Инцидентът е станал около 15 часа на разклона за селото, съобщиха от полицията, цитирани от Фокус. Рейсът на фирма „М-бус”, управляван от 33-годишния Христо Димитров от Бургас, най-вероятно е превозвал пътници до Айтос. Водачът навлязъл в лентата за насрещно движение и автобусът се блъснал странично в движещата се по посока Бургас цистерна с пропан-бутан, след което се отклонил вдясно от пътно платно и се ударил в крайпътно дърво. Водачът на цистерната - 50-годишният Иван Иванов от Бургас, е един от пострадалите.
Останалите са пътници от автобуса, от които две жени с опасност за живота, са приети в Бургаската болница. Едната жена, която е видимо около 40-годишна, е със счупен на три места таз и натрошен гръден кош, а другата, на 22 г., е със счупен череп. Семейство - мъж и жена, са настанени в нервохирургията с фрактура на черепа, а един мъж се намира в хирургията. Други четирима тежко пострадали са в шокова зала. От по-малко пострадалите, един човек се е подписал, че не иска да остане на болнично лечение.
Няма разлив от цистерната, увери директорът на Гражданска защита–Бургас Йордан Лозев. Той допълни, че спасителни екипи от Министерството на извънредните ситуации отиват към мястото на инцидента.
Заради катастрофата бяха въведени ограничения в движението. Спряно бе преминеването между Съдиево и село Миролюбово и трафикът беше отклоняван през село Ветрен и бургаския участък на магистрала „Тракия”. Към 16,30 ч. обаче движението беше възстановено.
Управителят на фирма "М-бус" Румен Христов заяви, че е притеснен от случилото се и е започнало вътрешно разследване. Автобусите на фирмата обслужват линията Бургас - Айтос. Дневно имат по 28 курса, които се извършват от 4 автобуса и 8 водачи. "“Категорично мога да кажа, че сме спазили всички изисквания за почивка на шофьорите и няма превишаване на работното време. Автобусите ни преминават и през строг технически контрол и не допускам катастрофата да е станала заради техническа неизправност. За жалост, това, което разбирам, по предварителни данни, е, че инцидентът е вследствие на шофьорска грешка. Шофьорът ни обаче е в болницата, той е в шок и на този етап не можем да разговаряме с него. Всички документи са иззети от следствените органи и от ДАИ”, каза Христов. Според него в този час по маршрута Бургас-Айтос не е имало много пътници.
>Вижте снимки на ранените хора