката и се завърши с Пеевски. Голяма им е грижата за народа и държавата, живи да ги оплачеш направо.

Много интересно, кой ще се изтъпани, и ще спре сделката, като нарече Гинка - заплаха за националната сигурност! Ама много ми е интересно, кой ще бъде този екземпляр!

Много странна компания е ЧЕЗ! Всеки път, когато Борисов иска да се оттърве от властта , прибягва до нейните услуги.

ето я и истината. бойко иска чез за свой баджанак, той се обажда на министърката и я моли да намери муле зад което да се скрие зделката. тя се обажда на закъслата за пари гина и това е. до колкото съм чувал бойко се интересува от далеч по малки зделки, че камо ли тази. скоро и апартамен няма да можеш да си купиш без да му кихнеш нещо. всеки път когато зад подобни зделки стои българин става дума за корупция.

Хубаво си го написал, обаче, как да ти чукне човек плюс, като е толкова неграмотно.

само българските форуми гъмжат от учители по български език.

продажбата на ЧЕЗ ще бъде атакувана и вътре в Чехия.Освен "фирмата" на Гинка е имало и втори участник,чехска фирма на милиардер,който е бил отхвърлен и е възпрепятстван в нарушение на чехските закони да участва.Сигурно е ,че ще има обжалване пред съда и сделката още виси.

България е държавата на куклите Тиквун, Кратун, Гинка и Калинка. Но кой им дърпа конците? КГБ, ДС или други?

До голю босев.Бравус,сам си дал оценка на себе си.Че си голю босев те знам.Питаш ли се защо си голю босев ,а пък тарикатите станаха богати.Защото си глупак.Баламите питат и пишат по форумите,на никого не известни нещастници,а тарикатите се оправиха .Чакай нещастните си стотинки от сорос да си купиш някой вафла.

Дончева кога ще им вкараме файтон партията във парламента ,а тя да стане министър-председател.При нея няма пропуск.Тя знае всичко какво става във държавата,компетентна по всички въпроси,знае всички тайни и задкулисия в политическата сфера.Как може да не се използва такъв широко съшит политик.

То е ясно че сделката не може да бъде спряна но защо Бойко Борисов още през 2013 г. продаде държавните дялове на ЧЕЗ? Може би за да не може да бъде спряна сега сделката! А Теменужката е бушона който си напълни гушката.

Гинка застава с името си, пред цяла България! Това я прави достойна , да бъде собственик на ЧЕЗ! За разлика от плевнята, който създава офшорка, за да не плаща данъзи на България, а сега взема президентска пенсия и офис!

Гинка измерва документацията по сделката в килограми (интересно защо), откъде и как идват парите е още по-интересно да се знае, но не казва, а дали знае поне закона на Ом и в какви единици се изчислява - също е много интересно.

Ами това може женицата, това прави! А и не и требе повече да знае, защото е подставено лице и поне това тя със сигурност знае! Щото не ми прилича на освидетелствана.

Режима на тока не почна след 10.10, а беше точно по време на т.нар. "развит социализъм" по времето на "най-великия български политик" - Тодор Жовков. Тези кримки на другарката дончева са за младо поколение (слабограмотната и невежа част), за тези с къса памет и за лумпените, които са и основния електорат. Разрухата в енергетиката, а и в други сектори на икономиката не почна след, а много преди 10.10. Некадърниците не дойдоха след 10.10, а си бяха там и за съжаление останаха да управляват. След 10.10. процеса на разруха просто беше ускорен като към старите некадърници пришиха нови некадърници за помошници. Целта беше ясна - тотален контрол на икономиката от тези които са я управлявали и до този момент, но вече като тяхна собственост. Особено в енергетиката интересите са огромни. Като погледнеш хората които и в момента я управляват и притежават, се виждат много интересни имена на бивши и настоящи комунисти / социалисти или техните наследници. Така, че другарко Дончева, хайде да си спестите соц. кримките.

Писал си пълни глупости, в много изречения! Имаше развиата икономика, нуждаеща се от ток! Хайде представи си колко електричество е нужно за един корабостроителен завод да ти произвде 100 000 тонен танкер!

Да вярно е имаше режим , но тогава имаше и промишленост , която беше по- голям консуматор от климатиците през зимата А сега каква промишленост имаме, Къде са големите консуматори като Кремиковци , корабостроителните заводи и др. А 2 милиона българи който не живеят тук

Spirit

Ако Бойко намери сили да се противопостави на сделката за ЧЕЗ/което честно казано малко ме съмнява/ до най-късно 6 месеца ще падне от власт. Ако пък не го стори, всичките тези скандали се събират на г.ъза, пардон на гърба на ГЕРБ. На следващите парламентарни избори ГЕРБ ще бъдат втора политическа сила, а оттам до съдбата на НДСВ ги дели само една ръка разстояние.. Изобщо ситуация пат.

