Динамично време цяла седмица - вятър, облаци, дъжд

Умерен и силен вятър, динамично време и чести краткотрайни превалявания ни очакват през седмицата.

Обратно в новината

Коментари - Динамично време цяла седмица - вятър, облаци, дъжд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В сайта ви температурата за София е 8С, а в почти всички други сайтове е 15С. Що за разлика? Ще си купя термометър вече.

Нищо необичайно - пролетта по нашите земи е изключително неприятен сезон - студ, мрак, буреносни ветрове и дъжд - общо-взето с това се характеризира и си отива така чак до юни. Само името му пролет.

Много си ни е хубава пролетта. Иди април в някой парк да видиш какво е.

Мерси, ще изчакам до юни

Ето, дойде Бойко на власт и една пролет не може да осигури.

Времето наистина се променя плашещо бързо. Помня, че когато бях дете, дойдеше ли пролетната ваканция, пролетта започваше с пълна сила и температурите трайно и постъпателно се повишаваха, май беше чудесен преход между сезоните, а краят на учебната година бележеше дългото, истинско лято. Сега няма нищо сигурно - дръвчетата започват да цъфтят и внезапно ги покрива сняг. Сякаш от четири, сезоните вече станаха два - зима и лято. Проблемът е в бързите климатични промени - какво ли чака бъдещите поколения!

Дъждовен и сух сезон ;)) Вече сняг рядко пада, а в ниските места се задържа часове, а не месеци, както само преди 20 години. Ставаме субтропичен климат, а не континентален. Абе ще се мре!

Много ни променят и то когато си искат.Миналата година в средата на юни опадаха листата на лози и плодни дървета....за 60 г.живот това го виждам за първи път.Виждах и какво става в небето при ясно време:((

Снеговете се топят, дъждовете валят, реките се препълват, язовирите преливат , селата се наводняват - изчезнали хора, политици с ботуши се снимат за медиите - България -телевизионен сериал -не помня кой сезон , но се радва на завиден рейтинг...

До скоро на динамичното време му викахме променливо. Какво да се прави, трябва да се свиква, чуждопоклонничеството се шири навсякъде. Тези дни в официален държавен документ прочетох за "субконтрактори" /подизпълнители, поддоставчици/, защо синоптиците трябва да изостават в терминологията, те да не са по-големи будали от държавните чиновници.

Като говорим за терминология, оная по bTV ми къса нервичките с тоя живак, дето пада. Тя не разбра ли, че ги забраниха живачните термометри?!

Дръвчетата започнаха да цъфтят,пак ще духаме супата:(((

Е какво ше им стане на дръвчетата?

Отдавна не изнасям лекции без заплащане:))

"Навсякъде е безсрамно хладно за това време на годината." Чолаков

Човек дори да избегне прогнозата на дебила по тв, все ще се намери някой тъп фен да го цитира.

Водим се южна страна само на хартия. С тези студове, ветрове и дъждове в края на март сме станахме с климата на страни скандинавските, Русия и Канада...

Кога е било жега в края на март?! Времето е нормално за ранна пролет.

Трябва да се освободим от хладната прегръдка на Русия.

Водим се южна страна на континента Европа, който е изцяло на север от Екватора и то доста! По Вашата логика, примерно Дания, като е на юг от Скандинавия трябва да е много топла! Няма нищо вярно от написаното от вас, освен че България е южна страна, а това го обясних, съвсем нормално е през март, който е зимен месец до 20-21-22, в зависимост от годините - високосна и т.н. да вали сняг, ненормално е това което беше, тази година е прост с наднормени валежи, но не и поднормени температури, а за ваканцията, помня зимни ваканции със сняг, на 34 години съм, не е прекалено минало време, баща ми е казвал и за снег на 6 май и на 24 май, затова мисля, че прекалено се преекспонират нещата, няма нищо ненормално, а има човешка немарливост и пословичното ни мърморене на българите - винаги нещо и/или някой ни е виновен - държава, природа, Русия, САЩ и т.н.

Този коментар за пореден път доказва, че медиите си правят каквото си поискат с мозъчетата ни. Средните температури са по-високи от "нормалните". Като бях малък падаха много по-големи снегове и се задържаха със седмици, а не с дни. В разгара на лятото жега беше 40С, а не 28С както е сега. В България климатът става по-мек. Иначе дъждовете бяха много над това, което помня, а слънчевите дни много по-малко от нормалното.