Произшествието е станало около 8.30 ч. по пътя Нови пазар - Каолиново. Вероятно поради движение с несъобразена скорост товарният автомобил се обърнал встрани от пътното платно. Камионът е с разградска регистрация и е бил управляван от 53-годишен мъж, съобщиха от полицията.
Не съществува реална опасност от експлозии, вследствие на катострофиралата цистерна днес, каза началникът на пожарната в Нови пазар главен инспектор Славчо Славчев, цитиран от БГНЕС, но са затворени всички изходни артерии на града и е изключено електрозахранването в района. Според него не може да се предприемат при тази ситуация аварийно-спасителни действия и да се вдигне цистерната с кран, поради опасност.
"С Гражданска защита решихме да дойде друга цистерна, за да се свали налягането, което към момента е 37 атмосфери", обясни Славчев. По думите му причината за инцидента е движение с несъобразена скорост от страна на Иван Иванов, който е шофирал автомобила. Той е нарушил знак №1 и при ляв завой цистерната се е обърнала. В момента на мястото на инцидента са служители на пожарната, екипи на КАТ, Гражданска защита. На мястото е пристигнал и собственикът на разградската фирма "Социалинвест" ЕАД инж. Димитров.
Шофьорът е товарил горивото от газоразпределителна станция за Каолиново. Вижте снимки от мястото на катастрофата