Коментари - Всенощно бдение в храм-паметника „Ал. Невски” | Днес.dir.bg

Всенощно бдение в храм-паметника „Ал. Невски”

По повод предстоящия на 23 ноември храмов празник на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”, на 22 ноември пловдивският митрополит Николай ще възглави всенощно бдение.

Обратно в новината

Коментари - Всенощно бдение в храм-паметника „Ал. Невски” | Днес.dir.bg

Коментари

ПАК СИ ПРАВИ РЕКЛАМА. СЛЕД КАТО СЕ ИЗЛОЖИ ДОСТА С НОМЕРАТА СИ ОКОЛО СМЪРТТА НА ПАТРИАРХ МАКСИМ, СЛЕД КАТО СЕ ИЗЛОЖИ С НЕПЛАТЕНИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК, СЪС ЗАЛАГАНЕТО НА СКЪПИЯ ЧАСОВНИК МАЛКО СЕ БЕШЕ ПОТУЛИЛ, А СЕГА ПАК ЗАПОЧНА ДА СЕ РЕКЛАМИРА, НО САМО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ИЗЛАГА. ГОЛЯМ МУ Е МЕРАКА ЗА БЯЛОТО БУЛО, НО ТРЯБВА ДА ПОКАЖЕ НЕЩО СМИСЛЕНО, А НЕ ПРОСТОТИИ. ЧЕ НЕ СТАВА ЗА МИТРОПОЛИТ ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ПЪК ТОЙ СИ ВЪОБРАЗЯВА ПАТРИАРХ ДА СТАВА. РЕМОНТ, ГОЛЯМ РЕМОНТ ТРЯБВА И В ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА , ТА ТАКИВА КАТО НИКОЛАЙ ПЛОВДИВСКИ, ГРИГОРИЙ ТЪРНОВСКИ И ОЩЕ- НАПРАВО НА БОКЛУКА. ДАЛЕЧ, МНАГО ДАЛЕЧ ОТ СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА.

Разколът в БПС 90-те беше извършен от миряните по политическа линия. В основата бяха политиците от СДС. Сред които за изненада се оказаха доста с еврейски произход. както и това, че самата организация ползваше финансово спонсориране от САЩ и еврейски фондации. Търсеше се разбиване на духовната крепост във вярата и бита на българите. И днес, това продължава. Еврейските навлеци по никакъв начин не желаят да се откажат да дискредитират всичко българско и православното хриистиянство. Виждате това много добре в коментарите на еврейската пропаганда. Българина трябва да бъде представен като боклук и да му се вмени комплекс за малоценност и чувство за вина.

Това е най-голямото конщунство - да построиш грандиозен православен храм в България и да го наименоваш на някакакъв си чужденец. На всичко отгоре и убиец на братята ни българи от Волжка България. Истина е, че в онези времена са се водели жестоки войни, междуплеменни или между съседи. Така е било и между съседите -руснаци и българите. Когато руснаците вземат превес (този въпросен княз), българите искат помощ от съседните източни народи. Последните поставят условие - да се приеме исляма като религия. Вождовете го правят, но не и народа. От тогава северните народи(руските племена и княжества) ги нарекли с презрителното име "татари". Под предлог, че са друговерци, в продължение на 500 години, Русия избива повече от милион българи, заличава дори и гробищата в столицата БОЛГРАД, защото са били с православни имена. Огромна част от българите, за да избегнат жестокия геноцит на руските князе, се преселват на северозапад и от тях(заедно с местните племена) се ражда украинската държава със столица КИЕВ. Това е истината. Вижте статията на Георги. С. Раковски " Русия всякога ни е лъгала" писана преди повече от 150 години.(има я в интернет) Но не се учудвам на късата памет на българските управляващи. И днес двата най-големи паметника в София и в Пловдив са пак на завоевателя, и то същия. Българино, дай си сметка, кои днес те управляват - двама чужденци, с помощта на предател (уж националист). Не е ли време да прогледнем?

еех, "Сократе", питам се, ако не бяха тия "тирани и чужди завоеватели", които толкова мразиш да ни освободят от Османско робство, сега сигурно щеше да цитираш научни статии как ние българите никога не сме имали държава и трябва да се радваме, че като етнос, исторически сме част от турския народ!? О, Свещена простота !....

