Строежът на обекта, който се намира в столичния квартал "Люлин", бе осветен официално днес.

Обектът се намира на околовръстния път на София, номер 811 - в локалното платно, след новостроящия се мол.

Вижте снимки >>>


"Реално на този терен ще бъдат събрани шест бензиностанции, тъй като едновременно ще могат да зареждат 45 или повече автомобила. Това е първият ни, но в никакъв случай единствен обект в София. Предстои да направим още две или три големи.
Софиянци все още не са усетили удоволствието да зареждат във VM Petroleum с по 20-30 стотинки по-евтино от средните цени на страната. В рамките на следващите два месеца ще споделим радостта от ниските цени и с тях"
, коментира Марешки.

Вижте видео >>>


Бизнесменът Веселин Марешки ще опита да влезе в рекордите на Гинес с новата бензиностанция в София. 

По думите му тя ще бъде пусната не по-рано от 6 ноември (дата за президентския вот - б. р.) или най-късно до края на годината.

Още няколко обекта на VM Petroleum ще бъдат отворени в цялата страна до края на годината. Следващият обект ще бъде в Русе, като се очаква да бъде открит до 15 дни.

В момента варненската компания има 11 работещи бензиностанции в градовете Варна, Разград, Горна Оряховица, Свищов, Силистра, Павликени, Габрово, Айтос, Сливен и Добрич.

Горивата на новия обект ще се продават в рамките на цените, утвърдени от VM Petroleum в цялата страна. Към дата 16.9.2016 г. те са 1,71 лв. за литър дизел, 1,78 лв. за литър А95, 0,76 лв. за литър газ и 0,79 лв. за килограм метан.
За сравнение - в столицата и голяма част от страната бензинът и дизелът се продават над 2 лв. за литър, газът - за 0,99 лв. за литър, а средната цена на метана в страната е 1,22 лв за килограм.

Веселин Марешки съобщи, че екипът му продължава работа по проекта Национално Освободително Движение "За Чиста и Свята Република". Сдружението си е поставило за цел "да води борба с картели, корупция, контрабанда и други пороци на обществото с всички позволени от закона средства и в полза на българския народ".

През пролетта Веселин Марешки, чийто основен бизнес е аптекарският, обяви, че ще се кандидатира за президент. През юли той съобщи, че се отказва, но в началото на този месец заяви,че все пак ще го направи. Така щял да даде възможност на хората, които са искали да гласуват на неприетия от парламента референдум, иницииран от него.

АНКЕТА: Ще свали ли Марешки цените на горивата в София?