”Сосиете женерал” се изтегля от България

Френската банкова група "Сосиете женерал" продава бизнеса си в България.

Обратно в новината

Коментари - ”Сосиете женерал” се изтегля от България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

значи годишна печалба откъм 200-300 млн. лв не ги устройва? Брех дайбъ лихваририте му с лихвари...

от коментарите под темата са небъдни, явно писани от комплексари, неудачници, неграмотни тролове, откровени глупаци и пълни идиоти, но всички те имат едно общо качество - незапознати са с темата, която коментират. Една банкова група се изтегля от цяла Централна и Източна Европа с изключение на държавите, където техните банкови, дъщерни дружества имат водещи пазарни позиции. Нищо ново, нищо чудно. Случва се постоянно и навсякъде по света. Нарича се преструктуриране на бизнеса. Все повече западни компании изоставят Централна и Източна Европа и се насочват към азиатските пазари, които в момента се развиват много динамично и носят по-голяма печалба. А в ЦИ Европа постепенно се установяват компании - собственост на забогатели хора от самите държави в ЦИ Европа, които нямат капацитета да се борят с конкуренцията на азиатските пазари и са доволни и на по-ниска норма на печалба, която постигат в ЦИ Европа. Такава компания е OTP, която купи ДСК през 2003 година и която вероятно ще купи и българската Societe Generale Експресбанк. Най-големите акционери в OTP са унгарец и руснак с двойно (руско и унгарско) гражданство. Разбира се тъпанарите клиширано коментират всеки с неговата си фикс идея за предстоящ военен конфликт, за резултатите от "лошото" управление на ББ, за кръвопийците-банкери и всякакви подобни глупости, а нещата си имат ясни, икономически обяснения. Но те са ясни за хората, които могат да мислят и имат желание да четат по темата. Обратно на това масата коментиращи не могат да мислят, нямат желание да четат по темата, някои дори не са прочели статията, а само заглавието, но имат голямо желание да коментират и бързат да избълват поредния глупашки коментар.

ОЦЕНКАТА ЗА МУТРО-ХАЛИФАТА НА СОЦИЕТЕ - ДЖЕНЕРАЛЬ ДОРИ МОДЕРАТОРКАТА ПОМАКИНЯ ПОМАКЛИЕВА НЕ МОЖЕ ДА Я ИЗТРИЕ :))

Какъв бизнес биха могли да имат банки в една държава, където хората ежемесечно изпитват трудност да си платят сметките, да купуват средно ниво храна, да обличат себе си децата си, тоест едвам да свързват двата края. А за капак ги карат допълнително да плащат в болниците, допълнително да плащат в училищата и къде ли още не. Банка да имаш, ще свършиш парите.

Евала! По - добре не бих могъл да го кажа! Да си жив и здрав!

Чуждите банки изсмукаха кръвчицата на българите и сега, когато печалбите им рязко намаляха, а балъците кандидат кредитоискатели поизчезнаха, е нормално да се оттеглят. Но това е по-оптимистичния вариант. А по-лошият е, че финансовите акули имат и инстинкт, и достатъчно информация, за да знаят, когато някъде се готви нещо, и затова навреме се оттеглят. Дано не съм прав.

ебаси скапануто банка такоф дубре ч са расделихме там парите ти не са тфои и некаф лаенар ти са жофри шоту било далеко ебаси швестите ебаси мамата им

А па тия француй скоро бяха ги сритнали и от Турция, месть тех ша ли да идат клещооките.

БСП е против продажбата!

финансово обезкървени, че финансовите кърлежи и въшки ( чуждестранните банки) започнаха да ни изоставят и търсейки по-добра "финансова кръв" да бягат от нас!

На първото внуче Бойко подари ЧЕЗ МОЛ в София уж купен от НЯКАКВА АФРИКАНСКА фирма и Метрото..... На второто ще подари банките в България.... Както е тръгнало СИБанкЯ ще изкупи всички!!!!!

На мене ми купи колело. И на тебе ще купи, ама знайш ли кога?

На МАЯ купи кьща вьв Барселона на Мария на Рачков кьша вПанчарево на Свинетка дизаинерска ловна пушкаУинчестьр за 50 бона и 2 вагона чанти ркли иобувки за 1милион лева на Данчето Фандцкова три поликлиники ТОРАКС за40 милиона на Ердоган иекс кмета на Истанбул по 1пьлен комплект реплики на Панагюрското от чисто ЗЛАТО за 2 милиона евро ЩЕДЬР Е с чужди пити помени прави

Никой не бяга от доброто и хубавото.

