Компанията е със сериозни показатели в износа и вноса. Тя е била в списък за укриване на ДДС чрез фиктивен внос, съобщи 24rodopi.com, като се позова на свои източници.

В НАП Стаменов отговаря именно за фискалния контрол над рискови стоки, каквито са месо, месни продукти, зърно, зеленчуци, горива и други.

43-годишният директор на отдел "Фискален контрол" бе прострелян в центъра на София - на улица "Дунав" в близост до кръстовището с ул. "Московска", докато шофираше личния си автомобил - джип БМВ Х3. Сигналът за стрелбата бе подаден около 8.40 ч. на 18 декември м.г.. Иво Стаменов е бил причакан и прострелян от упор на метри от входа на детска градина.

Той бе приет във Военномедицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма. Той има поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта. 

От пресцентъра на лечебното заведение съобщиха пред Дир.бг, че състоянието на прострелания остава тежко, но стабилизирано. Опасност за живота му все още има.