По думите му, освен описаните и иззети 40 000 евро, от дома му липсвали още 2700 евро и 8000 лева, съобщи bTV, цитирана от КРОСС.

Зам.-окръжният прокурор на Перник беше арестуван на 9 септември при операция на ДАНС и МВР, като оттам заявиха, че той се е занимавал с лихварство. Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу Бисер Михайлов за рекет и принуда, но той бе пуснат от ареста срещу 5000 лв. парична гаранция. Според първите информации той отпуснал кредит на мъж от 30 000 лв. и получавал лихва от 3700 лв. на месец. Прокурорът заплашвал свидетели и семействата им и ги е принудил да поемат задължения за 10 000 евро, съобщиха от МВР след ареста.

При акцията освен дома и служебния офис на магистрата, бе претърсено и жилището на брат му Васил. В официалния видеозапис на МВР пък се виждаше как той е изведен от спецполицаите само по слип, което Михайлов обяви за унизително.

Перничанинът обаче е по-възмутен от изчезването на парите.
„Описал съм в протокола, ще го изложа в жалбата си. Госпожата, която извършваше претърсването, заяви, че без мое присъствие няма да се влиза никъде. След това на кадрите, разпространени от МВР, се видя полицай, който показва една от пушките в стаята откъдето липсват парите", обясни Васил Михайлов.
Той бе категоричен, че с лихварство не се занимава
, но когато има свободни пари ги вкарва в бизнес.

На въпрос откъде е разполагал с парите, които са били иззети при обиска, Михайлов каза: „Имах автокъща преди време, все още мои стари клиенти ме търсят за автомобили и в случая тези 40 000 евро бяха за два влекача. Оръжието ми е абсолютно законно. Записите на заповеди са не повече от 4-5 броя, като някои са от преди 5-6 години. Понякога като се налага да услужа с пари ги използвам. Този документ не означава, че съм дал парите за лихва, означава че съм дал парите и се удостоверява, че ако човекът не иска да ги върне да докажа, че съм дал пари".