Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от bTV. Според него са предприети всички необходими мерки, които да гарантират сигурността на бившия съветник на ДАНС.

„Всичко, което е необходимо е направено, така че в тази посока сме предприели необходимите действия да гарантираме сигурността му и смятаме, че арестът е едно сигурно място”, каза Цветан Цветанов.

Министърът опроверга твърдения, че бившата барета е бил бит и впоследствие припаднал. По думите на Цветанов, информацията за влошеното здравословно състояние на Петров е "преекспонирана" от негови близки.

"Алексей Петров се обади на съпругата си и каза, че не е добре. Той в момента е в болницата на затвора. Дежурният офицер даде информация, която беше твърде кратка. Има сведения, че е паднал от леглото. Два пъти е колабирал. Не знам доколко това е вярно", коментира обаче пред БНТ доц. Дария Крачунова, която участва в подкрепата за Петров.

Същевременно Цетан Цветанов разкри, че наистина се е срещал с бившата барета. Срещата била след като Алексей Петров беше изслушан в Комисията за контрол на ДАНС към парламента. Тогава се появи информация, че Петров се чувства заплашен.
„Поиска среща, говорихме по тази тема. Той каза, че не смята, че се чувства заплашен и разговорът беше съвсем свободен. Понеже предполагах, че би могло да възникнат спекулации относно една такава среща, затова предвидливо бях поканил да дойде главният секретар и след това да влезе в кабинета ми Алексей Петров”, каза вътрешният министър.

По-рано, предизвикан от поддръжници на Алексей Петров, премиерът Бойко Борисов призна за SMS-и, които си разменял с него