Коментари - Болният български моряк пристигна от Иран | dnes.dir.bg
назад

Болният български моряк пристигна от Иран

Пристигна самолетът, който беше изпратен да прибере заболелия български моряк Панко Тодоров от Иран, предаде БТА. Машината излетя в неделя сутринта в 7.00 ч.

Обратно в новината

Коментари - Болният български моряк пристигна от Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евтин популистки ход. Нов гаф на Яйцеглавия.

нека подкрепяме всички българи в чужбина , които са ни оставили да копаме тук и да издържаме пенсионираните им майки и баби. ние от здравеопазване и защита не се нуждаем. които плаща данъци в чужбина трябва да е защитен от българия, който ги плаща тук да духа супата и да плаща заплатите на депутати и министри. малко ни е ние си избрахме позьори и помиари да ни управляват и да харчат оскъдните ни пари за рекламно време в новините. да пукнете всички български политици в лайна, а с откраднатите пари да си правите погребения.

към Иво МОРЯКА: колега благодаря ти за споделеното.Вярвай ми ,че всичките мизантропи и сквернословци няма да прочетат написаното от тебе-просто не могат да си представят вълната която се качва от бака и изтича през кърмата.Не могат да си представят скъсани контрафорси ,скъсани задрайки на люковото закритие.Те най-обичат га мразят.Представят ли си зъбен абцас колкото слива в устата и като няма кой да помогне нажежаваш джобното си ножче и пукаш абцеса.Дали могат да си представят капитан Иван Цвеин който не отива в болница навън,не напуска кораба и на път за България умира.Или главния механик Иван Пенов върнат в дървено пардесю от Гибралта,или елмеханика Богомил Теодосиев,починал от левкемия.,или пък Тинко от риболова не завърнал се за сватбота си.Няма да разбере този който не е пилтози бульон трезве наречен морска вода.Анаксагор казва: Всичкия боклук го хвърлят в морето,но то го изхвърля на брега.Има хора живи,хора мъртви и такива които плават на море.Мизантропите дори не заслужават да мислиш за тях

всичко добро! особено за моряка! ще чакам следващия - и той ли ще е пред камерите? а за нас, онкоболните, ще се намери ли някае евро, айде, може и без камери и журналисти!

ДоEgati - аман от комуняги, само вие с това извратено самосъзнание - за другите - НЕ, но за мен ще се боря с нокти и зъби, ще мина през трупове, но ще се осигуря при всички случаи, никои и нищо не ме интересува - но пред хората ,за да съм добре ще говоря само лицеприятни неща - ето това сте вие комуняги,долни.Никог вече такова изврътено съзнание,никога да не идвате вече на власт, да не ви дават да помислите дори - гадняри..... БРАВО, н БОРИСОВ.Радвам се, че гласувах за Вас и оставам с надеждата за нещо добро в нашата изтрадала,окраденаи изнурена от предатели РОДИНА.

за първи път от 20 години до сега усетих макар и не за себе си, какво означава ДЪРЖАВАТА да седи до бг гражданин!! нека и занапред това да е така ДЪРЖАВАТА да защитава, помага и покрепя българите в беда в чужбина! ТОВА Е ТОЛКОВА ЕСТЕСТВЕНО!

Дребни, егоистични душици!!! Моряк съм, работил съм за тази фирма и имам един рейс на този кораб(8 месеца). Плащам си осигуровките и данъците и си харча парите в България. Не съм гласувал по изборите вече повече от 10 години, понеже повечето от времето съм по моретата. За първи път сега обаче съжалявам, че не можах да гласувам на последните избори. За да дам още един глас в подкрепа на ГЕРБ. Дали е популизъм или не, важното е че горкия колега вече е в родината си. Типично нашенското -защо за него може, а за мен или някой мой роднина не, тръгнал да работи под чужд флаг, не си плащал данъци и т.н.!!!! Хора, разберете- не може да се сравнява моряка с гастарбайтера! На сред океана няма никой освен другите от екипажа. Няма болница, линейка и квалифицирана мед. помощ- има една каюта, предназначена за лечебница и комплект с медикаменти(бледнеещ пред чекмеджето на всеки хипохондрик) и 2-3 души преминали курсове за медицинска помощ. Това е! Късмет е имал колегата, че са били на ремонт в пристанище, иначе пак щеше да се вози на самолет, ама в багажния отсек.

