Микробус с мигранти е катастрофирал снощи на пътя между селата Веселие и Ясна поляна, съобщиха от полицията. Той е бил управляван от 48-годишен мъж от с. Габаре, който е неправоспособен водач, тестван е за употреба на алкохол като е дал отрицателен резултат, но е с положителна проба за употреба на амфетамин.

Инцидентът е станал около 20.40 ч. на пътя с. Веселие - с. Ясна Поляна, км. 16+100 в близост до моста на река Ропотамо - на прав участък от пътя и мокра асфалтова настилка. Поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътни храсти, товарен автомобил "Ивеко Дейли", със софийска регистрация. С автомобила са превозвани общо 34 нелегални емигранти - всички мъже на видима възраст около 20 - 30 г., самоопределящи се за афганистанци.

От катастрофата пострадали осем от пътниците в товарния автомобил, които с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота, са транспортирани до УМБАЛ -Бургас. Един от потърпевшите е оставен за лечение в болницата. Останалите седем мъже са прегледани и освободени и заедно с другите 26 души са откарани от служители на "Гранична полиция" за допълнителни полицейски действия. Водачът на автомобила "Ивеко" е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.