От Окръжната прокуратура в Разград съобщиха, че около 3.30 - 4.00 часа тази сутрин 45-годишният Туран Сюлейман е убил по особено мъчителен начин намиращия се в същата стая лежащо болен 58-годишен мъж.

Сюлейман е прегризал гърлото на жертвата си и е изтръгнал гръкляна, след което е изял лицевите му части. След това убиецът-канибал е напуснал болничното заведение и се е отправил с такси към дома си, където е задържан от полицията.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за убийство, като до момента са извършени оглед на местопроизшествието, освидетелстване на извършителя, разпитани са и 7 свидетели. Назначена бе съдебно-психиатрична експертиза.

По-късно обаче Окръжният съд в Разград постанови 45-годишният Туран Сюлейман да бъде настанен за 30 дни в болницата в Ловешкия затвор. Там психиатри трябва да установят дали мъжът е вменяем и може да носи отговорност за постъпките си, предаде Дарик радио.

Директорът на МБАЛ-Разград д-р Гечо Жеков обясни пред Дарик радио, че двамата мъже били настанени в една от малкото стаи в отделението, които нямат видеонаблюдение.

Д-р Жеков заяви, че е извършена вътрешна проверка на отделението и нарушения не са установени. Мъжът-канибал е с диагноза шизофрения. Преди дни се върнал от лечение в клиниката в Бяла. Пиел си редовно лекарствата, като досега не бил проявявал агресия.

Туран Сюлейман има психично заболяване от повече от 10 години. Живее с майка си и 18-годишната си дъщеря в къща в покрайнините на Разград, отглеждат крави. Семейството е регистрирано като земеделски производител и получава субсидии за това. Мъжът е продавал мляко на жители на Разград, които предварително са го заявили.

Канибалско нападение във Великобритания

Британската полиция използва електрошоков пистолет срещу мъж, който се опитвал да изяде убита жена в уелски хотел, предаде Ройтерс, като се позова на вестник "Индипендънт", цитирана от БТА.

Уелската полиция съобщи, че нейни служители били повикани във връзка с инцидент в хотел в уелско село на 260 км от Лондон след сигнали за нападение на мъж над жена.

Полицаите обезвредили мъжа с електрошоков пистолет "Тейзър" и по-късно той починал, се казва в краткото съобщение на органите на реда.

Смъртта на жената се разследва. Засега много от подробностите около инцидента остават неясни, но по случая е сезирана Независимата комисия за оплаквания срещу полицията.