Това е сатанистка банка !

Първо се нагушиха чрез "приватизирането" на бившата Търговска банка и след това тежко ти ако си техен клиент, кредитополучател- толкова бързо ти отпускат кредита и ти "сервират" условията по него и промените в тях, че докато се осъзнаеш вече си загазил здравата!

да ни сготвят!!! Тази банка Сосиете женерал нали е на Червения щит-Родшилд!!!...пак ли ще ни бомбандира някой? Не вярвам да има по-информиран от Родшилд, не и на планетата Земя! "Световната" банка и тя е на същата фамилия и това, което се знаем е, че в държавите по Света и у Нас, където е стъпила за извършване на "консултации", извършва целенасочен геноцид, а в държавите в които не я допускат предизвиква войни, примери-Либия, Ирак, Йемен, Сирия и др.!!!

А бе ти верно не си у ред.

Нема страшно някоя Гинка или Кунка ще изкупи всичко и тогава в БГ-то всичко ще се оправи :)

Нормално е от мутренска държава всеки да бяга, само ес хвали мутрата за да им играе по свирката

Обирджиите намаляват. Урррааааа...

Ама Американските военни що не се изнасят? Айде и те

защото точно те подготвят терирорията тука и изпразват "новата" ивица Газа, от която да започне дългоочакваната 200-годишна война с омразния враг на сащ - русия....

200 години кой ще ги чака? Ако не свършат за два дена сменям канала.

БГ да ти е кеф да я напуснеш. Много люде немат полезен ход.

Всичко читаво се изнася на бегом от Боковистан - страна на рекет и корупция, бедност и безпътица, гарантирено от герб..

И от кога тия миндили са читави?

Не знам дали си в течение, но когато другарите заграбиха пенсионните и здравни фондове, и станаха известни с червените куфарчета, герб ги нямаше на белия свят. После не знам кога си роден, ама преди 89-та година не можеше да отидеш до съседен град, защото е граничен, да не говорим да пътуваш свободно в други държави. И трето - БСП неслучайно нямат НИТО ЕДИН кмет на областен град, защото никой вече не вярва на лъжите и обещанията им. Трябва да си потомствен шизофреник, за да можеш хем да си от милионер нагоре, хем да лъжеш същите, които те подкрепят с десетилетия, че им готвиш успех и сполука. И както сам виждаш балъците взеха да свършват.

Общо за цялата система около 30% са невъзвръщаемите кредите. Според допустимите граници и стандарти на ЕС това е катастрофално. Правителство и медии, обаче мълчат като риби, за да не паникьосат хората, щот знаете кво ще стане, нали?

Грабежа през 1996-97 г. пак ще се повтори. Около на всеки 20 години е цикъла. Няма друг начин да изчистим невъзвръщаемия ни на практика общ дълг от 52 млд./външен и вътрешен/

Кораба пак има крен. Кое ли ще е второто КТБ или този път ще има много КТБ-та. Тия огромни необслужени кредити в цялата система май натежаха много.

"През миналата година гръцката NBG продаде притежаваната от нея в България ОББ на СиБанк В момента тече продажба на банка Виктория. Гръцкият собственик на Банка Пиреос също обяви, че продава подразделенията си в региона." Какво става!? Доскоро купуваха банки в България на килограм, а сега бързат да ги продават 2 за лев! А уж сме стабилна икономика, предвидима, с ниски данъци... А ето, че Сосиете ни слага в един кюп с Албания, Македония, Сърбия..., но в Румъния остават. ;)

Ами явно не правят достатъчно печалба от БГ.

A дали не се мъти нещо, някаква войница?

ДА иде ВОИНА Асфалт паша е вдигнал крьвно НЕМА подходящ бункер за всички в ГЕРБ Цецо искал и взел цели 6 БУНКЕРА неостанало за льбовничките на Баце не били сьгласни на мазе в Бояна и Бистрица искали бункр в БАРЦЕЛОНА

Че едни лихвари-кръвопийци напускат България!

Какво са казали хората - плъховете първи напускат потъващия кораб. Та поредната новина за компания напускаща държавата? Апропо взехте ли кредит за имот и имот на супер изгиодна цена?! Ако не сте, взимате два три дори на промоция, че после трябва да плащте и на внуците им :)

Теленор, ЧЕЗ, Сосиете женерал, скоро и операторите на кол-центрове и накрая ИТ-тата. Светло бъдеще гарантирано от 10 години ГЕРБ :)

Абе вашите успехи - 3000лв/$ са далече.