Нека ми обяснят защо на мен ми отказаха операция във ВМА? И аз плащам данъци и аз съм човек, но пък и не съм предизвикал сензация по медиите! Нито съм се обадил в местната структура на Герб. Ще делим хората на наши и ваши ли? Ами следващия път пък няма да гласувам за Герб щом е такава ситуацията!

Първо и най-важно - дано човека се оправи напълно. Пожелавам го от сърце. След това, обаче, питам: Хора, дето възхвалявате действията на Борисов, добре ли сте вие?! Разбира се, че трябва да се помогне на всеки български гражданин, особено когато е в беда извън България, но така ли? Да се праща специален самолет??! Това може ли да се направи за всеки, заболял в чужбина българин. Такъв ли е начина държавата да се погрижи? Не е ли наистина това само PR в началото на мандата...

абе хора, вие освен да се карате и обиждате май друго незнаете. Няма мои и твои трябва да сме заедно за да се оправим. Г-н Борисов трябва сега да нареди проверка на фирмата, която е наела човека и от нея да се вземат парите ако не ги даде да ги съди държаватв хи в стразбург за да разбере Европа, че и ние сме хора иможем сами да се оправяме. Не се карайте , а камо ли да се обиждате бъдете здрави и мислете не само за себеси а и за БЪЛГАРИЯ

Браво, Орлине! (03.08.2009 г. 09:21ч.) Напълно си прав!

Напълно подкрепям коментара на Ник!!! Аз искам да видя държава,да я усещам на всякъде: при задръствания полицаи,при бедствия-армия и т.н. По този начин си винаги убеден ,че няма да бъдеш забравен!24 000 Евро са много малка сума ,когато става въпрос за държавни пари,още повече за спасяване на наш сънародник в трудна ситуация.Тепърва органите ще разясняват,защо 2 месеца застрахователите мълчат,какви са действията на корабният агент и прочие.А за някой,който смята,че може да се използва граждански полет: говорим за специализиран полет ,за превоз на човек в кома!!! А за ПР акция: дори да е така,защо Сергейчо не си я направи преди изборите, а плащаше на Азер Меликов 25000 лв.!!!! държавна заплата,като шеф на Инф.обслужване????По похарчи милиони за брадвата с Балкан и Костов/справка брой излъчвания в прайм тайма на всички национални телевизии/ Така,че на всички злобни хора,усетете се и спрете да мислите като егоисти, започнете да мислете като БЪЛГАРСКИ ОБЕДИНЕН НАРОД!

Евала Бойко. Ето за това те избрахме. Хората се чустват добре когато парите от данъците им отиват за нещо смислено и неприкрито. Браво!

Това си беше поредната ПР акция на ББ,но дано оздравее човека.

Намесата на държавата е била наложителна, отчасти поради липсата на документи у Тодоров Ако наистина не е ПР акция, защо просто не са му издадени съответните документи и да бъде превозен с граждански полет. Превозването на болни пациенти е нормална практика на авиокомпаниите и е десетократно по евтино.

нямам нищо против такава отзивчивост на премиера, ама дали ще може да излекува всички пострадали в някакви инциденти извън страната или в страната, веднага за по-малко от ден....и така докога?....а нямало пари в държавицата...ами те няма да останат и за едно аспиринче после БЕЗ ПРЕЦИЗНИ СМЕТКИ КАКТО Е В СЛУЧАЯ....оооооооооо бойко , сега си добра душа, време е да станеш и малко по-пестелив политик, всичко в нормални граници...

