Мортаделата е с дължина 3 метра и диаметър 500 мм. Тя е изработена от осем души от персонала на благоевградската фирма КФМ, които са я пълнили в продължение на три дни, след което е варена 12 часа. Колбасът включва специална селекция от подбрано свинско и телешко месо, комбинация от зеленчуков микс – червени и зелени чушки, маслини и добавка от студено пресован зехтин „Екстра Върджин”, който придава на продукта изключителна мекота и го обогатява със здравословни мастни киселини.
На изложението “Месомания“ участват 170 изложители и подизложители, които представят последни технологични новости и системи за управление на технологичните процеси, комплексно оборудване за цехове и професионални кухни, хигиенно оборудване и дезинфекционни препарати.
Над 400 са фирмите, които участват със свои щандове в 4-те международни специализирани изложби, открити в Интер Експо в сряда. Други изложения са “Светът на млякото“, “Салон на виното“, “Интерфуд и дринк“.
От вчера започнаха 40-дневните коледни пости. Лекари и свещеници не са на едно мнение за това как се отразяват постите на здравето на хората. Свещениците са "за", лекарите предупреждават да се внимава с рязката промяна в хранителния режим (виж линка).