Продължават да режат болничните

НОИ не прие предложението да не се изплаща възнаграждение или обезщетение за първия работен ден от временната неработоспособност, а за втория и третия ден осигурителят да изплаща не по-малко от 80%.

Обратно в новината

Коментари - Продължават да режат болничните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На гербарите - честито! "Нито ден без гаф" - девизът на Цирк "Борисов".

Никога няма да гласувам за тези повече. Прав е някой ,по- надолу от мен който е писал че са гола вода , че са МНОГО ГОЛЯМА ГОЛА ВОДА !

Абе, народе шо не земат да вкарват у кафезо педал-докторите дето издават фалшиви болнични ? фместо тофа кълцат болничните !!! Всички ли в тази държава сте дръгливи нещастници ? Ами един нормален човек, който си плаща всички данъци, осигуровки, налози, винетки, минетки и всякакви форми на овластен рекет - разболява се веднъж и какво - фигурка от три пръста ! Ами може да се разболее детето му и да му се наложи да вземе болничен и какво - фигурка от три пръста. Смисъла на осигуряването е да внесеш пари когато можеш за да се осигуриш, когато ти се налага, а не да снасяш редовно на държавата, а когато ти се наложи - фугурка от три пръста, сори брато ти не ми се виждаш болен, щом си могил да стигнеш до доктора, значи можеш да дойдеш и на работа. А колкото да тези, които вземали болнични за да не натоварват закъсалия работодател - ами на тях им дреме на "фигурката от три пръста" вземат си 20 дни болничен а им плачат 19 - голем праз. Да му мислят онези които цяла зима ще кихат, кашлят и подсмърчат по градски транспорт и офиси, защото не могат да си позволят да вземат неплатен болничен. И дай боже да накихат с някой хубав грипен вирус умните глави дето ги мислят тези неща. гусин Денкоф- да знаете, че господ си знае работата ?!

ЗАЩО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО С БОЛНИЧНИТЕ - ЗА БОЛНИЧНИ СЕ ВНАСЯ ВЪРХУ ЦЯЛАТА ЗАПЛАТА , А СЕ ИЗПЛАЩАТ 80% ОТ НЕТНИЯТ ДОХОД - ЕТО ПЪРВАТА КРАЖБА ОТ БОЛЕДУВАЩИЯТ. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПЕНСИОНЕРИ ПЪРВА И ВТОРА ГРУПА - ДАЛИ ВСИЧКИ ИМАТ СЛЕД 2000 Г. ВТОРИ ПЕНСИОНЕН СТЪЛБ, КАКВА РАБОТА ВЪРШАТ И ИМАТ ЛИ ПРАВО ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 57 ГОДИНИ -ГОВОРЯ ЗА ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД. РЕШИЛ ГОСПОДИНА ДА СЕ ОСИГУРЯВА ВТОРА КАТЕГОРИЯ И СИ СТОЙ В КЪЩИ . ЧАКА ДА СЪБЕРЕ СТАЖА И ДА СЕ ПЕНСИОНИРА . ЕТО ТОВА Е КРАЖБАТА ОТ ЦЕЛИЯТ ЧЕСТЕН НАРОД ,КОЙТО СИ ВНАСЯ ВСИЧКО ПО ЗАКОН. ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА ЗА ПЕНСИИТЕ И СПРЕТЕ С ТОВА ТЕЧОВЕТЕ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИ 52% ИНВАЛИДНОСТ И 120,00 ЛВ.ПЕНСИЯ ЗА 20 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ И ЧАКА ВЪЗРАСТ ЗА ПИНСИОНИРАНЕ . СПРЕТЕ ТОВА БЕЗУМИЕ ИНАХАЛСТВО.

На всички, родени до 1960 г. се удържат допълнителни пенсионни осигуровки 2%. Само че те не се събират от измислени стълбове с неясен статут, а от НОИ. Келеш, може и да не знае простата ти кратуна, но точно хората в предпенсионна възраст са изхвърляни първи от работа и оставяни без всякакъв доход. Ще разбереш истината на собствен гръб, когато навършиш 40 г. Не гледай в паницата на низвергнатите, защото и теб очаква същото бъдеще.

