Бургаският апелативен съд потвърди осъдителната присъда на митническия инспектор Марица Г., направила опит да подкупи служител на Комисията за защита на потребителите /КЗП/в Бургас. Това съобщиха от Апелативния съд в Бургас.

Марица Г. е митнически инспектор в София. Тя направила опит да даде 500 лева на директора на Регионалната дирекция "Контрол на пазара" при КЗП-Бургас, за да не издаде наказателно постановление.

Съдът е потвърдил наложеното наказание от една година лишаване от свобода и "глоба" в размер на 1000 лева, като е отложил изтърпяването му за изпитателен срок от три години.

От Апелативния съд в Бургас уточняват, че майката на подсъдимата е стопанисвала заведение за хранене южния плаж в Китен. Била е извършена проверка, която установила, че обектът функционирал без удостоверение за категоризация и без издаден временен документ.

След като станало ясно, че ще бъде съставен акт за нарушение Марица Г. отишла в сградата на КЗП-Бургас. Там провела разговор с директора на Регионалната дирекция "Контрол на пазара", след което оставила на бюрото му празна кутия от цигари, в която имало навити на руло банкноти. Била е уведомена незабавно икономическа полиция при ОД на МВР за опита за подкуп.

Решението на съда в Бургас подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.