Уважаеми, Вале! Виждам, че си добродушен, но наивен човек. Първо, не мразя никого, а казвам истината. А, че Русия е имперска държава доказвала го е винаги -Петър и по точно при Екатерина Велика (непрекъснати завоевателни войни със съседните народи) и СССР, завоювал съседни народи с безцеремонни избивания и насилия. Доказателство: моменталното му разфасоване (1992 г) щом примката се поохлаби. В резултат от "безкористната му помощ" към нас, ни завлече с близо милиард долара (когато долара беше по скъп от еврото - 2.22 лева) А дали Русия е дошла само за да ни освободи от турците, целият свят го знае, че Самодържеца на Русия се е целел във водните проходи -Дарданелите и Босфора. Затова, западните сили не признават договора сключен в Сан- Стефано.(където не е присъствал нито един българин -справка историята). В резултат -българската нация е разпокъсана. И не друг, а Руския цар настоява да има две държавици (Княжество България и източна Румелия ). За да ни унижи предлага за княз на българите някакъв грузински велможа. Ще ти кажа, приятелю: никога не използвай думи, на които не знаеш значението им. Защото, аз пък ще кажа по твой адрес:" О, свещенна простотия!" За да не досаждам на умните читатели ще допълня само за оня, гдето мисли, че СОКРАТ е еврейн?!? , че съм българин, по българин и от най-големите тук саморасляци. На всичко отгоре и умен, знаещ и можещ. Затова и пиша под името СОКРАТ. Лек ден на всички, умни ...и не много умни. И не спорете с дядо си СОКРАТ, а се учете от него. Информацията е голямо богатство, стига да умееш да я ползваш правилно.

Една "малка" подробност- православието е за всеки на тази земя - тя не е само за "богоизбран" народ. Горе, на небето, светиите са заедно. А причината за построяването на този храм е, че от 1872 година така наречената "българска" православна църква е в схизма/отлъчена/ и затова православните руснаци направили храмове тук, за да не бъдат в духовно общение с схизматици..... Чети историята, човече, чети

Евреин, стига си се правил на българин. Живей си в Израел и си гледай еврейските дела там. Какво правим и ще правим в България, това си е наш български проблем. Храмът си има своята история и е част от нашата Българска История. И вие евреите не се навирайте, където не ви е работата. И защо един евреин не се легитимира в български форум като евреин. А се представя за българин и се опитва под различни никове да представя фалшиво обществено българско мнение. Така драги съфорумци работи еврейската пропаганда. научете се да разпознавате измамата. Целта е Разделяй и владей. Да настрои българи срещу руснаци. А за българите е по-изгодно да имаме добри отношения с Русия. Особено търговски.

popov

Ти всеки обяви за евреин бе чадо чортово. Нищо лошо против евреит(и Христос е такъв), но що не кажеш, че и Станишев и Путин са евреи?!

Не може най-големия и патриаршески храм на България да носи името на чужд светец. В България мисля, че вече има един храм кръстен на него. Стига вече. Този храм трябва да носи името на Св. Йоан Рилски. Това е същата работа като с паметника на оня пред Парламента. Излиза, че преди 130 год. една азиатска власт се е сменила с друга. Додето не се освободим ще ни е труден Българския и европейски път.

Хубаво е, че г-н Насименто ни осведомява какъв празник БПЦ ще чества утре. Но би било добре да отбележи с няколко думи и днешния голям християнски празник - ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО.

popov

Народа ни изкачи всички върхове на безбожието и съвсем логично се озова на дъното на цивилизацията. Емблематично е и избора на патрон на синодалната катедрала. Александър Невски като татарски княз победил християнска армия, поради което в храма се пази безценно кокълче от шестото ребро на лявата му страна. Предлагам вместо всенощно бдение да се отслужи вседенно спане, ще по-подходящо.

