Какво ако Мишел Бонев спи с Берлускони, пита Рашидов

Министърът на културата Вежди Рашидов не намери нищо осъдително във факта, че българката Мишел Бонев е взела 300 000 лв. субсидия от Националния филмов център за филм, който българският зрител така и не е видял.

Обратно в новината

Коментари - Какво ако Мишел Бонев спи с Берлускони, пита Рашидов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този министър на " културата" защо не вземе да се приведе в угледен вуншен вид? и тази бяла брада с големите мустаци и такъв един веждат, намръщен ... и широко разтворена якичка на ризата...няма ли стилисти да се постараят за външния му вид?! представям си на фона на стилно изглеждащите италиянци на фестивала тои как се е откроявал...срамота! едва се сдържам да не напиша нещо по - цветущо...

Вежди Рашидов не намери нищо осъдително... Защото това, което аз знам за български политици, ако аз го разкажа, вие луди ще станете. Ако ви разкажа какви далавери са минали пред очите ми, пак луди ще станете, за милиони", каза още министърът. Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, гражданите са обществено задължени да уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган. Когато узнаят, че е извършено престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно органа на досъдебното производство и да вземат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението. (чл. 205, ал.1 и 2 НПК).

Ние не искаме политици и министри евнуси, но не и такива,които се държат като разгонени нерези.А тези подмятания "аз знам, но не казвам" ни убеждават, че "знаещите" са участници в престъпна банда, обвързани с клева за мълчание. ПОЗОР !

Въждю, знаеш ли кое е нещото лошо с тия дарени пари на тая, която не иска да носи българското си име, но ползва българските 300 000 лева (а уж била богаташка, която платила харчовете на 40 - от кой зор цели 40 бе, министре, дето си ги помъкнал на разходка, вместо да речем 10, нали е криза и Дянков реже от залъка и лекарствата на хората, та да бъдем най-стабилната страна). Ти можеш ли да смяташ - колко изоставени деца ще се нахранят с тия 300 000? За тях няма варварски софри с печени прасета и агнета и хайвер ...

С тези някакви си дребни 300 000 лева можеха да се направят 2 конкурса "Помощ за книгата" (около 100 български заглавия годишно). Обаче за пръв път от много години, тази година министерството на културата не направи такъв, дори дирекцията за книгата е закрита. Явно за едни има икономии, за други не. С какво един скапан филм, а аз вярвам, че е скапан, е по-важен от 200 български книги, които сега няма да видят бял свят? Това е новата пожарникарска културна политика - целият мозък в оная работа!

Майката на М. Бонев Я определя като п......, а мъж И - италианеца, като сутеньор!

Може да е добър скулптор в рамките на България, но като министър е пълна нула, а като човек и гражданин е доста под средното ниво.

и какво грешно е казал министъра, нима не е вярно за ситуациите в българия. Картинката е обрисувана точно, но по-важно е лицемерно да осъждаме без да виждаме гредите в собствените си очи, както е казано в народната поговорка. Писна ми от лицемерния морал, който развяват като знаме някои. Знем го този соцморал от тошково време, всичко беше с връзки, с мой човек, с лизане, близане, кво се правят на охапани културните дейци. Що не скачахте по форумите, когато гоце награди другия доносник и изпълнител на възр. процес сава/доган, но тагава мълчахте като п...и, а сега видяли невидяли един филм грачат злобно в един глас и подкрепят задкулисните, италиански игрички.Що не пищяхте, когато няколко коледи изчезваха за по 1 ден милиарди левове, ръкопляскахте на социалните социалисти, раздали и на болшинството поддръжници 25-580 кинта. Вместо да гракнете да запазят присъдената вече награда ми се правите на моралисти и всичките с насрани гащи, ма скритичко и покритичко ги препирате. Всичко се знае ганьовци и Христос е казал за камъка, ма кой да чете Библията

от 25 до 50 кинта

Баце, светът не е само черно и бяло. Това, че не харесвам ВР не значи автоматически, че харесвам ония, за които пишеш. 'Който не е с нас е против нас' си е типично комунистическо тоталитарно мислене.

Тоя нерез защо още е Министър. И то на Културата???

значи комунист, който вече е министър от ГРОБ, публично омаловажава злоупотреба за 300 000 лв, и признава, че има информация за криминални деяния, която няма да сподели??? Че тоя не е за оставка, а за ареста!

Стив, .... и ти си прав ... Те просто лижат г.... на мафията .... !

Вече се заговори и се намеси името на един творец, нима той е по-голям скулптор примерно от Ставри Калинов, макар и в малката пластика? Айде стига, моля ви се, се прехласвали пред имена, а започнете да мислите, че животът ни си отива напусто.

.... Ало-о-о-о, редактора на коментарите - ако наистина сте принципен човек, сега трябва да "отрежете" заглавието на ... и цялата тази статия, обявявайки ги за цинични и сексистки ... а, не само да съдите пишещите във форума ...