И коя ще е първата сила? БСП ли?

КЗК в България може да спре тази сделка, защото един от кандидатите, чешки милиардер, притежател на Енерго про обяви, че сделката за ЧЕЗ е извършена без прозрачност. Това е достатъчен аргумент новосъздадената фирма, подписала договор с ЧЕЗ ,да не получи лиценза за дейността в България. Това ще предизвика нова процедура за продажба на ЧЕЗ и ще предпази чешката страна от нови съмнителни договорки.

флаг за лиценза...Борисов е на ход да спре сделката чрез държавата Чехия. Ако не го направи..да си ходи.

... & ти не си... без да си чел договора, се изказваш като последна инстанция... може, разбира се, да бъде спрян, но има финансови неустоики & именно за това се разчу историята - чувалът чез вече брашно не пуска...

Може и още как. Щом търговския закон не е достатъчен има друг един закон. СУВЕРЕНЪТ! Суверенът не иска да повери хенергоснабдяването си на Гина - световно неизвестната бизнесменка, без образование, ценз и всичко необходимо. Тя ако има малко срам ще се махне по собствена воля. Ако не ми харесват стоките от даден магазин, то аз не влизам в него. В случая обаче друг магазин няма, а аз не искам да купувам от Гина някоя си.

Не може да се спре сделката. Брей? Знаете ли какви сделки са спирани в любимата ни демокрация САЩ по причини нешънъл секюрити? Там може, тук - не може?

80 % от активите на държавата бяха приватизирани /откраднати/ от комунисти, преименувани социалисти. Ще излезе накрая, че зад Гинка стоят пак другарите. Тези които откраднаха КТБ, сега ще "купят" останалите 20 %

на БСП да купи ЧЕЗ,а? Ти за малоумни ли ни имаш бе?

Eстествено, че им помага и на БСП, и на ДПС и то не за първи път!!!

Ами кой да е? Като се размисли човек, кой освен московски възпитаници с пари разграбват България? Кажи. Някой от Париж ли да е? Или от Манхатън? Може би от Берн? От Токио?

но и пари на дебелите. Едното не изключва другото.

е като не е от ваште групи дето ви дават по телевизиите не може да е. тая жена е смела излиза с лицето си. другите ги е страх крият се. да не излезят на светло. да не започнат да им проверяват сметките. хвала на смелата българка.

Сделката трябва да бъде спряна защото застрашава националната сигурност на България! Личните данни на половината българи ще попаднат в ръцете на този руснак от грузински произход, което де факто значи,че Путин и Кремъл ще разполагат с тях! ИМА ЛИ ДАНС?

Така ли? А когато продадоха тази част от електроразпределението на частници, къде спаха в гъбите? Не знаеха ли че обричат 2 милиона души на несигурност и на кефа на шепа частници и не знаеха ли че те могат да им клатят стола? Как ще се разпореждаш с решенията на частник? Ахааа както им можеш да лапнеш бизнес който не е твой ама ти се е харесал. Яснооо

Татяна Дончева: Сделката с ЧЕЗ е трудно да бъде спряна Сделката за продажбата на ЧЕЗ е договаряна на много високо ниво и трудно юридически може да бъде спряна... "Тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов - иначе нямаше да се случи. Ако все пак бъде спряна, това ще предизвика скандал между Делян Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган", твърди лидерът на "Движение 21". ================== Едва ли някой има илюзии, че борбата с мафията е лесна. Но да видим какво мислят във Вашингтон за нея, а и в ЕС. Може в един момент да се окаже, че не е толкова трудна, да дойде време разделно за някои особи, кръгове и обръчи, още повече че този цирк става вече ачик-ачик и да си затваряш очите и да си правиш, че не виждаш онова, които дори и децата, дори и идиотите виждат и цял народ коментира и се възмущава едва ли е удачно поведение вече...И поставя едни други въпроси и за онези хора, служби, институции и държави, КОИТО ГО ПОЗВОЛЯВАТ, И ТО ТОЛКОВА ВРЕМЕ И ГОДИНИ!

Много точно, както всичките ви коментари!

Ами такъв ме е мама създала, умничък и честен, почтен и възпитан гражданин:) И ме е научила да не лъжа, крада, мамя, насилвам и обиждам, и да внимавам кои са приятелите ми...Само поотношение на жена ми имахме малко колизии, защото майка смяташе, че макар и красива не е достатъчно добра за мен, ама то коя ли майка не мисли така, накрая я прие, макар и доста резервирано :) А и жена ми направи всичко възможно, а и невъзможното за да докаже правотата на майка:)

Това вече не е интересно, тука са замесени руснаците. Давайте новини, където да си плюем по демокрацията, ЕС, САЩ, нещо джендъри - мендъри, така по - пикантно и по-ерогейско. Трябва правителство да сваляме, трябва Нинова да издигаме, соца да възраждаме!