Дир-а! Безпросветността е основната "храна" на фанатизма и простотията. Кое ви накара да подчертаете това мнение?? Омразата към Русия и всичко руско?? Ами най-добре Александър Невски да го наречем и комунистически княз, та да се успокоите всички. Вероятно според въпросния човек и според вас, всички велики руснаци са татари? Да, ние стигнахме дъното като народ да мразим друг народ неистово, само защото го свързваме само с комунизма. Дори при Фердинанд и Борис III не е имало такава сляпа омраза към Русия. Тези хора идваха тук и умираха далеч от роден край, от майки и бащи, за да бъдем ние свободни и за да можем днес да пишем пълни глупости.Засрамете се!

popov

Приятелю, поради что те заболя истината?! Ти русофилството да не би да го свързваш с кокалчето на Ал. Невски?! Или познаваш някаква история, в която се казва, че не е бил татарски васал?! Ние стигнахме дъното, защото неистово обичаме тираните на други народи!!!

delly

СТАРАТА КАЛИМЯВКА е наш лоялен потребител, т.е. регистриран е, не е извършавал нарушения и съответно няма скривани коментари. Всички коментари на лоялните потребители излизат автоматично в "Избрани".

И КЪДЕ е православната ни църквата в тези дни когато държавата ни е буквално НАПАДНАТА от мюсюлмански-невеници- талибани-бежанци ??? Защо Гърция решително взе мерки и спря тези неверници, само християни да се приемат на територията им ? Църквата защо е БЕЗГЛАСНА у нас? Искаме църквата да не стои безучастно в този застрашителен за християнството процес !!!

Грижи се за имотите, няма време за някакви глупави енориаши..

ама що не го фордуърднеш към Светия Синод? Какво можем ние да ти помогнем????, Православний! Действай и докладвай:)

Виж какво пише в чл. 3 от гръцката конституция. Освен това там свещениците са държавни служители :)

То да си кажа честно,струва ми се нещо отец Николай май цяла година не е спал нощите и се е подготвил за нощното бдение. Нещо напрегнат ми се струва, ама нали е поп и не мож' го разбра какво има предвид като изглежда по този начин.

Каква държава е България всички улици в центъра на София са са руски имена, повечето паметници са руски националната катедрала руска ,управляващите про руски, силна про руска пета колона. Тази държава няма шанс!

Онези руси са хора достойни, хора,които са ни дали свобода и държава, а днешните българи са прости като мангусти, които се готвят да загубят тази държава.

Американски амиши, това са едни добри хора, които не искат да живеят като нас. Затова са идвали с летящи крепости през ВСВ, над България. УИКИПЕДИЯ: "...На Чърчил се приписва и фразата: "София трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи!" През февруари 1944, след тримесечни жестоки бомбардировки президентът Рузвелт телеграфира на Чърчил с предложение бомбардировките да спрат. Отговорът на Чърчил е повече от циничен: "След като лекарството е свършило толкова добра работа, нека да продължат да получават допълнителни дози от него."..." БУДАТА потвърди, че точно картофи и свинска мас трябва да ядем, защото "снежинката" на 3 декември 2012 г. му е казал в Овалният кабинет, колко сполучливо е "лекарството ДЕМОкраДция", е свършило толкова добра работа. Затова на амишите вадят очите руските имена и гробове, които поддържат в народната памет спомени и травми за "ДЕТСКИТЕ ИГРАЧКИ" , спускани от американските и английските летящи крепости.

Ако човек е идиот, тотова е за дълго

много сте тъпи,но за това са виновни вашите родители,че такива са ви създали!

кои са тъпите?

Офисът на Църквата ще работи денонощно с цел привличане на нови имоти и като благодарност за десетки милионите левове, дарени му от Правителството на социалистите, дето преди 20 години рушаха храмове.

Млъкнете и запазете благоприличие!

Богородица благославя България с Бойко Борисов!

Готино!!!

Синът Божи, поставя СВОЯ УПРАВИЯ сега, НА ЕТИЧНИ РЕЛСИ, в неговата Си земя България. Който не вярва, ще види чудеса, от днес нататък. За други, това ще е проява на Божие Благоволение, в резултат от молитвите към Него на миряните, за СВЕТЛО БЪДЕЩЕ на България и народът й.

кое, кое ти е атеистичното? споменаваш няколко пъти името Господно???

