45-годишен мъж загина в катастрофа до град Бяла, Русенско, съобщи комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП на МВР, цитиран от Агенция "Фокус".

В село до град Бяла са се сблъскали два автомобила, в следствие на сблъсъка има един загинал.

Старозагорска област

Снеговалежът и непочистените платна са причина за пет закъсали автомобила в ранния следобед на автомагистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора. Две от колите бяха преобърнати в нивите, съобщи БНР.

Само един инцидент има с пострадали на територията на Старозагорска област. След катастрофата край село Бял извор в 11.30 часа тази сутрин мъж е настанен в болницата в Стара Загора, а жена - в болницата в Хасково. Няма опасност за живота им.

Шуменска област

Осем души пострадаха в два пътни инцидента в рамките на два часа по пътя Шумен-Бургас, в района на село Веселиново.

Първият инцидент е възникнал малко преди 13.30 часа днес на разклона за Смядово. Ударили са се два насрещно движещи се автомобила "Опел Зафира" с шуменска регистрация и "Мерцедес" с хасковска.

В МБАЛ-Шумен са откарани общо петима души - от тях двама са пътували в "Мерцедеса" и трима в "Опела". Няма сериозно пострадали по първоначална информация. Преглеждат се в болничното заведение.

Малко по-късно до Райковец е възникнал друг пътен инцидент. Ударили са се насрещно движещ се ван с ямболска регистрация и лек автомобил "Рено" с добричка.

Трима души са откарани в шуменската болница, между които и две деца, които са пътували в автомобила с марка "Рено". След първоначално извършения преглед данни за сериозни наранявания няма.

От полицията в Шумен призовават водачите да шофират внимателно и да спазват ограниченията за скорост. Да не тръгват с неподготвени автомобили за зимни условия.