Хей, възмутен, аз пък съм погнусен от твоето, а и на доста други, изхождания по въпроса. Кво толкова, че са похарчени 24 000 евра за да се докара човека. Та това е почти толкова, колкото струваше билета на ЕЕ (или ЕМ, не помня точно) до Япония и обратно, с малката разлика, че ония пътуват за кеф с държавни средства, а тук иде реч за човешки живот. Освен това похарчените за такива пътувания, при това в първа класа, са безвъзвратно загубени за държавата, докато тези, похарчени за тази, според вас PR операция ше се възстановят ако не в пълен размер, то поне до 90%, от застрахователя. Ако не ви е известно нека ви кажа, че всички моряци, пък и не само те като транспортни работници, са застраховани за подобни случаи, щото без подобна застраховка просто човекът не може да се качи да плава (това е според договора между ITF, международната федерация на транспортните работници, и корабособствениците) Така че спококо. Парите ще се върнат. А вие нямаше да сте българи, ако не бяхте реагирали по подобен начин. Не съм го казал аз, някой доста по-голям от мен: Не народ, а мърша. Понякога ме е срам да се нарека българин, четейки подобни писания, пропити със злоба и завист, па макар и прикрити под далеч по-мекото възмущение.

Другари! Това което казва жената на моряка не може да е вярно! Тя е агент на империализма и иска да срути доверието на трудовите хора във нашата любима партия - БСП. Та нали всички знаем нейния девиз: Всичко в името на човека, всичко за благото на човека! нагла инсинуация е, че тя е оставила моряка да умира в Иран, а др. Станишев да се информира всеки ден как върви процеса...

Браво Бойко. А на всички злобари, лайнари, комплексари, глупари, мързелари, тъпанари...изобщо БСП-ари и ДПС-ари, ще кажа: ХЕЙ СПРЕТЕ СЕ БЕ ХОРА??? То бива бива злоба...ама за една власт ще оплюете и осерете всичко. Приберете се в къщи, заключете се, и въобще не се появявайте повече в обществото. От Вас полза - никаква. Злоба - БОЛ, ползва - никаква. ОТИВАЙТЕ СИ!!!

Чудесна човешка постъпка! Не ми е отишъл гласа на вятъра. Браво!

Добро или лошо ? - най-добре е че Борисов прави нещо активно и открито. Разбрал е за случая и е реагирал незабавно , за иначе случай бавен с месеци. Става дума за спасение на човешки живот на български гражданин. Какво има да му се мисли ? Каква голяма разлика с пасивния и непрозрачен начин на управление на предишните високо интелигентни управници и тяхното неразбираемо и неконкретно говорене. Да не забравяме, че от много интелигентност и мъдруване наши медици в Либия не бяха евакуирани на време, което ни косваше години проблеми и повече от 100 милиона Е откуп. Имате ли представа колко много хора са погубени именно заради не навременни реакции, заради това че няма кой да поеме отговорност да се вдигне един вертолет , самолет или да се изпрати кораб, за да се започне издирване . Трудно е да се повярва , че в условия на бюджетен излишък миналите години не можаха да купят поне един спасителен вертолет и поне един спасителен кораб за държавата. Припомнете си случая когато мъж спасява дете от морско течение, но сам е повлечен навъре в морето и намира смърта без да организаират елементарно издирване, докато полиция, гражданска защита , армия, министерството на бедствия и аварии си прехвърлят отговорностти и хленчат, че нямат техника, хора и т.н. Сега тази маса от министерства, агенции и чиновници потопени в корупция, бюрокрация и страх от открити действия имат нов модел за подражание. Модела на управление на Борисов. А именно : директо говорене по същество и без страх, конкретн открити действия, способност за поемане на отговорност. Тези модели се строят и подражават отгоре на долу от премиер, президент, до последния работник. Дори този частен случай да е PR пак е по-добре от нищото. И моля , недейте да хленчите за тези 25 000 Е . Те не стигат за лечението дори на един раково болен, какви 2 , 3, та дори и 4 тежко болни ще излекуваме с тях? Пари се изкарват от действаща държава за нула време. Няма с 25000 да излекуваме болните, а с конкретни решения и действия за елиминирането на корупцията в здравеопазването, с промени в организацията на здравната каса, с действия за премахването на геноцида на скъпите лекарства, с действия по профилактика и обучение по хигиена и здравна култура. За тези неща се иска един силен , наистина действащ премиер, който не се пази от взимане на решения и носене на отговорност . И които би направил една силна държава, която да не се бои от тарикати бизнесмени, обръчи от фирми и мутри.

Добър ход, до сега държавицата ни не правеше нищо за българите в чужбина. Надявам се това да се промени. Браво за този ход - вярно че е скъп, но това няма да е така, ако има правилна политика за подобни случай (а такава до сега нямаше).