Коментари - Всенощно бдение в храм-паметника „Ал. Невски” | Днес.dir.bg

Всенощно бдение в храм-паметника „Ал. Невски”

По повод предстоящия на 23 ноември храмов празник на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”, на 22 ноември пловдивският митрополит Николай ще възглави всенощно бдение.

Обратно в новината

Коментари - Всенощно бдение в храм-паметника „Ал. Невски” | Днес.dir.bg

Коментари

ПАК СИ ПРАВИ РЕКЛАМА. СЛЕД КАТО СЕ ИЗЛОЖИ ДОСТА С НОМЕРАТА СИ ОКОЛО СМЪРТТА НА ПАТРИАРХ МАКСИМ, СЛЕД КАТО СЕ ИЗЛОЖИ С НЕПЛАТЕНИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК, СЪС ЗАЛАГАНЕТО НА СКЪПИЯ ЧАСОВНИК МАЛКО СЕ БЕШЕ ПОТУЛИЛ, А СЕГА ПАК ЗАПОЧНА ДА СЕ РЕКЛАМИРА, НО САМО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ИЗЛАГА. ГОЛЯМ МУ Е МЕРАКА ЗА БЯЛОТО БУЛО, НО ТРЯБВА ДА ПОКАЖЕ НЕЩО СМИСЛЕНО, А НЕ ПРОСТОТИИ. ЧЕ НЕ СТАВА ЗА МИТРОПОЛИТ ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ПЪК ТОЙ СИ ВЪОБРАЗЯВА ПАТРИАРХ ДА СТАВА. РЕМОНТ, ГОЛЯМ РЕМОНТ ТРЯБВА И В ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА , ТА ТАКИВА КАТО НИКОЛАЙ ПЛОВДИВСКИ, ГРИГОРИЙ ТЪРНОВСКИ И ОЩЕ- НАПРАВО НА БОКЛУКА. ДАЛЕЧ, МНАГО ДАЛЕЧ ОТ СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА.

Разколът в БПС 90-те беше извършен от миряните по политическа линия. В основата бяха политиците от СДС. Сред които за изненада се оказаха доста с еврейски произход. както и това, че самата организация ползваше финансово спонсориране от САЩ и еврейски фондации. Търсеше се разбиване на духовната крепост във вярата и бита на българите. И днес, това продължава. Еврейските навлеци по никакъв начин не желаят да се откажат да дискредитират всичко българско и православното хриистиянство. Виждате това много добре в коментарите на еврейската пропаганда. Българина трябва да бъде представен като боклук и да му се вмени комплекс за малоценност и чувство за вина.

Това е най-голямото конщунство - да построиш грандиозен православен храм в България и да го наименоваш на някакакъв си чужденец. На всичко отгоре и убиец на братята ни българи от Волжка България. Истина е, че в онези времена са се водели жестоки войни, междуплеменни или между съседи. Така е било и между съседите -руснаци и българите. Когато руснаците вземат превес (този въпросен княз), българите искат помощ от съседните източни народи. Последните поставят условие - да се приеме исляма като религия. Вождовете го правят, но не и народа. От тогава северните народи(руските племена и княжества) ги нарекли с презрителното име "татари". Под предлог, че са друговерци, в продължение на 500 години, Русия избива повече от милион българи, заличава дори и гробищата в столицата БОЛГРАД, защото са били с православни имена. Огромна част от българите, за да избегнат жестокия геноцит на руските князе, се преселват на северозапад и от тях(заедно с местните племена) се ражда украинската държава със столица КИЕВ. Това е истината. Вижте статията на Георги. С. Раковски " Русия всякога ни е лъгала" писана преди повече от 150 години.(има я в интернет) Но не се учудвам на късата памет на българските управляващи. И днес двата най-големи паметника в София и в Пловдив са пак на завоевателя, и то същия. Българино, дай си сметка, кои днес те управляват - двама чужденци, с помощта на предател (уж националист). Не е ли време да прогледнем?

еех, "Сократе", питам се, ако не бяха тия "тирани и чужди завоеватели", които толкова мразиш да ни освободят от Османско робство, сега сигурно щеше да цитираш научни статии как ние българите никога не сме имали държава и трябва да се радваме, че като етнос, исторически сме част от турския народ!? О, Свещена простота !....

