Кметът на Бургас Димитър Николов отправи поздрав към всички граждани по повод празника на града и Никулден. Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на семейството и рода.

"Всяко добро, което се е случило или ще се случи в Бургас, е общо дело!... Нека продължим да правим нещата заедно и през следващата 2022 година"- заяви кмет в поздравлението си към бургазлии.

Димитър Николов посочва и трудните изпитания на изминалата година, но "появи се надежда, че ще си върнем стария начин на живот".

"Честит празник, Бургас! Честит Никулден, бургазлии! Където и да сте - в Бургас, в България или по света, нека морският Ви дух е опора в изпитанията! Нека имате попътен вятър в начинанията!, написа кметът и във фейсбук профила си.

"Нека се слави името на Бургас и да пребъде! Нека Свети Николай Чудотворец закриля семействата и близките Ви! Бъдете здрави и вярвайте, че по-доброто винаги предстои!

Честити да сте, именици! С гордост да носите името си и то да Ви отваря желаните от Вас врати! Честит Никулден, Бургас", се казва още в поздравителното слово на кмета.