Днес температурите ще бъдат от 14 до 19 градуса. Следобяд от северозапад облачността ще се увеличава. През нощта над страната ще премине атмосферно смущение. Облачността ще се увеличи и на много места ще превали. Не са изключени и гръмотевици.  

Утре преди обед облачността бързо ще намалява от запад и следобед ще бъде слънчево, с максимални температури от 11 до 17 градуса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен западен вятър.

В сряда в северните райони ще остане ветровито. Дневните температури ще са от 14 до 19-20 градуса. Облачността на юг от Стара планина ще намалява до незначителна,а в северните райони ще бъде променлива.

През нощта срещу четвъртък отново над страната ще премине атмосферен фронт и облачността ще се увеличи, а на места ще превали краткотраен дъжд. Дневните температури ще бъдат по-ниски с 3-4 градуса. Ще остане много ветровито. Облачността ще бъде променлива, по-значителна на север.

Динамично, ветровито и  с температури около обичайните за началото на април ще остане времето и в следващите дни до края на седмицата.