Как пък до сега никой не излезе с доблест и да съобщи истинските цифри?! Синдикатите ни защитавали - глупости на търкалета! А някой спомена ли, че средната продължителност на болничният е 4 дни?!?! Е, то кво излезе - плащаш си осигуровките и 75% от тях ти изчезват (НОИ няма да плащал първите 3 дни от тези 4 - 75%)! АБСОЛЮТНО НЕГРАМОТНО ПРАВИТЕЛСТВО - ПО-КАЛПАВО И НА ЖАН НЕ Е БИЛО!!! Антикризисни мерки, а? И с тези болнични не чувстват ли, че ще се поувеличим тези които ни писна да се осигуряваме единствено за да пълним бюджета и същевременно неговата отговорност към нас да изчезва?!?! Увеличават акцизи, а? Ще си пуша контрабандни цигари и хич не ми дреме за на идиота Дянков сметките!!! Така ли се стимулира икономика и се пази жизнен стандарт бе идиоти нещастни?! С камъни ще ви изоним ей! Внимавайте!

Напълни ми душата. Така е много им наближава на кретените, ще се чудят от къде им е дошло. На хората много взе да им писва, аз не знам те не усещат ли вече че почват да се давят.

Като чета откровенията на хитреците - работодатели, служители и оправни счетоводители и на вечно недоволните от всичко мързеливи и "недооценени" българи ме обзема такова огромно омерзение, че просто се чудя какво толкова се е загрижил Божидар Димитров, че сме намалявали като нация. Къде са тръгнали ГЕРБ да правят реформи с такъв генетичен материал? Тези хора не заслужават нито усилията, нито загубеното време.

Като те гледам как пишеш за нас българите в 3-то лице, явно си си мангал! И какво ни е на генетичния материал бе олигофрен нещастен? Това, че му писна да го скубят и ограбват ли бе смотаняк? Първите три дни нямало да ги плаща НОИ!?! Че средната продължителност на болничните е 4 и малко дни, то кво излезе - осигуряваш се на 100% от заплатата си а те обезщетяват на 25% от осигуровката ти - 25% х 4 дни 1 ден (четвъртият, който ще плащал НОИ)! Какво ни е на генетичния материал бе подлого!!!

А бе тия ЛУДИ ли са . Цял живот си плащаме здравни осегуровки като луди и накрая няма да имаме право на болнични . Че те са от моите пари не от техните . Не искам тогава задължително да ме карат да плащам осигуровки . Ако искаш плащаш , ако искаш си ги внасяй на влог и се оправяй като се разболееш.

Абе ей, роби. Ще ви мачкаме, колкото си искаме бе. Пеони. Вие сте отрепки и знаете ли защо? Не защото сте глупави или неможещи или незнаещи, а защото търпите всичките гносуотии, гаври, обирджийства и подигравки, които си правим с вас, за да можем ние да си живуркаме, както ни е кеф. Жалки сте! Ако знаете колко ни е страх да не се надигнете и да не ни утрепете с камъни, затова ви промиваме мозъците постоянно и ви караме да гледате помии по телевизията, слагаме ви смешни управници, пред които да блеете, а вие си търпите, докато ние си джиткаме с яхтите по островчетата от вашите пари. Пишете си пишете си по форумите, то с писане най-много да ни засърби под... Ахахахахаха...

Хаха кретени, готина провокация. Кой знае ти зад кое бюро стоиш и нямаш право на собствено мнение. Жалки пионки.

mrasnici dolni vsi4ki sa edni i syshti dokato ne unishtojat naroda nqma da sprat. Ama togawa koi shte vi pylni hazni4kata i djeb4etata

При подобни мерки мнозина няма да си плащат осигуровките на пълна заплата. Защо да им внасям по всеки месец години наред при условие, че веднъж за 5 години ще се разболея ще трябва от спестяванията си в банката да тегля. Вместо осигуровки да си внасям в банката и толкоз, там поне ще съм сигурна, че парите ми са само за мен.

Защо тогава човек да плаща осигуровки, щом когато му се наложи НОИ не му плаща. Пълна простотия!

И какво излиза в крайна сметка в BG всеки гледа да прецака другия а най- много управляващите.А кой печели в същност от това?

