Престоят и паркирането на пътни превозни средства и влизането на граждани по столичния бул. “Черни връх“ между бул. “Арсеналски“ и ул. “Димитър Хаджикоцев“ се ограничават за времето от 6 часа на 17 януари до отпадане на необходимостта.
До 18 ч. на 18 януари забраната за свободно придвижване е валидна за бул. “Витоша“ между ул. “Алабин“ и пл. “Св. Неделя“. От 6 ч. на 17 януари ограничение за престой и паркиране на пътни превозни средства, както и на придвижване на граждани е в сила още по бул. “Брюксел“ между бул. “Цариградско шосе “ и аерогара “София“, ул. “Зорница“между ул. “Димитър Хаджикоцев“ и бул. “Арсеналски“и по ул. “Димитър Хаджикоцев“ между бул. “Черни връх“ и ул. “Зорница“, от 12 ч. по ул. “Милин камък“ между булевардите “Св. Наум“ и “Джеймс Баучер“, от 21 ч. по бул. Арсеналски между бул. Черни връх и ул. “Богатица“.
Забрана за свободно придвижване на граждани, както и на престой, паркиране и влизане и в двете посоки се налага от 16.30 ч. на 17-ти по бул. “Витоша“ между булевардите “П. Славейков“ и “П. Евтимий“ и ул. “Фритьоф Нансен“ между булевардите “П. Евтимий“ и “В. Левски“. Тази забрана е валидна и за 18-ти януари от 6 до 18 ч. по ул. “Гурко“ между улиците “Г. С. Раковски“ и “Дякон Игнатий“ в посока към ул. “Княз Ал. Батенберг“ и по ул. “Гурко“ между улиците “Дякон Игнатий“ и “Княз Ал. Батенберг“. Ограничението важи от 10 до 12 ч. на 18 януари по ул. “Шипка“ между бул. “В. Левски“ и ул. “Сан Стефано“, а от 16 ч. и по ул.“Черковна“ между ул. “Оборище“и бул. “Ситняково“.
На 18 януари от 6 ч. строгите ограничения се налагат по улиците Оборище, 11-ти август, 15-ти ноември, Московска, Шипка, Раковски, Цар Иван Шишман, Аксаков, Дякон Игнатий, Леге, площадите Народно събрание и Николай Гяуров, паркингите пред х-л Радисън, Националния исторически музей и резиденция Бояна. Пред х-л Шератон паркингите се закриват. Още от 17 януари пък се налага забрана за престой и паркиране и се ограничава влизането на граждани на паркингите в района на НДК и по почти всички улици в централна градска част.
От 7 до 12 ч. на 18 януари ще се закрият спирките на тролейбусна линия № 9 на ул. “Г. С. Раковски“ при ул. “Московска“. Частично ще се налагат и промени в маршрутите на тролеи с № 9, автобуси по линия 102 и 284.