Уважаеми, Вале! Виждам, че си добродушен, но наивен човек. Първо, не мразя никого, а казвам истината. А, че Русия е имперска държава доказвала го е винаги -Петър и по точно при Екатерина Велика (непрекъснати завоевателни войни със съседните народи) и СССР, завоювал съседни народи с безцеремонни избивания и насилия. Доказателство: моменталното му разфасоване (1992 г) щом примката се поохлаби. В резултат от "безкористната му помощ" към нас, ни завлече с близо милиард долара (когато долара беше по скъп от еврото - 2.22 лева) А дали Русия е дошла само за да ни освободи от турците, целият свят го знае, че Самодържеца на Русия се е целел във водните проходи -Дарданелите и Босфора. Затова, западните сили не признават договора сключен в Сан- Стефано.(където не е присъствал нито един българин -справка историята). В резултат -българската нация е разпокъсана. И не друг, а Руския цар настоява да има две държавици (Княжество България и източна Румелия ). За да ни унижи предлага за княз на българите някакъв грузински велможа. Ще ти кажа, приятелю: никога не използвай думи, на които не знаеш значението им. Защото, аз пък ще кажа по твой адрес:" О, свещенна простотия!" За да не досаждам на умните читатели ще допълня само за оня, гдето мисли, че СОКРАТ е еврейн?!? , че съм българин, по българин и от най-големите тук саморасляци. На всичко отгоре и умен, знаещ и можещ. Затова и пиша под името СОКРАТ. Лек ден на всички, умни ...и не много умни. И не спорете с дядо си СОКРАТ, а се учете от него. Информацията е голямо богатство, стига да умееш да я ползваш правилно.

Една "малка" подробност- православието е за всеки на тази земя - тя не е само за "богоизбран" народ. Горе, на небето, светиите са заедно. А причината за построяването на този храм е, че от 1872 година така наречената "българска" православна църква е в схизма/отлъчена/ и затова православните руснаци направили храмове тук, за да не бъдат в духовно общение с схизматици..... Чети историята, човече, чети

Евреин, стига си се правил на българин. Живей си в Израел и си гледай еврейските дела там. Какво правим и ще правим в България, това си е наш български проблем. Храмът си има своята история и е част от нашата Българска История. И вие евреите не се навирайте, където не ви е работата. И защо един евреин не се легитимира в български форум като евреин. А се представя за българин и се опитва под различни никове да представя фалшиво обществено българско мнение. Така драги съфорумци работи еврейската пропаганда. научете се да разпознавате измамата. Целта е Разделяй и владей. Да настрои българи срещу руснаци. А за българите е по-изгодно да имаме добри отношения с Русия. Особено търговски.

popov

Ти всеки обяви за евреин бе чадо чортово. Нищо лошо против евреит(и Христос е такъв), но що не кажеш, че и Станишев и Путин са евреи?!

Не може най-големия и патриаршески храм на България да носи името на чужд светец. В България мисля, че вече има един храм кръстен на него. Стига вече. Този храм трябва да носи името на Св. Йоан Рилски. Това е същата работа като с паметника на оня пред Парламента. Излиза, че преди 130 год. една азиатска власт се е сменила с друга. Додето не се освободим ще ни е труден Българския и европейски път.

Хубаво е, че г-н Насименто ни осведомява какъв празник БПЦ ще чества утре. Но би било добре да отбележи с няколко думи и днешния голям християнски празник - ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО.

popov

Народа ни изкачи всички върхове на безбожието и съвсем логично се озова на дъното на цивилизацията. Емблематично е и избора на патрон на синодалната катедрала. Александър Невски като татарски княз победил християнска армия, поради което в храма се пази безценно кокълче от шестото ребро на лявата му страна. Предлагам вместо всенощно бдение да се отслужи вседенно спане, ще по-подходящо.

