Гергов е отличен дипломат, с богат опит и ще работи за развитие на отношенията между двете страни, каза още Потапов, цитиран от БГНЕС.
Георги Гергов ще отговаря за областите Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали, Стара Загора и ще се ползва с всички права и задължения на почетните консули, каза руският дипломат №1 у нас. Гергов е известен като изпълнителен директор на Пловдивския панаир, председател на Конфедерацията по туризма и притежател на хотели.
Късно вчера зам.-министърът на външните работи Милен Керемедчиев връчи официално на Гергов екзекватурата на почетен консул на Русия у нас на тържествена церемония в ресторант "Пълдин" в Пловдив.
За мен това е важен момент, ще работя за просперитета и на двете страни, каза самият Георги Гергов. Правителството даде съгласие Русия да открие свое консулство в Пловдив, което ще бъде възстановено след близо 10-годишно прекъсване. Новото консулство ще се помещава в приемната на Министерството на икономиката и енергетиката в панаирното градче.
Междувременно се разбра, че Любомир Атанасов Манджуков, който е брат на досегашният издател на вестник “Дума” Петър Манджуков, ще е новият почетен консул на Индия в Бургас. В този град вече действат още няколко почетни консулства - на Румъния, Русия, Беларус, Грузия. Дори има консулство на Сан Марино, която няма посолство в София, но пък почетен консул й е бившият директор на “Кинтекс” и на “Тератон” Младен Мутафчийски, който сега е хотелиер в “Слънчев бряг”. Консулството му естествено е базирано в курортния комплекс.
Вижте снимки от "коронацията"