Какво се чудят да закърпят "Бюджета" като не е вярно. Магистралите строят ли се? Строят се. Оня ден първа копка на "Българския Лувър". В Плевен първа копка на незнам си каква клиника. Аиде стига глупости. А тръгнали на бося цървулите да свалят. Това правителство е абсолютно нагло и некомпетентно по социалните проблеми. Няма пари за никой който не е от нашите, но за нашите има пари и то много пари. Нали така. ББ да ходи да ги разправя тия на братята американци и европейци, но не и на нас. А между другото мислех да гласувам за ГЕРБ миналото лято, но ме беше страх да не минат 51 процента в парламента та гласувах за други. И да ви кажа, че може би това ми беше първото нормално гласуване до сега и за което няма да съжалявам. На Бойко му виновни съдиите, абе пич тая държава е парлементарна република по конституция. Ти спечели изборите смени законите имаш мнозинство в парламента. Хвани ги тези "нагли и корумпирани съдии" и не им дай правна възможност да решават дела по вътрешно убеждение. Да ама не. Ние си лаламе и нищо не правим ама нарочно или просто щото сме супер тъпи. ГЕРБ да си отговорят на този въпрос сами. Незнам обаче дали въобще някога са си го задавали. И още нещо Министъра на финансите ни е ГОЛА ВОДА, ама ГОЛЯМА ГОЛА ВОДА. Даже МНОГО ГОЛЯМА ГОЛА ВОДА. И най-лошото е, че гледа хората в очите и ги лъже. Просто ме е срам, че живея в тази държава.

интересно по какъв критерий отхвърляте едни коментарии и публикувате други?Какво не ви хареса в моя коментар преди 1ч?

Ако си здрав не ти се отдържат пари!Ако си болен,независимо че си се осигурявал за такива случаи-плащаш!ЗАЩО СЕ ОСИГУРЯВАМЕ ТОГАВА!АМА ТРЯБВАЛО ДА СЕ СПРАТ ТЕЧОВЕТЕ...БЕЗ ВИНА ВИНОНВЕН!АКО НЯКОЙ УБИЕ ЧОВЕК,ДА НАКАЖЕМ ЛИ ВСИЧКИ ,ЗА ДА СПРЕМ УБИЙСТВАТА?!?!

Да управляваш българи, това наиситна си е самоубийство. За хората, които действително са болни и трябва да ходят по болници и да купуват лекарства нито един вариант не е добър. Но за хората, които вземат фалшиви болнични мерките не са достатъчни. Иди се оправи.

Много моля да не се пипат болничните! Никога не съм искал да боледувам, но уви се разболях и ми се наложи да бъда в продължителен отпуск по болест. Новото предложение за болничните е абсурдно и нехуманно. Българинът през последните 20 години живее в постоянен стрес, мизерия, некачествена храна и води нездравословен начин на живот. Българинът все повече боледува. Моля, НЕ ПИПАЙТЕ БОЛНИЧНИТЕ!

минавката не е само с 10%лоша математика 3х80240....алоооо,нещата загрубяват с 90 %....дебили финансови !!!...оператор ,защо не ми пускаш коментарите ???и ти ли си към тях ))

Ако продължава в този дух, то ще започне бързо да му пада рейтинга на Генерала.

БРАВО ГОСПОДА И ДАМИ УПРАВЛЯВАЩИ - СЕГАШНИ И ПРЕДИШНИ ОПРАВДАВАЩИ СЕ! ЗАЩО СЕ ТОРМОЗИТЕ С ТАКИВА БИТАШКИ СМЕТКИ 50% 80% , Я МАХНЕТЕ НАПРАВО БОЛНИЧНИТЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ СПЕСТИ НА ВСИЧКИ- ТО И БЕЗ ТОВА ВЕЧЕ ВСИЧКИ СЕ МОЛИМ НА ДОКТОРИТЕ ДА НЕ НИ ДАВАТ БОЛНИЧНИ, ЧЕ ЗДРАВ ДА СИ ЩЕ СЕ РАЗБОЛЕЕШ ОТ ХОДЕНЕ ПО БАНКИ, ДО МЕСТОРАБОТА И КОЙ ЗНАЕ ОЩЕ КЪДЕ! ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ МАХНАТ БОЛНИЧНИТЕ КАТО ПОНЯТИЕ ИЗОБЩО, ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ЗАПЛАТИТЕ - ТА ЗА КАКВО МУ Е НА УМРЯЛ ЧОВЕК ЗАПЛАТА И ДА СИ ВИРНЕМ КРАКАТА И ДА ЛЯГАМЕ ДА МРЕМ! СМЕШНИЦИ - ХОЛИВУДСКИ СА ВСИЧКИ ПРЕГОВАРЯЩИ ... АМИ ПУСНЕТЕ АКЦИИ ЗА ТОВА НА ФОНДОВАТА БОРСА ДА НИ СЕ ПОСМЕЕ И СВЕТА!

