Обвинителният акт е срещу 19 души - Борис Борисов, Камен Балбузанов, Кирил Муртов, Любомир Симеонов, Радостин Бързанов, Кирил Киров, Веселин Христов, Антон Калчев, Калоян Преждаров, Александър Пацов, Веселин Иванов, Веселин Иванов, Даниел Душков, Иван Бегов, Михаил Димитров, Павел и Веселин Ермалаеви, Панайот Мартинов и Георги Лазаров.

Те са обвинени, за това че от 2007 до декември 2010 г. са участвали в организирана престъпна група, ръководена от Таки и Ицо Исуса, с цел разпространение на наркотици, извършване на грабежи и нанасяне на телесни повреди.

Според прокуратурата, в периода 2008-2009 г., след като двамата лидери се укриват от органите на властта, ръководството на престъпната група е поето от Борис Борисов. По тази причина материалите, засягащи престъпната дейност на Христофорос Аманатидис-Таки и Христо Вартерян-Ицо Исуса, са отделени в самостоятелно наказателно производство, разследването по което продължава.

На Борисов, Киров, Христов и Иванов е повдигнато и обвинение за разпространение на наркотици на публично място, а на Александър Пацов и за грабеж, придружен с нанасяне на средна телесна повреда.

През май 2012 г. Таки бе заловен в Дубай, след като Интерпол го обяви за международно издирване. Властите в Дубай обаче отказаха да го екстрадират в България.