Това твърди британският вестник "Дейли телеграф", цитиран от БГНЕС.
Радко Младич беше дясната ръка на Караджич.
Изданието, което се позовава на източници от германските разузнавателни служби БНД пише, че Младич е предприел тази стъпка с цел да избегне изправянето му пред Международния трибунал за военни престъпления в Хага. Според Дейли телеграф по този начин Ратко Младич се надява да получи правато да бъде съден от сръбските съдебни власти.
"Ратко Младич е предал някаква информация за Радован Караджич преди няколко месеца с цел да спаси себе си", казва източникът пред британското издание. Според Дейли телеграф през следващите няколко седмици се очаква задържането и на самия Ратко Младич и е много малко вероятно той да не бъде предаден на Международния трибунал в Хага, където ще бъде съден.
Самият Караджич вече обяви, че ще се защитава сам в Хага.
Доколкото знам никой не е искал никаква награда, каза говорителят на Държавния департамент Гонзало Галегос. В рамките на така наречената програма "Награда за справедливостта", американските власти определиха награда в размер от 5 млн. долара за информация, която би помогнала до намирането и арестуването на Радован Караджич. Подобна награда е разписана и за генерал Ратко Младич, съобщи Фонет.
Двамата бойни братя