Половин час отсрочка поиска защитата на Илиян Тодоров, за да се запознае с делото, предаде БГНЕС. Обвиняемият беше доведен в съдебната зала, но не каза нищо пред журналистите.
В съдебната зала стана ясно, че Тодоров е носел нож с 10-сантиметрово острие, съобщи bTV. Раните по телата на жертвите и на ранения Кирил Димитров съответстват на оръжие с подобна големина. Преди инцидента Илиян Тодоров заедно със своя приятелка е бил в заведение, предаде БТА. Успял е да преодолее охраната, като ножът е стоял през цялото време в дамската чанта на момичето, смятат от прокуратурата. След излизането от заведението Илиян отново е взел ножа си. Според прокурора по делото Димитър Димитров между компаниите на жертвите и убиеца е имало конфликт, но не и сбиване. След убийството Илиян Тодоров дори е боядисал косата си руса, въпреки че той е чернокос, което говори, че е искал да се укрие.
Шофьорът на таксито, което Тодоров е взел след двойното убийство, свидетелствал, че е видял капки кръв по лицето на обвинения младеж, като той казал пред компанията си: “На тия тримата им .... майката”, предаде БЛИЦ. След задържането в дома на младежа в кв. “Красна поляна” е намерена риза с капки кръв.
Адвокатът на обвиняемия изтъкна, че никой не е видял самото нанасяне на ударите с нож по телата на жертвите. Според него изказването в таксито не може да бъде повод да се смята, че това е признаване за извършване на убийствата. Той посочи, че клиентът му е студент в НБУ и му предстои дипломиране и затова нямало предпоставки той да се укрие. Защитникът поиска младежът да бъде оставен под домашен арест. Адвокатът смята, че клиентът му само е присъствал на инцидента.
Пред съда 24-годишният Илиян заяви единствено, че се доверява на преценката на магистратите относно мярката му за неотклонение. Днешното решение на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд през следващата седмица.
21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей и 24-годишният Васил Александров бяха намушкани в гърба близо до клуб "Соло" в нощта на 18 април и починаха. Още едно момче - Кирил Димитров бе ранено, но оцеля и се лекува във Военномедицинска академия.
Повече от 500 души се събраха тази вечер на протестно шествие в памет на убитите младежи Кирил Въжаров и Васил Александров, предаде “Фокус”. Шествието тръгна точно в 18 часа по булевард "Цар Борис ІІІ" към Съдебната палата. Снимки на момчетата, много цветя и плакати с текст "Вярваме в справедлив процес" и "Васко, винаги ще си в сърцата ни" носеше тълпата в траурния си поход, съобщи БГНЕС. На шествието бяха и съотборниците на Кирил от Славия, както и хокеисти от националния отбор. Пред Съдебната палата към шествието се включиха още младежи и родители.
Вижте снимки на Илиян Тодоров в съда и снимки от шествието