Прав си , крокодиле!Но не съвсем.Този, който цензуира коментарите , няма принципи.Има задължения да изпълнява нарежданията на тези, които му плащат. Тоест, НИЩО ЛОШО ЗА НАШИТЕ И ВСИЧКАТА КАЛ ВЬРХУ ДРУГИТЕ!

Бедни ми,бедни народе! Докога ще ни управляват такива нагли "културни" министри!

Рашидов всъшност разкри защо се проваля правителството на ГЕРБ - защото си избират кадрите и експертите по външен вид - да са хубавци и хубавици, а пък дали ще вършат работа, или не - какво от това?!

ами че естествено че по външност ще ги избират, те заповедите и решенията така или иначе идват отвън!!!

Ашкулсун и аферим!Ами разкажи за далаверите, това е твое задължение!

Нов морал, нова политика, нови кадри! Никаква корупция, никакви гафове, никаква полицейщина!

Ами разкажи за далаверите, това е твое задължение! Пък и интересно как така са станали пред очите ти?! Ц.Ц. трябва да се задейства.

КАКВО, АКО МИШЕЛ БОНЕВ СПИ С ЕДИ КОЙ СИ???, КАКВО, АКО ЛЪЧО МОЗЪКА ПРАВИ ЕДИ КАКВО СИ?; КАКВО, АКО ББ ГОВОРИ ЕДИ КАКВИ СИ ГЛУПОСТИ; КАКВО, АКО , НЯКОЙ СИ ОТ ГЕГБ НАПРАВИ НЯКАКВА ИЗДЪНКА, ТА НАЛИ ТОВА Е ГЕРБ И НАЛИ ТОВА Е НОВИЯ МОРАЛ???;

Ми той Илийчо като Мишел и той бе харно момче и той ме хранише и за какво толкова го плюха - лека му пръст. А Мишелката знае как да д..а -защо да не и дадем 300х нали и великата Лолова ще вземе 200 лева от тях. То действително има много фалшиви конкурси - я колко пъти Боко бе мъж на годината, а пък всеки знае, че е куха манерка. И много големи зависници са тия прости българи захвана ли се с мене - няма ли там Алексей Петров, Октоподи, луди прокурори, акция на полицията "Комар" в която са заловени пет неизпушени фаса - колко театър сме пък се захванали с мойте далавери.

Хм, Културата на министъра...

Е такава мащабна реклама на филм никога не е имало. Май ще имаме нов касов БГ филм в кината. Всички тези скандали са просто ПР.

първо, филмът няма да го покажат, и второ, дори да го покажат, той бил е толкова слаб (по думите на един журналист, който го е гледал на фестивала), че никаква реклама не може да го спаси!!!

От г-н Рашидов министър не става, нито пък интелектуалец.Ако според него това е "лебедовата песен на великата Лолова", то вече трябва да си пише оставката... защото или не знае какво е лебедова песен, или обиди една от наистина великите ни актриси.Всичките са едни гнусни тунеядци и байганьовци с мазни очички... отврат!

Които тя после връща, като кани българската делегация от името на публичния дом, който държи!!!

Никой не казва най-скандалния факт: 40 души делегация (най-голямата на фестивала, сякаш ще вземаме главния приз) е съставена от 10 участника във филма и 30 (!!!) други - чиновници от министерството и подобни, които са там семейно, тоест със съпругите и децата си - това си е семеен туризъм, разходка до Венеция, а не официална делегация!!!!

"Защото това, което аз знам за български политици, ако аз го разкажа, вие луди ще станете. Ако ви разкажа какви далавери са минали пред очите ми, пак луди ще станете, за милиони", каза още министърът. - > ТОВА ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ УКРИВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ и ТАКА УМИШЛЕНО СЪДЕЙСТВА С БЕЗДЕЙСТВИЕ ЗА ТЯХНОТО РАЗКРИВАНЕ И НАКАЗВАНЕ????? ТОВА Е ПОДСЪДНО!

По-добре "мултак" отколкото "калтак", беше казал господина...

Помня как в документален филм от празник на Илия Павлов, излъчен отдавна по Нац.ТВ покойният Павлов нарече тогава Вежди Рашидов - мултак!

Мултак - простак - калтак... Всичко подхожда на премиерския приятел:-( Като прибавим и К.Илиева, Р.Желева, Б.Димитров, Цецки - край няма гордостта на ГЕРБ...

На 30 ноември 2001 г. Вежди Рашидов е арестуван за побой над полицай.

Както може да се очаква, и днес италианските медии следят с напрежение тази размяна на фалцови пасове, обвинения и оправдания. Историята вече извади на дневен ред и Сметната палата, която проучва законното изразходване на публични средства. Прокуратурата на Венеция започна разследване, за да установи кой е платил разноските на българската делегация по време на кинофестивала във Венеция. Римската прокуратура пък се занимава с фантомната награда, присъдена на българо-италианската продукция и с финансирането, осигурено от РАИ, припомня Дойче веле. Тази обществена телевизия е заделила 1 милион евро за филма на Драгомира-Мишел Бонев, което предизвика възмущение сред професионалните среди и медиите на Апенините. Финансовата полиция също се зае със случая.

