В изявление, публикувано на личния сайт на Цветанов, се казва:

"Единствената ми опция в момента е да съдя българската държава за умишленото съсипване на КТБ АД (за милиарди - б.р.)в името на всички несправедливо пострадали от този зловещ сценарий, разработен и реализиран с подкрепа на множество държавни институции! Очаквам поредните словоизлияния и поредното ми заклеймяване по най­-брутален и елементарен начин! Вярвам, обаче, че в Страсбург те ще намерят адекватен отговор! А дотогава представителите на прокуратурата със сигурност ще се самоопияняват от собственото си величие! Вече видяхме примера със Сарафов".

Вчера зам.-главният прокурор Борислав Сарафов коментира, че от последното интервю на мажоритарния собственик на КТБ е разбрал, че Василев пита: "Кой ми сра в гащите?".

Освен това висшият магистрат заяви, че не е вярно това, което твърди защитата на банкера - че не може да се върне в България, защото има забрана да напуска Сърбия. Според Сарафов това не било пречка и можело да стане, ако Василев се съгласи да бъде екстрадиран, както поиска българската прокуратура.

След като вече обяви, че е дал показания пред евросъдия, които изобличават политическия елит, и които ще бъдат отворени в случай не неговата смърт, сега Василев заявява:

"Истерията, своеoбразното мънкане, а даже и неадекватното поведение в ефир на определени представители на държавните институции, последвали моето интервю, само ме мотивира допълнително да изоблича постепенно всички лица, които волно или неволно допринесоха за изкуствения фалит на КТБ. За изнервянето на определени хора, на които истината не им е приятна, говорят и опитите да се хакне моят личен сайт (съвсем случайно) няколко пъти през изминалата седмица, както и „невинните“ заплахи, пратени чрез посредници".  

Той коментира как на на 1 април един „невинен“ депутат от управляващата опозиция (не е лапсус)" изрекъл, че банката е била атакувана отвътре.
Точно така, г-н Чобанов, прав сте, обръща се Василев към народния представител от ДПС Петър Чобанов.

По думите на банкера атаката наистина е подготвена и с "неоценимата помощ" на вътрешен човек, който изпълнявал нечии инструкции. Но сценарият за изкуствен фалит бил подготвен отвън.

"По-специално, г-н Чобанов, от Вашия ментор, пред когото стояхте диван-чапраз в качеството си на министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски и изпълнявахте всичките му прищевки – от назначенията по митниците (които се опитахте да ми припишете) до назначенията в поверената Ви Банка за развитие", заявава още банкерът.  

По-големият проблем обаче бил защо прокуратурата приела за ментор същия този човек. Василев пита  дали някой се е запитвал как и защо основният опонент на Сотир Цацаров в съревнованието за главен прокурор през 2012 г. е бил отказан да участва, след като се проявил като "звуков оператор в сериала от латински тип „Ало, Ваньо!“. Вероятно е напълно случайно, че Бойко Найденов е намерил тих пристан в „Булгартабак“ — един холдинг, който няма „нищо общо“ с главния изпълнител и координатор на поръчката да се унищожи КТБ, пише още в изявлението.

Василев напада и парламентарната комисия, който бе създадена по казуса "КТБ", в която гуверньорът Искров и „вездесъщият“ специалист със звучния прякор Ментата (Йордан Цонев от ДПС, известен като Данчо Ментата - б.р.) разиграват бездарни етюди пред нея".  

"Както вече казах много пъти, през март 2014 г. г­-н Пеевски, чрез своя адвокат Александър Ангелов, ми постави „искания“ да прехвърля безвъзмездно дялове в определени компании. Това стана в присъствието на защитения и безценен ключов свидетел на прокуратурата Лазов, който в момента отрича. Същият свидетел май забравя обаче, че е дал показания за тази среща и на трето място преди менторите му да му кажат какво да говори", заявява още Василев.

И припомня зрелищния арест на "трима невинни човека за организирано-­недоорганизирано покушение срещу вездесъщия г­-н Пеевски" през юни 2014 г., на което поръчител бил той. В същото време на бюрото или в касата на прокурора по това дело лежал неговият сигнал срещу депутата от ДПС с приблизително същите мотиви, но и с включен сигнал за рекет.

Целият този зле скалъпен сценарий на Пеевски и прокуратурата имал за цел да го извади от играта, за да стане банката много по­-лесна плячка. Затова имал две възможности - или да е в ареста, или да опита от дистанция да овладее ситуацията.  

След първото действие на театралната постановка, последвало зрелищното нахлуване в офиси на негови фирми, сякаш задържали серийни убийци или мастити наркотрафиканти. И то, при условие че "предварително „поп Кръстю“ (техният внедрен човек) им е изнесъл документите, които са искали".
По думите на банкера причината била да причинят паника у вложителите.