Защитниците на Строс-Кан са анализирали неговите действия в събота и са установили, че той е напуснал хотела си в Ню Йорк в 12 часа на обед, след като е платил сметката си там и е предал ключа си, предаде Ройтерс, като се позова на френското радио Ер Ем Се.

После е отишъл на обяд с дъщеря си и след това е взел такси до летището, където беше свален от полицията от самолет за Париж.
Това означава, че Строс-Кан не е бил в хотела по времето, когато 32-годишната камериерка твърди, че се е опитал да я насили, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Радио Ер Ем Ес съобщава също, че адвокатите на шефа на МВФ имат доказателства и свидетелски показания в подкрепа на версията на Строс-Кан. Адвокатите на шефа на МВФ вече казаха, че той ще пледира невинен в съдебната зала.

Следи от одраскване са открити по тялото на Доминик Строс-Кан, твърди междувременно доклад на френското консулство в Ню Йорк, за който съобщава френският сайт atlantico.fr, пише в. "Фигаро". В сайта са публикувани и откъси от доклада на американската полиция във връзка със случая.

Висш представител на полицията в Ню Йорк е уточнил пред дипломатите от френското консулство, че полицейските екипи за събиране на улики са използвали т.нар. "червен комплект" - средства за събиране на следи и улики в случай на изнасилване.
Чрез него се взимат проби от жертвата на насилието (от нейните дрехи, от тялото й и от ноктите й), както от местопрестъплението.

В доклада на консулската служба се казва още, че представителят на нюйоркската полиция е заявил, че ДНК следи (вероятно сперма) са били открити при взимането на пробите. Сега те се анализират и съпоставят. Резултатите от тях ще бъдат готови най-рано след пет дни.

Късно снощи генералният директор на МВФ беше изведен с белезници от полицейското управление в Харлем и отведен за тестове.
Доминик Строс-Кан се яви в съда в Ню Йорк, за да се запознае с обвиненията срещу себе си. Той ще застане пред съдия Мелиса Джаксън.

Междувременно френска писателка и журналистка, кръщелница на втората съпруга на Доминик Строс-Кан, ще заведе срещу него дело за сексуално посегателство.

Последна актуализация в 18.50 ч.