не знам ПР акция ли е, какво е...ама евала че върнахте човека...в края на краищата затова имаме държава. А сега ако обичате накарайте работодателя му да си плати всичко и на иранската страна, и транспорта и грижите тук

Кой си ти, та ще гониш хората? Аз предпочитам и уважавам, които имат доблеста да си кажат мнението, а не да целуват за...ци! А към другите - Браво, г-н Борисов ще кажа, че точно през комунизма имаше едни такива подмолни хорица, които се мазнеха на началниците. После като уволняваха тези началници, точно тези хора най-много плюеха по тях. Убеден съм, че както сега му се мазните, така ще сте първи в плюенето ако после сгреши по някакъв начин! Жалка гледка! По-добре не се хабете!

Въпросът е морален. Човекът е пострадал тежко, Иран е държава, която не се слави с добра хигиена в болниците. Намерени са пари, прибрали сме си го в България. Това би могло да ни успокои, че има държава и власт все пак, която се интересува от народа си. Протестиращия с осигуровките на 2000 лв. БИХ ПОСЪВЕТВАЛА ДА СЕ ВЪЗМУЩАВА ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ И ОСИГУРОВКИТЕ, А НЕ ЗА ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ Е ДЕЙСТВАЛ ЕМОЦИОНАЛНО ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА И Е ИЗПРАТИЛ САМОЛЕТ ЗА ИЗПАДНАЛ В КОМА БЪЛГАРИН. УТРЕ МОЖЕ ТВОЙ БЛИЗЪК ДА СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОДОБЕН ЖЕСТ. Линейките са за спешна помощ, за хора в критично състояние- със счупен крак- можеш да седнеш в такси и да те стоварят в Пирогов- няма да умреш...

Писна ми от всички които изчезват от държавата защото тук не можели да се реализират, в чужбина се забъркват в какви ли не лайна и после, айде родината да ни помага. Онези (медиците с бакиите в Либия) са знаели къде отиват, знаели са законите там и ВЪПРЕКИ ТОВА са употребявали алкохол. Според мен, трябва да се направи нещо като застрахователна компания за всички които отиват да работят в чужбина. Който се откаже от тази застраховка да не очаква нещо специално от държавата и толкоз. С 10те млн за 6те сестрички, можеха да вземат модерно оборудване за някоя болница и ВСЕКИ ДЕН да спасяват животи с него. Българина трябва да се научи да мисли и да се пази сам, защото друг няма да го направи! Ако моряка е сключил застраховка с посредническата компания, жена му е в пълното си право да ги съди за огромни суми, ако не е - ЛОШО Седларов, ЛОШО!!! И за тези които казват Е какво са 50-60 000 евро, за бюджета?!. Тук толкова пари, там толкова пари и все още нямаме една скапана магистралка до морето, та всяка година умират стотици хора по прекрасните пътища. Капка по капка вир става!!!

Хайде пак! Във форума пак са обичайните дрисльовци които пак почнаха да реват и да плюят! Затова ще си стоите затънали до гуша, защото сте дребни душички! Пожелавам Ви някой ден и на Вас да ви се случи такова нещастие! А НАПРАВИХТЕ ЛИ СМЕТКА КОЛКО ФАФЛИ МОЖЕХА ДА СЕ КУПЯТ С ТЕЗИ ПАРИ, КАК МОЖЕХА ДА ВИ ГИ РАЗДАДАТ И ДА ХАПНЕТЕ ПО НЯКОЛКО ФАФЛИ!!! НЕЩАСТНИЦИ!

Освен едно Браво, не мисля, че е уместно друго да се каже. Все пак става дума за българин в беда. Моля, първо направете и вие същото, помогнете на някого и тогава говорете. Да питаме и моряка какво ще каже. Имало е много мероприятия, които са откровен пиар. Бойко като всеки човек си има кусурите. Но не е толкова изпаднал, че да си прави пиар с живота на човека, особеко когато бързината е от съществено значение. Имал възможност, помогнал. Просто се насладете на доброто дело. Това не е първия случай, когато България успява да се погрижи за хората си. В последно време зачестиха. И е много хубаво, да усещаш сигурността, че каквото и да струва, ако си далече и си пострадал, в България няма да те забравят и ще ти помогнат. Поне ако има възможност.

