Вчера Васил Михайлов - брат на магистрата Бисер Михайлов, заяви, че по време на обиск в жилището му са изчезнали 2700 евро и 8000 лева.
Освен това той се оплака, че е бил унизен от МВР, след като сред медиите беше разпространен видеоклип от ареста му, в който той се вижда по бельо.

“Направил съм остра забележка на пресцентъра”, каза Цветанов по този повод пред bTV тази сутрин.

Той коментира и скандала около "Октопод" и Алексей Петров.
"Много са нещата, които се изприказваха в последните няколко дни във връзка с това, че „Октопод”-ът вече се е разпаднал и се е трансформирал в друго морско животно (калмар - б.р.), но това, което мога да ви кажа е, че силата на обвинението и доказателствата са нараснали в тези месеци на разследване", заяви вътрешният министър, цитиран от "Фокус".

По думите му самият факт, че в края на месеца ще бъде внесено обвинение по част от това, което е извършено като престъпност от Алексей Петров и групата около него, дава достатъчно основание, че нещата се движат в правилната посока. По отношение на това, че са минали около седем месеца от началото, Цветанов заяви, че когато се говори за тежка организирана престъпност и за босовете на тежка организирана престъпност не е толкова лесно.

По повод здравословното състояние на Алексей Петров, министърът каза: „Жив е, добре е, не е паднал, не е бит”.

Съмнения, че има заплахи за живота му в ареста и че е възможно да е получил припадъци след оказано му насилие изразиха близки на бившия съветник в ДАНС преди дни. Още тогава обаче Цветанов отрече да има такива данни и заяви, че арестът е сигурно място.

Вицепремиерът говори и по други актуални теми.
За “Наглите” и неоткритите пари от откупи вътрешният министър каза, че много от откупите за отвлечените са изхарчени, други може би са заровени в земята. Но когато лицата бъдат осъдени ще се заведат искове, допълни той, цитиран от БГНЕС.

За процедурата по издаването на новите паспорти вътрешният министър коментира, че държавата е трябвало да подготви процедурата за биометрични документи още от 01.01.2007 г. Стартирането на процедурата обаче става в началото на октомври месец 2007 г. По този начин процедурата свършва април 2009 година, когато е подписан и договорът със “Сименс”.
“Аз съм насаден пачи яйца”, каза Цветан Цветанов.

Преди дни обаче, той се извини официално за гафа с новите паспорти.