totalna nekadirnost!

аааалоооооо нои,я спрете всичко,ще си ходиме болни на работа,бременните с проблемна бременност също.е това го има само в нашата объркана държава.срам ме е вече да кая,ше съм българка

абе тея защо се опитват да се ебават с правата на хората ???

Пая моем да плащам осигуровки, моем и да не плащам...

Странна работа - тази сутрин ми липсва Бо-Бо, да се появи по някой ТВ канал и да започне да мъдрува с категоричен тон! Един премиер, който претендира наистина да е компетентен, авторитетен и разбиран, не се появява всеки ден в някое студио, а когато иска да даде интервю, ще извика журналистите в МС, а не да му казват по средата на интервюто: "Трябва да прекъснем за реклама!". И без това всичко, което е казал, след време се е отметнал, без капка срам. Така, че не му вярвайте, о неразумни юроде!!! И по отношение на болничните ще има още 1001 варианта, а в крайна сметка, ще бъде прието това, което са са наумили, и със сигурност ще е в ущърб на работника. Задайте си въпроса, какво трябва да направим всички, вместо само да си пишем по форумите?!

Наистина трябва ние да се замислиме какво да правиме, че те тия кретени още малко и ще ни затрият. Не е достатъчно да си стоиме и да си пишеме, до кога така. Мисля че ББ няма да си изкара целия мандат, а и не се знае колко ще навреди докато стои. Ама проблема е че в тази държава който и да се избере той злупотребява, но този човечец май се уля.

Съгласен съм с теб.Всички са една пасмина,от едно котило.Няма значение дали ни управлява ББ,Станишев,Симеон или Иван Костов.Всички са от едно и също котило-комунистически далавераджий.Сигурно утре ще предложат изобщо да не се изплащат болнични,а работника да плаща на държавата задето е бил болен.

Кво се правите на ощипани, бе? Не сте ли вие същите, здрави прави, ходите и се пишете инвалиди за жалки облаги, не сте ли вие същите, които се осигурявате на мин.заплата и пред раждане вдигате осигуровката на max ? Не сте ли вие същите, които ходите и вадите болнични, за да не могат да ви уволнят и прочее... Кво ревете за законност, нали тая законост ВИЕ трябва да я спазвате!

Няма какво повече да се добави след това изказване - напълно съм съгласна, но някой вече ме е изпреварил да напише истината...

Плащам си данъци и осигуровки върху цялата заплата, така, че ще мрънкам и недоволствам колкото си искам. Ясно? За чий плащам всеки месец "Общо заболяване и майчинство"? За да не мога един път на две години като се тръшна от грип, да се лекувам вкъщи ли? Няма да плащам, за да изхранвам цигани и тарикати. НОИ да се организира и да си стегне мързеливите служители. Вместо да се почестват по ...., да започнат да си вършат работата и да проверяват кой, колко пъти през годината е взел болнични, кой какви пари взима и на какви пари се осигурява. Аз давам на държавата, не тя на мен