Това е нормално човешко отношение, което ние изискваме от държавата заплащайки данъци. Това, че Станишев или еди кой си сульо и пульо не бил направил нищо е отделен въпрос. Или какво е било при Станишев. Това какво е било при него не е репер, че са е приема за нормално - напротив всеки трябва да е наясно че случващото се преди е ненормално

Принципно смятам че поведението на държавата е правилно НО се чудя дали ще се намерят пари и за онкоболните и за болниците или ще се режат пари от мнозинството болни за да си прави Бойко ПР акции .

Свалям му шапка! Не зная защо толкова негативни коментари срещу Борисов. Аз до сега не съм видяла нищо, което да ме настрои против него. Най-много ме радва,че прави нещо за децата, за тяхното бъдеще. Бих се радвала ако се справи и с магистралните красавици....там не им е мястото. Ужасно грозно е като пътуваш с кола на всеки паркинг да виждаш леки момичета. Също и по околовръстното шосе в София. Ако някой от Герб чете тези редове....МОЛЯ ВИ направете нещо да ги приберете в специални за тази дейност заведения. Създава се впечатление, че България е курвенска държава. Освен това и за тях е опасно да стоят сами по пътя. Обърнете внимание и на годините им - някои ми се виждат много малки за това. Освен това нека се проверят и документите им дали са легални, плащат ли си данъците, дали са здрави...На 27.08 от Видин до Сандански преброих 324 момичета по трасето.....забележи бройка!

С парите които бяха похарчени за тази ПР акция 25 000 хил. евро тук в България можеше да се спаси живота на поне 4-5 тежко болни хора.Защо живота на тези болни е по маловажен от живота на един човек,ами много просто няма кой да отрази подобно събитие.Жалко е че хора умират заради елементарни липси в здравеопазването,а то стремглаво върви надолу.А и не е само въпрос на пари и средства а най вече на реформи.Новото правителство с нищо не показа че ще започне реформа а без такава то е обречено.

вече управлява герб, ще става както те решат, ние така избрахме, по-голямата част от народа, а защо, колкото и да го умувате няма се сетите. Ако нещо не ви харесва куфарите и пътя, колкото по бързо се изнесат дребните душици които правят сметка в такъв момент, толкова по-добре. И накрая ще ви пожелая да дойде и на вашата глава такава мъка, жалко че няма да ви видя тогава усраните физиономии

Виждам, че и друг човек е ползвал този псевдоним. Затова искам да уточня, че моите мнения са само тези от 19:44 и 20:56.

Последно по въпроса.Един Адам се примолил на Аллах,че дава на съседа му пък на него не дава.Чул го Аллах и му казал: Добре искай ще ти дам ,но на съседа ти ще давам двойно! Поискал Адам камила-съседа получил две,поискал голяма шатра-съседа две.Поискал харем ,съседа два.Мислил Адам мислил- не може да се побере в кожата си от завист.Накрая се примолил: Аллах искам да ми изсъхне единия тестис......

До Apel абе педал ако беше за тебе друга песен щеше да пееш

бабо Гуце,склерозата ти пречи да си спомниш ,че по времето на Тато няколко Арканчета бяха транспортирани с хеликоптер да се родят в болница.Защо тогава не се противеше и не протестираше.Чии бяха парите за хеликоптерите?То не можеше ли ебе ана Айше да ги изроди(каква хубава дума за жалещите народните пари)на село? Ама тогава се възхищавахте че Гюлшен или Фатма родила в града и то с хеликоптер.Или с БТР, или... има ли значение аршина -за едно и също нещо иде реч.Арканчо и той нищо не печели да му викат гьотверен,макар и да си знае че е такъв.Все за БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН СТАВА ДУМА !

Питам се дали щщеше да реагираш така, възмутен, ако стваше дума за твой близък?

От днес нататък, при всяко заболяване се обръщайте към герб с молба, ББ да съдейства и на вас и да ви изпрати, ако не самолет, то поне хеликоптер до Пирогов!

