Както е известно, в събота таблоидът “Московски кореспондент“ написа, че олимпийската шампионка по художествена гимнастика и първият мъж на Русия се женят на 15 юни в Константиновския дворец в Санкт Петербург, припомня “7 дни спорт“, цитиран от sportal.bg. Изданието твърди още, че Путин и съпругата му Людмила, от която той има две дъщери, са се развели тайно през февруари.
Оттогава телефоните в “Московски кореспондент“ не спират да звънят. Обаждат се журналисти от цял свят. Питат за името на източника, търсят подробности. В началото Кабаева и личният й прессекретар Елизавета Овчинникова отказват коментар. Пред главния редактор на “Московски кореспондент“ те настояват за официално опровержение. “Алина Маратовна няма да прави никакви коментари, защото не иска да слиза на вашето ниво“, заявява пред “Московски кореспондент“ Овчинникова. “Но ви предупреждавам, че ако не публикувате опровержение, ще се видим в съда“.
Късно вечерта в сряда пресаташето все пак решава да говори: “Информацията за предстоящата сватба между първия човек в държавата и депутата от Думата Алина Кабаева не отговаря на истината. Затова настояваме вестникът да я опровергае“.
Официалната позиция на таблоида е следната: “Можем да публикуваме опровержение на слух, който не е факт, само при наличието на доказателство, че слухът е лъжа. От Алина Кабаева не получихме такова доказателство. Признаваме, че сами не вярваме във възможността президентът на Русия да се ожени за олимпийска шампионка по художествена гимнастика.“
Вижте снимки на Путин и Кабаева