Пред журналисти представители на протестиращите заявиха, че не очакват Цацаров действително да подаде оставка, но искат да покажат, че има гражданско общество в подкрепа на съдебна реформа, предложена от министъра на правосъдието Христо Иванов, предаде БТА.

Вижте снимки >>>

Те добавиха, че искат оставката на Цацаров с аргумента, че той застава срещу реформата и добавиха, че един от поводите за протеста е, че главният прокурор се самосезира избирателно по медийни публикации.

Протестиращите бяха издигнали плакати: "Оставка!", "Кой?", "Слугите на мафията - вън от съда".

По същото време, отново пред Съдебната палата, на протест в подкрепа на главния прокурор се събраха негови поддръжници.

Те обявиха, че са срещу реформата на правосъдния министър и издигнаха плакати, на които е изобразен бившият премиер Иван Костов с надпис "Гробар".

До организирането на протеста срещу главния прокурор се стигна след като миналия вторник Временната парламентарна комисия за промени в Конституцията отхвърли предложените текстове, припомня БГНЕС.

Това стана заради отсъствието на депутатите от Реформаторския блок Димитър Делчев и от Патриотичния фронт Емил Димитров – Ревизоро.

Към момента управляващите не могат да осигурят подкрепата на 160 народни представители. Промените в Конституцията трябваше да се гласуват в пленарна зала още тази седмица, но се очаква това да се случи най-рано на 22 юли.