Ако искат могат да измислят доста по-добри неща. Работя в счетоводна къща и имам наблюдение върху много фирми от различни сектори. Фирмите са много зле - някои фалираха, други са потънали в задлъжнялост и са на ръба на фалита. Януари и февруари 2010 бяха най-тежките месеци от 1997 досега. Просто работа няма - нито за хората, нито за фирмите. И в тази криза правителството се опитва да натовари допълнително и фирмите, и хората. Ако така се продължи и малкото оцелели в кризата фирми ще фалират. За капак плащаш социални и здравни осигуровки /аз се осигурявам върху реалната си заплата/ и какво - болничния да си го плащаш ти или работодателя ти, който и без това го виждаш, че е потънал в заеми и всеки ден се чуди дали да затваря фирмата и да ходи да работи като шофьор в Испания. Плащам си здравни осигуровки - по 120 лева на месец - и парите ми отиват най-вече за циганите, а аз като отида на лекар не искат никакви изследвания да ми правят без да си платя, дори и цитонамазка, която уж трябва да се прави редовно, защото съм на 37 години и съм рискова /майка ми почина от рак на 61 години/. ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ЛИЧНА ПАРТИДА НА ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРИН. В тази партида да се отразява кой какви осигуровки плаща и в съответствие на това да получава и пенсия и здравна помощ , а не като сега - взимат от теб парите, за да дават помощи и здравно обслужване на циганите, които само крадат и се размножават.

Защо не спрат изобщо да плащат каквото и да е? Ние можем болни и без пари да си купуваме лекарства с рецепта, защото ни дават големи заплати!

Миналата година 12 пъти съм си вземал болнични по 5 дена. Ходя за риба, копая на лозе и си получавам почти цялата заплата. Отпуска не съм вземал - ще ми я платят, като се пенсионирам. Работодателят ми е щастлив, щото работа няма и не се налага да ми плаща заплата. Елате и докажете, че не съм бил болен. Ще хванете и джи-пито ми, ама друг път. Аз с него ходя за риба. Как ще докажете, че не съм бил болен? Кефи ме да източвам държавата, щото съм българин и така съм свикнал още от Тошово време. Вие си плащайте разните му данъци, кат сте глупави кво да ви правя.

Нито хората от НОИ познават трудово-осигурителната материя, нито от незнайно какви "работодатели" си имат представа от същото. От икономическа и практическа точка казусът е следния: Исканите суми+осигуровките върху тях работодателят просто няма от къде да ги вземе, освен по правило да ги калкулира /включи/ и съответно да повиши себестойността на продукта / стока, услуга/. Да, но пазарът е определил стойността, която така или иначе е достатъчно завишена от ултра-скъпия ток, нереално високите горива + вс.останали разходи, данъци, акцизи и ддс. Ако турнем и цели 3 дни болнични+осигуровки и данъци!! върху тях, как изделието ще се продаде? Да не говорим пък, че работникът като отсъства по болест няма и кой да реализира продажбата. Нека стане ясно на всеки, че това е поредната гавра, иконом.глупост и импотентност на шайка глупави чиновници, които и 1 молив не са продали в безсмисленото си живуркане; камо ли да произведат нещо, да му добавят някакви несъществуващи силово наложени и тотално измислени допълнителни стойности. И защо се разсъждава едностранчиво ? След като натоварват работодателя с нещо извънредно / ако някой си е направил предварителни сметки на бюджетите на фирмата си, то те отиват знаете къде /, нека отстъпят с нещо друго, за да има някакво равновесие. Иначе просто се затрива бизнеса, особено дребния. ТО и в държавните учреждения няма да излязат сметките, понеже тези пари / за 3-те дни + осигр.върху тях / ги НЯМА предвидени. Еми, скъпи сънародници, това са ни "експертите", господ здраве да им дава! Пълно икономическо безхаберие и крещяща практическа некомпетентност.

фърли си дипломата, компаниите могат да намалят печалбите си. ЕОН с 20 милиона печалба - ще вземат премии, ама кой? няма да са работниците - те ще са на старите си заплати, а парите ще заминат за преслъпия костюм и кола на някой-си.

Така е. Прав сте! Браво

Има и 4-ти вариянт. 1-рия път годишно да се изплаща целият болничен от Държавата - без ощетяване на никои. Следващите пъти, както е предложено от НЗОК.

Възмутен съм.Какво значи по 50%?Прилича на подаяние.Утре може да се предложат и 5 дни по напр.30%?!Това шикалкавене е повече от обидно.Кризата с пари от бедните няма да преодолеем.Къде отидоха големите пари и къде вероятно продължават да отиват?

По природа българинът е мошенник,благодарение на 60 год.комунизъм,поради което повечето болнични са фалшиви!