пич, ти ако не си разбрал че няма ваши и наши а само ние срещу тях - значи си зле - ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н. всички са едно и произлизат от един корен. В Чалгария - има само два типа хора - норода (ние) и комунистите, децата на комунистите, внуците на комунистите, охраната на комунистите, ибрикчиите на комунистите и т.н. ... и както е тръгнало ще ни погребат ако не ги изринем,

Спокойно. без банки и супермаркети няма да останем.

забравих. И без ЗАСТРАХОВАТЕЛИ няма да останем.

Мишките ( информираните) първи напускат кораба. Дали пък тази територия няма да се използва за нещо, което ги плаши?

Не искам да съм лош пророк, ноооо.... ставааааай страна ОгрОмная!!!!! :):):)

Путин като 1 д-р МАГНИТО от Х-МЕН НАПРАВЛЯВА китаиския сателит щял да го сгромоласа над БАНКЯ Граф Игнатиево Безмер и Ново Село

Явно повече ни харесват Хъм-пър-цу-мян и Це-ко.

Ако си любопитен, сам можеш да потърсиш пазарния дял на тези и пазарния дял на онези.

d4

ми то на всеки ъгъл банкови клонове. банките са повече от необходимото. ще се радвам, ако в освободените помещения открият секс-шопове! да върви далаверата...

ВСИЧКИ БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ И МУХИТЕ ИЗГОНИХМЕ ОТ ТУК. ВСИЧКО ТОВА ПОКАЗВА РЕАЛНИ КЪДЕ СТОИМ, А БИЙКОВАТА ПРОПАГАНДА САМО ДА МЪЛЧИ!!!

Да-а-а, напускат Хърватия, Албания, Македония, Черна гора, Сърбия и Молдова и България. Балкански синдром...

Явно бойни действия се предвиждат в Източна Европа от запада.

хихи глобален свят с едно щракване капиталът се изнася а за локалните остава да изхжърлят боклука:)

пари нема, действайте

Всичко се изнася от България. Явно ще става нещо, което не е хубаво за нас... и ще го платиме скъпо.... :(

а Пръмова ще я вземат ли със себе си, след като се изнесат?

Пръмовица едва ли тя закуси добре !

Централата и е във Варна,защото в тая банка парите си държат предимно моряци.Няма кораби,няма екипажи ,няма клиенти.БМФ е съсипано.

Верно си умен като за три картофа (справка в алгебрата - умножение на число с нула). Толкова са ти познанията за банковия бизнес.

До МДа е прав, БМФ е пред фалит, а ти сигурно за последно си ходил във Варна да гледаш Пипи Попи и Сплит в Делфинариума, когато си бил трети клас, и си ял жълт сладолед от бяла кофа. Познавам много хора от БМФ, китайските кораби не стават за никакъв... Кораборемонтът умря отдавна и Варна е град със затихващи функции. Градчето се напълни с разни , даже не знам как да ги определя , от разград, търговише, дулово и още знайни и незнайни кътчета на родината, защото ако не са във Варна в тяхните родни села е още по - зле. Познавам една коза от разград, женена е във Варна за някакъв кръчмар, само и само да е във Варна и да има кой да я издържа...

Не така -защо колко е хубаво тук..няма мафия корупция политици алчни.

То па ти си много хубав - тъп, мързелив некадърник.

От боклуци критика хи хи.

Абе нова Гинка ли са намерили?

Банката няма силни позиции в България, защото е единствената която отказа централата и да е в София и я направи във Варна ако не се лъжа. А както знаем... това в България не се толерира, всичко трябва да е близо до централната власт, за да може по-добре да се контролира. Аз лично бях клиент на банката и съм доволен.

аз и сега съм. Какво да правя в този случай?

Нищо... чакаш новите собственици, и ако променят условията на по-зле, сменяш банката. В днешно време не е болка за умиране.

нали се сещаш, това са парите ми за погребение, а не за да купя Майкрософт и Фейсбук. Та някакви съвети за такива и други случаи. Избирах, избирах, тая да не е, че е рискова, оная да не е, че е рискова и накрая - хоп. Дали дребните вложители ще пострадат?

С червен конец ходи,кой е той?Фалира една банка за 4,5млд.кой е той? Отличник навън ,тук пос..н кой е той? Май и трета световна ще предизвика ,кой е той?Голям пророк е той.