Дир-а! Безпросветността е основната "храна" на фанатизма и простотията. Кое ви накара да подчертаете това мнение?? Омразата към Русия и всичко руско?? Ами най-добре Александър Невски да го наречем и комунистически княз, та да се успокоите всички. Вероятно според въпросния човек и според вас, всички велики руснаци са татари? Да, ние стигнахме дъното като народ да мразим друг народ неистово, само защото го свързваме само с комунизма. Дори при Фердинанд и Борис III не е имало такава сляпа омраза към Русия. Тези хора идваха тук и умираха далеч от роден край, от майки и бащи, за да бъдем ние свободни и за да можем днес да пишем пълни глупости.Засрамете се!

popov

Приятелю, поради что те заболя истината?! Ти русофилството да не би да го свързваш с кокалчето на Ал. Невски?! Или познаваш някаква история, в която се казва, че не е бил татарски васал?! Ние стигнахме дъното, защото неистово обичаме тираните на други народи!!!

delly

СТАРАТА КАЛИМЯВКА е наш лоялен потребител, т.е. регистриран е, не е извършавал нарушения и съответно няма скривани коментари. Всички коментари на лоялните потребители излизат автоматично в "Избрани".

И КЪДЕ е православната ни църквата в тези дни когато държавата ни е буквално НАПАДНАТА от мюсюлмански-невеници- талибани-бежанци ??? Защо Гърция решително взе мерки и спря тези неверници, само християни да се приемат на територията им ? Църквата защо е БЕЗГЛАСНА у нас? Искаме църквата да не стои безучастно в този застрашителен за християнството процес !!!

Грижи се за имотите, няма време за някакви глупави енориаши..

ама що не го фордуърднеш към Светия Синод? Какво можем ние да ти помогнем????, Православний! Действай и докладвай:)

Виж какво пише в чл. 3 от гръцката конституция. Освен това там свещениците са държавни служители :)

То да си кажа честно,струва ми се нещо отец Николай май цяла година не е спал нощите и се е подготвил за нощното бдение. Нещо напрегнат ми се струва, ама нали е поп и не мож' го разбра какво има предвид като изглежда по този начин.

Каква държава е България всички улици в центъра на София са са руски имена, повечето паметници са руски националната катедрала руска ,управляващите про руски, силна про руска пета колона. Тази държава няма шанс!

Онези руси са хора достойни, хора,които са ни дали свобода и държава, а днешните българи са прости като мангусти, които се готвят да загубят тази държава.

Американски амиши, това са едни добри хора, които не искат да живеят като нас. Затова са идвали с летящи крепости през ВСВ, над България. УИКИПЕДИЯ: "...На Чърчил се приписва и фразата: "София трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи!" През февруари 1944, след тримесечни жестоки бомбардировки президентът Рузвелт телеграфира на Чърчил с предложение бомбардировките да спрат. Отговорът на Чърчил е повече от циничен: "След като лекарството е свършило толкова добра работа, нека да продължат да получават допълнителни дози от него."..." БУДАТА потвърди, че точно картофи и свинска мас трябва да ядем, защото "снежинката" на 3 декември 2012 г. му е казал в Овалният кабинет, колко сполучливо е "лекарството ДЕМОкраДция", е свършило толкова добра работа. Затова на амишите вадят очите руските имена и гробове, които поддържат в народната памет спомени и травми за "ДЕТСКИТЕ ИГРАЧКИ" , спускани от американските и английските летящи крепости.

Ако човек е идиот, тотова е за дълго

много сте тъпи,но за това са виновни вашите родители,че такива са ви създали!

кои са тъпите?

Офисът на Църквата ще работи денонощно с цел привличане на нови имоти и като благодарност за десетки милионите левове, дарени му от Правителството на социалистите, дето преди 20 години рушаха храмове.

Млъкнете и запазете благоприличие!

Богородица благославя България с Бойко Борисов!

Готино!!!

Синът Божи, поставя СВОЯ УПРАВИЯ сега, НА ЕТИЧНИ РЕЛСИ, в неговата Си земя България. Който не вярва, ще види чудеса, от днес нататък. За други, това ще е проява на Божие Благоволение, в резултат от молитвите към Него на миряните, за СВЕТЛО БЪДЕЩЕ на България и народът й.

кое, кое ти е атеистичното? споменаваш няколко пъти името Господно???