400-500 грама козунак, приготвен от яйца и мляко, на пазара ще е между 2 и 2.50 лв., каза председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите Димитър Людиев, цитиран от burgas.utre.bg.

„Козунаци, които се правят на ръка, и в тях са използвани натурални продукти, при тях цената не се променя. При тези, в които се използват консерванти и се правят от индустриалните производители, при тях даже има намаление – 1, 60 лв. за козунак“, обясни Людиев.

Според него потребителите търсят козунаци местно производство, като държат на качеството.

Търсенето на вносни тестени изделия е намаляло и те се предлагат главно в големите хипермаркети.

"Истинският козунак си личи при разчупването, той трябва да става на конци, но на такива които се отделят, а не на такива, които се слепват, защото това означава, че не е добре втасал или не е добре изпечен", добави председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите.

300 000 козунака ще извадят на тезгяха по Великден фурни и магазини във Варна, обяви вчера Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите.