Ако получи пълна подкрепа на следващите парламентарни избори, ГЕРБ може да сформира самостоятелно правителство, но ако избирателите посочат друга конфигурация за дясно- центристко управление, то ДСБ и СДС ще бъдат нашите партньори при сформирането на коалиционен кабинет.
Това заяви във Велико Търново председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БТА.
По думите му трите партии имат своята идентичност и различия, но са обединени от членството си в ЕНП и общите цели за просперитета на България.
С протестната подписка, организирана от ГЕРБ, ДСБ и СДС в рамките на националната кампания "Аз съм европеец" искаме да покажем по интелигентен начин каква е оценката на българските граждани за управлението на правителството, каза Цветанов.
Според него с изключение на гр. Омуртаг във всички общински и областни центрове в страната са получени разрешения за провеждане на протестната акция. Събирането на подписите е съобразено с тържествата за Деня на Съединението и ще започне след приключването на официалните церемонии, уточниха организаторите.
Резултатите от кампанията ще бъдат обобщени на насрочената за 21 септември кръгла маса с участието на неправителствени организации, синдикати и представители на ЕНП.
Всеки, които желае да се присъедини към инициативата, трябва да попълни формуляр за уволнение на кабинета заради некомпетентност, корупция и провал на българското еврочленство, съобщи Дарик.
Надсловът на кампанията е „Аз съм европеец". В София между 11 и 13 часа подписи ще се събират на два пункта пред НДК, пред два от входовете на Южния парк, край Народното събрание, Министерския съвет, в района на Лъвов мост, пред Мола на бул. „Александър Стамболийски", до хотел „Хемус", при езерото „Ариана" и други.
Пловдивчани пък ще имат възможност да се подпишат от 11 до 13 часа на площад "Стефан Стамболов" до сградата на Община Пловдив и в пункта на Джумаята.