Припомни ми какви бяха начините да действа Първанов, че нещо не се сещам? Трябваше да изпрати един самолетоносач от нашия флот и да атакува Либия ли?

браво на възмутен!Те си прибират парите без да плащат нищо на държавата, а после търсят защита от нея.А ние тука да им оправяме държавата- да им е добре на тях, а ние да мрем-тези с осигуровките и данъцител

За мен пък лично това беше много добро решение... Не бива да се разсъждава защо за него може а за още 20000 души не?. Фактът е, че колкото и популистко да е поне откакто ББ се зае с бакиите поне на такива обществени скандали се опитва да реагира човешки. Спомнете си и Маниака от Бургас... колко такива случаи е имало преди? Да помните някой нещо да се е трогнал ако ще и по цял ден за това да се говори?

за плащам осигуровки върху цялото си възнаграждение (над 2000лв) и не получавам нищо от здравната система , нито за мен нито за семейството ми. където и да отидем ни взимат пари допълнително. да отидем в иран и да чакаме следващия пър самолет да ни прибере до болница ,за да ни обърат внимание ли? 2 пъти съм викал линейка и двата пъти е идвала след повече от 50 минути, единя път даже не ги дочаках а със счупен крак карах до пирогов. следващи път ще се обаждам на новините и ББ, току виж ми изпрати лекари за да си направи PR.

шибан популист , тук болните умират от липса на средства за лекарства, но щом е за пред медиите ще си скъда гъза този палячо за да върне за 100000лева български моряк плавал под панамски флаг.

Не искам насрания ни нов премиер да си прави пиар с МОИТЕ и ВАШИТЕ пари. Малко ли открадна от София?!?! Бойко има пари да си купи 100 самолета-с тях да си разкарва който иска и да се фука след това-ама да му се направи ревизия от къде има милионите. Ако някой закъса в чужбина-да си е направил застраховка-ако застрахователя не му плаща да го съди, ако в чужбина нямат дори лекари-да си стои в къщи-тука са перфектни...А всички които викат евала на постъпката на Бойко са му платени клакьорки-смешното е че всички с които обсъждах темата-казаха същото като мен, много скоро може това правителство да бъде свалено именно заради такива простотии!!!

Българинът с всеки един ден се убеждавам, че е една мрънкаща твар. Каквото и да се направи той винаги ще мрънка и все ще е недоволен - защо се е пратил самолет ако не се е пратил защо не се е пратил. Ясно е че има всякакви идиоти, но явно и има нещо много сбъркано и в манталитета ни. Иначе по темата - браво на Борисов. Хубаво е човек, където и да е по света да знае, че зад него стои държава, която може да му помогне в беда и нужда.

Браво Ба'т Бойко. Много правилно и бързо решение. Надка и Първанов колко време се мотаха и колко пари изхарчиха за полети и адвокати вместо да реагират веднага и с всички възможни средства. Има надежда за БЪЛГАРИЯ. Това е по-важно от няколко хиляди $. А това, че не плащали данъци и били под чужд флаг - къде са дошли парите на моряка. Не са ли им взели 20% ДДС за всеки изхарчен в БГ лев. Боже, колко злоба има в тази България, Боже.

Доколко е оправдано преместването на моряка,нямам предвид цената на самолетния полет,а качеството на медицинските услуги.Ако се следи редовно пресата ще се види ,че съвсем скоро в Иран клонираха телета,нещо ,което кой знае кога нашата медицина ще си позволи.Иран има атомно оръжие,от което ние сме също много далече.Иран непрекъснато вкарва модерни технологии и производства.И не на последно място,според изследвания прабългарите са иранско племе,мигрирало на запад.А евреите са братовчеди на арабите,но медицината им е на такова високо нимо,че Мануела Горсова беше изпратена на лечение при тях ,а не в която и да е именита наша болница.Да пожелаем на пострадалия успешно излекуване ,а на България да има възможността да помогне в тежък момент на всеки свой гражданин.

ПОКАЗАХ МЕ ЧЕ,ВСЕ ПАК БЪЛГАРИЯ ИМА ВЕЧЕ ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО,НЕ СЕ КРИЕ ЗА ХОРСКИТЕ НЕВОЛИ.СЛАВА И ЧЕСТ НА ГЕРБ.!!!