В 2.40 ч. е направен и опит за разбиване на банкомата в кметството на град Баня, община Карлово. Час по-късно е взривено устройство в банков клон в столичния жк "Левски В", а в 4.20 ч. е взривен и банкомат на ул. "Борис I" в Банкя. Използван е газ, който е причинил силна експлозия. 

Радев обаче не уточни за кой от случаите полицията вече има заподозряно лице. Той допълни, че подобна тенденция за разбиване на банкомати е имало и в други държави преди години, но уточни, че престъпниците у нас не се справяли достатъчно добре с обирите на устройствата.

От началото на годината вече има 5 такива случая, но те не са свързани, посочи още вътрешният министър. За да се установи дали има пропуски, отново ще бъде направен преглед на предписанията, които са дадени на банките. 

През нощта срещу 5 октомври беше взривен банкомат в “Дружба“ 2, от който бяха откраднати около 53 000 лева.

В нощта срещу 28 септември с газ беше взривен банкомат на бул. "Цариградско шосе" срещу сградата на УМБАЛ "Света Анна". 

Месец по-рано, в нощта срещу 28 август, обирджии използваха бутилки сгъстен въздух, за да откраднат парите от банкомат, разположен в банков клон в блок 25 в кв. "Младост". При взрива около 10 000 лева се разпиляха наоколо, заради което се наложи полицията да загради допълнително района.