Тялото е на жена, на видима възраст около 35-40 години и е открито около 22.40 часа от случайни минувачи.

Това се случва само седмица след  убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи bTV. (Днес е погребана Яна Кръстева в родното й село Хърлец, бел.ред.)

Криминалисти на Столичната дирекция разследват обстоятелствата около случая, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Извършен е оглед, по случая е образувана преписка. Експертиза ще доказва причините за смъртта, установява се и самоличността на жената, посочват от МВР.

Откритият труп в София е на жена, която по всяка вероятност е наркозависима. Това каза в Пазарджик министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус". Това показва първоначалният оглед и за това ме информираха колегите. Имаше и хапчета, и съответни убождания в областта на вените около ръката. Когато имаме повече данни, ще съобщим подробности, добави министърът. Засега няма нищо, което да показва насилствена смърт. Не можем да кажем дали става дума за свръхдоза, докато не станат ясни резултатите от аутопсията. Колегите продължават да работят и по убийството на жена в Борисовата градина. Нека им оставим малко време да си свършат работата на спокойствие, каза още министър Цветан Цветанов.

От днес през деня в Борисовата градина контролират две двойки полицаи на общинска полиция и екипи на конна полиция, а през нощта два екипа на СДВР. По централната алея ще бъде монтирано осветление и видеонаблюдение. Мерките са договорени в разговор между кмета Йорданка Фандъкова и директора на СДВР старши комисар Валери Йорданов, допълва БНТ.