Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод стрелбата срещу боса на футболен клуб "Рилски спортист", който вчера оцеля като по чудо след 5 куршума от автомат "Калашников". Това е втори неуспешен опит за убийството му, след като преди няколко месеца колата му бе обстрелвана на същото място по пътя от Боровец към дома му в самоковското село Бели Искър.

Той уточни, че версията, която се спряга в медиите - че покушението е заради неразчистени сметки с дървената мафия, е една от проверяваните, но не би казал, че може да се приеме за водеща, предаде БГНЕС.

С дърводобив се е занимавал приятелят на Галев -  Стоян Стоянов (убит на 10 май - бел. ред.), съобщи БНТ. Но  Юри Галев е човекът, който е осигурявал нелегалната сеч и е контролирал най-добрите секачи от ромската махала в града.

"През последните 15-16 г. Юри Галев се е занимавал със стрелби, рекет, изнудвания, т.е., почти цялата палитра от Наказателния кодекс. Но ако той тръгне да кандидатства за работа, статутът му е "неосъждан", коментира Цветанов.

Той припомни, че от „Атака” са се разграничили и са изключили Галев от партията още при инцидента в курорта „Боровец” през зимата, която той и синът му пребиха няколко души на местния лифт.
Това е уродливият начин да влезеш в политиката, прикривайки се през дадени партии, да станеш общински съветник”, каза Цветанов и допълни, че всяка партия сама преценява кого да номинира за свой представител в местната власт, съобщи "Фокус".
По думите му футболният бос никога не се е занимавал с партийна дейност и след това е останал като независим общински съветник. Министърът съобщи, че в момента се подготвя избирателният кодекс, който ще ограничи подобни явления в местната власт като този с Галев.

По-рано днес от "Пирогов", където 47-годишният Юри Галев бе настанен и опериран след стрелбата, съобщиха, че опасността за живота му продължава. Оттам уточниха, че той не е здравно осигурен.