Сигналът е подаден в полицията в 13.38 ч.

52-годишен мъж е застрелял 46-годишна жена и 67-годишната й майка в двора на къща на ул. „Северна” № 14. По първоначални данни причините са от битов характер, уточни говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева.

Вижте снимки >>>

Двете жени са починали на място. Установено е, че двойното убийство е осъществено със законно притежавана ловна пушка „ИЖ”.

Убиецът, който по неофициална информация се казва Драгия Р., е имал връзка с 46-годишната Иванка. Двамата имат и син - 14-годишния Божидар, разказаха съседи пред "24 часа".

Иванка и майка й Тонка тъкмо сеели чесън в двора на къщата си, когато в двора влязъл Драгия и, без да продума, ги застрелял в гръб. След това мъжът избягал и се укрил със заредената пушка в къщата на майка си. Там е задържан от служители от Специализираните полицейски сили при Областната дирекция на МВР.

"Очаквах най-страшното да се случи. Майка ми беше мъченица. Тя обичаше този човек, но той се държеше невъзможно с нея. Тормозеше я повече от година и за това тя бе решила постепенно да прекрати тази връзка. Оказа се, че е невъзможно, защото Драгия преди 2 месеца запали колата ѝ", ридаеше дъщерята на убитата Иванка - Антония Стоянова, цитирана от "Флагман".

Районът е отцепен, прави се оглед.

Работата по случая продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при Областната дирекция на МВР и Второ Районно управление – Бургас.