Споразумението за премахване на визите бе подписано от сръбския и турския министри  на външните работи Вук Йеремич и Ахмет Давутоглу при посещението днес на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган в Сърбия, информира БТА.

Други споразумения за инфраструктурни проекти предвиждат сътрудничество на Сърбия с турски компании чрез съвместно осигуряване на финансови средства и съвместно изпълнение на проектите.

С изграждането на магистралния път М8 Сърбия ще се сдобие с модерен път, който ще я свързва с Коридор 11, ще бъде част от проекта за изграждане на цялостната пътна мрежа на Сърбия и ще осигури стопанското и туристическото развитие на на райожните, през които минава. За финансирането на този проект Сърбия ще отдели от бюджета си 15 процента от нужните средства, а останалите 85 процента ще осигури Турция. Работната ръка и най-малко 45 процента от строителните материали ще бъдат набавени от Сърбия. Реализацията на тези инфраструктурни проекти е конкретен резултат от споразумение между Сръбия и Турция за сътрудничество в тази област, подипсано на 26 октомври 2009 г. в Белград.
 
След срещата си в Белград Ердоган и неговият домакин сръбският премиер Мирко Цветкович изтъкнаха важността на тези документи и специално подчертаха значението на инвестициите. "Турските бизнесмени и инвеститори трябва незабавно да оценят потенциала на Сърбия. А не се съмнявам, че Сърбия ще им отвори пътя", каза Ердоган.