ЖИВ ПОПУЛИЗЪМ Е ИЗПЛАЩАНЕТО НА МАЙЧИНСТВОТО ТОЛКОВА ДЪЛГО ВРЕМЕ - ВНАСЯШ 6 МЕСЕЦА ВЪРХУ ВИСОК ДОХОД И ПОСЛЕ ПОЛУЧАВАШ 1 ГОДИНА 90% ОТ ТОЗИ ДОХОД. ЕТО КЪДЕ ИЗТИЧАТ ПАРИТЕ НА НОИ. ЗАТОВА ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА ЗА МАЙЧИНСТВОТО ,КОЙ КАКВОТО Е ВНАЯСЪЛ ТОВА ДА ПОЛУЧАВА. 12 ГОДИШНА РОМКА Е РОДИЛА - ТЯ ЩЕ ПОЛУЧАВА ОТ НАШИТЕ ПАРИ ПРИ ЦЯЛАТА НЕУРЕДИЦА ГЛОБЯВАТ ДЖИПИТО С 1000,00 ЛВ. ПРОСТО БЕЗОБРАЗИЕ .

Като не си наясно с нещо недей да коментираш - по закон трябвада се осигуряваш върху Хлв най-малко 12 месеца преди да забременееш и след това можеш да си получиш 90-те %, ако не си се осигурявал - не ти ги плащат. А циганките получават соц. помощи. Друг е въпросът с тези помощи - и аз съм против ние да им плащаме винаги всичко

Тогава и осигуровки да плащаме такава схема - с отстъпки.

Ей деградиралия народ какви са тия глупости дето пишете? Решението е излизане на улицата и с камъни и дървета по главите на т.н. управляващи. Да се изрита тая пасмина начело с Б.Б. и направо в пандиза! Мадридският шмекер, Станишев и сие и сегашните са от едно котило и заслужават затвор.

След като ще има ден в който няма да ми се плаща, аз защо трябва да плащам осигуровки за цял месец?Защо осигуровките които плащам не са върху 50 или 80 процента от заплатата ми, а върху цялата, щом болничния ще се плаща 50 или 80 процента? Трябва да се направи нещо да бъдат спрени фиктивните болнични, а не да се орязва работника.Как ще се спрад докторите да издават болнични след като пациент отива на фдоктор с температура и симптоми, които след три дни на лекарства състоянието се подобрява и пациента решава да излезе на разходка?Какво трябва да направи пациента?да стои в къщи защото ще има проверка ли?Това правителство ще се окаже най-измислено и фалшиво.Първо пускат разни слухове за да сондират общественото мнение и след това нищо не вършат.

Аз пък предлагам който е болен да си плаща за дните когато е болен. 50% на работодателя и 50% на държавата. Другото което предлагам е всеки нормален, здрав и прав българин да си стяга куфарите за чужбина.

Да бе да ще се усетят. Ние сме такива роби с такова робско съзнание, че няма по-добри от нас! И с промити мозъци. Решение: АК-47 to arms!

Заключението е да не ходим въобще на лекар ,а като паднем да се оправяме сами алтернативно за наша сметка.Безобразието е пълно,но е похвално ,че НОИ не са приели плиткоумните предложения ,на не знам си кой си!Да си остане стария вариант -80% ,макар и неудачен и неудовлетворяваящ за болния,но поне нещо ,отколкото бъркотии и простотии.Явно никой не може да роди нещо адекватно,та да си остане старото положение ,докато се реализира реформата ,която дай боже с общи усилисия бъде наистина полезна за хората.Парите са достатъчни,хората да се лекуват адекватно. Жалко е, да се притискат болните в условия на криза. Не разбирам защо правителството иска да доумори хората ,от които всъщност то черпи блага.Потискащо е!Вярвам,че ще разбере!Ама дали!

