Той е открит и задържан на територията на село Черноочене снощи около 22.00 часа. От полицията посочват, че в 15.10 часа вчера на тел. 112 е постъпил сигнал, че мъж с порезни рани в областта на корема е търсил медицинска помощ в село Пчеларово.

Автопатрул на РУ-Кърджали незабавно е предприел обход на района за установяването му. Четири часа по-късно за общодържавно издирване е обявен К.И. /46 г./ за извършено тежко криминално престъпление в Стара Загора.

Според първоначалните данни съществувала вероятност издирваният да се укрива на територията на област Кърджали. При извършената справка било установено, че потърсилият помощ мъж и издирваният са едно и също лице.

С разпореждане на директора на ОДМВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов била сформирана група от криминалисти и след проверки на десетки места в 21.50 часа в село Черноочене издирваният мъж бил открит.

След задържането К.И. е транспортиран до Центъра за спешна помощ в Кърджали. Претърпял е медицинска интервенция в болницата, където е оставен за лечение под полицейска охрана.

От МВР припомнят, че вчера към 11.00 часа е бил подаден сигнал за инцидент, станал в семейно жилище в Стара Загора. Пристигналият полицейски екип е открил на място безжизненото тяло на 67-годишна жена и тежко ранената 29-годишна нейна дъщеря, която е откарана в болница с опасност за живота.

Разследването продължава под ръководството на прокуратурата.