Инцидентът стана около 10:30 часа, а сигналът е бил подаден на "Софийска вода". Оказало се обаче, че е избил главен топлопровод  на "Топлофикация-София".
На място пристигна авариен екип и полиция. Участъкът бе ограден с ленти, а полицейски екип затвори локалното платно към Руски паметник, предаде БГНЕС.

До по-сериозен инцидент и пострадали за щастие не се стигна, тъй като в момента на изригването на водата не е имало преминаващи коли или пешеходци, предаде аctualno.com.
Живеещи наблизо граждани оприличиха случилото се като изригване на гейзер.
"Много се изплаших. Чу се страшен тътен", обясни минувач.

Заради аварията е спряна топлата вода в сградите, намиращи се между бул. "Скобелев", бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Княз Борис I", ул. "Парчевич", бул. "Христо Ботев", ул. "Владайска" и бул. "Скобелев", уточниха от "Топлофикация-София", цитирани от БТА.

Същевременно поради авариен ремонт е спряно и топлоснабдяването към живеещите в района на ул. "Граф Игнатиев", бул. "Васил Левски", ул. "Фр. Нансен", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", и към сградите, намиращи се на ул. "Милин камък", ул. "Кокиче", ул. "Папа Йоан Павел II" и Площад на свободата.

От "Топлофикация София” междувременно съобщиха, че във връзка с настъпилото застудяване имат готовност да пуснат отоплението при желание на абонатите.