Пак неправилен подбор на думите в заглавието: "Появи се нов вариант за НЕплащане на болничните" Електоратът да не си помисли, че и осигуровките за заболяване ще отпаднат- даже може и да ги увеличат ...обвързано с ДДС-то или с атмосферното налягане, примерно :):):)

Егати и скапаното правителство. Всеки да се измъква от тая мутренска държава кой, как може! Само това ни остана... Но за да няма пак оплакавания че предложения не даваме , а само плюем, то ето Ви едно: Не се чудете как да санкционирате и без това ниско платената работна ръка ,а вместо това РЕГЛАМЕНТИРАЙТЕ ПАЗАРА НА ТРУДА! Заплатите трябва да бъдат обявявани както е на Запад още в обявите за работа, а не да те питат после на интервюто колко очакваш и да се пазарите като на женския пазар. Работодателя трябва да е задължен веднага при назначаването да осигури договор. Сканирането и снимането на лични документи трябва да се наказва със затвор като кражба на лични данни. Всеки който работи на фиктивен договор/ такъв с по-ниска стойност на заплатата му от релната/ трябва да има къде анонимно да подаде сигнал за това. Трябва ГОРЕЩА ЛИНИЯ за подобни сигнали. Така малко, по-малко ще се напълни хазната. На частниците ще им се наложи да осигуряват народа по реалните им заплати, така и служителите няма да бъдат заплашени от некоректност от страна на работодателите./ наскоро един приятел ми се оплакваше как изведнъж заради "кризата" създадена точно с тази цел от Дянков, почнали да му плащат точно колкото му пишело в договора, а остатъка договорен на ръка изведнъж изчезнал...но той си е виновен като се е съгласил да помага на престъпния частник да мами държавата/. За съжаление обаче...идейте ми ще си останат в този форум , а правителството ще продължи да ни мародерства. За това се връщам пак на първото си изказване: Бягайте от този Абсурдистан докато още можете, че скоро, както е тръгнало и от ЕС ще ни изхвърлят!

Предлагам на правителството да направи пенсионната възраст 100 години. Който не доживее - наследниците му да платят невнесените осигуровки в пълен размер. Който доживее - безплатна кремация - един вид бонус :)))

Обаче, е приет супер важният закон за закрила на кучетата. Внимавайте, ако ви нападне куче, СТЕ ДЛЪЖНИ да не му оказвате съпротива. Това важи и ако нападне детето ви, защото не бива пред дете да малтретирате кучето, недай си Боже да го убиете. ....какво очаквате от ТАКИВА законодатели. Топ идиоти - в най-добрия случай. В най-лошия - безсъвестни садисти.

Това Правителство наистина вече полудя. Аз съм майка на 5-годишно дете - това означава, че ползвам болнични доста често и то не по ден или два, а минимум по седем дни. Искам да задам въпрос към Господин Борисов - Знам, че е криза, знам, че се чудят как да "закърпят" бюджета, но мен ме интересува - като ми е болно детето и като ми намалят болничните - Как Бе Господин Борисов да го излекувам това дете ??????????? На фотосинтеза ли да го карам и на пиене на чайчета??????????? Някой от прословутото правителство дали се е замислял - че българските майки чакат - и то не всички - на прословутите 35 лева детски, а сега на всичкото отгоре ще им намалят и болничните. УЖАС

Точно това, което сте написала, си помислих и аз като чух въпросното намерение на правителството. Обаче в тази държава всички сме виновни до доказване на противното. И аз съм майка, и моето дете боледува и никога не съм взела и ден болнични без причина,обаче това какво го интересува Дянков и сие?

Моето дете е на 2,7 години.Ползвам болнични само за него. Всеки болничен е минимум 5 дни, които изкарваме на антибиотици. Връщам го в ОДЗ-то недооздравяло.В няко случаи аз също съм се разболяла, но не мога да ползвам друг болничен.Лекувам се на крак.И ходя на работа за 400лв.( а първите 6 месеца за 240-изпитателен срок).И питам как да живея?Колко още и какво да ми вземат? Какво ми остана? Посегнаха и на здравето !!!!

Аз, предлагам, целия период на болничните да е аз сметка на работника.Да се махне минималния облагаем доход, и 5 ст. печалба да имаш да се облага с данък,всички да са задължени да си плащат здравни, а за неплащане, да се отнема недвижима или движима собственост,годините за пенсиониране да станат 80г. за жените и 100г. за мъжете, да се премахне плоския данък, здравната осигуровка да стане 20%.... имам още много идеи, ако иска някой министър да ме вземе за консултант.