Най-малко 200 полицаи се разположиха около сградата на посолството, но въпреки усилията им някои демонстранти успяха да седнат пред стените й, преди да бъдат отведени в полицейски фургони.
Непал признава суверенитета на Китай над Тибет. В страната живеят около 20 000 тибетци. В столицата Катманду има ежедневни протести на тибетски бежанци, откакто избухнаха размириците в Тибет на 10 март.
В Сидни се състоя протестна демонстрация в знак на солидарност с демонстрантите в Тибет, предаде ДПА, цитирана от БТА. Над 500 души, главно тибетци, взеха участие в мирен протест.
Нямаше повторение на острите сблъсъци от 15 март, когато тибетски демонстранти щурмуваха китайското консулство в Сидни. Външният министър на Австралия Стивън Смит заяви, че е получил уверения от китайските власти, че протестиралите миналата седмица тибетски монаси по време на организирана от китайското правителство обиколка на медии в Тибет няма да бъдат преследвани.
Духовният водач на тибетците - Далай Лама призова от Делхи международната общност "да помогне" за уреждането на кризата в Тибет, предаде Франс прес.
В интервю за германския в. "Билд ам зонтаг" еврокомисарят за външните отношения Бенита Фереро-Валднер споменава заплахата от бойкот на Олимпийските игри в Китай. "Остават пет месеца до церемонията по откриването. Еврокомисарят за външните отношения отбелязва също, че компаниите, които работят активно в Китай, би трябвало да настояват особено категорично за спазването на човешките права. "Бизнесът не може да бъде спрян от днес за утре. Но при тази обстановка, която цари в Тибет, компаниите също имат отговорност", подчертава Фереро-Валднер.
Китайското външно министерство обвини Европейския съюз в намеса във вътрешните работи на Китай заради декларация на съюза за размириците в Тибет, предаде ДПА. На срещата в събота в словенския град Бърдо при Краню външните министри от ЕС призоваха за спиране на насилието и за третиране на арестуваните съобразно международните норми. ЕС изрази желание за информационна прозрачност и свободен достъп на журналисти до Тибет.