Това съобщи пред БНР управителят на водоснабдителното дружество Валентин Вълканов. Водоподаването е възстановено в центъра на града, а до края на деня това ще стане и в останалите райони, допълни Вълканов. Аварията бе много голяма, не сме работили в такава ситуация. Притеснява ни и факта, че на много места има голямо налягане, което може допълнително да затрудни процеса на водоподаване, каза още шефът на ВиК-Варна, цитиран от БГНЕС.
Заради повредата близо 150 000 жители на Варна останаха без вода. Бяха осигурени водоноски, които да обслужват детските градини и болничните заведения.
От районната екоинспекция препоръчаха водата да не се ползва за пиене и готвене поне четири дни. През това време водата ще се пречиства.
Скъсването на водопровода стана при изкоп за частен строеж. Строител разкрил тръбата, но не я укрепил и след обилния дъжд в понеделник тя поддала и паднала в изкоп. От целия водопровод с диаметър един метър липсваха 15 метра. По щастлива случайност в момента на аварията оттам не са минавали хора.