В изявление до БТА тя изразява убеденост и в това, че съпругът й при никакви обстоятелства не би посегнал сам на живота си.

"Във връзка с медийните публикации от последните дни и изявленията на представители на МВР искам да заявя следното: В общественото пространство се разпространяват множество лишени от основание тези, които считам, че биха могли да насочат разследването в неправилна посока и това да доведе до загуба на ценно време и ресурс, така важни в първите дни на разследването", заявява още Сертова.

Тя допълва, че искрено се надява, че тиражирането на подобни тези се дължи на липса на информация за действията и резултатите от разследването и не цели създаването на предварителна нагласа в обществото за възможните причини за случилото се.

Съпругата на Сертов се надява, че органите на МВР няма да се подведат от невярната информация и ще положат максимални усилия за намирането на съпруга й.

Жената се обръща с молба към МВР, "в името на човечността", преди публично огласяване на факти от разследването, семейството на Петко Сертов да бъде уведомявано за тях.

По-рано днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефът на столичната полиция Младен Маринов дадоха пресконференция, на която съобщиха, че все още не могат да установят какво се е случило със Сертов, но разкриха някои подробности.

Обявен беше номерът на колата, с която се е движил бившият шеф на ДАНС, потвърдено беше, че е теглил пари, както и че няма данни да е напускал страната.

Лазаров заяви готовност да го издирват с хеликоптер, тъй като се предполага, че е възможно да е катастрофирал някъде на извънградски път.

Междувременно вчера Петко Сертов бе обявен за международно издирване чрез Интерпол.