Има ли някой по-отвратителен, нагъл, арогантен и високомерен тип от този някой си Врещи Мутраков Рашидов?

Ама може ли щом сме палтили филма поне и да го гледаме . Щото излиза така чукал... не чукал... - плащаш ! Е това го нямаше и по времето и на Кармански и Черепа взети заедно .

Колко е бил прав Бай Ганю, като ми каза - за казана на българите не се грижи - ако некой изплува, другите дружно го давят

за тази гнида ми разказваше един прятел..общински саветник в едно малко провинцялно градче в бг...как си искал пари да им направи паметник..пожелал з00.000лв..маи това му е мизата на турка

Дразнеща е тази подборка от думите на министъра - ако прочетете някъде цялото интервю, което е публикувано, ще видите, че там акцентите са съвсем други - за невероятната роля, която е направила великата актриса Татяна Лолова, за сътрудничеството с още две италиански продукции, които носят огромни пари в държавата ни и дават хляб на огромен екип от български работници в Киноцентъра, за значението на тази награда и тази тематика на Венециянския фестивал... Тук няма нищо от това, а са натрупани коментарите конкретно за хубавата жена Драгомира - ами хубава е, и е много елегантна, и аз съм много доволна, че и такава българка има в Италия, и тя се занимава с кино, за разлика от ония парцалеси, които обикновено ни "представят", но това не дразни никого в тоя тъп форум, както разбирам. Дано все пак някой да вкара този филм и да го видим на голям екран, че ми омръзна вече да гледам най-хубавите неща на компа вкъщи ... месеци след като излязат и се появят в съответните сайтове.

Когато политик каже нещо хубаво, или похвали нещо, да знаете, че това вече е съмнително и трябва да се докаже. Защото този човек каза публично ДВЕ ЛЪЖИ - първо че филмът е спечелил субсидия (което не е вярно, понеже е отхвърлен и не е класиран за субсидия, а тя е била отпусната!)... Втората лъжа беше, че се е видяр за пръв път с Мишел Бонева на фестивала във Венеция през сетпември, а всъщност се е запознал с нея още през март в първия снимачен ден на филма, което е документирано и излъчено по телевизиите в новините. С две думи - на ПОЛИТИК ВЯРА ДА НЯМАШ ! Те само се оправдават...

Като си толкова доволна,разбра ли,че втората фирма на мадам е за компаньонки от русия?Аз пък не съм никак доволен,че разни уруспии ни излагат по света и петнят името на страната ни с болните си амбиции.

Хич биля не го удурдисвай, Вежди-ага, ами си призная, че си проЗД...Белким ние не знаем или пък не интересува...Бъди си проЗД, пий и се бий на воля, но не си навирай гьонсурата в телевизора, че цялата стая засмърдя на бъчва и развалени зъби...

пиян домуз

Кой ще намери смелост да проговори в тази държава?! Стига фрази като тази - Защото това, което аз знам за български политици, ако аз го разкажа, вие луди ще станете. Ако ви разкажа какви далавери са минали пред очите ми, пак луди ще станете, за милиони" !! Това значи, че политиците ни ни правят на глупаци. Като си политик всичките ти ризи трябва да са на показ, това е. Ако искаш да мърсуваш на тъмно, не се опитвай да ръководиш съдбата на другите!

НАГЛИТЕ СА ОТ ГЕРБ- ВСИЧКИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ. ТАМ ГИ ТЪРСЕТЕ . ИМАХ СИ АЗ ДА ПОСЕГНАТ НА СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ .

Нова промивка на мозъци. Дръж тоя, викай по оня, пък ние през това време ...

Ц.ЦВЕТАНОВ, ЗАЩО НЕ ПОТЪРСИ НАГЛИТЕ В СВОИТЕ РЕДИЦИ???. И НЕ СТАНАХА ЛИ НАГЛИТЕ ДОСТА НА БРОЙ, А НАГЛИТЕ ИМ ИЗПЪЛНЕНИЯ, ТВЪРДЕ Н А Г Л И???

Ми що само с Берлускони спи? С Веждю не спи ли?Жалко...

То няма лошо ама те не спят. Спи само опозицията в Парламента. Вижте какво става в Италия.

какво--му--се--чудите--на--тоя?Нали--преди--години--той-пииян-седно-крюше-пред--парламента--повали-полицай,който--му-направи--забележка-при--паркиране--на--колатаМесеци--по00късно-получи--орден-"Стара-планина"-вместо--да--е-в--затвора

браво

Ебати наглото копеле е тоя. Това министър ли е или дюкянджия. Не става, както всички от това правителство , с 2 изключения

Хубаво беше да посочиш изключенията?

РАШИДОВ ВЪРНИ 300 000 лева и се МАХАЙ!!