Движението беше допълнително затруднено заради ремонта, който се извършва на кръстовището на бул. “България” и ул. “Фритьоф Нансен”. Там се ремонтира трамвайната линия и са извадени всички релси. От столичната компания за градски транспорт дори заявиха, че ремонтът създава по-големи затруднения за трафика от миенето на улиците.
Миенето на улиците започна в карето между бул. „Витоша“, бул. „П. Евтимий“, ул. „Солунска“ и ул. „Ангел Кънчев“. Заради миенето трафикът по бул. "Евлоги Георгиев" между Орлов мост и НДК стигна небивали рекорди. Близо 45 минути се взимаше отсечката в сутрешния час пик - между 8 и 9 ч.
Графикът за лятната баня стана ясен в петък, след среща на кмета Бойко Борисов с Георги Крумов, собственик на фирмата-концесионер по чистотата “Новера“. Градоначалникът изискал “да се мие повече София, да вкарат повече техника, още 15-20 цистерни минимум“, съобщи Дарик.
Във вторник водоноските ще са в карето между ул.“Хан Крум“, бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Ангел Кънчев“ и ул. „Зъбчето“, като улиците „Хан Крум“ и „Ангел Кънчев“ няма да бъдат мити същия ден. В сряда ще бъдат измити улиците, попадащи в карето ул. „Хан Крум“, бул. „П. Евтимий“, ул. „Ангел Кънчев“, ул. „Солунска“, ул. „Граф „Игнатиев“ и ул. „Зъбчето“. Същия ден улиците ул. „Ангел Кънчев“, ул. „Солунска“ и ул. „Зъбчето“ няма да бъдат мити.
На 24 юли ще се мие в карето между бул. „Витоша“, ул. „Солунска“, ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Алабин“, а на 25 юли улиците в карето бул. „Витоша“, ул. „Леге“, бул. „Цар Освободител“ (без бул. „Цар Освободител“) , ул. Алабин“ (без ул.“Алабин) и бул. „Княз Дондуков“.
От Столичната община напомнят на собствениците на автомобили да не паркират в посочените дни на определените за почистване зони, за да не затрудняват работата на екипите, ангажирани с измиването на мрежата. Графикът за измиване ще бъде разлепен и по райони. От 26 юли пък започват ремонти на няколко големи улици в столицата, което отново ще доведе до задръствания. (Виж линка)