Пред Нова телевизия заяви и че не разбра и защо е упрекван, че е отишъл на нейни разноски на кинофестивала във Венеция. А за скандала около Бонев, в който се оказа замесен и италианският културен министър, Рашидов обвини "жълтото" в медиите, предаде БГНЕС.

Той избегна да отговори дали филмът, взел субсидия, въпреки че не е бил одобрен от две комисии, си струва парите. В замяна на това се разсърди на българския нихилизъм и оплювателство.

"Ние за стотици милиони мълчим, вие - сега сте дали... Ами дали са, момичето направило продукта. Дали е хубав публиката да го каже. А тя с кого спи - па Бонди ли (италианският министър на културата - бел. ред.), пък Берлускони? Това е личен живот. Защото това, което аз знам за български политици, ако аз го разкажа, вие луди ще станете. Ако ви разкажа какви далавери са минали пред очите ми, пак луди ще станете, за милиони", каза още министърът.

Той отново защити пътуването си до Венеция, заедно с българска делегация, което е струвало 40 000 евро и е платено от фирмата на Мишел Бонев.
"Какво толкова се случи, какво престъпление има във Венеция? Няма никакво. Едно момиче някаква награда взе. Сега, дали тя е спечелила, дали го е уредила. Ами, в България аз познавам всички хора, които си уреждат наградите. Ами, че в България се самонаграждават от сутрин до вечер. То не бяха от мъж на годината до жена на деня. Ами, извинявайте, не е почтено да се говори. Не е номерът във Варна да има филмов фестивал, където едни и същи хора се самонаграждават", добави Рашидов.

По повод коментара на премиера Борисов, че министърът е бил подведен от красотата на режисьорката, чието истинско име е Добромира Бонева, Рашидов отговори: "Мишел Бонев се оказа, като я видях във Венеция, такава, облечена по-особено, е една красива жена. Какъв е проблемът? Как да кажем, грозна ли да кажем? Просто тя е едно хубаво момиче, лошо няма в това, каквито хубави момичета има много. Второ, все пак сме 100-процентови мъже, основното е да погледнем някоя хубава жена и да дадем оценка за нея. Това е най-малкият проблем".

Междувременно скандалът в Италия около филма на българката се развива с нова сила. Сметната палата и прокуратурата във Венеция започнаха разследване на присъждането на наградата на Мишел Бонев на кинофестивала в града, както и разноските по пътуването на българската делегация, предаде bTV.
Прокурорът Кармине Скарано е препратил запитване и към римските си колеги. Първата му стъпка ще е да провери всички сметки и плащания във Венеция. Римската прокуратура ще се заеме с нареждането за присъждане на наградата на филма "Сбогом, мамо".